خوراکیهای خیابانی در ایران (۳)
در این مطلب چند قسمتی، انواع غذا و خوراکیهایی که عموما در گوشه خیابان فروخته میشوند و نمیتوان خیلی به تمیزی آنها اعتماد کرد را برایتان گردآوری کردهایم.
برترین ها: در این مطلب چند قسمتی، انواع غذا و خوراکیهایی که عموما در گوشه خیابان فروخته میشوند و نمیتوان خیلی به تمیزی آنها اعتماد کرد را برایتان گردآوری کردهایم. این غذاها که در اصطلاح عامیانه به آنها «غذای کثیف» میگوییم طعم و مزه خوبی دارند و آدم نمیتواند راحت از کنارشان بگذرد.
به طور مثال، سنبوسه سیبزمینی با سس تند یا ساندویچ فلافل با ترشی بندری؛ و حتی سیبزمینی و تخممرغی که در گوشه خیابانهای تبریز به وفور یافت میشود با نمک و فلفل و پودر نعنا خشک که در نان لواش لقمه میشود، همه طعم دلچسبی دارند. سوسیس بندری در نانهای بلکی کوچک و خیارشورهای واقعا شور و پرنمک، مزه خاطرهانگیزی دارند.
علاوه بر معرفی این خوراکیها، دستور پخت آنها را نیز برایتان گردآوردی کردهایم تا اگر خیلی وسواس غذایی دارید، خودتان در خانه به روشی سالم و مطمئن تهیه و میل کنید.
خوراکیهای خیابانی در ایران (۲)
خوراکیهای خیابانی در ایران (۱)
آش رشته
مـواد لازم
• 150 گرم نخود
• 150 گرم لوبیا چیتی
• 150 گرم عدس
• 1 کیلو سبزی آش
• 400 گرم رشته آشی
• 4 عدد پیاز متوسط
• سیر به مقدار لازم
• 2 قاشق غذا خوری نعناع خشک
• 2 لیوان کشک غلیظ
• 2 قاشق غذا خوری آرد سفید
• روغن به مقدار لازم
• نمک، فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
دستور پخت
۱. برای تهیه آش رشته ابتدا نخود و لوبیا چیتی را در آب بمدت ۴ ساعت خیس کنید و عدس را نیز در آب در ظرف جداگانه خیس کنید. سپس سبزی آش که شامل تره، جعفری، اسفناج، شوید و گشنیز است پاک کرده و خوب بشوئید و خرد کنید.
۲. پیازها و سیرها را پوست کنده و خرد کنید و سپس با روغن جدا از هم سرخ کنید حال آب نخود و لوبیا چیتی را خالی کرده و در دیگچه بریزید و با نیمی از پیاز داغ و سیر داغ و زردچوبه و آب بگذارید بپزد و در نیم ساعت آخر عدس را نیز اضافه کرده و بگذارید خوب بپزد.
۳. در یک قابلمه بزرگ کمی از پیاز داغ، زردچوبه و آب زیاد بریزید و بگذارید تا آب به جوش بیاید سپس سبزی آش که خرد کرده اید به آب اضافه کنید و بگذارید سبزی بپزد. حال نخود، لوبیا و عدس پخته شده را در آش رشته بریزید. ۲ قاشق آرد را در کمی آب سرد کاملا حل کنید و به آش اضافه نمائید و سپس رشته را به قطعات کوچکتر خرد کرده و در آش بریزید و مرتب هم بزنید، نمک و فلفل را نیز اضافه کنید و بگذارید نیم ساعت دیگر با حرارت ملایم بپزد و آش رشته خوب جا بیفتد.
۴. در ظرفی کمی روغن ریخته و نعناع خشک را بمدت بسیار کم در روغن سرخ کنید. آش رشته آماده است. آش را در ظرفی بکشید و آنرا با کشک، نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ تزئین و سرو کنید نوش جان.
پیراشکی پیتزا
مواد لازم
• پنیر پیتزا به مقدار لازم
• قارچ ۱۰ عدد متوسط
• فلفل دلمه ای ۲ عدد
• سوسیس ۳ عدد
مواد لازم برای خمیر پیراشکی
• ۲ عدد تخم مرغ
• ۴ قاشق سوپخوری روغن مایع
• نصف لیوان ماست غلیظ
• نصف لیوان شیر
• نصف قاشق مرباخوری جوش شیرین
• یک قاشق چایخوری نمک
• حدود نیم کیلو آرد
طرز تهیه خمیر پیراشکی
۱. تخم مرغ ها و روغن را در ظرفی ریخته ، به هم می زنیم ( البته نباید تخم مرغ را با همزن، زیاد بزنیم) جوش شیرین و نمک را در ماست حل کرده و با شیر در ظرف زرده و روغن ریخته ، مخلوط می نماییم .
۲. آرد را کم کم به این مایه اضافه کرده به هم می زنیم تا مایه خمیر سفت شود. به قدری که به دست نچسبد . خمیر را در کیسه نایلونی ریخته یکی دو ساعت می گذاریم بماند.
طرز تهیه پیراشکی پیتزا
۱. سوسیس و فلفل دلمه ای و قارچ رو خرد می کنیم. فلفل دلمه ای را در تابه تفت می دهیم. سپس سوسیس را اضافه می کنیم.
۲. سپس قارچ و ادویه را می افزاییم و پس از سرخ شدن، آنها را چند دقیقه کنار بگذارید تا کمی خنک شوند.
۳. خمیر رابه صورت دایره های کوچک برش دهید. یا با وردنه یک دایره بزرگ درست کنید و با قالب دایره های کوچک تر برش دهید. مواد را در میانه آنها بگذارید.
۴. پس از آماده شدن، درون روغن سرخ کنید.
فرنی
مواد لازم
• ۴۰ گرم آرد برنج
• ۸۰ گرم گلاب
• ۱۰۰ گرم شکر
• نیم کیلو گرم شیر
طرز تهیه
۱. دو قاشق غذاخوری آرد برنج (۴۰ گرم) را با شش قاشق غذاخوری شکر (۱۰۰ گرم) مخلوط کرده، دو لیوان شیر سرد (نیم کیلوگرم) را به آن اضافه کرده، هم میزنیم. سپس آن را روی شعله متوسط گذاشته، مرتب هم میزنیم تا قوام آید.
۲. یک سوم لیوان گلاب (۸۰ گرم) را اضافه کرده، هم میزنیم تا مایه یکدست شده، فرنی سفید آماده شود. آن را در ظرف پذیرایی کشیده، سرد یا گرم مصرف میکنیم.
۳. برای تهیه فرنی زعفرانی، یک قاشق غذاخوری زعفران آب کرده غلیظ را به یک لیوان فرنی سفید داغ اضافه کرده، هم میزنیم و در ظرف پذیرایی میکشیم.
۴. برای تهیه فرنی نسکافه ای، یک قاشق غذاخوری نسکافه را در یک قاشق غذاخوری آب جوش حل کرده، به یک لیوان فرنی سفید داغ اضافه کرده، هم میزنیم تا فرنی نسکافه ای آماده پذیرایی شود.
۵. برای تهیه فرنی کاکائویی، یک قاشق مرباخوری کاکائو را در یک قاشق غذاخوری آب جوش حل کرده، به یک لیوان فرنی سفید داغ اضافه کرده، هم میزنیم تا فرنی کاکائویی آماده پذیرایی شود.
نظر کاربران
سلام من در حال حاضر یک آرزو دارم اونم اون کاسه ی آش رشته وایییییییییییی
این مطلب غذاهای خیابانی خیلی عالیه ، همینطوری ادامه بدین
پاسخ ها
منم خیلی موافقم
منم موافقم!
آخ دهنم آب افتاد دلم به تاپ تاپ افتاد!!!!!!