۱۴۸۷۳۱۴
۶۹ نظر
۸۶۲
۶۹ نظر
۸۶۲
پ

مردم یک ماه صبر کنند تا سیب‌زمینی ارزان شود!

رئیس اتحادیه بارفروشان با تاکید بر اینکه افزایش قیمت سیب زمینی که این روزها دربازار نمود ظاهری یافته، از سال گذشته آغاز شده، اظهار کرد: شرایط موجود از اوایل اسفندماه که برداشت دوم جیرفت آغاز شود، به ثبات می‌رسد.

خبرگزاری ایسنا: رئیس اتحادیه بارفروشان با تاکید بر اینکه افزایش قیمت سیب زمینی که این روزها دربازار نمود ظاهری یافته، از سال گذشته آغاز شده، اظهار کرد: شرایط موجود از اوایل اسفندماه که برداشت دوم جیرفت آغاز شود، به ثبات می‌رسد.

8112276_242

تنظیم بازار داخلی صیفی‌جات در فصل سرد سال یکی از مشکلات سال‌های اخیر وزارت جهاد کشاورزی به ویژه برای محصولاتی مانند سیب‌زمینی و پیاز است. در فصل سرما، تقاضا برای خرید صیفی‌جات از عراق و کشورهای حوزه خلیج فارس افزایش می‌یابد و این موضوع باعث افزایش صادرات این محصولات و کاهش عرضه آنها در بازار داخلی می‌شود. در سال ۱۴۰۱، وزارت جهاد کشاورزی برای متعادل کردن بازار داخلی، با ارسال نامه‌ای صادرات محصولات سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی، پیاز و بادمجان را ممنوع اعلام کرد؛ اما با شکایت تجار به دیوان عدالت اداری، این اقدام وزارت جهاد کشاورزی باطل شد.

بر اساس مشاهدات میدانی، قیمت سیب‌زمینی در تهران تا هر کیلوگرم ۶۰ هزار تومان افزایش یافته است. هر کیلوگرم از این محصول در محدوده‌های آزادی، طرشت و فلسطین جنوبی به قیمت‌های ۳۷ تا ۶۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

قیمت سیب‌زمینی در فروشگاه‌های عرضه‌کننده این محصولات در فضای مجازی نیز متفاوت است؛ به طوری که از ۲۹ هزار تومان تا ۶۰ هزار تومان این محصول قیمت‌گذاری شده است. این محصول در فروشگاه دیگری در فضای مجازی که قیمت‌های منصفانه‌تری دارد، برای هر کیلوگرم سیب‌زمینی درشت ۳۵ هزار تومان و سیب‌زمینی ریز ۲۹ هزار تومان در نظرگرفته شده است.

این قیمت گذاری در فروشگاه‌های مجازی و خرده فروشی‌ها در حالیست که قیمت عمده‌فروشی هر کیلوگرم سیب‌زمینی در میدان مرکزی میوه و تره‌بار تهران بین ۲۲ تا ۳۸ هزار تومان است. همچنین قیمت هر کیلوگرم سیب‌زمینی در میادین میوه و تره‌بار ۲۷ هزار تومان است.

اما آنچه که اهمیت دارد، نبود سیب زمینی در میادین میوه‌تره‌بار است که در برخی میادین جایگاه‌های سیب زمینی خالی است و محصولی برای ارائه ندارند. برخی فروشندگان نیز می‌گویند که برای جبران این کمبود برای تامین سیب زمینی مورد نیاز به خرده فروشی‌ها مراجعه می‌کنند تا بتوانند بازار خود را تامین کنند.

اما کمبود سیب زمینی مسئله‌ امروز یا چند روز گذشته نیست. با آغاز فصل سرما مدام صحبت از گرانی و کمبود این کالای اساسی و اولیه در آشپزخانه هر خانه‌ای است. حدود یک ماه گذشته بود که دوباره افزایش قیمت و کمبود سیب زمینی خبرساز شد، در آن بازه زمانی نیز موضوع قطع صادرات برای تنظیم بازار داخلی مطرح شد که غلامرضا نوری قزلجه- وزیر جهاد کشاورزی -در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: ما طبق قانون نمی‌توانیم صادرات را متوقف کنیم، قانون ما را منع کرده که به دلیل تنظیم بازار صادرات را متوقف کنیم، این موارد باید یک سال گذشته برنامه‌ریزی می‌شد، اما برای سال بعد برنامه‌ریزی شده که مشکلات این چنینی نخواهیم داشت.

اکبر فتحی - معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی - نیز در همان زمان درباره دلیل افزایش قیمت این محصول با تاکید بر اینکه شرایط هیچ ارتباطی با صادرات ندارد، گفت: طی سالیان مختلف در تولید محصولات سبزیجات و صیفی‌جات به لحاظ شرایط اقلیمی که کشور دارد، در برخی از ماه‌ها با کمبود تولید مواجه می‌شویم و این یک مسئله طبیعی است چرا که در فضای آزاد تولید می‌شود و استان‌های جنوبی هم در یک حدی ظرفیت تولید دارند. با لحاظ میزان صادرات ماهانه ۳۵ تا ۴۰ هزار تنی سیب زمینی، میزان ذخایر سیب زمینی ما در انبارهای سرد و سردخانه‌های سطح کشور به اندازه و حتی مازاد بر نیاز مصرف داخلی است. شرایط فعلی به کمبود موجودی ربطی ندارد، بلکه به دلیل نگهداری آن‌ها در انبارها و هزینه انبارداری است که این هزینه به قیمت تمام شده اضافه می‌شود.

در حالی که مسئولین از ذخایر کافی در انبارها و کاهش قیمت خبر داده بودند در روز گذشته  به بازار  سری زده تا از موجودی آن در بازار و قیمت ها کسب اطلاع کنیم که مشخص شد وضعیت تغییری نکرده  و قیمت ها روند کاهشی نداشته است در همین زمینه با رئیس اتحادیه بارفروشان  به گفت و گو پرداخته که در ادامه آمده است:

آغاز فرایند کاهش تولید و کمبود سیب زمینی از سال گذشته

اکبر یاوری- رئیس اتحادیه بارفروشان- در گفت و گو با ایسنا، درباره افزایش قیمت سیب زمینی که این روزها بسیار جریان‌ساز شده و اخبار متفاوتی درباره دلیل و رفع این مشکل منتشر می‌شود اظهار کرد: فرایند مشکل گرانی سیب زمینی که این روزها دربازار نمود ظاهری یافته، از سال گذشته آغاز شده است. طی سال گذشته میزان تولید سیب زمینی ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تن بود که کشاورزهای ما به دلیل کاهشی بودن قیمت سیب زمینی متضرر شدند. در چنین شرایطی وزارت جهاد کشاورزی باید از این کشاورزان خرید تضمینی به عمل می‌آورد و مشوق‌هایی را برای آن‌ها در نظر می‌گرفت که کشاورزان برای سال آینده نیز دلگرمی برای کاشت و برداشت این محصول داشته باشند اما متاسفانه این کار را انجام نداد.

وی افزود: به دلیل اینکه کشاورزان متضرر شدند، در سال جاری دیگر به سراغ کاشت سیب زمینی نرفتند و این مسئله در جنوب جیرفت و جنوب کرمان شدت بیشتری داشت و کشاورزان به جای کشت سیب زمینی سراغ پیاز رفتند و در حالی که تولید سال گذشته ۵ میلیون و ۲۰۰ هزارتن بود، تولید سال جاری به ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کاهش یافت و این به معنای کسری ۷۰۰ هزارتنی تولید است.  

تولید و صادرات سیب زمینی در سال جاری چقدر بود؟

یاوری ضمن اشاره به اینکه سرانه استاندارد جهانی مصرف سیب زمینی در دنیا با توجه به نیاز صنایع تبدیلی و ... سالانه برای هر فرد ۲۴ کیلو است اظهار کرد: سرانه مصرف سیب زمینی در ایران به دلیل حضور اتباع برای هر فرد حدود ۴۰ کیلوگرم است. اگر جمعیت ایرانیان و اتباع را با هم ۹۰ میلیون نفر محاسبه کنیم، سرانه مصرف هر فرد در سال ۴۰ کیلوگرم است، یعنی میزان سیب زمینی مصرفی داخلی ما ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن است. حدود ۵۰۰ هزار تن سیب زمینی بذری داریم که برای بذر مصرف می‌شود. ۷۰۰ هزار تن نیز صادرات سیب زمینی داریم و ۷۰۰ هزار تن نیز نیاز صنایع تبدیلی ما است که در مجموع تمامی این موارد به ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن می‌رسد و این در حالی است که میزان تولید امسال ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن بوده است.

وی با تاکید بر اینکه در سال جاری حدود ۹۰۰ هزار تن کسری تولید داریم گفت: کشاورزان و انبارداران بار را به صورت قطره‌چکانی وارد بازار می‌کنند و به همین دلیل نیز در میادین میزان آن محدود شده است. اوایل فصل نیز هیچ مدیریتی بر صادرات انجام نشد. استان کرمانشاه و لرستان- خرم آباد سیب زمینی را با خاک به عراق می‌فرستادند. در حال حاضر حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد انبارهای کرمانشاه به دلیل این صادرات اول فصل خالی است و علاوه بر آن سرمای هوا برداشت اولیه سیب زمینی کرمان را دچار سرمازدگی و آسیب کرد و در مجموع این مسائل دلیلی بر گرانی سیب زمینی در روزهای گذشته شد.

قیمت سیب زمینی کاهشی می‌شود؟

رئیس اتحادیه بارفروشان در پایان درباره اینکه آیا قیمت سیب زمینی طی روزها و هفته‌های آینده کاهش می‌یابد یا خیر؟ اظهار کرد: شرایط موجود از اوایل اسفندماه که برداشت دوم جیرفت آغاز شود، به ثبات می‌رسد؛ اما نکته مهم این است که وزارت جهاد کشاورزی باید کشاورزانی را که ساکن خوزستان هستند را به کاشت سیب زمینی تشویق و یا حتی برای سیب زمینی سال آینده بذر وارد کنند. شاید که به دلیل ارزآوری این محصول و اینکه بازرگانان بازارهای هدف خود را مشخص و سرمایه‌گذاری کرده‌اند، نتوانند که از صادرات این محصول جلوگیری کنند، اما می‌توانند برای کشاورزان بذر وارد کنند و مشوق‌هایی را برای آن‌ها در نظر بگیرند تا طی سال آینده نیز با مشکلات مشابه مواجه نشویم.

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

نظر کاربران

  • محمودی

    لعنت به شما با این مملکت داریتون
    سیب زمینی غذای قشر ضعیف جامعه هستش

  • غزال

    این از بیکفایتی مسولان است که به فکر منافع خودشون هست اینا به فکر کشورهای همسایه هستن

  • شفیعی

    بز پدرت لعنت

  • مجتبی

    خلاصه نویسی خبر، یک هنر است.

  • آریانا

    بزک نمیر بهار میاد
    کمبزه با خیار میاد

  • ایرانی

    حالا تا یک ماه به جاش سیب میخوریم

  • ر

    اشکال نداره دولت تعرفه صادرات رو ببره بالا که مقرون به صرفه نشه از اون ور هم اجازه گرون ف ر وشی نده به داخلیا ببینم دیگه کی شکایت میکنه اگه هم خیلی ورور کردن خودت دولت دست به واردات بزنه که پوزشون بزنه زمین این تجار از خدا بی خبر ها

  • فرناز

    مردم همین سیب زمینی می‌خوردند این پر کشید بر پدر راند خواران لعنت

  • ارشمیدوش

    لعنت به شما.

  • رئال

    بی تدبیری داره بیداد میکنه وقتی مملکت خودت از گرسنگی داره تلف میشه دیگه چقدر بی شرف هستید که دارید صادرات میکنید تف به غیرت که دارید که شک دارم دارید

  • بهرام

    انبار عراق پر بشه بعد لعنت به خائنان ملت ایران

  • علی

    مدیران بی لیاقت

  • رحمت نیا

    خدایا...؟..

  • حاج قاسم

    عجب نظری دوکیلو اسپند برای خودتون دود کنید چشم نخورید 😤😡

  • غریب آشنا

    شماها هم یک دقیقه نفس نکشید تا خفه شوید

  • فرزانه

    سیب‌زمینی‌قشرضعیف‌استفاده‌میکنداونم‌قطع‌کن‌که‌مردم‌بمیرند

  • حسینی

    مشکل نبود سیب زمیی مربوط به دولت قبل یا بی کفایتی شماس ازخردا تا حال 50 درصد کالا اسای گران کردید

  • زال ایرانی

    کاش ترامپ بجای تحریم صادرات نفتی، تحریم صادرات میوه وصیفی جات و مواد غذایی را اعمال بکنه

  • بازی روزگار

    زنده ماندن خودمان قول نمی‌دم ولی صبر میکنیم

  • مارتیک

    سلام سلطان سیب زمینی🤗نوشجونت داداشم حلالت باشه خیر و برکتش به سفره منزلت بیاد نان پدر حلالت که توی این روزگار سخت ما که پوست سیب زمینی نداریم.شما سلطانش شدی🤗مرسی مهربونم حتما قد پیک نیک داری و وصلی بهشون.مرسی با وجود👌😁

  • بدون نام

    روزی ۲ ساعت فروش سیب زمینی را تعطیل کنید تا ناترازی سیب زمینی جبران بشه 😂

  • بارسلونا

    خک بر سر مسئولین

  • کاربر

    لعنت بهتون

  • ایرانی

    گور پدر عراق و کشورهای حوزه خلیج فارس مردم اینجا در عذاب یاشه همه چی صادر بشه ؟؟؟به به این مسولین چقدرررررررررررررر به فکر مردم هستن .خدا ازتون نگذره الهههههههههی.

  • بدون نام

    دیگه عادت کردیم میخواد بشه میخواد نشه

  • رضا

    یک عمر داریم صبر میکنیم برای سیب زمینی هم صبر خواهیم کارد هرچند مشکلات باصبر حل نمی شود باید مشکل را باتدبیر حل کرد

  • c

    دیوان عدالت؟کوعدالت

  • نظام

    مردم عزیز ایران یه یک ماهی فعلآ غذا نخورید تا ببینیم چه میشه

  • فربد

    شکر خدا که شما کاره ای نشدی
    اگر نه طرف 6 ماه کلا تولیدات کشاورزی مملکت رو تعطیل میکردی و کشاورز هارو ورشکسته...

  • مشهدی

    فقط خاک. برسر مسولان

  • وحید

    مملکتی که حاکمانش قیمت یه سیب زمینی رو نمیتونن نگه دارن چطوری میخوان قیمت دلار و طلا رو کنترل کنن ؟یعنی خاک بر سرتان با این مملکت داریتون

  • علی

    اگه مسئولان تونستند یه ماه دزدی نکنند ما هم یه ماه سیب زمینی نمیخوریم

  • علی خان....

    زرشک .......بابا

  • آقا بیوک ترکه

    بعدش چی رو گرون میکنید؟راهش رو یاد گرفتین .راستی یکماه دیگه هستین؟آدم از یه ساعت بعدش خبر نداره

  • رضا یاری

    لایک داری

  • بی وفا

    فکری به حال بادمجون کنید.ایران مقتدر

  • بی نام

    مسئولین خودشون مثل سیب زمینی هستن

  • ب

    لطفا این کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی خفه شن بهتره

  • ب

    یه مثل کوردی هست میگه کرکه میره بهاره سوزه کاما داره ترجمه یعنی خره نمیر تا بهار صبر کن تا گیاه از زمین بیرون بیاد

  • دریا

    هر ماه چن تا چیز واسه نخوردن و نخریدن و نپوشیدن و غیره وجود داره کی زندگی کنیم

  • دریا

    هر ماه چن تا چیز واسه نخوردن و نخریدن و نپوشیدن و غیره وجود داره کی زندگی کنیم

  • بی نام

    بیجا می کنید ارزاق مصرفی نددم را صادر میکنی.

  • بی نام

    بیجا می کنید ارزاق مصرفی نددم را صادر میکنی.

  • علی

    ایرادی ندارد به قله های پیشرفت رسیده ایم

  • رر

    خوب صادرات نکنید تا ارزان بشه.چرا مردم صبر کنند.شما ها راضی هستید مردم گرسنه باشند اما صادرات شما معلق نباشه

  • رر

    خوب صادرات نکنید تا ارزان بشه.چرا مردم صبر کنند.شما ها راضی هستید مردم گرسنه باشند اما صادرات شما معلق نباشه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج