۱۵۰۹۰۸۱
۳۳ نظر
۱۲۱۱
۳۳ نظر
۱۲۱۱
پ

واکنش معنادار یک نماینده زن به اصلاح قانون مهریه

عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در یادداشتی به بررسی اصلاح قانون مهریه پرداخت.

تسنیم: عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در یادداشتی به بررسی اصلاح قانون مهریه پرداخت.

6221549

زهرا خدادادی نماینده مردم ملکان و عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در یادداشتی به بررسی اصلاح قانون مهریه پرداخت.

متن این یادداشت به شرح ذیل است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

در طرح اصلاح موادی از قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و برخی از احکام راجع به مهریه، با وجود برخی اصلاحات مفید، ما شاهد نوعی یک‌طرفه‌گرایی در حمایت از مردان بدهکار هستیم؛ درحالی‌که اصل عدالت ایجاب می‌کند طرحی با رویکرد متوازن و حمایتی برای هر دو طرف رابطه زندگی مشترک تدوین شود. ضمن آنکه بسیاری از زنان، در عمل برای گرفتن همین ۱۴ سکه هم باید ماه‌ها در راهروهای دادگاه دوندگی کنند. ما به هیچ وجه موافق مهریه‌های بالا نیستیم به خصوص که در دین مبین اسلام به سهل گیری در ازدواج و پایین بودن مهریه سفارش بسیار شده است منتهی زمانی میتوانیم مهریه که عملا تنها ابزار حمایتی بانوان میباشد حذف نماییم که دستیابی به سایر حقوق مانند حق طلاق، حضانت، تنصیف اموال، اشتغال، مسکن، تحصیل، خروج از کشور برای بانوان تسهیل نماییم و از عدالت دور نشویم.

قانونگذار باید شرایط را جامع و کامل در نظر بگیرد و تنها با استناد به برخی موارد استفاده ابزاری از مهریه نمیتوان شرایط را به کل جامعه تعمیم داد و برای عموم مردم قانون نوشت همچنان که در مواردی هم اعسار به عنوان ابزاری برای اقایان جهت فرار از پرداخت مهریه استفاده می‌گردد. از طرفی هم آگاهی بخشی به زوجین نسبت به قوانین حقوقی نقش بسیار حیاتی را در جامعه امروز ایفا میکند که موجب کاهش پرونده‌های طلاق خواهد شد که باید در این خصوص اهتمام جدی انجام پذیرد.

کاهش سقف اجرای فوری مهریه از ۱۱۰ سکه به ۱۴ سکه، آن هم بدون ضمانت جایگزین مؤثر، در عمل تضعیف حقوق شرعی و قانونی زنان است. این اقدام، به‌جای تعدیل نظام مهریه، عملاً امنیت حقوق مالی زن در ازدواج را مخدوش می‌کند. مگر نه اینکه ماده ۲۲ قانون حمایت از خانواده سال ۱۳۹۱ برای حفظ کرامت خانواده و ایجاد تعادل در مسئولیت‌های زوجین تصویب شد؟ حال چگونه با کاهش یک‌طرفه ضمانت اجرا، می‌خواهیم از حقوق خانواده صیانت کنیم؟

درباره سقوط حق حبس با پرداخت اولین قسط مهریه یا پذیرش اعسار، باید تأمل بیشتری کرد. حق حبس، نه یک ابزار تنش‌زا، بلکه یک مکانیسم تعادل‌بخش در حقوق زوجه است. برداشتن آن بدون ایجاد سازوکار حمایتگر، عملاً زن را از یکی از معدود ابزارهای دفاع از حق خویش محروم می‌کند.

در پایان تأکید می‌کنم: مسیر اصلاح قوانین خانواده باید با مطالعات میدانی، اجماع کارشناسانه و گفت‌وگو با فعالان حقوق زن همراه باشد؛ نه بر اساس فشار رسانه‌ای یا فضای عوام‌پسند. این طرح باید با دقت بیشتری بازنگری شود تا خدشه‌ای به بنیان خانواده وارد نشود.

 

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • دلم سرم کلاه گذاشت

    تمامه زنان موافقه گرفتنه مهریه هستند
    ولی اگه پابرادرشون باشه ن...

  • مریم

    بعد از پانزده سال زندگی ،اقا عاشق منشیش شد و خیلی راحت پشت پا زد به پانزده سال زندگی اونم با دوتا بچه،زن خودشو جونیشو وقف زندگی مرد و بچه ها کرد الان بدون هیچ پشتوانه مالی در یک اتاق درخانه پدری زندگی میکنه ،چه پاسخی هست ؟؟؟؟

  • چشم سوم

    والافعلاخانم هابانرخ سکه،سریع وقتی ببینندزندگی به کامشون نیست!سریع بسمت پروژه مهریه میرن!!!

  • حسین

    جوانها بدبخت شدند
    هیچ کس جرات ازدواج را ندارد

  • حسین

    سریع تر این قانون مهریه را اجرایی کنید

  • علی

    باباجون همون 14سکه میدونی چقدر پولش هست بالای یک میلیارده،

  • بی نام

    قدیم ها خانمها نمی دانستند مهریه چی هست اما حالا خانمها خیلی پولکی شدن برای همین هیچ پسری تن به ازدواج نمیدهد.

  • بابک

    نظرات این خانم نماینده کاملا اشتباه و یک طرفه بیان شده... قانون مهریه کلا ظالمانه هستش و باید اصلاح بشه.. همون ۱۴ سکه هم زیاده..

  • امیرمحمد

    شرایط اقتصادی خوب نیست مردنمی تواندخانه وماشین وشرایط مالی مناسب داشته باشه وزن باکوچکترین سختی مهریه به اجرا می زاره ومردنابودمی کنه یعنی قوزبالاقوز

  • امیرمحمد

    کم کردن مهریه برای شکل گرفتن ازدواج وجلوگیری ازفساددرجامعه نیازمبرم

  • علی

    همسایه ما ۵۱ساله اش است رفته مهریه گذاشته اجرا بادوتادختربزرگ زنان بامهریه کاسبی می‌کنند زنان کانون خانواده ها رونابودکردن قدیم کی مهریه می‌گذاشت اجاره چقدرهم خوب باهم زندگی میکردن اصلا مهریه روبردارید به زنان هم حق طلاق بدید نخواست زندگی کنه بره زوری نمیشه یه زن رو وادار به زندگی کرد

  • ارشیا

    خدا جوابشو یه جایی میده

  • c

    شوهرهرچی داره کرده بنام مادرش مهریه زنشو شده هرسه سال یه سکه این چه قانونیه

  • ابر

    مهریه تنها پشتوانه زن است
    اگر همین هم کم بشه دیگه سنگ رو سنگ بند نمیشه و شما مردها خدا هم جلودارتون نیست.

  • ناشناس

    بله باید همه قوانین اصلاح شود. حق طلاق، تقسیم ثروت بعد از ازدواج، و حق حضانت کودک.

  • بینام

    بعد ۱۸ سال زندگی و دو تا بچه و جمع کردن زندگی و سر کار بردنش آقا عاشق یه کارمند تو شرکت شد و زندگی رو به گند کشید حالا با این قانون یک طرفه زن دستش به کجا بنده که سر پناهی برای نگهداری از بچه های همون خائن درست کنه کی جوابگو هست این قانون یک طرفه

  • ۲۹۳۴۱۳

    همین ۱۴ سکه هم اولا زیاد زیاده تک مردم رو با خودت مقایسه نکن واسه ۱۴ سکه باید اعضای بدن خودمون اگه بدرد بخوره بفروشیم بعدش اگه زوجها قصد شون زندگی کردن باشه مهریه لازم نیست

  • متین

    مهریه شده منبع کاسبی خانمها و وسیله زورگویی و متاسفانه خیلی از ناهنجاریها در جامعه فقط و فقط به خاطر بودن مهریه ست و خانومها مدام با تحدید شوهرانشون که مهریه ام رو میگذارم اجرا هر کاری دلشون بخواد انجام میدن که همه در جامعه شاهد هستیم.کلا این وسیله زورگویی و کاسبی خانمها باید تعطیل بشه.

  • متین

    کاملا درست میفرمایید اگر قرار باشه زندگی مشترک دوام داشته باشه اصلا نیاز به مهریه نیست و با زور مهریه هم هیچ خانمی نمیتونه زندگی زناشویی رو حفظ کنه.کلا مهریه یعنی اینکه یک خانوم بتونه با زور شوهرش رو نگه داره که اصلا عقلانی نیست.

  • یاس

    خانم نماینده گرانی و تورم را نمی بینی آقایان از پس 14 سکه هم بر نمی آیند زندگی لاکچری خودتان را نبین.

  • مینا

    کاملا درسته اگر در قوانین عدالت بود الان خانواده ها به این روز نمی افتادن

  • مهدی

    بنده مرد هستم ولی یک طرفه قانون گذاری فقط ظلم است به خانم ها اگر قرار مهریه ۱۴ سکه تایید شود باید طلاق از طرف خانم نیز تایید شود

  • صبور

    کمتر خیانت کنند تاخانم خونه هم فورا مهریه رونگذاره اجرا

  • ص

    فقط پنج سکه ب نیت پنج تن

  • خانه نصیر

    اگر کلکی تو کارمرد نباشه بعد ۵۱یکسال زندگی خانوم نمیره مهریه شو بزاره اجرا حتما خطای کرده مرده

  • ص

    احسنت

  • زاپاس زاپاتا

    بر عکسش هم زیاده و........

  • ن

    موافق کاربرمحترم مریم هستم

  • ف


    بقران خدای بلند مرتبه خودم سکه مهریه میدم اون موقع عقد ۴میلیون بود الان ۸۰میلیون است عدالت پس کجاست .خانم ناشزه.زندگی نمیکنه؟ تا قرون اخر مهریه میخواد

  • IRAN

    درود بر شما ، کاملا منصفانه و واقع بینانه بود

  • ناشناس

    درسته دقیقا...👏👏👏👏

  • ف

    مهریه سنگین باعث فروپاشی خانواده هست بخدا ۱۴ سکه با قیمت های جدید زیاده.این خیلی خیلی ظالمانه است خانمها تمکین نداره مهریه رو هم میخواد

  • ۰۴۶۶۰۲

    ۱۴ تا سکه نزدیک یه میلیارده.خودتون میگید نیمی از مردم ایران کارگرن‌.یه کارگر در صورتی که هیچ خرجی نکنه.ده سال باید کار کنه تا ۱۴ سکه رو بده.کارمندام همین طور

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج