سوشی؛ پرچم دار سفره ژاپنی
وقتی صحبت از غذای ژاپنی میشود، اولین چیزی که به ذهن میرسد سوشی است. غذایی ساده اما جذاب که پایه اصلی تمام انواع آن برنج پخته و سرکه برنج است و همراه با انواع سبزیجات و محصولات دریایی در جلبک ورقهای پیچیده میشود.
مجله زندگی ایده آل: وقتی صحبت از غذای ژاپنی میشود، اولین چیزی که به ذهن میرسد سوشی است. غذایی ساده اما جذاب که پایه اصلی تمام انواع آن برنج پخته و سرکه برنج است و همراه با انواع سبزیجات و محصولات دریایی در جلبک ورقهای پیچیده میشود.سوشی در حقیقت نوعی دست پیچ ساده است که بنابر مواد تشکیل دهنده آن نام متفاوتی میگیرد و به دو گروه عمده سنتی و مدرن طبقه بندی میشود؛ نوع سنتی همان سوشی ژاپنی است و سوشی مدرن آن چیزی است که در سایر نقاط جهان- خصوصا ايالاتمتحده- و بر اساس مواد اولیه موجود و ذائقه متفاوت مردم آن دیار تهیه میشود. در این بخش معروفترین سوشیها را با هم مرور میکنیم:
سوشیهای سنتی:
تِکاماکی سوشی : ابتداییترین نوع سوشی که از برنج و یکی دو نوع سبزی و ماهی تشکیل میشود.
نیگیری سوشی: نیگیری به معنای فشرده شده با دست است و به تکههای برنج سوشی فشرده که یک ورقه نازک ماهی همراه با نواری باریک از جلبک روی آن بسته میشود،گفته میشود.
اوشی سوشی: سوشیاي که در آن برنج به شکل مکعب قالب زده میشود.
فوتوماکی سوشی: نوعی سوشی بزرگ با ضخامت ۶ سانتیمتر که از املت ژاپنی هم در داخل آن استفاده میشود.
تِماکی سوشی: تفاوت این سوشی تنها درنوع پیچیده شدن رول است. تماکی به صورت قیفی پیچیده شده و داخل آن با برنج، ماهی و سبزیجات پر میشود.
اوراماکی سوشی: ماکی به معنای پیچیده شده است. اوراماکی به معنای رولی است که برعکس پیچیده شده است.
معروفترین سوشیهای غربی:
فیلادلفیارول: در این سوشی از خیار، پنیرخامهای و ماهی دودی استفاده میشود.
آلاسکارول : نزدیک ترین سوشی آمریکایی به سوشی سنتی ژاپن که در آن از ماهی سالمون خام استفاده میشود.
کالیفرنیارول: یکی از معروفترین انواع سوشی که در آن از آووکادو، خیار و تخم ماهی یا کنجد استفاده میشود.
بریتیش کلمبیا رول: ترکیبی از ماهی کبابی، خیار و سس شیرین که در کانادا رایج است.
رِینبورول، رول رنگین کمان : در این سوشی از چند نوع ماهی به همراه سبزیجات استفاده میشود و تفاوتش در آن است که ورقههای نازک ماهی و سبزیجات دور برنج را میگیرند و ترکیبات رنگارنگ و چشم نوازی میسازند.
مانگورول یا رول انبه: در این سوشی از میگوی سرخ شده و خمیر انبه استفاده میشود.
ارسال نظر