۹۴۸۷۹۴
۶ نظر
۵۳۴۱
۶ نظر
۵۳۴۱
پ

طرز تهیه کله پاچه خانگی و طریقه پاک کردن

کله پاچه یا به قول جوان‌تر‌ها کلپچ یکی از خوشمزه‌ترین و لذیذترین غذا‌های ایرانی، منطقه خاورمیانه و جنوب قفقاز است. خوردن بناگوش و چشم و زبان کله پاچه انگار صبح و ظهر و شب نمی‌شناسد. این غذای چرب و لذیذ ایرانی آنقدر پرطرفدار است که حتی در صورت دسترسی نداشتن به کله پاچه تازه، کنسرو کله پاچه هم برای عاشقان سینه چاک آن گزینه‌ای قابل قبول است.

مجله افق‌کوروش : کله پاچه یا به قول جوان‌تر‌ها کلپچ یکی از خوشمزه‌ترین و لذیذترین غذا‌های ایرانی، منطقه خاورمیانه و جنوب قفقاز است. خوردن بناگوش و چشم و زبان کله پاچه انگار صبح و ظهر و شب نمی‌شناسد. این غذای چرب و لذیذ ایرانی آنقدر پرطرفدار است که حتی در صورت دسترسی نداشتن به کله پاچه تازه، کنسرو کله پاچه هم برای عاشقان سینه چاک آن گزینه‌ای قابل قبول است.

قیمت کله پاچه به عنوان یک غذای گوشتی تقریبا بالاست، اما شما به راحتی می‌توانید کله پاچه خانگی به روش مغازه‌ای و طباخی را در خانه با قیمت پایین‌تر تهیه کنید. طریقه پخت کله پاچه در برخی شهر‌های متفاوت است. طرز تهیه کله پاچه خانگی به روش طباخی و طریقه پاک کردن کله پاچه، نحوه تشخیص کلا پاچه گوسفند از بز، مضرات کله پاچه و اطلاعاتی در مورد خوردن کله پاچه در سه ماهه اول بارداری و جزییات بیشتری در مورد این غذای نونی خوشمزه را بخوانید.

طرز تهیه کله پاچه خانگی و طریقه پاک کردن

طرز تهیه کله پاچه خوشمزه خانگی به روش طباخی

طرز تهیه کله پاچه خانگی و طریقه پاک کردن

مواد لازم

  • کله پاچه گوسفند: ۱ دست (هر دست کله پاچه شامل یک کله و چهار پاچه است)
  • پیاز: ۵ عدد متوسط
  • سیر: ۵ حبه
  • زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
  • فلفل قرمز: ۱ قاشق چایخوری
  • ادویه کله پاچه: برگ بو یک یا دو عدد و پودر پیاز
  • آب: به مقدار لازم

طرز تهیه کله پاچه خانگی و طریقه پاک کردن

طرز تهیه کله پاچه خانگی و طریقه پاک کردن

طرز تهیه

نکته مهم ابتدا خرید درست و اصولی کله پاچه است. در هنگام خرید کله پاچه برای تشخیص کله پاچه بز از گوسفند به این نکته مهم دقت کنید. برای این کار به کناره‌های چشم کله نگاه کنید. اگر کنار هر دو چشم حفره وجود داشت این کله گوسفند است.

کله پاچه را حتی اگر تمیز باشد باید باز هم آن را پاک کنید. روش پاک کردن کله پاچه هم به این ترتیب است، ابتدا اجزای مختلف کله پاچه را روی شعله ملایم گاز کباب کنید تا مو‌ها و کرک‌های روی و زیر پوست کز بخورند و روی پوست کمی برشته شود. حالا کله پاچه را در یک قابلمه بگذارید و به مدت ۱۵ دقیقه در آب بگذارید و بشورید. آنقدر آب کله پاچه را در آب قرار دهید و آبش را عوض کنید تا آب صاف و زلال شود. مجرای بینی و گوش و زبان را زیر آب بگیرید و خوب بشورید. دندان‌ها را هم با یک مسواک پاکیزه و آب تمیز کنید. وقتی از پاک شدن کله پاچه کاملا مطمئن شدید برای پخت آن دست به کار شوید.

بهتر است کله را از کنار زبان از قسمت لپ با چاقو ببرید و از دو طرف بکشید تا نصف شود و بهتر پخته شود. حالا در یک قابلمه مناسب پیاز‌های دو نیم شده، حبه‌های سیر، کله و پاچه، فلفل و زردچوبه، برگ بو یک یا دو عدد و پودر پیاز به مقدار لازم را بریزید. روی این مواد آب بریزید و مقدار آب هم باید به حدی باشد که روی کله پاچه را کاملا بپوشاند. شعله گاز را ابتدا زیاد کنید تا آب جوش بیاید و سپس شعله گاز را کم کنید تا کله پاچه به مدت ۵ الی ۶ ساعت روی شعله ملایم گاز کم کم بپزد. در ۳۰ دقیقه انتهایی پخت نمک را اضافه کنید. موقع سرو کله پاچه روی آن به مقدار دلخواه پودر دارچین و آبلیمو یا آب نارنج بریزید.

فوت و فن‌های طرز تهیه کله پاچه خانگی به روش طباخی و مغازه‌ای

طرز تهیه کله پاچه خانگی و طریقه پاک کردن

خاصیت‌های کله پاچه کم نیست. یک غذای سرشار از انرژی و پروتئین که این پروتئین برای ترمیم بافت‌های بدن بسیار مفید است. بناگوش کله پاچه و زبان آن زبان گوسفند سرشار از ویتامین‌های گروه B بخصوص ویتامین ۱۲ B هستند. ویتامین ۱۲ B، در خونسازی و بهبود عملکرد سیستم عصبی نقش مهمی دارد. پاچه گوسفند به خاطر طبع سرد و چربی کمتری که دارد خون را رقیق کرده و زخم‌های داخلی بدن را بهبود می‌بخشد.

از سوی دیگر خوردن پاچه در مادران شیرده باعث افزایش حجم شیر می‌شود. اگر چه معمولا خوردن کله پاچه بیماری‌های خطرناکی مثل سکته قلبی و مغزی را در ذهن ما یادآور می‌شود، اما مسئله اینجاست که کله پاچه سرشار از یک ماده مغذی به نام کوانیزم Q۱۰ است. این ماده مغذی به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی مواد مضر بدن را دفع کرده و سبب استحکام سلول‌های بدن می‌شود. علاوه بر این کوانیزم Q۱۰ باعث کنترل بیماری‌هایی مثل فشار خون بالا، سکته قلبی، پارکینسون و انواع سرطان می‌شود.

از خاصیت‌های کله پاچه گفتیم در مورد مضرات کله پاچه هم صحبت کنیم. کله پاچه علاوه بر انرژی فراوان و پروتئین‌های مفید، یک ماده غذایی بسیار چرب با کلسترول بالاست. کلسترول در عروق خونی بدن رسوب کرده و عامل اصلی انواع سکته قلبی و مغزی است. مغز گوسفند از جمله چرب‌ترین قسمت‌های گوسفند است که میزان کلسترول هر عدد مغز برابر با ۸ زرده تخم مرغ برآورد شده است. خوردن کله پاچه برای افرادی که مشکلات قلبی و عروقی دارند، مبتلا به چربی خون هستند، از ناراحتی کلیه رنج می‌برند یا مبتلا به نقرس هستند، مبتلایان به کبد چرب و رماتیسم یا دیابت توصیه نمی‌شود.

طرز تهیه کله پاچه خانگی و طریقه پاک کردن

مصلح کله پاچه چیست و بعد از خوردن کله پاچه چه بخوریم؟ بهتر است کله پاچه را در فصول سرد سال میل کنید. کله پاچه را حتما با لیموترش، دارچین، ترشی سیر و یا آب نارنج میل کنید. بعد از خوردن کله پاچه به خاطر طبع سرد پاچه بهتر است کمی زنجبیل به همراه چای یا به صورت تازه و رنده شده و دمنوش میل کنید. ادویه‌جات گرم مثل فلفل قرمز سردی کله پاچه را خنثی می‌کنند. مصلح زیره یا آویشن هم به صورت دم کرده بعد از خوردن کله پاچه توصیه می‌شوند. سویق هم برای هضم کله پاچه مفید است.

خوردن کله پاچه در سه ماهه اول بارداری مضر نیست، اما مصرف خوراکی‌های پرکالری مثل کله‌پاچه چربی فراوانی دارد به طور کلی در طول دوران بارداری چندان توصیه نمی‌شود. مصرف زیاد کله پاچه در طول بارداری علاوه بر خطر اضافه وزن و افزایش چربی خون زنان باردار خطر ابتلا به برخی بیماری‌های ویروسی را هم افزایش می‌دهد. بد نیست بدانید مغز بعضی حیوانات دارای میکروب‌هایی مثل لیستریا است که با مصرف آن علایمی شبیه انفولانزا در مادر ایجاد می‌شود و ممکن است باعث سقط جنین شود. بعضی‌ها به کله‌پاچه نخود هم اضافه می‌کنند و آن را با کله می‌پزند، مثل آبگوشت و دیزی.

مخلفات محبوب کله پاچه معمولا شامل زبان، بناگوش، عضلات اطراف چشم، پاچه و مغز هستند. راز خوشمزه شدن کله پاچه رستورانی همان کز دادن و دودی کردن نقاط مختلف کله‌پاچه روی شعله ملایم گاز است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    اگر اینکار را که توضیح خواهم داد انجام دهید ب هیچعنوان کله پاچه شما بوی نامطبوع ندارد
    بعد از شستشوی کامل ک توضیح دادن،مواد را داخل قابلمه بریزید وتاحدی آب بریزید ک روی مواد را بگیره،روی اجاق بگذارید با شعله ملایم ،بعد از چند دقیقه شروع میکنه کف زدن و کف ها میاد روی آب وقتی همه سطح آب را کف گرف(البته اصلا نباید بجوشد)
    آنرا خالی کنید دوباره کله وپاچه را بشویید ،قابلمه رابشویید و حالا کله پاچه را با روش بالا باربگذارید

  • الی

    تو کله پاچه چند تا غده هم وجود داره که حتما باید جدا کرد چون خوردنشون اصلا خوب نیست ..فقط دو تا تو مغزش هست

  • بدون نام

    ایش، حالا اگه یه کشور دیگه اینا رو بخوره شما خودتونو می کشین!

  • بدون نام

    چه عکسهای بدی ، منم که دوست دارم خوشم نیومد
    من دو تا توصیف قانع کننده دارم از کله پاچه
    به اینایی که بدشون میاد میگه ما گوشت لپشو میخوریم شما گوشت انتهای بدنشو ببینید کی سلیقش بهتره
    یه توصیف دیگه هم اینکه توی بهترین غذا یه دندون مسواک زده بزارن قل بخوره کی اون غذا رو میخوره ولی گوسفند این همه دندون سبز جرم دار داره که می قله ، تازه یه کله تنها هم نیست توی دیگ
    فعلا به دلایل پزشکی نمی خورم :)

  • بدون نام

    کله پاچه هیچی نمیخواد خصوصا سیر و پیاز
    خود کله پاچه رو تنها باید پخت
    نهایت برگ بو اضافه کرد . همین

  • بدون نام

    بهترین پاک کردن کله پاچه پوست کندن کامل کله هست بعدش اگه شاخ داشته باشه شاخهاشو میشکنیم و دوتا کرم داخل کله پاچه رو باید در بیاریم . وآخر سر کله پاچه را رو شعله گاز میزاریم تا چیزی از پشم گوشفند نمونه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج