تصاویری از آثار چندمیلیاردی حراجی تهران
در دوازدهمین دوره حراجی تهران یک تابلوی نقاشی اثر حسین زندهرودی با قیمت ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، گرانترین اثر حراج شده بود. دوازدهمین حراج تهران با مجموع فروش ۳۱ میلیارد و ۷۱۷ میلیون تومان به پایان رسید. اجرای این مراسم را به روال چند سال گذشته حسین پاکدل برعهده داشت و در بخش دوم مراسم رضا کیانیان این کار را به عهده گرفت.
خبرگزاری خبرآنلاین: در دوازدهمین دوره حراجی تهران یک تابلوی نقاشی اثر حسین زندهرودی با قیمت ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، گرانترین اثر حراج شده بود.
دوازدهمین حراج تهران با مجموع فروش ۳۱ میلیارد و ۷۱۷ میلیون تومان به پایان رسید. اجرای این مراسم را به روال چند سال گذشته حسین پاکدل برعهده داشت و در بخش دوم مراسم رضا کیانیان این کار را به عهده گرفت.
حسین پاکدل که اجرای بخش نخست حراج را برعهده داشت، این مراسم را با ادای احترام به روح سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و کشتهشدگان حادثه هواپیمای اوکراین آغاز کرد.
در این حراجی آثار گرانقیمتی از چهرههای سرشناسی، چون حسین زندهرودی و منیر فرمانفرماییان با قیمتهای میلیاردی چوب حراج خورد و البته آنطور که پیشبینی میشد تابلویی از حسین زندهرودی گرانترین اثر شد و با قیمت ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی رکورددار این دوره از حراجی شد. اولین اثر میلیاردی حراج داوزدهم هم به نقاشی منوچهر یکتایی رسید. این تابلو با عنوان «طبیعت بیجان» یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان فروش رفت.
در دوازدهمین دوره حراج تهران، ترکیب متنوعی از آثار هنرمندان معاصر ایران شامل هوشنگ پزشکنیا، فرشید مثقالی، پرویز تناولی، فریده لاشایی، پروانه اعتمادی، هانیبال الخاص، ناصر اویسی، نصرتالله مسلمیان، منصوره حسینی، رضا بانگیز، یعقوب امدادیان، قاسم حاجیزاده، سیدمهدی حسینی، مهدی سحابی و داوود زندیان عرضه شده است.
نقاشی حسین زندهرودی با قیمت ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان
در این حراجی عکسی از عباس کیارستمی فیلمساز نامدار ایرانی هم عرضه شده بود که به قیمت ۴۲۰ میلیون تومان فروخته شد. پس از درگذشت عباس کیارستمی چندین عکس او در حراجیهای مختلف عرضه و فروخته شده است. عکس کیارستمی پیش از این در سال ۲۰۱۴ در حراجی کریستیز عرضه شده بود. این عکس مربوط به مجموعه «سفیدبرفی» است.
از کارگردان «طعم گیلاس» عکس دیگری هم در حراجی عرضه شده بود که در نهایت به قیمت ۳۰۰ میلیون دلار فروخته شد.
اثری از عباس کیارستمی
در این میان یک تابلوی نقاشی از آیدین آغداشلو هم در حراجی عرضه شده بود که در نهایت با قیمت ۸۵۰ میلیون تومان حراج شد. این نقاشی با عنوان «تابستان، زمستان» به مجموعه مغربیها تعلق داشت و پیش از حراجی قیمت آن بین ۷۵۰ تا ۹۰۰ میلیون تعیین شده بود.
از مجموعه «هیچ روی صندلی» اثر پرویز تناولی هم یک اثر در این حراجی بود که با قیمت کمینه و بیشینه یک تا ۱.۵ میلیارد تومان ارائه و در نهایت این مجسمه فایبرگلاس با قیمت کمینه خود یعنی یک میلیارد تومان فروخته شد.
همچنین اثری بدون عنوان از فرامرز پیلارام که با قیمت کمینه و بیشینه ۱ تا ۱.۵ میلیارد تومان در دوازدهمین دوره از حراج تهران ارائه و در موردی مشابه با نقاشی تناولی به قیمت کمینهاش یعنی یک میلیارد تومان حراج شد.
«تابستان، زمستان» اثر آیدین آغداشلو
در میان آثار با قیمت بالای یک میلیارد، آثاری از منیر فرمانفرماییان و ژازه تباتبایی هم به چشم میخورد. در حراجی دوازدهم مجسمه فلزی ژازه تباتبایی که از مجموعه موزیسینهای این هنرمند است و جزو بزرگترین کارهای او به شمار میرود، یک میلیارد و صد میلیون تومان چکش خورد. مجسمه فلزی بدون عنوان دیگری از ژازه تباتبایی هم ۳۰۰ میلیون تومان فروش رفت. اثر منیر فرمانفرمائیان هم با عنوان «توپ آیینهای» با قیمت یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان به فروش رسید.
تابلوی «خوابم یا بیدار» اثر فرهاد مشیری، یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان فروخته شد. این اثر هم در باشگاه میلیاردیهای حراج تهران برای خودش جایگاهی شایسته پیدا کرد.
یکی از شگفتیسازهای شب حراجی تهران نقاشی بدون عنوان از هنرمند جوان حسن روحالامین بود. این اثر در نهایت تقریبا ۵ برابر بیش از بیشینه قیمتی که برایش تعیین شده بود، چکش خورد. اثر بدون عنوان روحالامین از مجموعه عصیان این هنرمند بود.
نقاشی حسن روحالامین که ۲۸۰ میلیون تومان چکش خورد
مهدی کرمپور سینماگر هم در این حراجی اثر داشت. اثر کرمپور با عنوان «آخرین وسوسه» ۶۰ میلیون تومان چکش خورد. «دیگر مپرس از من نشان کز دل نشانم میرود»، عنوان تابلوی عکس سه لتهای از رضا کیانیان بود که ۶۵ میلیون تومان فروش رفت. تابلوی عکس سعید صادقی عکاس جنگ هم با عنوان «گمرک خرمشهر» ۷۰ میلیون تومان چکش خورد و فروخته شد.
«توپ آیینهای» منیر فرمانفرماییان که با تکنیک آینهکاری و نقاشی پشت شیشه روی گچ و چوب خلق شده
در این حراجی ۳ اثر از خسرو حسنزاده، فرامرز پیلارام و منصوره حسینی به فروش نرسیدند.
نظر کاربران
احمق ها کم نیستند
380million$
چه پول های مفتی، مردم به شام شبشون محتاجن اونوقت اینارو ببین
مردم پول ندارن بخورن بعضیا واسه چند تا رنگ ریخته شده روی کاغذ میلیاردی پول میدن
پاسخ ها
این ارزش هنره ، تو هم اگر هنرمند بودی می تونستی با یه کاغذ و یه مشت رنگ میلیونی پول در بیاری ...
ارزش هنری که بله من خودم یه دستی تو هنر دارم ولی مسئله او سه میلیارد پول مفتیه که باهاش هزار نفر سیر میشن شما یه سر به جنوب شهر بزن تا بفهمی من چی میگم
اسم خریدار رو هم می گفتین
خب شماهم عرضه دارید از این نقاشیا بکشید،چقدر حسودیم ما ملت ایران
پاسخ ها
بیا از مخ خالیت بکشم که پرفروش میشه
مهران مدیری کجایی که دارن اداتو درمیارن یا تو اداشونو دراوردی؟ بدتر از هیولا
پاسخ ها
خيلي خوب نشون داد دليل گروني اين تابلوها و آثار به اصطلاح هنري چيه. حرف هم بزني ميگن تو كه هنر نميفهمي نظر نده. ديگه مقدار پولي كه به مفت هزينه ميشه واسه اينا رو همه ميفهمن.
هنر خوبه این نقاشی ها هم بله درسته با ارزشه ولییییی توی کشوری که میلیونها نفر بیخانمان سیل زده زلزله زده فقیر و بیسرپناه در این کشور زجر میکشن ظلمه همچین پولایی ردو بدل بشه و اونها اینجور گرسنه بمونن .اونایی که باید بگیرن، میگیرن چی میگم