این ترشی های وسوسه انگیز! (۲)
فصل سرما در راه است و یکی از چاشنی های کنار هر غذا، انواع ترشی است که موجب خوشمزه شدن هر غذایی می شود. به همین دلیل، طرز تهیه انواع و اقسام ترشی را به شما آموزش داده ایم.
برترین ها: فصل سرما در راه است و یکی از چاشنی های کنار هر غذا، انواع ترشی است که موجب خوشمزه شدن هر غذایی می شود. به همین دلیل، طرز تهیه انواع و اقسام ترشی را به شما آموزش داده ایم. این مطلب در چند قسمت تهیه شده است. با ما همراه باشید.
این ترشی های وسوسه انگیز! (۱)
ترشی بادمجان کبابی
مواد لازم
• یک کیلوگرم بادمجان
• 300 گرم سبزی ترشی خرد شده
• 200 گرم هویج
• یک لیتر سرکه
• یک قاشق مرباخوری زردچوبه
• یک قاشق مرباخوری ادویه ترشی
• پنج عدد فلفل سبز تند
• نصف پیمانه گردو ریز خرد شده
• نمک
طرز تهیه
1. بادمجانها را بشویید و درسته در طبقه پایین فر با حرارت 200 درجه سانتیگراد کبابی میکنیم. پس از سرد شدن پوست آنها را گرفته و ریز خرد میکنیم.
2. هویج را ریز خرد کرده و با سرکه به مدت 10 دقیقه میپزیم.
3. فلفل سبز را ریز خرد کرده، سپس تمام مواد را با هم مخلوط و در ظرف شیشهای میریزیم و در آن را محکم بسته و در جای خنک به مدت 10 روز میگذاریم تا آماده شود.
ترشی فوری
مواد لازم
• ۸ عدد بادمجان قلمی
• ۳ عدد متوسط گوجه فرنگی
• ۲ عدد متوسط هویج
• ۱ بوته سیر
• ۲ قاشق غذاخوری ترخان خشک
• ۱ قاشق غذاخوری شوید خشک
• سرکه سیب
• گلپر یا سیاه دانه
• نمک و فلفل و زردچوبه
طرز تهیه
۱. پوست بادمجان ها را بگیرید و آنها را حلقه حلقه کرده، در قابلمه لعابی ریخته روی آن سرکه سیب بریزید به حدی که روی بادمجان ها را بگیرد. سپس آن را روی حرارت قرار دهید تا بادمجان ها پخته شده و نرم گردد. پس از آن که بادمجان ها سرد شد آنها را با ته قاشق له کنید.
۲. گوجه فرنگی ها را شسته، کاملاً خشک کنید و آنها را ریز خرد کنید.
۳. فلفل های دلمه ای را بشویید و با دقت آنها را خشک کنید و به صورت نگینی یا خلال خرد کنید.
۴. پوست سیرها را بگیرید و آنها را از رنده درشت رد کنید.
۵. پوست هویج ها را بگیرید و آنها را از رنده درشت رد کنید.
۶. هویج، گوجه فرنگی، فلفل سبز دلمه ای، سیر، ترخان و شوید را به بادمجان اضافه کنید. به آن کمی نمک و زردچوبه بزنید و تمام مواد را با هم مخلوط کنید. سپس سرکه سیب را روی مواد بریزید تا حدی که روی مواد را کاملاً بگیرد و آنها را در شیشه های در دار بریزید. (برای آن که ترشی کپک نزند باید سرکه خالص باشد. اگر از خالص بودن سرکه اطمینان ندارید، بهتر است بگذارید سرکه چند جوش بزند، پس از آن که سرد شد آن را به مواد اضافه کنید.) در صورت تمایل مقداری گلپر یا سیاه دانه به ترشی اضافه کنید.
ترشی افریقایی
مواد لازم
• ۲ پیمانه هویج خلال شده
• ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
• ۲ یا ۳ حبه سیر رنده شده
• ۱تا ۵/۱ قاشق غذاخوری جوهر لیمو
• ۲ تا ۳ عدد فلفل سبز تند خورد شده
• نصف قاشق غذاخوری نمک
• روغن
طرز تهیه
۱. روغن مایع را در ماهیتابه ریخته هویج را اضافه می کنیم کمی تفت می دهیم و بقیه مواد را اضافه می کنیم در ظرف را میگذاریم با حرارت ملایم که هویج نرم شود .
۲. روغن این ترشی باید زیاد باشد .
۳. این ترشی را می توان تا ۳ ۴ روز در یخچال نگهداری کرد.
۴. مواد لازم تقریبی می باشد می توانید با چشیدن جوهر نمک و نمک ترشی را به دلخواه تغییر دهید .
ترشی چغندر
مواد لازم
• یک کیلوگرم چغندر
• یک کیلوگرم سرکه
• یک قاشق مربا خوري گل پر
• یک قاشق چايخوري فلفل سياه نيم کوب
• ۵۰ گرم موسير و سير
طرز تهيه
۱. چغندر ها را بشوييد و روي آن را از گل و لاي به وسيله برس پاک کنيد. از آنجايي که چغندرها به دو صوت کم رنگ و پر رنگ موجود است،بهتر است براي تهيه ترشي از نوعي که پر رنگ تر است استفاده کنيد. حال اگر آن نوع موجود نبود و يا کم بود مي توانيد چند عدد چغندر پخته پررنگ و يا خام رنده کرده،تا رنگ چغندرها تعادل پيدا کند.
۲. چغندر را مي توانيد با آب سرد و يا سرکه بپزيد اگر با آب پخته شود، رنگ آن خوش رنگ تر و شفاف تر مي شود،اما دوام آن کمتر شده و سريعتر کپک خواهد زد. اگر چغندر ها با سرکه پخته شود ،رنگ آن تيره تر و زمان نگهداري آن بيشتر شده و احتمال کپک زدن آن کمتر مي شود.
۳. وقتي چغندر ها کامل پختند، مي توانيد آنها را به صورت دلخواه برش زده و با اشکال مختلف در آوريد. براي زيباتر شدن برش ها مي توانيد از قالب هاي شيريني نيز استفاده کنيد.
۴. بعد از شکل دادن چغندرها را درون شيشه اي ريخته، به اندازه اي که به طور کامل سرکه روي چغندرها را بپوشاند،سرکه اضافه مي کنيم. به ازاي هر يک کيلوگرم سرکه، يک قاشق غذا خوري نمک به آن اضافه کنيد.
۵. مقدار نمک را بسته به ذائقه تان سرکه،مي توانيد کم يا زياد کنيد. لابه لاي چغندر ها مقداري گلپر، موسير، سير و فلفل قرار دهيد. درب شيشه را محکم بسته و در يخچال نگهداري کنيد.
۶. از آنجايي که اين ترشي نسبت به ترشي هاي ديگر حساس تر است. زود خراب مي شود و طعم ورنگ خود را از دست مي دهد،بهتر است هميشه در جاي خنک نگهداري شود.
ترشی غوره
مواد لازم
• ۵۰۰ گرم غوره
• ۵۰۰ گرم سرکه
• نمک
طرز تهیه
۱. ابتدا دُم غوره را جدا کرده سپس خوب میشوییم.
۲. سرکه سفید را از قبل پنج دقیقه جوشانده و سرد میکنیم.
۳. ظرف مناسب ترشی که اصولا شیشهای است را خوب تمیز می کنیم طوری که داخل آن آب نداشته باشد.
۴. غورهها را داخل ظرف میریزیم نمک و سرکه سفید را روی آن ریخته و در شیشه را میبندیم، پس از ۱۰ روز ترشی آماده مصرف است.
ترشی هلو
مواد لازم
• ۵ عدد هلو زعفراني
• يك قاشق غذاخوري سياه دانه
• يك قاشق چايخوري نمك و دارچين
• يك قاشق سوپخوري شکر
• ۲۰ دانه ميخك
• سرکه
طرز تهيه
۱. هلو را شسته و با مقداري سركه به مدت سه دقيقه ميپزيم، بعد از خنك شدن هلو به هر كدام، پنج دانه ميخك زده، سپس هلوها را درون شيشه چيده، بعد سياهدانه، دارچين، شكر و نمك را با هم مخلوط كرده روي هلو ميريزيم.
۲. آنگاه سركه را اضافه كرده تا روي هلو را بپوشاند در شيشه را محكم بسته در جاي خنك قرار ميدهيم.
۳. موقع مصرف، ميخكها را از هلو درآورده و هلو را به دو قسمت برش داده، هسته آن را جدا ميكنيم.
۴. ترشي بعد از ۳۰ روز آماده مصرف است.
ارسال نظر