افطاری با برترینها؛ روز اول
برای اینکه در ۳۰ روز ماه مبارک رمضان غذاهای متنوعی را امتحان کنید، ما یک برنامه کامل غذایی برای افطار شما در نظر گرفته ایم. این دستور شامل پیشغذا، غذای اصلی و دسر برای هر روز است.
برترین ها: برای اینکه در ۳۰ روز ماه مبارک رمضان غذاهای متنوعی را امتحان کنید، ما یک برنامه کامل غذایی برای افطار شما در نظر گرفته ایم. این دستور شامل پیشغذا، غذای اصلی و دسر برای هر روز است. در هر روز هم دو نکته تغذیهای را برایتان می نویسیم تا از تغذیه سالم، متنوع و خوشمزه در طول این ماه لذت ببرید.
نکته تغذیهای ۱
کیپر (Caper)، طعم ویژه ای به غذا می بخشد و موجب افزایش اشتها نیز می شود و در عین حال، کالری بسیار پایینی نیز دارد. این گیاه کوچک و سبز رنگ سرشار از آنتی اکسیدان است و خاصیت ضد سرطان و ضد التهاب دارد.
نکته تغذیهای ۲
برای اینکه در ماه رمضان برنامه ریزی زمانی درستی داشته باشید، بهتر است افطار را پیش از موعد درست کنید. برای این منظور مواد لازم را خریداری کنید و با حوصله و صبر غذاهای مورد نظر را تهیه کنید.
پیش غذا
بادنجان با سس ماست
• تعداد: ۵ نفر
• زمان تهیه: ۲۰ دقیقه
• زمان پخت: ۳۰ دقیقه
• خوراک: خاورمیانه
مواد لازم
• ۴ عدد بادنجان متوسط (حدود یک کیلوگرم)
• سه پیمانه روغن سرخکردنی
• یک عدد عصاره مرغ حل شده در یک پیمانه آب
• کمی نمک
• کمی فلفل سیاه
• نصف پیمانه ماست (۱۲۵ گرم)
• ۳ قاشق غذاخوری شیرخشک
• ۲ حبه سیر رنده شده
• ۵۰ گرم پیاز خرد و سرخ شده
طرز تهیه
۱. بادنجانها را از طول برش دهید و سپس آن را به بخش های کوچک تر تقسیم کنید.
۲. داخل تابه روغن بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید. بادنجانها را بریزید و تفت دهید تا طلایی شوند. سپس آنها را روی دستمال کاغذی حوله ای بگذارید تا روغن اضافهشان گرفته شود.
۳. بادنجانهای سرخ شده را در سینی فر بچینید، روی آنها نمک و فلفل سیاه بپاشید و عصاره مرغ حل شده در آب را روی آنها بریزید. سینی را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه فارنهایت قرار دهید. سپس از فر خارج کنید و کنار بگذارید.
۴. ماست، شیر و سیر را با یکدیگر مخلوط کنید و آنها را روی بادنجانها بریزید.
۵. آن را با پیاز سرخ کرده تزئین و گرم سرو کنید.
غذای اصلی
چیکن کاچیتور
• تعداد: ۷ نفر
• زمان تهیه: ۲۰ دقیقه
• زمان پخت: ۴۵ دقیقه
• خوراک: ایتالیایی
مواد لازم
• نصف پیمانه آرد (۶۰ گرم)
• یک قاشق چایخوری فلفل سیاه
• ۵۰۰ گرم فیله مرغ خرد شده
• دو قاشق غذاخوری روغن گیاهی
• یک عدد پیاز متوسط خرد شده
• یک عدد فلفل دلمهای قرمز خرد شده
• ۳ عدد سیر رنده شده
• دو قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی
• یک قاشق چایخوری زردچوبه
• ۳ عدد گوجهفرنگی خرد شده
• ¼ پیمانه سرکه بالزامیک
• ۱.۵ قاشق چایخوری پودر آویشن
• یک پیمانه آب
• دو عدد قرص عصاره مرغ
• ۳ قاشق غذاخوری کیپر
• یک بسته فتوچینی (۴۵۰ گرم)
• ۸ پیمانه آب
• یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
• ¼ پیمانه برگ ریحان خرد شده
طرز تهیه
۱. آرد و فلفل سیاه را با یکدیگر مخلوط کنید. آنها را روی فیلههای مرغ بپاشید تا همه سطح آنها را بپوشاند.
۲. روغن گیاهی را در یک قابلمه بزرگ گرم کنید. فیلههای مرغ را درون آن بیندازید و سرخ کنید تا کاملا طلایی شوند. پیش از سرخ شدن، آنها را روی دستمال کاغذی حوله ای بچینید تا روغن اضافه شان گرفته شود.
۳. در همان تابه، پیاز را تفت دهید تا سبک شوند. سپس فلفل دلمهای، سیر، رب گوجهفرنگی و زردچوبه را اضافه کنید و به مدت ۲ تا ۳ دقیقه تفت دهید.
۴. گوجهفرنگی خرد شده، سرکه بالزامیک، آویشن، آب و عصاره مرغ را نیز اضافه کنید و هم بزنید. آنها را روی حرارت ملایم قرار دهید تا ۱۵ دقیقه نیمجوش و کمی غلیظ شوند.
۵. کیپر و مرغ را به تابه برگردانید و آنها را به مدت ۲۰ دقیقه دیگر بپزید.
۶. پاستا را در آب جوش و نمک بپزید و پس از نرم شدن، با آب سرد آبکش کنید. آنها را درون قابلمه بریزید. روی آنها روغن زیتون بریزید و هم بزنید.
۷. پاستای پخته شده را در بشقاب بکشید، روی آن سس بریزید و با برگ های تازه ریحان تزئین کنید.
دسر
کیک خرما
• تعداد: ۸ نفر
• زمان تهیه: ۲۵ دقیقه
• زمان پخت: ۴۵ دقیقه
• خوراک: خاورمیانه
مواد لازم
• یک لیتر شیر شیرین و غلیظ
• ۱.۵ پیمانه خرمای خشک خرد شده
• یک پیمانه آب
• ¼ قاشق چایخوری جوششیرین
• نصف پیمانه کره خرد شده
• ۱/۳ پیمانه شکر
• دو عدد تخممرغ
• ۱ ¼ پیمانه آرد سفید
• دو قاشق چایخوری پودر وانیل
طرز تهیه
۱. در یک قابلمه بزرگ، شیر، آب و خرما را با یکدیگر مخلوط کنید. آنها را روی حرارت متوسط قرار دهید و هم بزنید. پس از جوش آمدن، شعله را کم کنید و ۲ تا ۳ دقیقه هم بزنید. سپس از روی حرارت بردارید و جوششیرین را اضافه کنید. آنها را تا زمان هم بزنید که مواد کف کنند و سپس کنار بگذارید.
۲. در یک کاسه بزرگ، کره و شکر را با یکدیگر مخلوط کنید تا فرم خامهای به خود بگیرند. تخممرغ ها را یک به یک اضافه کنید و هم بزنید.
۳. آرد و وانیل را به آنها بیفزایید و سپس مخلوط خرما را اضافه کنید. آنها را درون قالب بریزید.
۴. فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنید. کیک را به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه بپزید تا کاملا پخته شود.
نظر کاربران
كيپر چيه
پاسخ ها
توی سوپرمارکت های بزرگ تو شیشه های کوچک فروخته می شه. همون هندونه اوبجهل در اندازه کوچیکه
ما خوزستانی می گیم لگجی ( لام و گاف با فتحه خوانده می شوند