طرز تهیه خورش کدو سبز؛ غذایی لذیذ برای وگانها
اول نوامبر روز جهانی وگان است. وگانها غیر از اینکه گوشت و تخممرغ نمیخورند، از خوردن لبنیات و فرآوردههای آن نیز خودداری میکنند. به همین مناسبت امروز در این مطلب تصمیم گرفتیم به شما طرز تهیه یک خورشت خوشمزهی بدون گوشت را آموزش دهیم.
مجله دیجیکالا - مریم ابراهیمی: اول نوامبر روز جهانی وگان است. وگانها غیر از اینکه گوشت و تخممرغ نمیخورند، از خوردن لبنیات و فرآوردههای آن نیز خودداری میکنند. به همین مناسبت امروز در این مطلب تصمیم گرفتیم به شما طرز تهیه یک خورشت خوشمزهی بدون گوشت را آموزش دهیم.
یکی از خورشهای ساده و اصیل ایرانی، خورش کدو سبز (کدو مسما) است که همهی ما طعم خوش آن را چشیدهایم. خورش کدو سبز را بسیاری با نام کدو مسما میشناسند. از دلایل محبوبیت این خورش، علاوه بر طعم آن، سادگی طبخ و تنوع آن است. خورش کدو با گوشت، بدون گوشت، با مرغ یا با گوشت چرخ شده هم تهیه میشود و حتی در برخی مناطق به آن لپه و لیمو عمانی هم اضافه میکنند که ترکیب بسیار خوشمزهای میشود. خورش کدو بدون گوشت هم یکی از غذاهای محبوب گیاهخواران است.
خورش کدو سبز طعم نسبتا ترشی دارد و برای این ترشی معمولا از آب لیمو ترش، غوره، آب غوره، رب آلوچه یا لواشک استفاده میکنند که مکملهای خوبی برای طعم کدو در این خورش هستند.
مواد لازم برای ۵ نفر
- کدو: یک و نیم کیلوگرم
- گوجه فرنگی: ۴ عدد
- سیب زمینی: ۳ عدد کوچک
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- رب آلوچه یا لواشک آلو: ۱ قاشق غذاخوری
- سیر: ۳ حبه
- کره: ۲۵ گرم
- آب لیمو ترش تازه: به میزان لازم
- زعفران دم کرده: به میزان لازم
- زردچوبه، ادویه کاری، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم
طرز تهیه خورش کدو سبز
۱. کدوها را پوست بگیرید و مانند تصویر از وسط به دو قسمت تقسیم کنید تا ضخامت کدوها کمتر شود و حین پخت از هم باز نشوند. اگر کدوها خیلی بزرگ بودند یک برش عرضی هم به آنها بزنید تا کوتاه و هماندازه شوند. سپس دو طرف کدوها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
۲. بعد از کدوها، سیب زمینیها را حلقه حلقه برش بزنید و در روغن سرخ کنید.
۳. بعد از خارج کردن سیب زمینیهای سرخ شده، گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید و با درب بسته اجازه دهید تا کمی سرخ شوند.
۴. روغن اضافه را از تابه خارج کنید و کره را به آن اضافه کنید. حالا رب گوجه فرنگی، سیر و ادویهها را در کره تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.
۵. بعد از اینکه رب و سیر کمی تفت خوردند، ۳ پیمانه آب جوشیده به تابه اضافه کنید.
۶. اجازه دهید سس به جوش بیاید و سپس رب آلوچه یا برشهای لواشک را به همراه آب لیمو ترش و زعفران دم کرده به آن اضافه کنید و نمک آن را تنظیم کنید.
۷. در این مرحله کدو و سیب زمینی سرخ شده را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید با درب بسته به مدت ۱۵ دقیقه بپزند. دقت کنید که کدوها زود له میشوند و نیاز به پخت زیادی ندارند.
۸. در لحظهی آخر گوجهها را به خورش اضافه کنید و خورش را سرو کنید تا گوجهها له نشوند.
نوش جان.
نظر کاربران
اینکه همش روغن بود
روعنش خیلی زیاد بود
پاسخ ها
راس میگی همش روغن
بیش از حد زیاد انگار ک روغن خالی میخوریم
البته خودمون میتونیم روغنشو بگیریم یا کم بزاریم با شعله کم تا روغن زیاد نخواد
اگه در این خورش سیب زمینی رو حذف کنید و چند تا گوجه سبز و نعنا جعفری ساطوری شده اضافه کنید ،طعم ترش و مطبوعی خواهید داشت.البته ترجیحا گوشت یا مرغ میخواد.
به نظر خیلی خوشمزه میاد
پاسخ ها
ما تو خونه بعضی وقتا گوجه سرخ شده خالی رو خورشت میکنیم.بعضی وقتا بادمجون یا کدو.
خیلیم خوشمزه و متنوع میشه.ضمنا راحت هم هست درست کردنش
خیلی غذای سالم و خوش مزه .
تزیینش قشنگ بود.
پاسخ ها
آره قشنگ
با این همه روغن و گوجه کیلویی ۱۵ هزار تومن باید بعنوان یه غذای لاکچری ازش نام برد.
پاسخ ها
اینهمه روغن باعث مرگ میشه
به جای کدو بادمجان بود خیلی خوب میشد
پاسخ ها
خب استفاده کن.ضمنا کدو که ارزونتره
خب شما بادمجون بزار من خودم و خانوادم بادمجون و بیشتر از کدو دوس داریم
ی سوال؟؟؟الان با کره مشکلی ندارن؟؟؟
پاسخ ها
به جاش از روغن استفاده میکنن
کره گیاهی
خوشمزه است ولی وقت گیر با نی نی میشه این غذا رو پخت
پاسخ ها
چرا نمیشه نی نی تو بخوابون ب کل کارات و غذا پختنت برس بچه رو بهونه نکن
کجاش وقت گیر چ حرفها
کسی که اینجوری میگه تنبل
والللا دیدیم با چند تا نی نی سر کار میرن غذاهای عالی هم می پزند. تنبل
به به
من عاشق غذاهای این مدلیم
طرز تهیه غذای مجردی هم بگید ای بابا
خوشمزه به نظر میاد، البته اید خیلی کم روغنتر شه