محتوای حمایتشده
بهترین روش درمان شقاق مقعدی
شقاق مقعدی همان پارگی پوست اطراف مقعد که برای درمان آن میتوان از روشهای مختلفی استفاده نمود. این متن علائم بیماری شقاق، روش های درمان شقاق مقعدی و یکی از بهترین پزشکان درمان این بیماری را بررسی می کند.
شقاق مقعدی همان پارگی پوست اطراف مقعد می باشد که معمولاً مشکل اساسی برای فرد ایجاد نمیکند و در صورتی که به صورت مکرر اتفاق نیفتد، به راحتی بهبود می یابد. در افرادی که به شقاق مبتلا میشوند مقداری خون تازه در اطراف مقعد و مدفوع مشاهده می شود. این مشکل معمولاً بیشتر در نوزادان و بزرگسالان دیده می شود و بیشتر اوقات با اصلاح رژیم غذایی و روشهای ساده درمانی برطرف میشود. اما سوالی که پیش می آید این است که درمان شقاق مقعدی چگونه است؟ آیا اطلاعی درباره شیوه های پیشگیری از ابتلا به شقاق مقعدی دارید؟ در این مقاله با شقاق مقعدی، روش های پیشگیری و بهترین روش های درمان آن آشنا می شوید.
برای نوبت دهی در مطب دکتر محسن یوسف زاده همین حالا تماس بگیرید.
شقاق معقدی چیست؟
شقاق زخمی است که در ناحیه کانال آنال و پوشش سلولی مقعد ایجاد می شود. شقاق مقعدی یا فیشر موجب به وجود آمدن پارگی یا یک شکاف کوچک در مجرای مقعدی میشود. این مشکل معمولاً موجب خونریزی در مقعد شده و اصولا بسیار دردناک می باشد. ظاهر شقاق اغلب به صورت شکافی بیضی شکل است، گاهی هم به شکل تَرکی نا منظم پدیدار میشود. شقاق خونی هنگامی به وجود میآید که دیگر بیماری مزمن شده باشد. این بیماری ممکن است در هر سنی پدیدار شود، اما اغلب با افزایش سن خطر ابتلا به این بیماری سیر نزولی پیدا میکند. بیتوجهی نسبت به درمان شقاق منجر به افزایش درد در مقعد و بدتر شدن زخمهای این ناحیه میشود پس بهتر است برای درمان شقاق در مراحل ابتدائی بیماری اقدام کنید تا به مرحله درد و خونریزی غیر قابل تحمل وارد نشوید.
علت به وجود آمدن شقاق معقدی چیست؟
این بیماری رایج که گاهی خود به خود درمان میشود به علل مختلفی بروز پیدا میکند که دانستن این علل میتواند در جلوگیری پدید آمدن آن موثر باشد. عواملی چون:
- فشاری که در اثر عبور مدفوع سفت و یا بیرون روی(اسهال) طولانی مدت به وجود می آید.
- گاهی مصرف بلند مدت ملینها سبب بروز این بیماری میشود.
- فشار زیاد به ناحیه آنال در اثر زایمان طبیعی
- نوع تغذیه و سبک زندگی. مصرف روزانه ۸ لیوان آب و انجام فعالیت های ورزشی سبک و اصولی میتواند ابتلا به این بیماری را بسیار کاهش دهد.
- افرادی که دریچه مقعد تنگی دارند در مقایسه با دیگران بیشتر دچار شقاق میشوند به دلیل اینکه خروج مدفوع همزمان با فشار بیشتر است.
- حتی نظافت بیش از حد مقعد در آدمهای وسواسی هم می تواند منجر به شقاق شود.
علائم بیماری شقاق چیست؟
باید بدانید بیماری شقاق نیز مانند تمام بیماریها ابتدا با علائم مشخصی بروز پیدا میکند و به مرور زمان شدیدتر میشود. برخی از علائم اولیهی این بیماری عبارت از موارد زیر هستند که در ادامه به آنها را معرفی میکنیم:
- درد شدید در هنگام دفع مدفوع
- خونریزی از معقد
- سوزش و خارش معقد
- اسپاسم عضلات اسفنکتر مقعد
- به وجود آمدن ترک معقدی
- توده کوچک روی پوست اطراف مقعد
- بی اختیاری مدفوع
تفاوت شقاق و بواسیر چیست؟
شقاق، زخم یا شکافی است که در دیواره مقعد ایجاد میشود و در صورت مزمن نشدن یبوست فرد و وارد نیامدن فشار مکرر بر آن، قبل از حاد شدن درمان میشود. این در حالی است که بواسیر با تورم عروق و تودههای گوشتی بیرون زده همراه است و در صورتر ترومبوزه شدن یا عفونت درد، ناراحتی و هزینه زیادی به فرد تحمیل میکند.
چگونه میتوان شقاق معقدی را تشخیص داد؟
روشهای گوناگونی برای تشخیص شقاق معقدی وجود دارد که پزشک با توجه به شرایط بیمار و نشانههای بیماری استفاده از آن را برای رسیدن به تشخیص نهایی مناسب میداند. این روشها عبارتند از:
آنوسکوپی
برای بررسی علائم و آثار بیماری روی دیواره و مخاط پایین رکتوم از روش سرپایی آنوسکوپی استفاده میشود. در صورت وجود هر گونه بیماری مقعدی از جمله بواسیر، شقاق و رشد غیرطبیعی بیرونزدگیها، شکافها، زخمها و تودههای اطراف رکتوم توسط این روش سریعاً تشخیص داده خواهد شد.
سیگموئیدوسکوپی انعطافپذیر
کولونوسکوپی
کولونوسکوپی برای بیمارهای بالای 50 سال استفاد میشود که در آن تمام فاکتورهای لازم برای احتمال سرطان روده بزرگ و بیماریهای دیگر مانند بواسیر داخلی، بیرونی و شقاق مورد بررسی قرار میگیرد. علائم مورد بررسی در این روش درد شکم، اسهال و .... است.
بهترین روش درمان شقاق مقعدی
درمان شقاق مقعدی در صورتی که توسط خود فرد قابل مشاهده باشد و پزشک نیز وجود قطعی آن را تشخیص داده باشد میتواند با چند راهکار ساده در منزل نیز امکان پذیر باشد. البته باید در نظر داشته باشید که در صورت هر گونه علائمی که به شدید شدن و گسترده شدن وسعت بیماری تاکید دارد حتماً مجدد به پزشک مراجعه کنید. با این حال این راهکارها به این شرح هستند:
مصرف مایعات زیاد و هیدارته نگهداشتن بدن
اگر به طور مکرر درگیر یبوست هستید برای جلوگیری از این مشکل سعی کنید روزانه به میزان لازم مایعات به ویژه آب بنوشید. هیدراته ماند ن بدن عمل کرد دستگاه گوارش را بهبود داده و عمل دفع را آسانتر میکند. به ویژه توصیه میشود هیدراته نگه داشتن بدن را در روزهای گرم سال بیشتر مد نظر قرار دهید.
نکته دیگر که در مورد هیدارته ماندن بدن باید مورد توجه قرار دهید این است که همه نوشیدنیها خاصیت رفع خشکی بدن را ندارند مانند نوشیدنیهای الکی، کافئینی و .... . کمبود آب بدن با آب طبیعی، انواع سوپ، آبمیوههای طبیعی، اسموتی و شربتهای خنک تامین میشود.
داشتن رژیم غذایی پر فیبر
یکی از مهمترین اقدامات لازم برای رفع و کنترل یبوست داشتن رژیم غذایی با فیبر زیاد است. چنانچه به هر دلیلی در عمل دفع مشکل دارید حتماً به این مسئله توجه کنید و سبزیجات، میوهها، نانهای تولید شده از سبوس گندم، برنج قهوهای، بلغور، جو دو سر، ذرت بو داده، پاستای سبوس دار، حبوبات، انوع آلو خشک، آب آلو، مغزها و آجیلها را در سبد غذایی خود قرار دهید و تبدیل به عادت غذایی کنید.
کنترل عفونت شقاق با پماد تتراسایکلین
یکی از راههای کنترل شقاق و تسکین درد آن استفاده از پماد تتراسایکلین یا گلیسیرین تری نیترات است که موجب شل شدن عضلات، افزایش جریان خون و گشاد شدن رگهای موجود در ناحیه شقاق میشود.
پماد حاوی هیدروکورتیزون
به کمک این پماد تورم، خارش و درد ناشی از شقاق التیام مییابد. این پماد برای شکاف دیواره رکتوم یک داروی کورتیکواستروئید در نظر گرفته میشود. استفاده آن بهتر است زیر نظر پزشک و مشاوره او باشد.
دکتر محسن یوسف زاده - متخصص جراحی عمومی، گوارش، تیروئید و پستان
- جراحی دستگاه گوارش، تیروئید، پستان
- جراحی لیزری بیماریهای مقعد و کیست مویی
- متخصص جراحی عمومی و فلوشیپ جراحی عروق با ۱۵ سال سابقه جراحی
ساعت کاری:
۹تا ۱۲صبح
۴تا ۷عصر
پنجشنبه و جمعه تعطیل
برای نوبت دهی در مطب دکتر محسن یوسف زاده کلیک کنید.
همین حالا تماس بگیرید.
شریعتی، روبروی پارک شریعتی، ساختمان نور، طبقه همکف، واحد۲
ملاصدرا، جنب بیمارستان بقیه الله، ساختمان صدرا، طبقه۴
اکباتان، خیابان فکوری غربی، خیابان نفیسی، روبروی بیمارستان عموییان، کلینیک کاووس
نظر کاربران
هیچ نیازی به این چیز ها نیست فقط دوسه روز موقع حمام کردن دو قاشق بتادون داخل تشت آب ریخته وبرای چند دقیقه داخل آن بنشینید تمام بیخودی خودتانرا دست دکتر ها نیندازید
ممنون از توصیه خوب شما هر کی بره دکتر چه لیزر چه عمل اینو مطمئن باشه ۵ ماهی تو بستر میمونه همش الکی میگن با لیزر درد نداره