محتوای حمایتشده
ایمپلنت بدون جراحی چگونه (به چه روشهایی) انجام می شود؟
ایمپلنت بدون جراحی توسط دستگاه پانچ انجام میگیرد. اگر جز افرادی هستید که قصد ایمپلنت دندان دارید و از خون و جراحی دوری میکنید خواندن این مطلب مناسبتان است. این مطلب به این سوال که "ایمپلنت بدون جراحی چگونه (به چه روشهایی) انجام میشود؟" پاسخ میدهد.
ایمپلنت دندان یک روش درمانی و زیبایی برای دندانهایی است که از دست رفتهاند و حال باید با یک پروتز جایگزین شوند. در واقع پایه فلزی ایمپلنت در جای دندانی که کشیده شده قرار میگیرد و در استخوان فک محکم نصب میشود، سپس پروتز دندان مصنوعی که ظاهری کاملا شبیه به دندان طبیعی دارد بر روی آن نصب شده و ظاهری همانند دیگر دندانها خواهد داشت. تا پیش از این کار ایمپلنت دندان به روش سنتی انجام میشد که عوارض خاص خود را داشت اما امروزه روش ایمپلنت بدون جراحی یا ایمپلنت دیجیتال بعضی از عوارض این کار را از بین برده است. اگر با این روش جدید آشنایی ندارید و نمیدانید ایمپلنت بدون جراحی چگونه است در ادامه متن با ما همراه باشید.
دکتر کیهان قدیمی
شرایط استثنایی ایمپلنت اقساطی
با امکان پرداخت اقساط بدون ضامن
۱۰% تخفیف خدمات زیبایی در صورت پرداخت نقدی
مشاوره و اطلاع از قیمت هر واحد ایمپلنت
ایمپلنت بدون جراحی چیست؟
برای آنکه بدانید ایمپلنت بدون جراحی چیست اول باید این را بدانید که ایمپلنت معمولی چگونه انجام میشود. در روش معمولی و سنتی برش بزرگی بر روی لثه ایجاد میشود و سپس پایه فلزی ایمپلنت یا فیکسچر در آن نصب میگردد. این برش نیاز به بخیه داشته و دوره بهبود آن نیز طولانی است. اما در روش ایمپلنت بدون جراحی یا ایمپلنت دیجیتال به دلیل استفاده از تجهیزات تصویربرداری مدرن جای دقیق قرارگیری ایمپلنت مشخص میشود و این باعث میشود که دیگر نیازی به ایجاد برش نباشد و تنها یک سوراخ کوچک برای نصب فیکسچر کافی خواهد بود. پس در این روش نیازی به بریدن لثه و بخیه زدن آن نیست و به نوعی بدون درد و خونریزی انجام میگردد.
مزایای ایمپلنت بدون جراحی
روش ایمپلنت بدون جراحی از مزایای زیادی برخوردار است که مهمترین آن دوره نقاهت کوتاهتر است. دیگر مزایای روش ایمپلنت بدون جراحی عبارت است از:
- کاهش زمان کاشت دندان
- کاهش درد بعد از کاشت دندان
- کاهش تورم بعد از کاشت دندان
- جلوگیری از تحلیل استخوان بعد از کاشت دندان
- کاهش خونریزی بعد از کاشت دندان
- استفاده از غذای طبیعی بلافاصله بعد از کاشت دندان
- انجام کارهای عادی روزمره بلافاصله بعد از کاشت دندان
- حفظ لثه بیندندانی و درنتیجه ایجاد زیبایی در دندانهای جلو و جلوگیری از گیر غذایی در دندانهای عقب
- عدم نیاز به جراحی مجدد
- تثبیت و جایگزینی دندان لق شده جلو
- امکان ایجاد بریج بین دندان ها
ایمپلنت دندان بدون جراحی، برای چه کسانی مناسب است؟
اگر هنوز نمیدانید کاندید مناسبی برای ایمپلنت بدون جراحی هستید یا نه بهتر است با افرادی که برای این عمل مناسب هستند آشنا شوید:
- بهترین روش برای بیماران دیابتی
- بهترین روش برای بیمارانی که عرض استخوان بسیار کمی دارند و به آنها جراحیهای وسیع پیوند استخوان پیشنهاد شده است.
- بهترین روش برای بیمارانی که ارتفاع استخوان کمی دارند و به آنها جراحیهای پیشرفته جابهجایی عصب پیشنهاد شده است.
- بهترین روش برای کسانی که نیاز به روکش فوری دارند.
- بهترین روش برای کسانی که ترس از جراحی کاشت دندان دارند.
شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی
برای کاشت ایمپلنت دندان ابتدا باید شرایط مورد نیاز فراهم باشد. برخی از شرایط تاثیرگذار بر روی کاشت ایمپلنت مربوط به موارد زیر هستند:
نداشتن مشکل لثه
لثهها در کاشت ایمپلنت بدون جراحی مهمترین بخش هستند. در صورت نداشتن لثههای مناسب یا بیماریهایی مربط به بخش لثهها پیشنهاد میشود از ایمپلنت دندان بدون جراحی استفاده نکنید.
تراکم استخوان کافی
در صورتی که استخوان فک شما دارای تراکم لازم نباشد، فرایند کاشت دندان بسیار طولانی و حتی ناممکن میشود. قبل از انجام ایمپلنت دندان بدون جراحی با دندان پزشک خود مشورت کرده و در صورت نداشتن تراکم استخوان از عمل خودداری کنید.
نداشتن مشکل سینوزیت
افرادی که دارای مشکل سینوزیت هستند باید از انجام ایمپلنت دندان بدون جراحی خوداری کنند چرا که ممکن است دچار عفونت شدید شده و با خطرات زیادی مواجه شوند.
ایمپلنت بدون جراحی به چه روشهایی انجام می شود؟
برای انجام ایمپلنت بدون جراحی میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد که در ادامه به برخی از آنها میپردازیم:
ایمپلنت بدون جراحی به روش لیزر
در ایمپلنت بدون جراحی به روش لیزر نور معمولی مانند نور لامپ، طول موجهای متعددی دارد که در تمامی جهات پرکنده میشود و به این ترتیب کل فضای اتاق روشن میشود. اما نور لیزر یک طول موج مشخص دارد که به صورت متمرکز بر یک نقطه ساطع میشود.
این پرتوی نور با شدت بسیار بالا تابانده میشود. لیزر به واسطه دقت و تمرکز بر یک ناحیه بسیار کوچک، میتواند دقیقتر از هر چاقوی جراحی عمل کند و برای جراحیهای بسیار دقیق دندانپزشکی جایگزین خوبی برای دریل یا اسکالپل است.
هنگام لیزر، صدای پالسهای دستگاه برای گوشها همانند موسیقی است و در مقایسه با صدای ارتعاش و لرزش دریل دندانپزشکی برای بیمار بسیار خوشایندتر است.
لیزر جایگزین مطمئن و راحتی برای ابزارهای قدیمی دندانپزشکی است و این امکان را به جراح میدهد که کارهای پیچیدهتر و دشوارتری را برای بیمار انجام داده و احتمال خونریزی را به حداقل برساند. همچنین ناراحتی پس از عمل برای بیمار به حداقل میرسد و احتمال عفونت زخم کاهش مییابد. التیام بافتها پس از لیزر درمانی سریعتر انجام میشود؛ بنابراین اگر درمان دندانپزشکی دارید که از عوارض آن میترسید یا نگران درد آن هستید، میتوانید از لیزر درمانی بهره ببرید.
ایمپلنت بدون جراحی به روش پانچ (ایمپلنت فوری)
در صورتی که بیمار مورد نظر برای ایمپلنت بدون جراحی دارای بافت متعادلی برای کاشت ایمپلنت بدون جراحی نباشد،یعنی بافت لثهاش خیلی نرم یا خیلی سخت و استخوانی باشد،میتوان با روشهای گسترده و کمترین میزان درد و خونریزی ایمپلنت دندان بدون جراحی را برایش عملی کرد. در این روش استخوان فک باید درای ساختاهای مناسب برای کاشت ایمپلنت بدون جراحی باشد در غیر این صورت ممکن است بعد ار انجام عمل ایمپلنت دندان بدون جراحی بیمار دچار مشکلات زیادی شود.
ایمپلنت بدون جراحی به روش دیجیتال
روش ایمپلنت دیجیتال به این صورت است که تصویربرداری دقیق از دندانها و همچنین الگوسازی از پروتز ایمپلنت توسط دستگاه دیجیتال و دوربین مخصوص انجام میشود. این باعث میگردد که همه چیز دقیقتر از حالت سنتی باشد و محل دقیق قرارگیری پایه ایمپلنت نیز در استخوان فک کاملا مشخص باشد. همچنین پروتزی که توسط دوربین پیشرفته الگوسازی میشود، در مقایسه با قالبگیری سنتی بسیار دقیقتر و طبیعیتر است. در ایمپلنت دیجیتال الگو توسط دوربین و سپس نرمافزار مربوطه طراحی شده و برای لابراتوار فرستاده می شود. ساخت پروتز از روی این الگو نتایج بهتری را به همراه خواهد د اشت.
ایمپلنت دندان بدون جراحی چگونه انجام می شود؟
در بخشهای قبل درباره روش ایمپلنت بدون جراحی توضیح داده شده و مزایای آن بیان گردید. حال شاید برایتان جالب باشد که بدانید ایمپلنت دندان بدون جراحی چگونه انجام میشود؟ مراحل انجام این نوع ایمپلنت به صورت زیر است:
معاینه پزشک
اولین قدم برای ایمپلنت دندان بدون جراحی مشورت با دندان پزشک یا متخصص ایمپلنت است. در طی این بررسی توسط پزشک جنس لثهی شما برای کاشت دندان مورد بررسی قرار میگیرد و روش مناسب برای ایمپلت برای شما مشخص میگردد.
اسکن سه بعدی (CBCT) دندان ها و بافت لثه
اسکن سه بعدی (CBCT) نوعی عکاسی یه بعدی است. در این نوع از عکس برداری، تصویربرداری دیجیتال از اشعه ایکس و اطلاعات اشعه ایکس پردازششده توسط کامپیوتر برای ایجاد یک تصویر سهبعدی بسیار دقیق و با وضوح بالا از دندانها و فک با عنوان عکس cbct استفاده میکند.
کاشت پایه ایمپلنت
بعد از شناسایی نوع بافت لثهی شما و تعیین روش مورد نظر برای ایمپلنت،سوراخهایی در بافت لثه ایجاد میشود و پایه ایمپلنت درون آن قرار می گیرد.
قالب گیری دیجیتالی و نصب روکش دندان
در مرحله نهایی بعد از جوش خوردن کامل پایهب ایمپلنت، تاج یا بریج نهایی دندان به ایمپلنت وصل میشود و فرایند ایمپلنت دندان به پایان میرسد.
مراقبت های لازم بعد از ایمپلنت بدون جراحی لثه
برای دیدن نتایج قابل قبول بعد از ایمپلنت دندان بدون جراحی بهتر است برخی از مراقبتهای زیر را به خوبی رعایت کنید:
- از خوردن نوشیدنیهای گازدار خودداری کنید
- به دمای بدن خود توجه کنید و در صورت نیاز به پزشک مراجعه کنید
- به واکنش بدنتان به داروهای بعد از جراحی توجه کنید
- بهداشت دهان و دندان را فراموش نکنید
- در صورت مشاهده تورم از کمپرس آب گرم استفاده کنید
معایب ایمپلنت بدون جراحی
در کنار تمام نکات مثبت کاشت ایمپلنت بدون جراحی نکاتی نیز وجود دارد که در بررسی این روش لازم به ذکر هستد. از جمله بزرگترین معایب ایمپلنت دندان بدون جراحی میتوان به قیمت بالای آن اشاره کرد که ممکن است اکثر بیماران توانایی مالی آن را نداشته باشند. دیگر معایب موجود در این روش خطرات احتمالی بعد از انجام کاشت ایمپلنت بدون جراحی است که ممکن است برای هر بیماری اتفاق بیفتد.
- عدم امکان استفاده از این روش برای همه بیماران
- لزوم سلامت دندانهای کنار محل کاشت ایمپلنت
- امکان آسیب به دیواره استخوان فک
- امکان از بین رفتن بافت لثه
- عدم امکان پیوند استخوان و ترمیم لثه
- هزینه بالای آیین روش درمانی
میزان ماندگاری ایمپلنت دندان بدون جراحی چقدر است؟
باید بدانید میزان ماندگاری ایمپلنت دندان تحت تاثیر عوامل مختلفی است. نحوه کاشت روش کاشت و میزان مراقبت از دهان و دندان از مواردی است که میتوانند بر روی میزان ماندگاری ایمپلنت تاثیر داشته باشند. با این وجود میتوان میزان ماندگاری ایمپلنت را 15تا 20 سال تخمین زد.
عوارض ایمپلنت بدون جراحی لثه
انجام ایمپلنت دندان بدون جراحی دارای مزایای زیادی است اما بهتر است برخی از عوارض این روش را نیز بشناسید:
- عفونت لثه
- ایجاد شدن ترک در استخوان فک
- احتمال آسیب به سایر دندانهای سالم
- آسیب دیدن دندانها
هزینه کاشت ایمپلنت بدون جراحی چقدر است؟
به طور کلی باید گفت که هزینه انجام ایمپلنت دندان بالاست و به دلیل آنکه تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرد، برای انجام آن باید هزینه زیادی را صرف کرد. از طرفی انجام ایمپلنت دندان رقمی ثابت و مشخص ندارد و بستگی زیادی به دستمزد جراح دندانپزشک، هزینههای کلینیک و لابراتوار، تعداد دندانهای ایمپلنت شده و موارد دیگر دارد. اما به طور حدودی میتوان گفت که هزینه کاشت ایمپلنت بدون جراحی رقمی بین 15 تا 30 میلیون تومان برای هر واحد است.
آیا تفاوتی در نتیجه کاشت ایمپلنت بدون جراحی و با جراحی وجود دارد؟
نکته قابل توجه درباره روشهای ایمپلنت بدون جراحی و روش ایمپلنت سنتی آن است که نتایج نهایی ایمپلنت دندان به این دو روش تفاوت چندان زیاد و چشمگیری ندارد. تنها میتوان گفت که ایمپلنت دندان بدون جراحی دوره نقاهت کوتاهتری داشته و به طور کلی روند کار ایمپلنت و بهبود آن برای بیمار آسانتر خواهد بود. همچنین به دلیل آنکه در ایمپلنت بدون جراحی معمولا جای پایه ایمپلنت دقیقتر مشخص میشود، فرد احساس راحتی بیشتری خواهد داشت.
کلینیک دندانپزشکی دکتر کیهان قدیمی
- جراح - دندانپزشک
- تخصص در ایمپلنت و ارتودنسی و زیبایی
- دکتر کیهان قدیمی؛ در سال ۱۳۷۸ از دانشکده دندانپزشکی تبریز فارغ التحصیل شده اند. دکتر قدیمی موسس اولین درمانگاه شبانه روزی و مدرن دندانپزشکی عمومی و تخصصی در شهرستان میانه هستند. حسن خلق و شهرت ایشان در انجام ایمپلنت و ارتودنسی منجر به مراجعه بسیاری از بیماران از سایر شهرستانهای استان واشتهار این مرکز در شهرستان میانه گردید.
- دکتر قدیمی برای گذراندن دورههای تخصصی به مدت ۱۰ سال در خارج از کشور و تحت نظر اساتید به نام دندانپزشکی در کشورهای آلمان، فیلیپین، ایتالیا و آمریکا صرف زمان نمودند و دراین بین تجارب بسیار زیادی کسب نمودند.
- درحال حاضر ایشان یکی از متبحرترین دندانپزشکان در انجام ارتودنسی در ایران هستند.
- همچنین ایشان زیر نظر اساتید بین المللی به نام این رشته:
- دکتر مک کارن متخصص ترمیم و زیبایی در شیکاگو
- دکترکاملیا آرکانجلو رئیس دانشگاه دندانپزشکی رم آموزش دیده اند و افتخار شاگردی نزد اساتید فوق را داشته اند.
- همچنین در زمینه زیبایی و ترمیمی نیز زیر نظر اساتید ایرانی:
- دکتر طبری رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تهران
- پروفسور علی یزدانی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی
- دکتر مهدی جوان عضو هیات علمی دانشگاه همدان
- دکتر حسین نواب بنیانگذار دانشکده دندانپزشکی
- دورههای ترمیم و زیبایی دندان را در طی ۵ سال آموزش دیده اند، علاوه بر این ایشان در بیش از ۲۰۰ سمینار تخصصی داخلی و خارجی حضور داشتند.
شرایط استثنایی ایمپلنت اقساطی
با امکان پرداخت اقساط بدون ضامن
۱۰% تخفیف خدمات زیبایی در صورت پرداخت نقدی
برای نوبت دهی کلیک کنید.
همین حالا تماس بگیرید.
جهت مشاهده نمونههای بیشتر از اینستاگرام بازدید کنید.
برای مشاوره در واتساپ کلیک کنید.
سعادت آباد، روبروی صرافها(جنوبی)، پلاک، ٦٢طبقه ١، واحد ٤
ارسال نظر