منوی ویژهای که به اندازه «شوفاژ» گرمتان میکند!
برخی از افراد در فصل سرما بیشتر از بقیه سرما را احساس میکنند این افراد سرد مزاج هستند، پس باید به تغذیه خود توجه کنند و غذای مناسب سرد مزاجها استفاده کنند.
برترینها: برخی از افراد در فصل سرما بیشتر از بقیه سرما را احساس میکنند این افراد سرد مزاج هستند، پس باید به تغذیه خود توجه کنند و غذای مناسب سرد مزاجها استفاده کنند.
پاییز فصل سرد و خشکی است و سبب افزایش سودا در همه مزاجها میشود، اما سرماییها یعنی افرادی که مزاج سودایی (سردو خشک) و بلغمی (سردو تر) دارند، بیشتر در فصل پاییز و زمستان احساس سرما میکنند، بنابراین باید به تغذیه خود توجه کنند و از خوردن برخی مواد غذایی اجتناب نموده وبرخی دیگر را در برنامه غذاییشان بگنجانند.
به شما میگوییم که چه غذاهایی برای افراد سرد مزاج مناسب است.
بهتر است در این فصل از مخلوط برنج سفید و سبزیها و حبوبات همراه گوشت استفاده کنید. غذاهایی مانند نخودپلو، شوید پلو و تهچین از این نظر مناسبند.
بهترین آش، شله قلمكار است
بعضی آشها هستند كه كمتر در آنها گوشت بهكار میرود، مانند آشرشته یا آش دوغ كه اصلا مناسب فصل سرما نیستند. در عوض آشهایی مانند آش شله قلمکار از آنجا كه در مواد اولیه آنها گوشت هم وجود دارد غذای مناسبی برای فصل سرما محسوب میشود. این آش را اگر تند مصرف كنید میتواند به گرمی غذا بیشتر كمك میكند.
مواد لازم:
- گوشت بدون استخوان: نیم كیلوگرم
- نخود، لوبیا چیتی، ماش، عدس، لوبیا چشمبلبلی و برنج: هركدام یك فنجان
- سبزی آش (جعفری، گشنیز، اسفناج، تره، ترخون و مرزه): بهمیزان لازم
- پیازع داغ: به مقدار لازم
- نمك، فلفل، زردچوبه، روغن و نعناع داغ: به مقدار لازم
روش تهیه
۱. شب قبل حبوبات را خیس كنید. بعد از آنكه گوشت و پیاز را سرخ كردید، زردچوبه را به آن اضافه كنید و كمی آب در آن بریزید و بگذارید خوب بپزد. سبزی آش را خرد كنید.
۲. وقتی گوشت نیمپز شد، حبوبات را به آن اضافه كنید. وقتی گوشت و حبوبات خوب پخت، سبزی را به آن اضافه كنید.
۳. از آنجا كه مدت پخت آش طولانی است بهتر است حرارت زیر آن را كم كنید و آن را مدام هم بزنید تا همه مواد خوب با هم مخلوط شده و جا بیفتد. نمك و فلفل را زمانی اضافه كنید كه آش خوب پخته باشد. بعد از آن روی آش را با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین كنید.
حلیم را با نخود بخورید
حلیم غذایی مناسب برای فصل زمستان است، بهخصوص اگر نخود هم به آن اضافه شود؛ یعنی اگر میخواهید حلیم بپزید بهدنبال حلیمی باشید كه فقط از گندم درست نشده باشد. نخود گرم است و به گرمی حلیم كمك میكند. اضافه كردن دارچین به مقدار مناسب هم میتواند این حلیم را برای فصل سرما مناسب كند.
مواد لازم:
- گندم پوست كنده: یك لیوان و نیم
- نخود: یك دوم لیوان
- گوشت گوسفند سردست: 400 گرم
- نمك: یك پنجم قاشق چایخوری
- پیاز متوسط: دو عدد
- آب گوشت: دو لیوان
- دارچین: به مقدار لازم
- شكر: به مقدار لازم
- كره: چهار قاشق سوپخوری
روش تهیه
۱. نخود را ۲۴ ساعت قبل از پخت خیس كنید. گندم را ۲۴ ساعت زودتر خیس كرده و با نمك بپزید. نخود را همرا با پیاز و گوشت پخته، سپس گوشت پخته را از آب و نخود جدا كنید و بكوبید تا رشته رشته شود.
۲. گندم را هم با كمی آب جوش در مخلوطكن بریزید تا كاملا له شود. اما نخود را با كمی آب گوشت له كنید. این كار را هم میتوانید در مخلوطكن انجام دهید.
۳. بقیه آب گوشت، نخود، گوشت و گندم له شده را با هم مخلوط كرده و در قابلمهای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. حدود نیم لیتر آب به آن اضافه كرده و بگذارید حلیم به مدت نیم ساعت جا بیفتد. حواستان باشد كه در این مدت حلیم مرتب هم زده شود تا ته نگیرد.
بچسبید به خورش فسنجان
بعضی خورشها مانند خورش كدو و خورش آلو اسفناج بهدلیل رطوبتی كه دارند برای فصل سرما مناسب نیستند اما خورش فسنجان بهدلیل حرارت خوبی كه گردو به آن میدهد برای این فصل توصیه میشود. این غذا شیرین و چرب است و بهدلیل گردوی فراوان میتواند در سرما طبع شما را به سمت گرمی ببرد.
مواد لازم:
- گردو: 500 گرم
- گوشت چرخ كرده: 300 گرم
- پیاز: یک عدد
- دارچین: سه قاشق چایخوری
- رب انار: پنج قاشق غذاخوری
- شكر: دو قاشق غذاخوری
روش تهیه
۱. پیاز را ریز رنده كنید و با گوشت چرخكرده، نمك، فلفل و یك قاشق چایخوری دارچین مخلوط كنید تا مواد چسبندگی مناسبی پیدا كنند.
۲. حالا با دست كوفتههای كوچكی از این مواد درست كرده و داخل روغن سرخ كنید و كنار بگذارید. گردوها را چرخ كنید، درون قابلمه دو لیوان آب سرد بریزید و گردوها را اضافه كرده سپس حرارت را زیاد كنید تا آب جوش بیاید.
۳. پس از اینكه آب جوش آمد حرارت را كم كنید و اجازه دهید به مدت سه ساعت گردوها با آب خوب بجوشند و به اصطلاح به روغن بیفتند. بعد از اینكه گردوها پخت، رب انار و دو قاشق چایخوری دارچین، شكر و كمی نمك اضافه كنید سپس به مقدار لازم آب بریزید. گوشتهای قلقلی را كه آماده كرده بودید به خورش اضافه كنید و یك ساعت دیگر هم بگذارید تا گوشتها درون فسنجان بجوشند. بعد از یك ساعت فسنجان شما آماده است.
سوپ گندم را جایگزین سوپ جو كنید
اگر علاقه به خوردن سوپ دارید بهتر است بدانید كه خوردن سوپهایی مانند سوپ جو بهدلیل مزاج سرد برای فصل سرما مناسب نیستند، به جای آن میتوانید از سوپ گندم استفاده كنید كه طبعی گرم دارد.
مواد لازم:
- گندم: یك پیمانه
- جعفری: سه پیمانه، خرد شده
- پیاز: یك عدد
- هویج: یك عدد
- نمك، فلفل، زنجبیل و زردچوبه: به مقدار لازم
روش تهیه
۱. مدت ۲۴ ساعت گندم را خیس كنید. بعد آن را در ظرفی بریزید و آب را اضافه كنید. ادویهها را هم میتوانید در این مرحله اضافه كنید و ظرف را روی حرارت بگذارید تا كاملا گندمها بپزد و به اصطلاح مغزش بشكفد.
۲. در پایان هویج را رنده كرده و به همراه سبزی خرد شده و پیاز به سوپ اضافه كنید و آن را بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید و نوشجان كنید.
تهچین؛ بهترین غذای زمستانی!
بهتر است در این فصل از مخلوط برنج سفید و سبزیها و حبوبات همراه گوشت استفاده کنید. غذاهایی مانند نخودپلو، شوید پلو و تهچین از این نظر مناسبند.
مواد لازم:
- سینه مرغ پخته و خرد شده: چهار عدد
- زرده تخممرغ: چهار عدد
- ماست سفت و چكیده: چهار پیمانه
- برنج: پنجونیم پیمانه
- كره آب كرده: پنج قاشق غذاخوری
- روغن مایع: یك پیمانه
- نمك و زعفران: به مقدار لازم
- آب مرغ: یك پیمانه
روش تهیه
۱. بعد از خیس كردن برنج، آب مرغ را به آن اضافه كرده و بگذارید بپزد. سپس برنج را آبكش كنید و بگذارید آب آن كامل برود.
۲. در همین زمان مرغ را همراه با پیاز و نمك پخته و آن را رشته رشته كنید. ماست، زعفران، تخممرغ، نمك، كره آب كرده و نصف روغن را با هم مخلوط كرده و به برنج اضافه كنید طوری كه برنج كامل به این مواد آغشته شود.
۳. یك قابلمه نچسب كه كف آن نازك نباشد روی گاز بگذارید و بقیه روغن را كف آن بریزید. مقدار كمی برنج كه حالا آغشته به زعفران، ماست و تخممرغ است را كف ظرف پخش كرده و یكدست كنید.
۴. حالا یك لایه مرغ روی آن بریزید و دوباره برنج را روی آن اضافه كنید.
۵. این كار را بهصورت لایهلایه تكرار كنید تا مواد تمام شود.
هویج پلو؛ مخصوص زمستان
هویج پلو و كلم پلو هم ازجمله غذاهای مناسب برای فصل سرما هستند چون هویج جزء خوراكیهای گرم و تر است. بهتر است به این غذا دارچین هم اضافه كنید. این غذا ازجمله غذاهای رژیم غذایی استاندارد بوده و برای بیشتر افراد مناسب است.
مواد لازم:
- هویج: یك كیلوگرم
- برنج: یك كیلوگرم
- شكر: 200 گرم
- روغن مایع سرخكردنی: 6 قاشق سوپخوری
- گوشت چرخ كرده: 500 گرم
- زعفران: به مقدار لازم
- پیاز: یك عدد
- نمك: به مقدار لازم
- دارچین: نصف قاشق سوپخوری
روش تهیه
۱. هویج را بهصورت خلالهای باریك خرد كنید و داخل روغن تفت دهید. بعدشكر را در یك پیمانه آب جوش حل كنید و داخل تابه حاوی هویج سرخ شده بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا محلول آب و شكر جوشیده و خلال هویج در این شیره كمی بپزد.
۲. زعفران را هم به آن اضافه كنید و پس از یكی، دو جوش، زیر اجاق گاز را خاموش كنید. به این ترتیب مایه هویج آماده است. حالا پیاز را در گوشت چرخ كرده، رنده كنید. نمك و دارچین را هم به گوشت اضافه كنید و خوب ورز دهید. سپس آن را بهصورت كوفتههای ریزی درآورید.
۳. كوفته ریزهها را تفت دهید. وقتی برنج را آبكش كردید، در یك قابلمه بهصورت لایهلایه مایه هویج و برنج را بریزید.
خاگینه درست كنید
تخممرغ گرم و زردهاش گرمتر است و میتوان برای بهتر شدن كمی فلفل سیاه هم به آن اضافه كرد و خاگینه مناسبی تهیه كرد.
مواد لازم:
- تخممرغ: دو عدد
- شیر پاستوریزه: چهار قاشق غذاخوری
- آرد گندم: نصف پیمانه
- بیكینگ پودر: نصف قاشق چایخوری
- زعفران ساییده شده: یك چهارم قاشق چایخوری
- روغن مایع مخصوص سرخ كردنی: به مقدار لازم
- دارچین: یك دوم قاشق غذاخوری
- پودر گلمحمدی: یك دوم قاشق چایخوری
- پودر هل: یك دوم قاشق چایخوری
- پودر زنجبیل: یك دوم قاشق چایخوری
- پودر پسته: یك قاشق چایخوری
- شربت: 250- 300میلیگرم
- مغز گردوی خشك شده: سه، چهار قاشق غذاخوری
روش تهیه
۱. تخممرغها را با چنگال كمی بزنید. شیر را اضافه كرده، بیكینگ پودر و آرد را كمكم روی مایه الك كرده و مخلوط كنید. سپس زعفران، پودر هل و پودر زنجبیل را اضافه كنید.
۲. در تابه تفلون مقداری روغن بریزید با قاشق غذاخوری از مایه در روغن ریخته و سرخ كنید. هر دو طرف آنكه طلایی شد، در شربت قرار دهید تا كمی شربت به خورد آن برود.
۳. از شربت خارج كرده و در صافی قرار دهید. سپس در دیس بچینید و از مخلوط دارچین، پودر گلمحمدی، زنجبیل و پودر هل روی آن بپاشید و آنراباگردو، پودر پسته تزیین كنید.
چلو ماهیچه زیاد بخورید!
در این فصل بیشتر باید از گوشتهای قرمز استفاده كنید، مانند گوشت بره یا گوسفند. در افراد مسن استفاده از گوشت شترمرغ یا گوشت شتر كه مزاج گرمی دارند، مناسب است. گوشت پرندههای كوچك هم گرم است و میتوان در صورت تمایل از آنها استفاده كرد.
مواد لازم:
- گوشت ماهیچه گوسفندی: نیم كیلو
- پیاز: دو عدد
- نمك و فلفل و دارچین: به مقدار لازم
روش تهیه
۱. پیازها را خلالی خرد كنید و در روغن تفت دهید.
۲. حالا گوشت ماهیچه را كف قابلمه روی پیازها بگذارید. در قابلمه را بگذارید و پنج دقیقه با شعله ملایم گوشت را تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد.
۳. كمی دارچین به گوشت بزنید و حدود یك لیوان آب جوش به قابلمه اضافه كنید. آب نباید روی گوشت را بگیرد. وقتی جوش آمد شعله را كم كنید و حدود سه ساعت زمان بدهید تا ماهیچه حسابی بپزد.
نظر کاربران
خیلی ممنون از پیشنهادات ... لطفا خزانه دولت رو در اختیارمون بذارید گوشت و مرغش رو بخریم
پاسخ ها
حالا دو مثقال برف اومد هفته دیگه دوباره هوا میشه مثل فروردین دونت ووری
پولمون به کدومش میرسه؟ ماهیچه؟ گردو؟ زعفران؟ بذار بدن سرد بمونه
پاسخ ها
گل گفتی
نفستون از جای گرم بلند میشه..
شما حسابمون رو پر کن خودمون میدونیم چی بخوریم
دقیقا با کدوم پول ماهیچه بخوریم
چلو ماهیچه رو خوب اومدی :-)
اجاره خانه نمیتونیم پرداخت کنیم دستور ماهیچه میدی
این منوی از ما بهترونه!!!
وقعاً ممنون از تمام مطالب خوبتون.
همیشه برترینها در صدر بهترینهاست
متشکرم!
نوشابش چه رنگی باشه
پول باشه همه میدونن چی باید بخورن احتیاج نیست شما توضیح بدید
بريد بدزدن و ماهيچه بخورين
امتحان كنيد ضرر نداره