۹۴۶۲۸۵
۱۰ نظر
۵۹۳۲
۱۰ نظر
۵۹۳۲
پ

طرز تهیه‌ی حلیم شیر؛ خوشمزه‌ای از اصفهان

حلیم شیر یکی از حلیم‌های معروف مردم استان اصفهان است. در فرهنگ غذایی کشور ما حلیم به دلیل مقوی بودن و خواص بسیاری که دارد بیشتر در وعده صبحانه به مصرف می‌رسد. حلیم‌ها به جهت ارزش غذایی بالا و انرژی بخشی که دارند برای وعده افطار نیز بسیار مناسب می‌باشند. انواع حلیم در شهر‌ها با دستور‌های پخت متفاوتی با انواع حبوبات، گوشت، ادویه و … پخته می‌شوند.

وب‌سایت غذالند: حلیم شیر یکی از حلیم‌های معروف مردم استان اصفهان است. در فرهنگ غذایی کشور ما حلیم به دلیل مقوی بودن و خواص بسیاری که دارد بیشتر در وعده صبحانه به مصرف می‌رسد. حلیم‌ها به جهت ارزش غذایی بالا و انرژی بخشی که دارند برای وعده افطار نیز بسیار مناسب می‌باشند. انواع حلیم در شهر‌ها با دستور‌های پخت متفاوتی با انواع حبوبات، گوشت، ادویه و … پخته می‌شوند.

طرز تهیه‌ی حلیم شیر؛ خوشمزه‌ای از اصفهان

استفاده از ادویه‌ها و چاشنی‌هایی از قبیل دارچین، شکر و پسته باعث چند برابر شدن عطر و طعم این غذا می‌شود. یکی از انواع آن‌ها که دستور پخت و مواد بسیار کمی دارد و تنها نیازمند زمان پخت بسیاری است، حلیم شیر می‌باشد. حلیم شیر به دلیل داشتن مقدار زیاد شیر کالری و کلسیم فراوانی را در خود گنجانده است. این غذا مقوی‌ترین وعده صبحانه برای مصرف کودکان جهت رشد و تقویت بدن آنان می‌باشد. به دلیل طرفداران بسیاری که حلیم دارد، این غذای خوشمزه را می‌توان بر سر اکثر سفره‌ها مشاهده کرد.

در اینجا شیر ماده اصلی این حلیم است که از نوشیدنی‌های محبوب کودکان و نیز بزرگسالان به شمار می‌رود. شیر دارای انواع ویتامین ها، پروتئین و قند طبیعی مناسبی است که برای رشد بدن به آن‌ها احتیاج داریم. شیر منبع غنی کلسیم محسوب می‌شود و برای رشد استخوان‌ها و تقویت دندان‌ها مفید می‌باشد. از خواص بی شمار شیر می‌توان به تامین انرژی بدن، کنترل فشار خون، کاهش وزن مناسب، کاهش استرس، تامین کلسیم بدن و کاهش خطر ابتلا به دیابت اشاره داشت.

از انواع حلیم‌ها که در نوع خود فواید بسیاری را به خود اختصاص داده اند می‌توانیم به حلیم گندم، حلیم عدس خراسانی، شله مشهدی و حلیم طالقان اشاره کنیم.

مواد لازم

  • گندم پوست کنده، خیسانده: ۵۰۰ گرم
  • گوشت گوسفندی با استخوان: ۵۰۰ گرم
  • شیر: ۲ لیتر
  • پیاز: ۱ عدد
  • کره آب کرده: به میزان لازم
  • نمک: به میزان لازم
  • پودر دارچین: به میزان لازم
  • شکر: به میزان لازم

طرز تهیه‌ی حلیم شیر؛ خوشمزه‌ای از اصفهان

طرز تهیه‌ی حلیم شیر؛ خوشمزه‌ای از اصفهان

مراحل پخت

۱. گوشت را با پیاز چهار قاچ و اندکی نمک در ۶ پیمانه آب بر روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش آید.

۲. وقتی آب به جوش آمد، کف گوشت را بگیرید و سپس حرارت را کم کنید.

۳. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا گوشت به مدت ۳ ساعت بپزد.

۴. گندم را با ۳ لیتر آب در قابلمه جاداری بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.

۵. درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و حرارت را به اندازه‌ای تنظیم کنید که ریزجوش بزند، ولی سر نرود.

۶. در این مرحله گندم را در ظرف دیگری ریخته و اجازه دهید آن هم با آب کافی بپزد. (نسبت به حجم گندم دو برابر آن آب بریزید.)

۷. ۳ ساعت فرصت دهید تا گندم خوب بپزد.

۸. در این فاصله گاهی هم بزنید و اگر آب آن کم شد، کمی آب جوش اضافه کنید.

۹. گندم پخته را با گوشت کوب یا غذاساز به شکل پوره درآورده و شیر را کم کم به آن اضافه کنید و هم بزنید تا حالت کشدار پیدا کند، سپس روی حرارت ملایم قرار دهید.

۱۰. گوشت را از آب بیرون آورده، استخوان و رگ و ریشه آن را بگیرید.

۱۱. سپس با گوشت کوب بکوبید تا ریش ریش شود (گوشت را هرگز چرخ کنید).

۱۲. گوشت ریش ریش شده را به گندم اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا حلیم باز به جوش آید.

۱۳. آب و نمک حلیم را اندازه کنید.

۱۴. چون حلیم معمولا با شکر خورده می‌شود باید کم نمک باشد.

۱۵. اگر حلیم شل بود حرارت را کمی زیاد کنید و حلیم را هم بزنید تا سفت شود.

۱۶. پس از پخت کامل مواد و غلظت دلخواه حلیم را در ظرف سرو بکشید و آن را با کره آب کرده و پودر دارچین تزیین کنید و همراه با یک ظرف شکر سر سفره بگذارید.

طرز تهیه‌ی حلیم شیر؛ خوشمزه‌ای از اصفهان

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • مهرداد کریم زاده

    بعد این وسط شیر رو باید نگاه کنیم؟2 لیتر شیر کجای این دستور استفاده شد پس؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      در قسمت شماره ۹ گفته شده شیر را باید اضافه کرد.

  • زهرا

    برای پختن بلغور گندم تا زمان پخت نباید آن را هم زد وگرنه ته می گیرد
    یعنی در طول سه ساعتی که زمان پخت است نباید اصلا هم زد . پس از مخلوط کردن گوشت و فلفل و نمک مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد در صورتی که کسی هم زن برقی نداشت به مدت یکساعت شعله را کم کرده و مرتبا حلیم را هم می زند تا به حالت کشدار در بیاید.

  • ساراازاصفهان

    عذر خواهی میکنم ولی فوق العاده بد مزه ست

    پاسخ ها

    • ربه کا

      واقعا بی ادبی

    • بدون نام

      معذرت بی ادبی نشه این طرز صحبت نیست

  • مهرداد

    با مرغ هست نه گوشت

  • بدون نام

    در وصف این حلیم همین بس که جمعه صبح ها ، ملت خسته از یک هفته کار را با چشمان پف آلود قابلمه به دست در سرما به صف می کشد
    فقط این چیزهای روش کنجد و ... زیادیه، یه کم دارچین و شکر بسه

  • زهرا

    این همون حلیمی هست که با عدسی میخورن تو اصفهان؟

  • محبت

    نه این حلیم فرق میکنه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج