بریونی، غذای سنتی اصفهان
غذایی سنتی از شهری قدیمی و سنتی . پایتخت فرهنگ و هنر ایرانی غذاهای سنتی زیادی دارد اما این غذا به راستی چیز دیگریست . بریونی غذاییست که با نام اصفهان همراه است .
مواد لازم:
- گوشت گردن / سردست / دنده .... ۵۰۰ گرم
- پیاز درشت .... ۱عدد
- نمک وزردچوبه وفلفل و دارچین .... به مقدار لازم
- خلال بادام .... به مقدار لازم
- سبزی معطر ریز خرد شده .... ۵ ق م
- برگ ریحان تازه .... ۴ ق م
- ترخون/مرزه/نعنا(خشک) .... مجموعا ۱ ق م
- شش گوسفند(جگر سفید) ..... دلخواه
طرز تهیه:
1 - گوشت را به همراه پیاز نمک وفلفل وزردچوبه نیم پز کرده(به مدت 1 ساعت در قابلمه) وپس از سرد شدن وپاک کردن ار استخوان و... چرخ می کنیم .آب گوشت را برای چرب کردن گوشت و تریت بریون نگه دارید .
2 - ریحان تازه را ریز خرد کرده و سبزیجا خشک را نیز پودر کنید . سبزیجات را اضافه کرده نمک وفلفل را اندازه می کنیم وخوب ورز می دهیم .
3 - سپس کف قالب بریان (قالب ها بیضی شکل با دسته بلند که در عکس می بینید -در صورت در دسترس نبودن میتوانید از تابه های کوچک استاده کنید) را چرب کرده دارچین وخلال بادام ریخته از موادگوشتی در قالب بریان قرار داده به قطر 1 سانتی متر وسپس روی حرارت قرار داده تا برشته شود .
۴ - نان را به وسیله چربی موجود روی اب گوشت چرب کرده وسپس بریان برشته را روی ان بر می گردانیم .
۵ -جهت تزئین می توانیم از شش پخته وچرخ شده نیز استفاده کنیم .
۶ -آبگوشت باقیمانده از گوشت را می توان با نان خرد شده مخلوط وبه همراه کشک در کنار بریان استفاده کرد .
نکات :
۱ - بریان به صورت سنتی چرب سرو میشود . میتوانید اگر دوست داشتید تا نوع سنتی آن را تهیه کنید . ۱۰۰ گرم قلوه گاه گوسفنده یا ۵۰ گرم دنبه نیز اضافه کنید.
۲ - در رستوران ها میز مخصوص تهیه بریون موجود بوده که در عکس میبینید . این میز یک قابلمه بزرگ دارد که آب گوشت داخل آن است و سک سینی که زیر آن شعله روشن است و برای خود بریون استفاده میشود .
۳ - معمولا بریون به صورت یک نان که گوشت داخل آن است به همراه سبزیجات ، پیاز و ترشی ودورچین و همچنین کاسه ای جدا گانه که تریت داخل آن است سرو میشود .
۴ - تریت بریون توسط خود آشپز تهیه میشود . روی تریت کشک و دارچین و یک عدد گوجه معمولا قرار داده میشود .
نظر کاربران
سلام حسین هستم از اصفهان
این بریونی که شما میگید اصلش بریان است نه بریونی
مثل اینه که بهخوراک کباب بگید کبابی
تشکر
پاسخ ها
اشتباه نوشتی بگی کوبابی
جایی که بریون فروخته میشه اسمش بریونیه نه خود بریون.
مثل کبابی که محل فروش کبابه.
جالبس ک مجله هم کوتا نمیادا معذرت نمیخادا تیترا تصحیح ....
دادا دستی شما درد نیاد ولی حالا که میخاید واسه بریون اصفون بیگی خب خوبه ولی یک تجربه یک اطلاعاتی دروس میدادی نوکریدم دادا