مهریه بیشتر از ۱۱۰ سکه وصول میشود؟
اگر هنوز ازدواج نکردهاید و میخواهید اطلاعات کافی را دربارهی مهریه و شرط و شروط آن بدانید بهتر است این مطلب را از دست ندهید.
برترینها: اگر هنوز ازدواج نکردهاید و میخواهید اطلاعات کافی را دربارهی مهریه و شرط و شروط آن بدانید بهتر است این مطلب را از دست ندهید.
قوانین مهریه مدت هاست که در کشور ما به بحث داغی تبدیل شده و حاشیههای زیادی را با خود به همراه داشته است. از مجرم شدن یک روزه داماد گرفته تا تمکین نکردن عروس خانم بعد از عقد و حقی که بعد ازمرگ نیز برذمه آقای داماد است، همگی حاشیهها و مسایلی هستند که این روزها همه آنهایی که ازدواج کرده اند با آن دست به گریبانند.
برخی از خانمها خواهان مهریههای ماورایی هستند و آقایان عاشقپیشه هم با این امید که «مهریه رو کی داده؟ کی گرفته؟» هر شرطی را قبول میکنند. اما زوجهای جوان باید بدانند که خدایی نکرده اگر وقتش برسد مهریه هم داده میشود و هم گرفته!
متاسفانه با زیاد شدن بحثهای طلاق و جدایی بالا بودن مبالغ مهریه و افزایش تعداد دامادهای زندانی، موجب شد که مسوولان به فکر چارهای افتادند. به طور حتم تدوین و تصویب لایحه حمایت از خانواده" مهمترین اقدامی است که برای حل این معضل از سوی مقامات انجام شده است.
در این لایحه در بخش مهریه، بحث برانگیزترین مورد، تعداد و میزان سکههای مندرج درعقدنامه با عنوان رسمی مهریه بود. در این زمینه پیشنهادهای مختلفی ارایه شد که در نهایت عدد ۱۱۰سکه بهار آزادی طرح جدید، ملاک عمل قرار گرفت. براساس این مصوبه، آقای داماد میتواند رقم مهریه عروس خانم را تا هر تعداد سکهای که مد نظر دارد، تعیین کند. اما فقط تا ۱۱۰ سکه آن ضمانت اجرای کیفری دارد و بالای ۱۱۰ سکه ضمانت کیفری ندارد و شخص برای پرداخت نکردن آن زندانی نمیشود.
اگر مهریه بیش از ۱۱۰ سکه باشد مازاد آن را باید به عنوان یک حق مطالبه کرد. برای این میزان از مهریه میتوان حکم حبس یا بازداشت گرفت و زوج را به زندان انداخت. برای دریافت مازاد مهریه باید دادخواست مطالبه طلب را به دادگاه ارائه داد و اگر زوج ناتوان از پرداخت مازاد مهریه باشد و حکم اعسار او ثابت شود، در این صورت میتوان برای دریافت مازاد مهریه قسط بندی کرد.
هیچ راه فراری نیست!
آقایان باید بدانند که بر اساس قوانین مهریه نمیتوانند از زیر بار دادن مهریه به همسرشان شانه خالی کنند و اگر مالی داشته باشند و قبل از اقدام به طلاق همسرشان اموالشان را به نام افراد دیگری به خصوص نزدیکانشان بزنند، طبق ماده ۲۱۸ قانون مدنی معامله باطل شده و مال به نام مرد برمیگرداند.
برای مثال اگر زن و شوهری اختلاف پیدا کنند و زن به ثبت و یا دادگاه مراجعه کرده و مهریهاش را طلب کند، درهمین فاصله شوهر، خانه را با معاملهای به نام یکی از نزدیکانش مانند خواهر یا مادرش منتقل کند این معامله را میتوان صوری فرض کرد، به این دلیل که شخص مورد معامله از نزدیکان است و امکان اینکه در واقع معاملهای شده باشد، خیلی کم است و، چون اختلاف میان زن و شوهر هم در همین زمان واقع شده است، قانون، احتمال میدهد که مرد برای امتناع از پرداخت مهریه، این کار را کرده و برای بستن راه فرار مرد، معامله را صوری تصور کرده و آن را باطل میکند.
دادن مهریه ربطی به تمکین نکردن ندارد
در جریان باشید که قوانین مهریه به هیچ عنوان ربطی به تمکین ندارد. اگر زنی خانه شوهرش را بدون اجازه و اطلاع او ترک کند و مدتی در خانه شخص دیگری باشد، عدم تمکین کرده است و مرد میتواند با پرکردن استشهادیه از همسایهها که تایید ۲ یا ۳ نفر کافی است این موضوع را ثابت کند. اگر مرد به دادگاه شکایت کند که همسرش عدم تمکین کرده است و درمقابل زن مدعی شود که شوهرش او را از خانه بیرون کرده است و دادخواست مطالبه نفقه بدهد، به تشخیص دادگاه، نفقه تعیین و یا رد میشود. اگر زن محق باشد نفقه پرداخت و اگر مرد راست گفته باشد، نفقهای به زن پرداخت نمیشود. به هرحال و در هر صورت، این امر تاثیری درحکم مهریه ندارد و مرد نمیتواند به بهانه ترک کردن خانه از سوی زن، مهریه را پرداخت نکند.
وقتی یکی از طرفین بمیرد
اگر مهریه زن توسط مرد پرداخت نشود، بعد از فوت مرد، به این دلیل که مهریه زن از طلبهای ممتازه به حساب میآید، باید به زن پرداخت شود. اگر مرد، مالی داشته باشد مقداری از مال که مساوی با مهریه زن است، توقیف میشود و وقتی که زن مهریه اش را دریافت کرد، بعد از آن باقی بدهیهای مرد از اموالش پرداخت میشود.
مهریه زن به هیچ عنوان جزء سهم الارث وی به حساب نمیآید و در این مورد اگر متوفی بچهای نداشته باشد، بعد از کسر مهریه از اموال مرد، یک چهارم از کل اموال باقی مانده شوهر، به عنوان ارثیه به زن میرسد. اگر متوفی بچه داشته باشد، این سهم الارث به یک هشتم کاهش مییابد. اگر متوفی بیش از ۲ زن داشته باشد، همین یک هشتم بین زنها تقسیم میشود. در صورتی که زنی قبل از اینکه مهریه اش را دریافت کند، فوت کند خانواده زن میتواند مهریه دخترش را تقاضا کند و، چون دینی است که به عهده مرد بوده و بعد از فوتش جزء ماترک وی است، وراث زن میتوانند از مهریهاش ارث ببرند.
طلاق توافقی چیست؟
برای گرفتن طلاق توافقی، زن و شوهر باید به همراه شناسنامه و عقدنامه به دادگاه بروند و فرم درخواست را پر و همه موارد و مسائل مانند حضانت فرزند و ملاقات با او و نیز امور مالی مانند مهریه، جهیزیه و نفقه را مشخص کنند.
پس از تقدیم دادخواست طبق روال معمول، دادگاه به آنها تکلیف میکند که هر یک از زوجین، داوری از میان بستگانشان معرفی کند که این داوران باید با زوجین مذاکره کرده و سعی در مصالحه آنها داشته باشند.
اگر داوران به نتیجهای نرسیدند، گزارش خود را به دادگاه ارایه میدهند و دادگاه نیز بر اساس توافق زوجین گواهی عدم امکان سازش صادر میکند و آنها میتوانند با ارایه گواهی به دفترخانه طلاق، صیغه طلاق را جاری و ثبت کنند. گواهی عدم امکان سازش به مدت ۳ ماه اعتبار دارد، یعنی اگر زوجین ظرف ۳ ماه آن را اجرا نکردند، دیگر اعتباری ندارد.
شوراهای حل اختلاف در خصوص اختلافات خانوادگی با توجه به تقاضای طرفین میتوانند برای اصلاح ذاتالبین دخالت کنند، در حالی که در طلاق توافقی افراد معمولا پیش از درخواست طلاق صحبت کرده و به توافق رسیدهاند و اگر باز هم علاقه داشته باشند که جلساتی برای سازش و مذاکره بگذارند بالطبع به شورای حل اختلاف که فرصت دوبارهای برای سازش فراهم میکند، ارجاع میشوند.
باید اشاره کرد که برای گرفتن طلاق توافقی زوجین از هم نیازی به شرایط و دلایل محکمهپسندی وجود ندارد. در طلاق توافقی زن و شوهر با توجه به شرایط و وضعیت خانوادگی خود به این نتیجه میرسند که دیگر نمیتوانند با هم زندگی کنند و در مورد جدایی به توافق میرسند؛ بنابراین به طور مشترک در دادگاه خانواده حاضر میشوند و صدور گواهی عدم امکان سازش برای اجرای صیغه طلاق توافقی را درخواست میکنند. تمام شرایط مالی و غیرمالی مربوط به عقد نیز با توجه به توافق زوجین منظور میشود.
مهریه در طلاق توافقی
مهمترین موضوعی که مطرح میشود بحث مهریه در طلاق توافقی میباشد که طرفین باید درباره آن توافق کنند، زیرا رأی دادگاه طلاق بر مبنای این توافق صادر می¬گردد. اگر خانم بخواهد بخشی یا تمام مهریه خود را ببخشد و یا اینکه تماماً مهریه خود را مطالبه کند این توافق در گواهی عدم امکان سازش ذکر میشود.
- در صورتیکه زوج متعهد گردد که در زمانهای مشخص مهریه را پرداخت کند، در صورت خودداری از پرداخت مهریه، زن میتواند از طریق دادخواست مطالبه مهریه اقدام کند.
- در صورتیکه زوجه بابت مهریه خود چک یا سند تجاری دیگر را گرفته باشد، در صورت عدم وصول آن در موعد مقرر نیز میتواند از طریق دادگاه، مهریه خود را مطالبه کند.
- در صورت ازدواج مجدد زوجه پس از طلاق هیچگونه مانعی برای اخذ مهریه قبلی از همسر سابق وجود نداشته و همچنان زن میتواند مهریه خود را دریافت کند.
نظر کاربران
با این وضع دیگه کی میتونه ازدواج کنه ! چه برسه به پرداخت مهریه ...
همین الان نیت کنی واسه ازدواج حداقل یه ۵۰۰ میلیونی افتادی
از خرید طلا و کادو و مراسم های مختلف گرفته ، تا اجاره یه خونه ۵۰ متری تو بیابون های اطراف شهر
پاسخ ها
یامثلا خرید جهزییه اونم تو این بازار
دنبال یه داف پول پرست نباش تا راحت ازدواج کنی والا
شما یه غیر داف پول ندوست معرفی کن دوست عزیز تا ازدواج کنیم
احتمالا غیر داف های شما خرج خورد و خوراک و پوشاک ندارن ...!
باید مهریه حذف کرد جاش تمام حقوق انسانی زنو بهش داد اما چون دیگه زن ها خرید و فروش نمیشن محبوب جامعه نرسالاری ایران قرار نمیگیره
پاسخ ها
جامعه "نرسالاري"...
ادبيات خانوماي ما رو نگا كن. معلومه مردها بدجور...
بساط كلاه برداري مادينه ها بايد برچيده شود
مادینه و نر !!! کلا یک مشت بی فرهنگ دور هم جمع شدیم ، شده ملت به اصطلاح شریف ایران
آیا میشود
مالی به نام مرد نباشد و مهریه را از ارثیه او مطالبه کرد؟
در صورتی که تمامی ارث پدری
مرد به اسم مادرش باشد؟؟؟؟
پاسخ ها
کسی ارث میبره که زنده باشه نه اینکه زودتر از مالک فوت کنه پس مرد از مادر و پدرش چیزی به ارث نبرده
نه عزیزم وقتی سند به اسم کسی هست ماله اونه حالا حتی اگه ارث باشه
ههههخخخخ.فکر نکنم.چون چیزی به اسم مادر هست به اسمش هست دیگه و نمیشه اثبات کرد ارثیه ای بوده که پسر هم ازش سهم داشته.
اینا دیگه زیادی حرفه ای عمل کردن.خانواده مردو میگم.
مهریه مثل چک سفید امضاء هستش که هر زمانی با هر شرایطی قابلیت اجراء داره.. بحث تعیین شروط عقد آیا در چگونگی پرداخت مهریه تأثیر داره؟ مثلا اینکه تو شرط عقدنامه ذکر بشه پراخت مهریه شامل اموال منقول و غیر منقول بنام مرد نمیشه پس فقط میمونه حساب بانکی و حقوق که اگه واقعا دختری تصمیم به زندگی داره نه تجارت اونو قبول میکنه و اینجوری انصاف هم رعایت میشه نه اینکه حاصل دست رنج سالهای یه پسر و دارائیاش یک شبه به باد بره
پاسخ ها
شروط عقد چندان قابل اجرا نیست مخصوصا برای زنان
کاربر ۱۰:۲۵
حرف الکی نزن قابل اجرا هست خوب هم هست مهریه هم یکیشه
الان دیگه همون ۱۱۰ سکه رو هم نمیتونی بگیری !کلا زندان شدن رو برا مردا برداشتن ،مهریه رو قسط بندی میکنن هر ۱۰ تا ۱۵ ماهی یک سکه که اگه دادکه هیچی و اگه نداد هم قاضی ها حق زندان کردن ندارن تازه قبلش پرونده رو تا ۶ ماه توی اداره ثبت میخوابونن که توی این مدت طرف میره تمام اموالش رو بنام دیگران میزنه و دستت به هیچ جا بند نیست
پاسخ ها
به دررک
بابا خب ازدواج نکنید
قوانین خوبی داریم ولی واقعا بهشون عمل می شه؟؟؟
پاسخ ها
معنی خوب را فهمیدم
قوانین ضد انسانی
مهریه رو میشه از طریق سازمان ثبت اسناد مطالبه کرد..بخاطر اینکه سند ازدواج یه سند رسمیه که در سازمان ثبت اسناد ثبت میشه.
جمع كنيد اين بساط دزدي و تيغ زدن جوانان را ....!!!!!
مهريه يعني دزدي و زدن جيب جوانان
قابل توجه جوانان مهريه ربطي به تمكين زن ندارد يعني اگر زنت خيانت كند تمكين نكند و ناشزه باشد شياد باشد بازم بهش مهريه تعلق ميگيرد و در هر صورت بايد مهريه پرداخت كنيد حواستون باشد حتي 1 ريال مهريه نزنيد ....!!
از ما گفتن از شما نشنيدن ....!!!!
پاسخ ها
واقعا این قوانین باعث دور شدن مردها از ازدواج می شود. تو این روزگار بیکاری و فقر.
پس کجایند این فقها که ادعا می کنند قوانین 1400 سال پیش برای همه عصر ها عملی می شود. بیایید اصلاح کنید این دادو ستد های مسخره را در بین انسانها.
درود
هيچ جاي دنيا بساط مهريه و زندان و ندارن
پاسخ ها
دارن عزیزم
فقط به صورتی که اموال بین دو طرف به مساوات تقسیم میشه
چون حاصل زحمت دو نفر هست
همه جای دنیا تعهدات مالی تو سند ازدواج ثبت میشه و اجرا میشه. نمیدونی حرف نزن
این قوانین ارتجاعی باعث می شوند ازدواج های منطقی اصلا صورت نگیرد یا به شدت کاهش پیدا کند و فساد زیاد شود.
البته برای قوه قضائیه بد نمی شود چون مشتری هاش بیشتر می شه!
اگر مرد قبل از حکم قطعی دادگاه برای مهریه اموال خود را به نام یکی از اعضای خانوادی خود بکند حالا خواهر یا برادر یا مادر یا پدر یا فرزند خود بکند دیگر زن هیچ ادعایی نصبت به این اموال برای مهریه خود نمیتواند بکند چون معامله قبل از حکم قطعی دادگاه برای مهریه بوده حالا مردهای عزیز خیلی راحت اموال خودتونو به نام یکی دیگه بکنید قبل از حکم قطعی خیالتونم راحت زن هیچ کاری نمیتونه بکنه کسانی هم که باور نمیکنن با سرچ توی گوگل راحت متوجه میشن که قانون چی گفته در این مورد
ازدواج فقط به سبک آریایی خوبه نه مرد مهریه میده و نه زن از حق طلاق محروم میشه بطور کلی هیچ قوانین گروکشی در آن وجود نداره
پاسخ ها
آی گل گفتی
واقعا باید احمق باشین ک مث من ازدواج کنین ...بابا هیچی توش نیس...ما کسی نبود این حرفا رو بهمون بزنه ..ازدواج نکنید برین سرکار و زندگی واسه خودتون خونه بگیرید و با دوستاتون رفت و امد کنین .بهترین زندگیه اینجوری ...تو ازدواج جز بدبختی هیچی نیس....
من ۲ زن طلاق دادم یک ریال مهریه هم ندادم چون زورشون به من نمیرسید خخخخخخ
با این گرانی وتورم جوانها زن نگیرید برید از جوانیتون لذت ببرید بعد از۵۰ سالگی یک دختر ترشیده حاظره بی مهریه بیاد وردست شما برای پیریتون اب وغذا درست کنند پس از جوانیتون لذت ببرید زن کیلویی چنده
بنظر من مهریه روکنن 14سکه ولی بجاش حق طلاقو ب هردوطرف بدن اینجوری منصفانه تره بقران .