۱۱۰۶۸۰۶
۷ نظر
۵۰۸۳
۷ نظر
۵۰۸۳
پ

طرز تهیه خاگینه؛ دسری مقوی و خوشمزه

خاگینه، یکی از قدیمی‌ترین دسر‌های و میان وعده‌های سنتی ایرانی است که طرز تهیه‌ای بسیار ساده دارد و در مدت زمان کوتاهی آماده می‌شود.

خاگینه در زبان فارسی به معنی خوراکی است که از هم زدن زرده و سفیده تخم‌مرغ و سرخ کردن آن در روغن درست می‌شود. خاگینه، یکی از قدیمی‌ترین دسر‌های و میان وعده‌های سنتی ایرانی است که طرز تهیه‌ای بسیار ساده دارد و در مدت زمان کوتاهی آماده می‌شود. آرد و تخم‌مرغ از مواد اصلی تشکیل‌دهنده خاگینه هستند.

برخی افراد، خاستگاه خاگینه را به منطقه آذربایجان نسبت می‌دهند؛ اما باید بدانید که خاگینه منتسب به منطقه خاصی نیست و در همه شهر‌های ایران با روش‌های مختلف و مواد اولیه متنوع در دو نوع شیرین و غیرشیرین درست می‌شود. خاگینه، گزینه‌ای مناسب برای سرو در وعده صبحانه، عصرانه یا حتی یک شام سبک است. شما همچنین می‌توانید خاگینه را به‌عنوان یک دسر مجلسی در سفره‌های مهمانی خود قرار دهید.

طرز تهیه خاگینه؛ دسری مقوی و خوشمزه

مواد لازم برای تهیه خاگینه:

  • ۵ عدد تخم‌مرغ
  • ۶ قاشق غذا خوری آرد
  • ۵ قاشق غذا خوری ماست
  • ۲ پیمانه شکر
  • یک قاشق مرباخوری بیکینگ پودر
  • روغن مایع به مقدار لازم
  • زعفران دم‌کرده به مقدار لازم

طرز تهیه خاگینه؛ دسری مقوی و خوشمزه

طرز تهیه:

۱. تخم‌مرغ‌ها را در یک کاسه بشکنید و ماست را به آن‌ها اضافه کنید. ماست و تخم‌مرغ را خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. سپس بیکینگ پودر و آرد را در کاسه بریزید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید.

۲. مقداری روغن در یک تابه مناسب بریزید و تابه را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. شعله گاز را کم کنید و یک شعله پخش‌کن، زیر تابه قرار دهید. مایه خاگینه را در تابه بریزید و درب آن را ببندید تا خاگینه برای حدود ۲۰ دقیقه بپزد و یک طرف آن سرخ شود. سپس خاگینه را برگردانید و اجازه دهید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.

۳. خاگینه را از تابه بیرون بیاورید و آن را به‌اندازه‌های دلخواه برش بزنید.

۴. آماده‌سازی شربت خاگینه: دو پیمانه آب، دو پیمانه شکر و یک قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده را در یک قابلمه بریزید. سپس قابلمه را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا شکر در آب حل شود و شربت شما کمی غلیظ شود. پس از چند جوش، شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا شربت خنک شود.

۵. شربت سرد را روی خاگینه گرم بریزید و خاگینه را همراه با چای، قهوه یا بستنی سرو کنید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • فاطمه

    سلام من تخم مرغ روهم زدم آرد اضافه میکنم قاطی میکنم بعدروغن توماهیتابه میریزم بعدپشت رووتکه تکه کردن شیره انگورمیریزم عالیه ازشکرم بهتراست میتونی باگردوی خوردشده تزیین کنید

    پاسخ ها

    • مردم

      شما دستت درد نکنه

  • الی

    خیر خاگینه به تورکی میگن قیقاناخ دقیقا دسر اذربایجانی هست دیگه از طریق اینترنت همه یاد گرفتن درست میکنن اصالتش مال تورکاس عزیز جان...

    پاسخ ها

    • بدون نام

      نه هم وطن عزیز!!! ، پدر من اگه زنده بودن الان حدود ۹۰ سالشون بود و اون مرحومم از مادر و مادر بزرگشون این غذا یا دسر یاد گرفته بودن که همگی از اهالی یزد بودن ۱۰۰٪ اون موقع اینترنت نبود پس بی زحمت جوگیر نشوید

  • بدون نام

    قئیقاناق دسر اصیل ترکی و آذربایجان است، تحریف نفرمایید

  • بدون نام

    از قدیم بوده در ایران انواع شیرین و ناشیرینش
    شیرینش امروزه به فرنگی میشه پن کیک و ناشیرینش را می گند املت

  • فرزانه

    من یه مقدار آرد با مقداری شیر یا آب هم میزنم . بعد بهش تخم مرغ اضافه میکنم .
    تو روغن دوطرفش روسرخ میکنم و روش شربت(شکر+آب) میریزم
    خیلییی خوبههه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج