طرز تهیه و پیچیدن خمیر پیراشکی مرغ
در این مطلب تصمیم گرفتیم در کنار آموزش پخت پیراشکی مرغ، خمیر آن را نیز آموزش دهیم و سپس انواع پیچیدن های خمیر را هم برایتان به صورت تصویری آموزش دهیم.
خمیر پیراشکی
مواد لازم (خمیر پیراشکی)
• ۱ عدد تخم مرغ
• ۱.۵ قاشق غذاخوری روغن مایع
• ¼ پیمانه آب ولرم
• ¼ پیمانه شیر ولرم
• ¼ قاشق چایخوری نمک
• دو پیمانه آرد
طرز تهیه (خمیر پیراشکی)
۱. در یک کاسه بزرگ، آرد و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید. سپس روغن را به آنها اضافه کنید. سپس تخم مرغ را اضافه کنید.
۲. آب و شیر ولرم را اضافه کنید و با همزن برقی خوب هم بزنید تا خمیر چسبناکی حاصل شود. سپس با کمک قاشق چوبی خمیر را هم بزنید و در صورت نیاز، آرد بیشتری به آن اضافه کنید.
۳. در صورت تمایل می توانید همه مواد را در غذاساز بریزید و خمیر را درست کنید.
۴. سپس خمیر را کمی در دست ورز دهید و پس از اینکه یکدست و نرم شد، آن را درون کیسه پلاستیکی قرار دهید و به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه آن را درون یخچال بگذارید. توجه داشته باشید خمیر کمی حالت چسبندگی خود را حفظ می کند.
۵. پس از این استراحت، خمیر را روی سطح صاف آردپاشی شده با دست ورز دهید تا کاملا فرم چسبندگی خود را از دست بدهد. هنگامی که خمیر کاملا لطیف شد آن را با وردنه باز کنید تا ضخامت حدود ۰.۵ سانتیمتر داشته باشد. سپس به مدل های دلخواه آن را برش دهید و مواد میانی را داخل آنها بگذارید.
مایه میانی با مرغ
مواد لازم (مایه مرغ)
• ۴۰ گرم کره
• نصف پیمانه خامه
• دو حبه سیر رنده شده
• نصف پیمانه آب مرغ
• نصف پیمانه سرکه سفید
• یک عدد تخممرغ هم زده
• دو قاشق غذاخوری آرد ذرت
• ۲۰۰ گرم تره فرنگی خرد شده
• ۴۵۰ گرم سینه مرغ بدون استخوان
طرز تهیه
۱. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید. سینی فر را نیز با کمی روغن چرب کنید و کنار بگذارید.
۲. در یک تابه بزرگ، کره را آب کنید، تره فرنگی و سیر را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا کاملا طلایی شوند.
۳. سپس سرکه، آرد ذرت را بریزید و هم بزنید. پس از آن آب مرغ و خامه را اضافه کنید و اجازه دهید تا بجوشند. سپس شعله را کاهش دهید و بگذارید چندین دقیقه در حالت نیمجوش باقی بماند و غلیظ شود. پس از تبخیر شدن مواد، آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
۴. خمیر پیراشکی را که از قبل آماده کردهاید، به شکل مورد نظر برش دهید. به طور مثال، آنها را به دایره های یک اندازه قالب بزنید. از مایه مرغ در مرکز خمیر قرار دهید.
۵. در یک پیاله کوچک، یک عدد سفیده تخم مرغ و دو قاشق غذاخوری آب را با یکدیگر مخلوط کنید. با قلم مو از این مخلوط در حاشیه های خمیر بمالید. یک طرف خمیر را روی طرف دیگر برگردانید و با دست فشار دهید تا کاملا به هم بچسبند. از قالب های آماده پیراشکی که در لوازم قنادی ها فروخته می شود نیز می توانید استفاده کنید.
۶. پیراشکی ها را با فاصله درون سینی بچینید و به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه در فر بپزید تا کاملا طلایی شوند. در صورت تمایل، می توانید آنها را درون قابلمه ای پر از روغن سرخ کنید و سپس روی دستمال حوله ای بچینید تا روغن اضافه شان گرفته شود.
مدل شکمپیدا
1. از خمیر پیتزا به اندازه یک نارنگی بردارید و روی سطح صاف آردپاشی شده، به شکل مستطیل آن را باز کنید.
۲. در مرکز این مستطیل حدود دو قاشق غذاخوری از مایه میانی بریزید.
۳. در صورت تمایل می توانید روی مواد، پنیر موزارلا بریزید.
۴. گوشه سمت راست بالای خمیر را تا کنید.
۵. سپس گوشه سمت چپ را نیز تا کنید و روی لبه سمت راست بیاورید.
۶. با دست آنها را همچون پوست شکلات بپیچانید.
۷. گوشه سمت راست پایین خمیر را تا کنید.
۸. سپس گوشه سمت چپ را نیز تا کنید و روی لبه سمت راست بیاورید.
۹. با دست آنها را همچون پوست شکلات بپیچانید. همان طور که در تصویر می بینید، قسمت میانی این پیراشکی، باز و قابل مشاهده است.
۱۰. همه پیراشکی را به همین ترتیب آماده کنید. سپس با فاصله از هم در سینی فر بچینید و به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید تا کاملا پخته و طلایی شوند.
1. از خمیر پیتزا به اندازه یک نارنگی بردارید و روی سطح صاف آردپاشی شده، به شکل مستطیل آن را باز کنید.
۲. قسمت بالایی خمیر را با کمک چاقوی تیز، به صورت موازی برش دهید. (مطابق تصویر)
۳. مایه مرغ یا گوشت را در قسمت پایین مستطیل قرار دهید.
۴. خمیر را از سمت پایین به بالا رول کنید.
۵. قسمت برش خورده باید روی سطح خمیر باشد.
۶. سپس سر و ته خمیر رابه هم بچسبانید. تا قسمت های برش خورده از هم باز و شکافی در میان آنها ایجاد شود.
۷. می توانید سیاه دانه یا کنجد روی آنها بپاشید.
۸. آنها را درون سینی فر بچینید و به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بپزید تا کاملا طلایی شوند.
۹. پیراشکی های صدفی آماده هستند. این مدل را می توانید بدون چسباندن سر و ته خمیر هم درست کنید. یعنی فقط خمیر را هلالی خم کنید تا قسمت های برش خورده باز شوند.
۱. از خمیر پیتزا به اندازه یک نارنگی بردارید و روی سطح صاف آردپاشی شده، آن را به شکل دایره باز کنید. بهتر است حدود نیم سانتیمتر ضخامت داشته باشد. سپس چهار طرف دایره را تا نیمه (از بیرون به داخل) برش دهید.
۲. یک قاشق غذاخوری از مایه میانی را در وسط دایره بگذارید.
۳. یکی از بخش ها را دور مواد بالا بیاورید.
۴. بخش مقابل را بالا بیاورید و آن را دور خمیر و مواد بپیچید.
۵. بخش سوم را مطابق مراحل پیشین تکرار کنید.
۶. بخش آخر را هم روی همه گلبرگ ها بیاورید و با انگشت فشار دهید تا به هم بچسبند. می توانید برای چسبندگی بیشتر، لبه های هر گلبرگ را با آب کمی خیس کنید.
۷. سپس آنها را با فاصله درون سینی فر بچینید و به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه در فر بپزید تا کاملا طلایی شوند.
نظر کاربران
منظور از آرد، چه اردی هستش؟ برنج؟
پاسخ ها
پیراشکی رو با آرد گندم درست می کنند
ببخشید من درست کردم اما پف نکرد و سفت شد میشه توضیح بدین چرا اینطوری شده
آرد سفید
به به بسیار زیباست ممنون
پاسخ ها
لبه
اخه این خمیر خمیر مایع اینا نداره چطوری پف میکنه
سلام خیلی عالی شده و الان می خوام درست کنم ببینم چطوری می شه.
خیلی خوب بود
باسلام خواهشمند است درون مايكرويوي ودرجه حرارت وهميشه چيزديگر راكاملاً توضيح دهيد
واقعا خوشمزه نشد درست کردم
سلام خیلی خوبه عالیه
خیلی با سلیقه اید مرسی ممنونم
الان دیر وقته ولی فردا اولین کارم درس کردن پیراشکی هس
تزئناتتون
ممنون خیلی عالی بود
طرز پیچیدن پیراشکی ها خیلی عالی بود
سلام خیلی قشنگ و زود یاد گرفتم
دستتون درد نکنه. ممنون
عالی بودن مرسی
عالی بود مرسی
خیلی خوب بود
حوس کردن
خوبه
منم میخوام درست کنم
عالیه
بسیار عالی بود
بسیارعالی بودعزیزم
مرسی خیلی واضح توضیح داده بودید _واقعا عالی بود
ببخشیدا توی قسمت تهیه ی خمیر :
تخم مرغ نه تخک کرخ!!!!
خیلی عالیه
چرا سفت شد و پف نکرد میشه توضیح بدین
خیلی عالی بود. فقط این فرمها رو باید توی مایکروفر درست کرد یا توی ماهی تابه هم میشه ؟
نصف پیمانه سرکه ترشش نمیکنه!!!خیلی زیاد نیست!!!
خیلی خوب بود
عالی بود مرسی
خیلی عالی بود مخصوصا طرز پیچیدن خمیرش.
میشه بگین با چه آردی خوب در میاد خواهشا اونایی که درست کردن جواب بدن
پاسخ ها
ارد گندم یا ارد نانوایی
ععععععععععععععععااااااااااااااااااالللللللللللللللللیییییییییییییییییی بود واقعا حال کردم
سلام. خمیر بسیار سفت بود و اصلا قابل خوردن نبود. مواد گوشتی رو هم حروم کرد. داخل خمیر حتما باید بکینگ بودر یا خمیر مایه باشه.
عالی بود