طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر
ابتدا ماهی سفید تازه را پس از تمیز كردن كاملاً شستشو دهید و خشك كنید و شكم آن را برشی طولی دهید و با دقت تمام محتویات شكمش را خالی كنید.
- برای 2 نفر
- آبلیمو به میزان لازم
- سیر سیر 1تا2حبه
- انار 3قاشق غذاخوری (جنگلی و ساییده شده (از رب انار هم میتوان استفاده كرد))
- كنجد 2قاشق غذاخوری
- گردو 2قاشق غذاخوری (آسیاب شده)
- ماهی 1عدد (سفید)
- ادویه به میزان لازم (مخصوص ماهی یا گرام ماسالا)
- سبزی 100گرم (نارلنگ یا معطر)
- اشپیل 1عدد (اشپیل همان تخم ماهی است)
- ماهی شكم پر بدون فر
طرز تهیه:
۱. ابتدا ماهی سفید تازه را پس از تمیز كردن كاملاً شستشو دهید و خشك كنید و شكم آن را برشی طولی دهید و با دقت تمام محتویات شكمش را خالی كنید،حال داخل شكم را كاملا بشویید و كمی نمك و آبلیمو بزنید و كنار بگذارید. حال باید اشپیل ها را تمیز كنید.سطح تخمها را غشایی گرفته و رگههایی دارد كه در حین پاك كردن ماهی بایستی كاملاً گرفته شود.
۲. در این فاصله، سبزیها را خرد كرده و به همراه نمك، فلفل، ادویه، كنجد و گردوی ساییده شده و یا ریز خرد شده و انار جنگلی ساییده شده (پودر) یا رب انار و سیر رنده شده به تخم ماهیها اضافه كنید و مواد را خوب با هم مخلوط كنید. حالا با یك قاشق درون ماهی را پر كنید و لبههایش را مرتب بدوزید.شما الان دو راه برای پخت ماهی دارید.
۳. در یك تابه مناسب به مقدار كافی روغن سرخ كردنی بریزید و درون آن ماهی را با حرارت كم طبخ كنید و همان طور سرو كنید.
۴. درون قابلمه ای (گمج)مقداری كره بریزید و مقداری از مواد داخل شكم را در آن تفت داده و ماهی را هم جداگانه كمی تفت بدهید و بعد ماهی را روی مواد قرار داده و یك استكان آب داغ مخلوط شده با رب انار روی آن بریزید و اجازه دهید كمی بپزد و بعد سرو كنید.
نكات:
۱. میزان موادی كه در بالا گفته شده است متناسب با اندازه ماهی تغییر میكند.
۲. داخل شكم ماهی را خیلی پر نكنید چون دوخته نمیشود.
۳. سبزیهای نارلنگ و انار، ویژه مازندران میباشد در صورتی كه در دسترس نبود از سبزیهای معطر و رب انار ترش استفاده كنید.
۴. در صورت تمایل اشپیل را حذف كرده و به جای آن گردو و سبزی بیشتری بریزید.
ارسال نظر