این جنایت بزرگ چرا در کشور عادی شده است؟
دارو از داروخانه به خیابان نشت نمیکند. دارو در خیابانهاست؛ گاهی به داروخانهها هم نشتی دارد.
تابناک: این یک سوال تکراری و ساده اما بسیار مهم است که بالاخره باید به آن پاسخ داده شود؛ چرا دارو در داروخانه نیست اما همان دارو در بازار سیاه، از ناصر خسرو تا فضای آنلاین و حتی عطاریها همواره موجود است؟
این یک شوخی بزرگ و عجیبی است که دارو در داروخانه نیست اما در جاهای دیگری غیر از داروخانه یافت میشود. در واقع، به راحتی با جان شهروندان بازی میکنیم و در این بازی، همنوع من و شما واقعاً در حال درد کشیدن یا حتی مردن است.
موضوع فقدان دارو، بهویژه داروهای ویژه بیماریهای خطرناک و مرگآفرین در داروخانهها و دسترسی به آنها در خارج از داروخانهها، چرا به یک روند عادی تبدیل شده است؟ مقصر و عامل چنین جریانی در جامعه کیست؟ آیا هیچ راهی برای پایان دادن به این معضل وجود ندارد؟ یا بحث نبود اراده است. این عدم اراده، از کدام منفعت و سود نشأت میگیرد؟
موضوع بازار سیاه دارو به صورت مجازی و واقعی آنچنان سادهانگاری شده است که هر از گاهی خبرهایی از آن منتشر میشود و انگار نه انگار که فاجعهای رخ داده است. سپس دوران بیخیالی همگانی سیستم سلامت کشور آغاز میشود.
آقای پزشکیان، رئیسجمهور، اتقای ظفرقندی پزشک، پزشکان در دولت و مجلس، ناظران پزشکی در عرصه پزشکی، و سیستمهای نظارتی محترم، هدف اول قرار گرفتن همه شما بزرگواران در جایگاههای امروزتان چیست؟ شهروندان وقتی بیمار میشوند، عزادار میشوند! عزاداری خود، دارو، اقتصاد خانواده، استرسهای همراهان و در این میان عدهای میلیارد میلیارد از خون و جان مردم میمکند و از چنین بازار سیاهی، سفیر بخت میشوند. سفیدبخت تا زمان موعود.
این داستان تکراری
بازار دارو در کشور به طور مداوم با بحرانها و کمبودهایی مواجه است که به صورت نوسانی رخ میدهد. اما جریان، همیشگی است. این کمبودها گاهی شامل داروهای ساده مانند قرصهای سرماخوردگی و سرم میشود، اما برخی داروها همواره با بحران روبرو هستند؛ از جمله داروهای خاص، انسولین و داروهای مرتبط با شیمیدرمانی.
این در حالی است که مسئولان دارویی کشور، همانند رئیس پیشین سازمان غذا و دارو، عنوان میکنند که ۹۹ درصد داروهای کشور تولید داخلی است و وضعیت فعلی کمبود داروها نشان میدهد که میزان تولید نتوانسته نیازهای دارویی و درمانی کشور را به خوبی تأمین کند. او البته معتقد است همین یک درصد، ۱۳ درصد بازار دارویی کشور را شامل میشود.
به راستی اگر اوضاع اینقدر خوب است، پس چرا این قدر وخیم است!؟
پیرصالحی، رئیس فعلی این سازمان، هم اخیراً گفته است: نشت داروها به بازار سیاه هنوز اتفاق میافتد و امروز نشت دارو از طریق نسخ انجام میشود. البته برخی داروها نیز در سامانه تیتک وارد نشدهاند، اما عمدتاً نسخ جعلی که نوشته میشود باعث این موضوع شده است.
البته آنچه که جریان دارد، نشت هرازگاهی دارو از بازار سیاه به برخی از داروخانهها است و گرنه جریان اصلی داروهای حیاتی و امیدبخش، در خیابانها و فروشگاههای آنلاین است.
معنای نبود دارو در داروخانه
نبود دارو – به عنوان یکی از اساسیترین نیازهای شهروندان و نیاز قطعی بیماران – در داروخانه معنایش این است که خیلی چیزهای دیگر در سیستم توزیع کشور در جای خود نیست. به جای آن، خیلی از موضوعات عجیب و غریب در این سیستم حکمفرمایی میکند.
بازار دلالهای دارو روز به روز رونق میگیرد، به خصوص که وضعیت دارو مدام در حال بدتر شدن است و روزهای سیاه بیماران در راه است
نظر کاربران
وقتی وجدان از مملکت رفت. خدا. ایمان. عاطفه. برادری و واز مملکت می رود.
این همه داروخانه تأسیس شده...در یک خیابان به فاصله چند مغازه یک داروخانه...چرا؟؟؟
سود در قاچاق داروهای کمیاب و فروش در بازار آزاد است.. اگرنه کرایه ملک شان در نمیاد
وقتی سوخت هواپیما به وسیله لوله به طول نزدیک به ۲ کیلومتر تو ساحل کشیده شده،وعمل انتقال انجام میشده،بایستی از خود پرسید این سوخت هواپیما که توی پمپ بنزین ها پیدا نمیشود پس از کجا سر دراورده؟خوب حالا ببین داروها از کجا پیدا میشوند،جالبتر اینکه همه دنبال فساد هستندودائم مشغول انتقاد
همه مشغول درآمد زایی کلان از راه ها گون گونا
نبود وجدان کاری
من بد بخت بیچاره بازنشته آموزش و پرورش هستم ۷۶سال
سن دارم مبتلا به بیماری قلبی
هستم قرص پلاویکس ۷۵مصرف
میکردم هیچ دارو خونه ای پیدا نمیشه
فقط یک سوال دارم
این شد مملکت داری
داروخانه ها از نزول بگیر ها بدتر شدن.چنان گرون بهت میدن که متوجه نمیشی
ازاین عجیب تر دقت کردین چقدر داروخانه تو سطح کشور زیاد شده اگه دارو کم و گران است چه توجیهی داره اینهمه داروخانه البته بیشترشون لوازم آرایشی میفروشن تا دارو
چرا دارو در داروخانه ناصر خسرو به وفور با قیمت چند برا بر وجود دارد که انهم از طریق شرکتهای دارو سازی و۰۰۰۰۰۰۰۰ تامین میشود بیچاره انکسی که توان خریدش را ندارد
اینها همه ازبرکات تحریم هستن کاسبان تحریم به دنبال سودبیشتر وقتی کشور همه جوره درمضیقه هست اقتصادفلج معیشت نابود دیگه هرکی به فکرخودشه جون مردم مهم نیست دیگه
نمایندگان مردم باید قانون سختی تصویب کنند
بزرگ ترین مشکل این مملکت این استکه خلاف ها به مرور زمان عادی میشوند و میزان جرائم با مجازات همسان نیست
خودبیمارستان لنزچشم راکه آب مرواریدداشت ویکی ازچشمها آستیکمات بودرابعداز۷ماه انتظاربه قیمتدومیلیون وششصد هزارتومان بدون فاکتور بمافروخت درصورتیکه قیمتش ۴۵۰هزارتومان بود،،وبیمه تکمیلی آتیه سازان حافظ هم لطف کرددومیلیون وسیصدهزارتومان ازصورت هزینه عمل اعلامی بیمارستان کسر وبقیه راتاییدکرده که بعدازدوماه هنوزهم پرداخت نکرده است.لذاخانه ازپای بست ویران است خودشان راه رابرای خلاف هموارمی کنندتاعده زیادی سهم ببرند.قیمت راگران می کنندتامالیات بیشتربگیرنداداره دارایی ازمالیات اقساطی بنرخ روزسوداضافی یعنی ربامی گیرد.پس واویلا.
چون دارو توسط همان داروخانه تو بازار سیاه به فروش میرسه
بشرطی که خودشان عامل این خلاف نباشندودرگمرک ویاخیابان بخاطراجرای قانون باسیلی بگوش مجری نزنند.