۱۰ میلیون ایرانی در معرض کلاهبرداری قرار گرفتند!
تاکنون ۱۰ میلیون نفر از مردم به صورت آنلاین، طلا خریداری کردهاند که نه میدانیم چند تن طلا خریداری شده و نه ساز وکار نظارتی درستی وجود دارد؛ بنابراین مشخص نیست تا الان چه میزان طلا فروخته شده و چه میزان آن باید سپره میشده است؟
برترینها: تاکنون ۱۰ میلیون نفر از مردم به صورت آنلاین، طلا خریداری کردهاند که نه میدانیم چند تن طلا خریداری شده و نه ساز وکار نظارتی درستی وجود دارد؛ بنابراین مشخص نیست تا الان چه میزان طلا فروخته شده و چه میزان آن باید سپره میشده است؟
تابناک در گزارشی به بررسی فروش آنلاین طلا و هشدار پلیس در این مورد پرداخت و نوشت: این روزها تبلیغات فروش آنلاین طلا با هزینههای میلیاردی روی بیلبوردهای اتوبانهای تهران به چشم میخورد که مردم را تشویق به خرید طلا آن هم با هر مبلغی میکند؛ این در حالی است که که ناخودآگاه ذهن را به سمت ظهور شرکتهایی مانند سکه ثامن و کوروش کمپانی میبرد و صدا و سیما هم از این قاعده مستثنی نبود و پا به پای تبلیغات بزرگراه ها مشغول به تشویق مردم برای خرید طلای آنلاین بود. حال آن که امروز در یک برنامه تلویزیونی هشدار جدی رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا را به مردم در مورد خرید این طلاها و خالی فروشی این گونه خریدها را شاهد بودیم.
یکی از مواردی که معاملات آنلاین را پرریسک میکند این است که پلتفرمها یا فروشندگان برای ذخیرهسازی آن محدودیت زمانی تعیین میکنند؛ به طوری که پس از انقضای مهلت یا باید طلا را برداشت یا فروخته شود که همین امر میتواند استراتژیهای سرمایهگذاری بلند مدت را مختل کند که دراین خصوص پیشتر تابناک با گزارشی تحت عنوان ماجرای کوروش کمپانی و سکه ثامن تکرار میشود؟ به ریسکهای معاملات آنلاین طلا و خرید از پلتفرمهای طلا پرداخت.
گذشته از ریسکهای زیاد و احتمال تقلب گسترده در این گونه خریدها به نظر میرسد بعد از کلاهبرداری بزرگ سکه ثامن و کوروش کمپانی حالا نوبت به فروش طلا در فضای آنلاین رسیده است که اغلب با فروش سوتی و کمتر از یک گرمی طلا خریداران را ترغیب به خرید با بودجهای بسیار کم تشویق میکند؛ درحالیکه میتواند زمینه ساز خالی فروشی و بازی با پول مردم را فراهم کند.
در همین زمینه صداوسیما بعد از آنکه تبلیغات زیادی مرتبط با خرید آنلاین طلا پخش کرد امروز در مصاحبهای با سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا، به خریداران این نوع طلاها هشدار جدی داد و اعلام کرد که بسیاری از مردم تلفن میزنند و نگرانی از این دارند که طلایی که خریداری کرده اند محل نگه داری آن کجاست به همین سبب با پیگیری ویژه پلیس و دستورات قضایی بالغ بر یک و نیم میلیون تن طلا از این شرکت ها گرفته و در اختیار بانک های عامل از جمله بانک کارگشایی و ملت قرار دادیم.
وی ادامه داد: یکی از نگرانی های ما این است که این سکوها به چه میزان خریداری شده که این میزان را وزارت صمت باید پاسخگو باشد یا اینکه در سامانه اینماد تعریف شود که به چه میزان خریداری شده است که با پیگیری پلیس این طلاها در بانک مستقر شده است.
بیش از ۱۰ میلیون نفر از پلتفرمهای آنلاین، طلای آب شده خرید کردهاند
سردار رحیمی اعلام کرد: سازوکارهای لازم برای پلیس و دستگاه های نظارتی تعریف می شود البته آمارها به ما اعلام می کند که بیش از ۱۰ میلیون نفر از این پلتفرم ها طلای آب شده خریداری کرده اند که باید پرسید چگونه و به چه میزان خریداری شده و چگونه تضمین سرمایه مردم را انجام می دهند؟ بنابراین درخواست جدی پلیس این است که این پلتفرم ها حتما باید بندهای ۱۸ گانه را رعایت کنند و همچنین باید برای آنها سازوکار نظارت تعریف شود و تا زمانی که این شائبه ها برطرف نشود این سکوها نمی توانند به فعالیت خود ادامه دهند.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا هشدار داد و گفت : تاکنون ۱۰ میلیون نفر از مردم به صورت آنلاین، طلا خریداری کردهاند که نه میدانیم چند تن طلا خریداری شده و نه ساز وکار نظارتی درستی وجود دارد؛ بنابراین مشخص نیست تا الان چه میزان طلا فروخته شده و چه میزان آن باید سپره میشده است؟
تبلیغات میلیاردی از جیب مردم .../ با کدام پشتوانه فیزیکی طلا می فروشید؟!
از سویی دیگر، محمد کشتی آرای، فعال بازار طلا و جواهر در این خصوص چندی پیش گفته بود که هر کدام از تبلیغات فروش آنلاین طلا که در اتوبان ها دیده می شود، میلیاردها تومان هزینه دارد و سوال مهمی که مطرح می شود این است که اجاره سنگین این بیلبوردهای تبلیغاتی از کجا تامین می شود که به طور حتم از جیب مردم هزینه می شود.
وی ادامه داد: هیچ تضمینی درخصوص فعالیت این سایت ها و پلتفرم ها وجود ندارد. زیرا طبق قانون به هر میزانی که طلا می فروشند باید پشتوانه فیزیکی آن در بانک مرکزی یا یکی از بانک های کشور ذخیره شده باشد و چون در حال حاضر چنین پشتوانه ای وجود ندارد، باید به فعالیت این سایت ها و پلتفرم ها شک کرد.
به نظر می رسد با هشدار جدی پلیس و فعالان بازار طلا و جواهر درمورد پشتوانه فیزیکی این طلاها که اغلب اقدام به خالی فروشی می کنند نتیجه ای جز کلاهبرداری های بزرگ نظیر سکه ثامن و ماجرای کوروش کمپانی در پی ندارد و آنچه واضح است این است که هیچ حساب و کتابی پشت مجوزهای فروش آنلاین طلا نیست و خریداران آنلاین طلا در این گونه پلتفرمها باید مراقب کلاهبرداری های افراد سودجو باشند.
نظر کاربران
ههههههه مردم حقشونه پولاشون بره
به درک
این طبلی که الان میزنند صداش فردا در میاد
دمش گرم.
این همه کلاه دولت گذاشته سربازنشسته هابزاریکبارهم مردم کلاه برارند
خوب دل و جراتی دارن مردم!
من آنلاین حتی آدامس و پفک هم نمیخرم چه رسد به طلا!!!
آخه به چه ضمانتی؟؟؟ با چه تضمینی؟؟؟
کار ترامپه😅😵😵😮
تا بیسواد هست کلاهبردار هم هست مقصر خود ملتن...
😄
واقعا حیفه با زحمت پول جمع میکنن و به راحتی میریزن به جیب کلاهبردارها
به جهنم
به. جهنم این سادگی و بی خیالی و ریسک شونه
به جهنم
عقل که نباشه جون درعڎابه.
ادم اگرعاقل باشه میره مغازه طلافروشی مستقیما"طلا میخره.
به درک حتماً پول داشته اند طلا خریده اند ما که نمی توانیم نیم کیلو گوشت بخریم خرج خانواده کنیم حقشون هست
یک و نیم میلیون تن!!!!!! مگه هویجه تو کشور عددهارو چطوری حساب میکنید?????
لابدخودت دست اندرکار این پلتفرم هاهسی ک دلت بحال کسی نمیسوزه ومیگی حقشونه ازشون پول بدزدن....واقعاکه!!!!
چیزی که میخری اونم مجازی عاقبتش همینه خب طلا میخریدید از بازار
هرچی سرمون بیاد حقمونه....ازبس که دنیا گیر شدیم وبه هرنحوی میخوایم که پول بدست بیاریم ودرعین حال کلاه بردارها هم کمین نشستند که ازاین نقطعه ضعف ما سو استفاده کنند......وحالا حالاها این قصه ها سردراز دارند.
ازماست که برماست
نوع دیگری از فریب دولت برای پر کردن فقط جیب خود
اصلا خرید انلاین طلا درست نیست ، این همه طلا پشتوانه ی فیزیکی نداره یعنی فروش چیزی که وجود نداره .
مشکل از خود ما مردم هست . چرا به این راحتی اعتماد میکنیم ؟ وسلام
طلاآنلاین،خالی فروشی هست!خریدفقط فیزیکی-حضوری ازجای معتبرکنید!
اشتباه گفت، یک و نیم تن هستش،،، کل طلای بانک مرکزی هشتصد تنه
مملکت بی صاحب
وقتی مردم عمدتا صدا و سیما را تماشا نمیکنند..بی اطلاع هستند و خطر بزرگی مردم را تهدید میکند
خوش به حال ما بازنشستگان که پول نداریم کلاه برداری اَزِمون بکنند
دولت خودش ازتون کلاهبرداری کرده!
بعضی مردم ساده لوح هستند هرچه شده سریع خرید می کنند
گل گفتی دمت گرم
نون نداریم بخوریم از کجا میارند طلا میخرن ....
آخ آخ از نادانی که کمک به بدبختی مردم میدن و باعث خوشبختی دولت کی میخواهید بزرگ شوید تفکر تفکر فکر کردید دولت به زانو در میآورید آخ آخ نادانی
مقصر اصلی آن مسؤلانی هستند که مجوزهای اینگونه فعالیتهای اقتصادی را میدن .مردم هم تا حدودی باید بدانند که این کار درست نیست چون قبلآ مدلهای مشابهی وجود داشته.