۱۳۹۳۷۳۱
۱۶ نظر
۴۹۹۶۰
۱۶ نظر
۴۹۹۶۰
پ

گران‌ترین تماشاچی تاریخ فوتبال، این آقای ایرانی است

سوال اینجاست که در روند غیرشفاف اعزام تماشاگران به دوحه و امارات، هزینه‌ها با در نظر گرفتن قیمت اقامت، بلیت‌ پروازها و مسابقات، هزینه‌های جانبی و البته جیمی جامپ اخیر از جیب کدام منبع عمومی برداشت می‌شود؟

روزنامه توسعه ایرانی: واژه «تماشاگر‌نما» در عرصه ورزش و به‌ویژه فوتبال واژه آشنایی است و معمولا به آن دسته از تماشاگرانی اطلاق می‌شود که به فحاشی و تخریب اموال عمومی و نزاع در حاشیه بازی‌های مهم ملی یا باشگاهی اقدام می‌کنند. اما این روزها، فوتبال ایران، در عرصه‌های فرامرزی با تعریف جدیدی از این واژه روبروست.

resized_1892772_641

واژه «تماشاگر‌نما» در عرصه ورزش و به‌ویژه فوتبال واژه آشنایی است و معمولا به آن دسته از تماشاگرانی اطلاق می‌شود که به فحاشی و تخریب اموال عمومی و نزاع در حاشیه بازی‌های مهم ملی یا باشگاهی اقدام می‌کنند. اما این روزها، فوتبال ایران، در عرصه‌های فرامرزی با تعریف جدیدی از این واژه روبروست.

در گرماگرم بازی‌های فوتبال آسیایی قطر، تصاویری از حاشیه این مسابقات؛ برخی شهروندان ایرانی را دوباره یاد همین واژه انداخت. در جام ملت‌های آسیا، گروهی از مردان ایرانی با لباس‌های یکدست در جایگاه تماشاگران با شعارها و تصاویری که در برخی تجمعات داخلی و مجاز فراوان دیده می‌شود و برگزاری نماز جماعت بیرون از استادیوم‌ها؛ از منظر بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی تماشاگران گزینشی بودند که با بودجه عمومی مملکت به این مسابقات فرستاده‌ شدند.

اما پریدن یکی از همان‌ها به زمین و درگیر شدن با ماموران امنیت مسابقه که در نهایت به جریمه سه هزار دلاری فدراسیون فوتبال ایران منجر شد، آه نهاد ایرانیان برآورد. حضوری که در مسابقات جام جهانی فوتبال 2022 هم مسبوق به سابقه بوده، اما تکرار آن در روزها و هفته‌های اخیر از منظر بسیاری از علاقه‌مندان به فوتبال، نشان از آغاز رویه‌ای است که زین پس خلا تماشاچیان واقعی را با تصاویر دلخواه مسئولان پر خواهد کرد. تماشاچیانی که نه برای حمایت از بازیکنانشان در عرصه ملی، که برای تکرار شعارهای خاص این بار در سکوی تماشاگران، به کار گرفته شده‌اند.

resized_1892771_567

 اما در این میان سوال اینجاست که در روند غیرشفاف اعزام تماشاگران به دوحه و امارات، هزینه‌ها با در نظر گرفتن قیمت اقامت، بلیت‌ پروازها و مسابقات، هزینه‌های جانبی و البته جیمی جامپ اخیر از جیب کدام منبع عمومی برداشت می‌شود؟

 کنفدراسیون فوتبال آسیا، فدراسیون فوتبال ایران را به دلیل ورود جیمی‌جامپ به زمین در اواخر بازی ایران-امارات ۳ هزار دلار جریمه کرد-مبلغی گزاف که لابد از جیب بیت‌المال پرداخت خواهد شد!- برخی رسانه‌ها با انتشار یک عکس ادعا کردند که شخص مرتکب این عمل (ا.ب) و یک مسئول است.

رویه گزینش تماشاگر از کی آغاز شد؟

تماشاگرِ گزینشی، ماجرای جدیدی در ایران نیست. پیشتر در بازی‌هایی که به اجبار فدراسیون جهانی، زنان نیز باید به عنوان تماشاچی در بازی‌ها حضور می‌داشتند، معمولا، تماشاگران زن به انتخاب فدراسیون و بعضا از کارمندان آن بودند. اما این رویه عمومیت چندانی نداشت. تا اینکه آذرماه سال گذشته تصاویر منتشر شده از برخی تماشاچیان ایرانی حاضر در بازی نخست ایران در این رقابت‌ها مقابل ولز خبر از رویکردهای جدید در این عرصه داشت.

این تصاویر نشان می‌داد که برخی از مدیران و خبرنگاران روزنامه‌های اصولگرا به صورت دسته جمعی به قطر سفر کرده‌اند. از امیرحسین ثابتی، مجری برنامه جهان‌آرا گرفته تا محمد نسیمی، مدیر روابط عمومی هلال احمر و علی رجبی، سردبیر خبرگزاری مجلس و دانیال معمار سردبیر روزنامه همشهری. سینا کلهر، معاون فرهنگی و ورزش همگانی وزارت ورزش همان زمان اعزام ۱۰۰ نفر به قطر با همکاری وزارت ارشاد و وزارت ورزش را تایید کرد. این در حالی بود که تعدادی از حاضرین در دوحه نیز توسط دیگر سازمان‌ها و نهادهای دولتی به قطر اعزام شده‌ بودند که به گفته برخی رسانه‌ها، تعدادشان به  ۳۵۰ نفر می‌رسید.

410319_143

در این میان شخصی به نام «خانم بیکاز» به شدت خبرساز شد. ویدئویی از مصاحبه این فرد با رسانه‌های خارجی منتشر شد که در آن به زبان انگلیسی- فارسی بسیار درخشان و سلیس! از حقوق برابر سخن می‌گفت، او ابتدایی‌ترین جملات انگلیسی را هم نمی‌دانست و بین جملات فارسی خود به‌کرات از کلمه because استفاده می‌کرد. رویداد ۲۴ در آن زمان، این خانم را فرح عبدی، کارمند وزارت ارشاد در بخش رسانه‌های خارجی معرفی کرد!

منابع مالی این اعزام که به گزارش رسانه‌ها، حداقل حدود ۴هزار دلار برای هر نفر هزینه دربرداشت، نه تنها معلوم نشد از کجا تامین شده که امسال نیز این رویه به صورتی دیگر تکرار شد. به طوری که در برخی از گزارش‌ها ادعا شده است که حداقل 200 نفر با بودجه سازمانی برای نشستن روی سکوها به این مسابقات اعزام شده‌اند.

سوال اینجاست که در روند غیرشفاف اعزام تماشاگران به دوحه و امارات، هزینه‌ها با در نظر گرفتن قیمت اقامت، بلیت‌ پروازها و مسابقات، هزینه‌های جانبی و البته جیمی جامپ اخیر از جیب کدام منبع عمومی برداشت می‌شود؟ هزینه‌ای که به اعتقاد کاربران شبکه‌های اجتماعی از بیت‌المال برای سفر این تماشاگران صرف شده است.

سال پیش احمد راستینه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس، در واکنش به اعزام تماشاچی به قطر، گفته بود؛ «اگر افرادی به هزینه‌ بیت‌المال به جام جهانی اعزام شده باشند، حتماً کمیسیون فرهنگی، گزارش آن را به رسانه‌ها خواهد داد». این گزارش نه تنها ارائه نشد که بعید است امسال با وجود فعالیت‌های انتخاباتی و ردصلاحیت‌ها کار به سوال و جواب نمایندگان هم بکشد.

resized_1902993_543

 هدررفت۳ هزار دلار از جیب بیت‌المال!

در حالی هنوز مشخص نشده است هزینه این تماشاگران از کدام منابع تامین می‌شود که رفتارهای حاشیه‌ای آنها که بعید است بدون هماهنگی قبلی صورت گرفته باشد نیز هزینه‌ها را از این که هست هم بالاتر خواهد ‌برد. در روزهای اخیر کنفدراسیون فوتبال آسیا، فدراسیون فوتبال ایران را به دلیل ورود جیمی‌جامپ به زمین در اواخر بازی ایران-امارات ۳ هزار دلار جریمه کرد. کنفدراسیون فوتبال آسیا هشدار داده که در صورت تکرار این تخلف، ممکن است ایران با مجازات شدیدتری مواجه شود.

 محسن برهانی، استاد اخراجی حقوق دانشگاه تهران گفت: «واقعاً از بودجه عمومی و بیت‌المال مسلمین هزینه کرده‌اند و تماشاگر به مسابقات فوتبال فرستاده‌اند؟ اگر چنین کاری کرده‌اند، مرتکب جرم شده‌اند و سازمان بازرسی کل کشور بایستی در اسرع وقت این موضوع را مورد رسیدگی قرار دهد و با متخلفان برخورد کند»

اما این رفتار در شبکه‌های اجتماعی بسیاری را به واکنش واداشته است و از آن تحت عناوینی چون  گزینش هواداران یاد کرده‌اند.

کاربری در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «از کتاب درسی بگیرید تا در و دیوار شهر و بدنه اتوبوس و قطار و ... تا مسابقات بین‌المللی و لباس تماشاگران را دولت انتخاب می‌کند».

1902986_540

کاربر دیگری نوشت: «دولت همه چیز را تحت سیطره خودگرفته است. نه تنها بازیگران این عرصه‌ها که حتی تماشاچیانش هم باید به انتخاب همین بروکراسی دولتی باشند».

محسن برهانی، استاد اخراجی حقوق دانشگاه تهران هم نوشت: «واقعاً از بودجه عمومی و بیت‌المال مسلمین هزینه کرده‌اند و تماشاگر به مسابقات فوتبال فرستاده‌اند؟ اگر چنین کاری کرده‌اند، مرتکب جرم شده‌اند و سازمان بازرسی کل کشور بایستی در اسرع وقت این موضوع را مورد رسیدگی قرار دهد و با متخلفان برخورد کند».

عباس عبدی، فعال سیاسی و رونامه‌نگار هم نوشت: «می‌پرسند که؛ چرا با پول ملت تماشاگر به قطر فرستادند؟ ‌دوست جامعه‌شناسی در تحلیل این رفتار معتقد است: دولت ما تمامی صحنه‌ها را برای نمایش‌‌های رسمی خود می‌خواهد و دیگران را تماشاچی خود می‌داند، دیگران حق ندارند طلب دیده شدن کنند. مگر به‌عنوان سیاهی لشکر نمایش‌های رسمی».

resized_1902987_234

حضور تماشاچیان گزینشی هرچند که در مسابقات جام جهانی فوتبال 2022 هم مسبوق به سابقه بوده، اما تکرار آن در روزهای اخیر از منظر بسیاری از علاقه‌مندان به فوتبال، نشان از آغاز رویه‌ای است که احتمالا زین پس خلا تماشاچیان واقعی را با تصاویر دلخواه مسئولان پر خواهد کرد.

اما در این میان آنچه بیش از همه در تصاویر تماشاگران که از منظر برخی تماشاگرنما یا تماشاگر جعلی معرفی شده‌اند، قابل ملاحظه و تاسف است؛ فقدان شورونشاط و حضور واقعی مردم است. فقدانی که این روزها مسئولان با رضایت از بودجه عمومی آن را با اعزام نیروهای خودی پر می‌کنند!

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • امید

    واقعا منم عکسشو دیدم با مقامات بلندپایه سیاسی و نظامی جز تأسف چه میشه کرد

  • ناشناس

    هردم از این باغ بری می‌رسد

  • مصطفی

    چقدر نفهم وبیشعوربود

  • ابراه

    جستجو کنید اسمشو داخل گوگل شاخ در میارید ، باید زندانی میکردنش

  • ناشناس

    ازماست که برماست.ملت ایران حقشونه.

  • مجید حیدری

    ایشالا کسانی که با بودجه دولتی رفتند این هزینه ها از گلوی خودشون و خانواده هاشون پایین نره

  • ناشناس

    شرم اوره

  • ناشناس

    معلوم بود آخرش می خوای به چی برسی

  • جواد

    یکبار جریمه رو از جیب خودش بده دیگه از این کارا نمیکنن

  • اکبر اسدی

    همواره ساده ترین مسائل در کشور ما به بحران تبدیل میشوند
    چون مسئولان بسیار کوچکتر از ساده ترین امور هستند
    حداقل در گزینش دقت می کردید تا فردی بی فرهنگ اینگونه با آبروی کشور بازی نکند

  • ناشناس

    معلوم بود دنبال چی چی میگردی

  • ناشناس

    واقعا جای تاسف داره

  • مجتبی

    من هم کارمندم ولی حسرت سوار شدن به هواپیما تو دلم موند
    نه تنها من بلکه همه مردم ایران
    حالا یه عده بیسواد اسرافگرا از پول مالیاتی که من میدم میرن قطر و دوبی

  • حسین

    صددرصد از باغ وحش فرار کرده بوده،

  • مهدی

    با پول مردم رفتن خوشگذرانی

  • m.mou

    در رابطه با پاراگراف آخر ، هزینه های بالای اسکان جلوی حضور مردم عادی را بطور گسترده در این تورنمنت ها میگیرد ولی سوالی که ذهنم را مشغول کرده اون زمان هم چنین افرادی جزو افرادی بودند که در استادیوم بازی ایران انگلیس را میدیدند پس چرا نتونستن جو استادیوم را در دست بگیرند و مانع دادن فحش های بی ناموسی به بازیکنان تیم ایران توسط اون افرادی که آمده بودند روحیه بازیکنان تیم ملی را داغون کنند، نشدند.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج