۱۴۸۱۷۴۱
۱۶ نظر
۱۷۶۷
۱۶ نظر
۱۷۶۷
پ

اتفاق تازه و بحرانی برای کارگران در ایران

«حداقل مزد کارگران هنگام تصویب حداقل مزد، قادر بود یک‌دوم سبد معیشت را تامین کند، اما اکنون به‌خاطر تورم و کاهش ارزش پول این رقم به حدود یک چهارم کاهش یافته است. در زمان حاضر هزینه تمام‌شده کارگر در تولید به‌طور میانگین ۵ درصد و در برخی موارد ۱۰ درصد و در مشاغل بزرگ هم ۲ تا ۴ درصد است. وقتی قدرت خرید کارگر کاهش پیدا کند، تقاضای مؤثر برای اقتصاد افت می‌کند و کالا‌های تولیدشده توسط کارفرمایان خریداری ندارد.»

تسنیم: «حداقل مزد کارگران هنگام تصویب حداقل مزد، قادر بود یک‌دوم سبد معیشت را تامین کند، اما اکنون به‌خاطر تورم و کاهش ارزش پول این رقم به حدود یک چهارم کاهش یافته است. در زمان حاضر هزینه تمام‌شده کارگر در تولید به‌طور میانگین ۵ درصد و در برخی موارد ۱۰ درصد و در مشاغل بزرگ هم ۲ تا ۴ درصد است. وقتی قدرت خرید کارگر کاهش پیدا کند، تقاضای مؤثر برای اقتصاد افت می‌کند و کالا‌های تولیدشده توسط کارفرمایان خریداری ندارد.»

2373305_109

نماینده کارگران در شورای عالی کار با اشاره به اینکه انتظار داریم جلسات شورای عالی کار به زودی برگزار شود، گفت: حداقل مزد در ابتدای سال، قادر بود یک‌دوم سبد معیشت را تامین کند، اما اکنون به‌خاطر تورم و کاهش ارزش پول این رقم به یک چهارم کاهش یافته است.

کاهش قدرت خرید کارگران طی چند ماه اخیر با افزایش گرانی‌ها موضوعی است که بارها از سوی نمایندگان کارگران بیان شده است. در حال حاضر با توجه به رشد قیمت ارز و کاهش ارزش پول ملی، بسیاری از کارگران با مشکلات زیادی در تأمین معاش روبرو هستند. در سال جاری نیزعدم تعیین دستمزد مطابق با نرخ تورم از یک سو و از سوی دیگر افزایش چندباره قیمت‌ها باعث کاهش قدرت خرید کارگران شده است. 

گرانی لبنیات، تخم مرغ، نان، خودرو، برق، مسکن و…بیانگر این است که هر روز سفره کارگران کوچکتر می‌شود. این در حالی است که بارها نمایندگان کارگری طی سال جاری درخواست برگزاری جلسه شورای عالی کار و رسیدگی به بحث معیشت کارگران را داشته اند، اما خبری از برگزاری جلسه نیست. 

شرایط وسیع و دنباله‌دار گرانی تا جایی بر فراز معیشت مردم ظاهر شده که انتقاد صریح اقتصاددانان را در پی داشته و این بازار بی‌سامان، لحظه‌ای و مشتنج قیمت‌ها هر روز شرایط را برای کارگران سخت‌تر کرده است. 

دولت در چند ماه اخیر با عناوینی همچون اصلاحات اقتصادی، اجرای مصوبات دولت قبل، تعدیل قیمت‌ها و مخالفت با اقتصاد دستوری و به واسطه مصوبات شتاب‌زده، عملاً گرانی دستوری را بر زندگی مردم تحمیل کرده و سختی ادامه‌دار معیشت طبقات ضعیف و حتی متوسط و کوچک شدن بی‌سابقه سفره جامعه ایرانی در حالی است که مقامات کارگری در ماه‌های اخیر بارها و بارها از نمایندگان مجلس خواستار اصلاح ماده ۴۱قانون کار و تعیین دو بار در سال مزد کارگری برای تقویت معیشت کارگران شده‌اند، اما بنا به اظهارات مجلسی‌ها طرحی که در کمیسیون اجتماعی برای ترمیم حقوق کارگران کلید خورده، به امسال نمی‌رسد. 

*شرایط کارگران وخیم است

آیت اسدی، نماینده کارگران در شورای عالی کار، در پاسخ به اینکه چرا که تا کنون جلسات شورای عالی کار یا کمیته دستمزد برای بررسی مزد ۱۴۰۴ تشکیل نشده است گفت: شاید یکی از دلایل‌عدم برگزاری جلسات، تغییر معاونت روابط کار باشد. اما ما هم انتظار داریم که هر چه سریع‌تر جلسات به منظور بررسی وضعیت معیشتی کارگران تشکیل شود تا مزد ۱۴۰۴ با شرایط واقعی‌تری تعیین گردد. 

اسدی بیان کرد: انتظار داریم این هفته جلسه‌ای پیرامون مزد در قالب شورای عالی کار تشکیل شود، درحال حاضر کارگران در شرایط وخیم معیشتی هستند. البته طرف کارفرمایان نیز مشکلات خاص خود را دارند چون دولت به وعده خود مبنی بر تثبیت قیمت کالاهای اساسی مانند حامل‌های انرژی، آب، برق و حتی قیمت زمین در شهرک‌های صنعتی عمل نکرد و همچنین قیمت تمام‌شده کالاهای اساسی برای تولیدکننده هم افزایش یافت. 

نماینده کارگران در شورای عالی کار در مورد اینکه حداقل دستمزد کارگران امسال چقدر از سبد معیشت را پوشش می‌دهد، گفت: حداقل مزد کارگران هنگام تصویب حداقل مزد، قادر بود یک‌دوم سبد معیشت را تامین کند، اما اکنون به‌خاطر تورم و کاهش ارزش پول این رقم به حدود یک چهارم کاهش یافته است. 

عضو کارگری شورای عالی کار گفت: در زمان حاضر هزینه تمام‌شده کارگر در تولید به‌طور میانگین ۵درصد و در برخی موارد ۱۰درصد و در مشاغل بزرگ هم ۲تا ۴درصد است. وقتی قدرت خرید کارگر کاهش پیدا کند، تقاضای مؤثر برای اقتصاد افت می‌کند و کالاهای تولیدشده توسط کارفرمایان خریداری ندارد. 

اسدی با اشاره افزایش نرخ ارزگفت: با افزایش نرخ ارز تمام کالاها افزایش قیمت داشته است، حتی اگر ارز کاهش یابد، قیمت کالاها کاهش پیدا نمی‌کند در همین راستا این کارگران هستند که متضرر می‌شوند. 

وی درباره جلسات شورای عالی کار گفت: متأسفانه در این جلسات حق رأی دولت از سایر شرکا بیشتر است و همین باعث شده است، همواره آنجه دیدگاه دولت در تعیین مزد است در جلسات اعمال می‌شود. سال ۱۴۰۳ علی رغم اینکه کارگران موافق این میزان افزایش مزد نبودند و صورت جلسه شورای عالی کار را امضا نکردند، اما وزیر کار بدون تفاوت به دیدگاه‌های کارگران آن را تأیید کرد. در جلسات شورای عالی کار باید سه جانبه گرایی به صورت واقعی تعیین شود. 

اسدی با اشاره به اینکه کارگران اجاره‌نشین شرایط سختی دارند گفت: وضعیت درآمدی کارگران اجاره‌نشین به گونه‌ای است که می‌توان گفت حقوق فعلی برای کارگران اجاره‌نشین تنها پاسخگوی سه روز آن‌ها است. 

عضو کارگری شورای‌عالی کار گفت: اکثر کارگران با مسافرکشی و مشاغل کاذب یا اشتغال همسر و فرزندان خود زندگی را می‌گذارنند تا از پس هزینه‌های زندگی بربیایند. در حال حاضر گرانی‌ها در کنار خاموشی و افزایش قیمت ارز شرایط سخت و دشواری را برای کارگران ایجاد کرده است.

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • مجید

    کارگر 😔😔

  • رحیمی

    خدا لعنت کنه باعث و بانی شو

  • مهدی

    مسؤلان که دم از خدا و قرآن میزنن و خودشون توی ناز و نعمت زندگی میکنن چه خبر از مردم دارن

  • مهدی

    ای داد

  • بی نام

    تازه یادتون افتاده ؟؟؟

  • علی

    از قدیم سوار خبر از پیاده ندارد آقایان ومسئولین نامحترم خودشان حقوق بالا وزیر میزی ورومیزی میگیرندخبرندارد گوشت وکرایه خونه ،گوجه ،سبزی ،کیلو چند است چون خودشان خرید نمی کنند

  • ستاره

    حقوق یه کارگر برا ۱۲ روزه اونم کسی که پول وام نداشته باشه ، کف حقوق باید ۳۰ ملیون باشه

  • احسان

    اگه دستمزدها پایین بگیرید فکر نکنید به نفع شما یا کارفرماست شرکتها با کمبود شدید گارگر مواجه هستند و بدتر هم می‌شود کسی با این حقوق کار نمیکنه دیدید که کارفرما به کارگران افغان رو آوردن آخر تا کی هر کاری میکنید بکنید ماکه دیگه خسته شدیم هرساله همین بازی‌ها رو در میارید

  • دوستدا ر ایران

    گفتن راحته .ولی عمل کردن سخته.همون نماینده باصطلاح کارگری هم فقط بخاطر کرسی وبقای خودش این حرفا رو میزنه .وگرنه نباید چند دوره پشت سرهم بدون ایشان قرارداد امضا بشه .سواره از پیاده کجا خبر دارد

  • سعید

    فقط تو ایران هست که به کارگر ارزش نمی‌دن ،،،،یه شعری هست میگه ،،،،بکش تا زنده بمانی ،امثال شما رو گفته ،،کارگرو بکشین تا زنده بمانی ،،،بی کفایتا

  • سعید

    شما خدا نشناسین،،،ما رو شرمنده زن و بچه کردین ،،خدا شرمنده دینتون کنه،اگه دین داشته باشین

  • ی،ی

    بی‌خیال کارگری،دستفروشی بهتره,بایبای کارخونه

  • 347829

    اگر مزد و حقوق کارگر با این تورم بالآ سال بعد تورم بالای 80 درصد میشه یکبار برای همیشه فقط اعتصاب کل کارگرهای ایران حقوقها رو درست میکنه چون ایران روی گنج خوابیده بعد کارگرش باید شرمنده خانوادش باشه این شد عدالت( علی ) که میگفتید

  • 347829

    لعنت خدا به مسولآن و مدیران رشوه و زیر میزی خور ایران که پول حروم میگیره و برج میسازن که حالآ چی مزد کارگر رو سرکوب کنن که زندگی کردن از جهنم برای کارگر سخت تر شده.

  • دادا

    عزیزان فقط تاسف ...

  • امیر ارسلان نامدار

    والا کارمندان از کارگران بیچارترند

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج