علل شایع عفونت ادراری زنان؛ از لباس زیر تنگ تا یائسگی
اگر عفونت دستگاه ادراری را تجربه کرده باشید با احساس سوزش وحشتناک آن و نیاز بیامانی که به ادرار کردن ایجاد میکند آشنایید.
برترین ها: اگر عفونت دستگاه ادراری را تجربه کرده باشید با احساس سوزش وحشتناک آن و نیاز بیامانی که به ادرار کردن ایجاد میکند آشنایید. تقریبا ۶۰ درصد از خانمها زمانی در زندگی خود دچار عفونت سیستم ادراری میشوند و در یک چهارم این افراد، عفونت تکرار میشود. مردان هم دچار عفونت دستگاه ادراری میشوند، اما این احتمال در زنان خیلی بیشتر است که میتوان علت آن را، آناتومی بدن زنان دانست. مجرای ادرار در زنان کوتاهتر است که باعث میشود باکتریهای عامل عفونت به راحتی از آن عبور کرده و به مثانه حمله ور شوند.
سیستم مجاری ادرار ما جوری طراحی شده که از باکتریها دور بماند، اما گاهی این سد دفاعی میتواند ضعیف شود. وقتی چنین اتفاقی میافتد، باکتریها میتوانند رشد کرده، تکثیر شده و منجر به عفونت شوند. علائم معمول عفونت دستگاه ادراری شامل ادرار کردن دردناک، ادرار تیره یا خونی با بوی غیرعادی، نیاز به ادرار کردن مکرر، دفع مقدار کمی ادرار در هر بار ادرار کردن، درد لگن، خستگی مفرط و گاهی تب در صورت تشدید عفونت میشود.
عفونت دستگاه ادراری بسیار شایع است، بنابراین اگر با علائم آن روبرو شدید نباید از مراجعه به پزشک خجالت بکشید. بیماری شما با تجویز یک دوره آنتی بیوتیک فورا درمان میشود. در واقع به تاخیر انداختن درمان میتواند منجر به عوارض پیچیدهتری مانند عفونت کلیه شود.
البته بهترین کاری که میتوانید بکنید پیشگیری از وقوع این عفونت است، اما برا این کار ابتدا باید بدانید علت عفونت دستگاه ادراری چیست.
رابطه جنسی
خیلی از خانمها بعد از رابطه جنسی (دخول) دچار عفونت دستگاه ادراری میشوند، زیرا طی رابطه، باکتریها میتوانند از مقعد یا حفرهی واژن به مجرای ادرار منتقل شوند. برای کاهش این احتمال، در عرض سی دقیقه بعد از رابطه، ادرار کنید. این توصیه که هر دو طرف باید فورا بعد از رابطه جنسی، ناحیهی تناسلی خود را شستشو بدهند درست نیست، زیرا این کار در واقع، فلور باکتریها را تغییر داده و احتمال عفونت مجاری ادرار را افزایش خواهد داد.
یائسگی
در زنان بعد از یائسگی، احتمال عفونت دستگاه ادراری افزایش پیدا میکند، زیرا یائسگی باعث میشود تولید استروژن افت کند و نتیجه اینکه PH واژن تغییر خواهد کرد. این تغییر سبب بهم خوردن تعادل باکتریها در واژن میشود و زن یائسه بیشتر مستعد ابتلا به عفونت خواهد بود.
یبوست
یبوست داشتن باعث میشود نتوانید مثانهتان را کاملا خالی کنید، یعنی باکتریهایی که در مثانه گیرافتادهاند فرصت زیادی برای رشد و ایجاد عفونت خواهند داشت. از سویی دیگر، اسهال نیز میتواند ریسک عفونت دستگاه ادراری را بالا ببرد، زیرا باکتریهای مدفوع شل و آبکی میتوانند به راحتی به سمت واژن و مجرای ادرار راه پیدا کنند. یک توصیهی مهم این است که بعد از دستشویی کردن، خودتان را از جلو به سمت عقب پاک کنید تا باکتریها را به واژن منتقل نکنید.
دیابت کنترل نشده
وقتی قند خون بالاست، قند اضافی از طریق ادرار دفع میشود. در نتیجه محیط مساعدی برای رشد باکتریها فراهم خواهد شد که میتواند منجر به عفونت شود. ضمنا افرادی که دیابت دارند، سیستم ایمنیشان ضعیف است که باعث میشود مبارزه با عفونت ناشی از باکتریها برایشان سختتر شود. شاید شنیده باشید که زیاد قند خوردن موجب عفونت مجاری ادراری میشود، اما به گفتهی پزشکان چنین چیزی درست نیست مگر اینکه دیابت داشته باشید.
نگه داشتن ادرار
اگر احساس میکنید ادرار دارید پس باید ادرار بکنید! نگه داشتن ادرار به مدت ۶ ساعت یا بیشتر میتواند ریسک عفونت دستگاه ادراری را افزایش بدهد، زیرا باکتریهایی که به مثانه رسیدهاند، زمان بسیار زیادی برای رشد خواهند داشت.
دهیدراسیون
نوشین آب فراوان نه تنها تشنگیتان را برطرف میکند بلکه احتمال عفونت سیستم ادراری را نیز کاهش میدهد. وقتی به طور منظم ادرار میکنید، بدن شما میتواند باکتریهایی را که ممکن است در مجاری ادرارتان جا خوش کنند از بدن خارج نماید، بنابراین خوب است که در روز ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشید تا به پیشگیری از عفونت کمک کنید.
پیشگیری از بارداری
اگر شیوهی پیشگیری از بارداریتان را تغییر دهید، تغییری که در هورمونهایتان روی میدهد میتواند موجب تغییراتی در باکتریهای نرمال واژنتان نیز بشود که ممکن است عفونت مجاری ادرار را به دنبال داشته باشد. تحقیقات نشان میدهند استفاده از دیافراگم و اسپرم کُش نیز میتواند احتمال ابتلا به عفونت را افزایش بدهد.
پد و تامپونهای بهداشتی
پدها و تامپونهای آلوده جایی هستند که باکتریها میتوانند به راحتی رشد کنند. برای پیشگیری از عفونت مجاری ادراری حین سیکل قاعدگی، پد بهداشتیتان را دست کم هر ۴ تا ۸ ساعت یک بار تعویض کنید.
لباس زیر تنگ
لباس زیرتان هم میتواند عاملی برای ابتلا به عفونت مجاری ادراری باشد. پوشیدن لباس زیر نخی که خیلی به بدن نچسبد کمک میکند رطوبت که منجر به رشد باکتری در قسمت تناسلی میشود ایجاد نشود.
سنگ کلیه
سنگ کلیه، تجمع املاحی است که در داخل کلیهها صورت میگیرد. سنگ کلیه میتواند مجرای ادرار را مسدود کرده و جلوی جریان ادرار را بگیرد. در نتیجه باکتریهای فرصت زیادی برای رشد و تکثیر خواهند داشت. به تاخیر انداختن درمان عفونت سیستم ادراری میتواند خطر آسیب به کلیهها را در پی داشته باشد، بنابراین اگر علائم این عفونت را دارید، هر چه زودتر برای درمان اقدام نمایید.
منبع: prevention
نظر کاربران
زنان الان همگی لباسهای تنگ میپوشن پس همگی احتمال بیمار شدن دارند.
با تشکر از سایت خوب برترینها دست شما درد نکند
پاسخ ها
واقعا نمیشه شما نظر ندی تو یه مبحث؟
از کجا میدونی همه خانمها لباس زیر تنگ میپوشن اخه؟تو مطالب قبل گفته بودی پولاتو جمع کردی ازدواج کنی حتی متاهل نیستی از کجا لباس زیر خانمهای دیگه رو دیدی؟
:|||||||
آره علیرضا میبینیییی
من قبلا از سایت برترین ها خیلی خوشم میومد ولی از وقتی تو کامنت میزاری متنفر شدم از این سایت.
تو نمیشه نظر ندی مرتیکه هیز. این مطلب راجع به زنهاست به تو چه آخه
الان این چه نتیجه گیری بود؟؟؟
تو رو خدا یه بار شده شما نظر ندی اه اه
دست شما درد نکند باتشکر از سایت خوب برترین ها خخخخخخ
عیبی نداره بزار بخونه فردا زن گرفت بدونه چه جور شورتی برا زنش بخره. خخخ
تو گشاد تنت کن ناصری
ناصری جان نظرت راجع به یبوست چیه؟!
عالی بود
ناصری جان شد یه بار برای چیزی شما نظر ندی؟؟؟این مسائل زنونه است........
ممون از مطلب آموزندتون،ولی،مگه لباس زیره گشاد داریم؟
پاسخ ها
منظورشون لباسای آزاده
"علیرضا ناصری" بدبخت یه نوع بیماری روانی داره که علاقه دارن فحش و متلک بشنون ... تو اینستا هم ازینا زیاده.
متأسفانه نه شخصیت داره نه کار و شغلی نه خانواده نه شعور و نه... فقط دوست داره بره روی اعصاب ملت و فحش بشنوه ... :-/
سانسورچی تأیید کن لطفاً.
چه زندگی زود گذر داریم و زود تموم میشه
مریضی ادراری زنان از کثیفی آلت مردان است
حجاب و نترسیدن نور آفتاب به بدت عامل بسیاری از بیماری هاست