خورشت قیمه؛ از پخت خانگی تا غذای نذری
درستکردن قیمه نذری فوت و فنهایی دارد که با رعایت آنها میشود هرگاه خواستیم قیمه نذری در خانه درست کنیم.
ایرنا: درستکردن قیمه نذری فوت و فنهایی دارد که با رعایت آنها میشود هرگاه خواستیم قیمه نذری در خانه درست کنیم.
حال و هوای ماه محرم همیشه با نذریهایش گره خورده است؛ نذریهایی که تبدیل به خوشمزهترین غذاها میشوند و مزهشان تا همیشه زیر دندان میماند. یکی از معروفترین این نذریها قیمه است. قیمههایی که همه میگویند در محرم و به شکل نذری طعم دیگری دارد و در خانه هیچوقت این مزه را نمیدهد. درستکردن قیمه نذری، اما فوت و فنهایی دارد که طعم آن را منحصر به فرد میکند، در این مطلب این فوتوفنها را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم
گوشت خورشتی: ۶ تکه
پیاز: یک عدد
لپه: ۲ پیمانه
زردچوبه، فلفل و نمک: به مقدار لازم
رب:۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
لیمو عمانی: ۳ عدد
سیب زمینی خلالک به مقدار دلخواه
زعفران دم کرده: ۳ قاشق چایخوری
پودر دارچین: یک قاشق چایخوری
هل: دو عدد
پودر گل سرخ: به مقدار کم
طرز تهیه
ابتدا پیاز را تفت میدهیم و وقتی طلایی شد گوشت را با زردچوبه و فلفل تفت میدهیم تا زمانی که گوشت سفید شود.
سپس مقداری آب به گوشت اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا آرام بپزد. لپه را که از قبل خیس کرده بودیم خالی کرده و میگذاریم در ظرف دیگری بپزد.
وقتی لپه و گوشت به صورت جداگانه پخته شد، آب لپه را دور میریزیم و لپه را به گوشت اضافه میکنیم. رب و لیمو عمانی را به آن اضافه کرده و مقداری نمک میزنیم و اجازه میدهیم آرام بپزد.
سپس دارچین، زعفران، هل و پودر گل سرخ را اضافه میکنیم و وقتی خورشت روغن انداخت و لیمو عمانیها نرم شدند، قیمه آماده است. سیب زمینیها را هم خلالی و سرخ کنید یا از چیپس خلالی استفاده کنید.
فوت و فنها
لیمو عمانی را از قبل در آب جوش قرار دهید و چند سوراخ در آن ایجاد کنید تا تلخی آن گرفته شود.
رنگ خوب خورشت یکی از نکات مهم است. میتوانید رب را قبل از اضافه کردن با کمی روغن تفت دهید تا رنگ بهتری داشته باشد.
لپه را حتما از یک روز قبل خیس کنید تا هم سریعتر پخته شود و هم نفخ آن گرفته شود.
هرچه پیازداغ بیشتر باشد قیمه خوشمزهتر خواهد شد(البته زیادهروی نکنید).
دارچین میتواند طعم بسیار خوبی را به قیمه بدهد.
گوشت را با پیاز و ادویه به خوبی تفت دهد تا طعم گوشت در غذا غالب نشود.
توجه داشته باشید که خورشت قیمه برای جا افتادن حتما باید حداقل ۴ ساعت با دمای پایین روی شعله باشد.
اضافه کردن زعفران در ساعات آخر طبخ میتواند طعم متفاوتی را به خورشت بدهد.
نظر کاربران
دلم لک زده برای یک قیمه نذری
نذری عالی....برکت وسلامت برای تدارکات مجالس امام حسین علیه السلام
آخی دلم سوخت برای نذری بخورها امسال خخخخخخخ
وای چه قیمه ای.دلم خواست.
غذای نذری چیز دیگه ی.
به به،معلوم خوش مزه هست.
غذای نذری هیچ جاندادند،امسال نخوردیم.
ممنون ازآموزش خوبتون
ممنون عالی بود
شش تکه گوشت برای دو پیمانه لپه ؟؟؟ این همش میشه لپه دیگه اسمش قیمه نیست!