۵۲۷۷۴۵
۴۴ نظر
۸۲۶۶۰
۴۴ نظر
۸۲۶۶۰
پ

اسرار «حشاشین ها»؛ مرگبارترین گروه مخفی جهان

این گروه بدون قانون زندگی می کنند. آنها در کوهستان ها به سر می برند و تقریبا تسخیرناپذیر هستند زیرا هنگام جنگ به قلاع استواری که دارند پناه می برند. در میان خود امیری دارند که ترسش در دل همه امرا چه دور و چه نزدیک و همچنین شهریاران مسیحی همجوار رخنه کرده است زیرا او عادت دارد که به طریق مرموز و حیرت انگیزی آنها را به قتل برساند.

مجله دانستنیها - یوسف اسفندیاری: یکی از معروف ترین توضیحات درباره «حشاشین» در قسمتی از گزارش سفیر امپراتور «فردریک بارباروسا» (Fredrick Barbarossa) امپراتور روم) در مصر آمده است: «این گروه بدون قانون زندگی می کنند. آنها در کوهستان ها به سر می برند و تقریبا تسخیرناپذیر هستند زیرا هنگام جنگ به قلاع استواری که دارند پناه می برند. در میان خود امیری دارند که ترسش در دل همه امرا چه دور و چه نزدیک و همچنین شهریاران مسیحی همجوار رخنه کرده است زیرا او عادت دارد که به طریق مرموز و حیرت انگیزی آنها را به قتل برساند.» اما واقعا حشاشین چه کسانی بودند که تا امروز هم مورد بحث و بررسی هستند؟

اقدام به ترور و قتل قدمتی به اندازه عمر بشر دارد. گروه مخفی حشاشین، با وجود این که در اقدام به ترور اولین نبودند اما به عنوان یکی از اولین گروه های سازمان یافته برای ترور شناخته می شدند. حشاشین که به عنوان «اسماعیلی ها» هم شهرت داشتند، گروهی از «اسماعیلیان نزاری» بودند که انشعابی از مذهب «اسماعیلیه» بود. این افراد عقیده انحرافی داشتند و امامت را به اسماعیل، فرزند امام جعفر صادق (ع) ختم کرده، او را امام هفتم می دانستند. آنها اقدامات خود را در خاورمیانه و حدود سال ۱۰۹۰ میلادی (۴۶۸) آغاز کردند و تا پیش از آغاز اولین جنگ صلیبی در سال ۱۲۵۶ میلادی (۶۳۴) توانستند تعداد زیادی قلعه را تصرف کنند. موقعیت مکانی قلعه های تصرف شده از «الموت» آغاز می شد و تا حدود سوریه امروزی و سرزمین شام پیش می رفت.
اسرار «حشاشین ها»؛ مرگبارترین گروه مخفی جهان

در مکاتبات فردریک بارباروسا با حاکمان خود در خاورمیانه، موقعیت حشاشیون نواحی اطراف حلب، دمشق و انطاکیه در ترکیه امروزی ذکر می شود. با توجه به این مکاتبات این طور به نظر می رسد که حشاشین در بیشتر موقعیت های خود، از همه طرف تحت محاصره دشمن بودند. پس از آغاز جنگ های صلیبی که برای بازپس گیری سرزمین های مقدس از طرف مسیحیان آغاز شد، «سلجوقیان» هم پیشروی خود را برای تصرف مناطق بیشتر آغاز کردند. حشاشین که به هیچ کدام از این دو طرف متعلق نبودند، احساس خطر کردند و تصمیم گرفتند با هر دو طرف مقابله کنند.

این گروه توسط یک چهره مشهور به نام «حسن صباح» پایه گذاری شد. او با استفاده از شهرت خود و بعد از جذب طرفدار به تعداد کافی، آموزش گروه مخفی اش را آغاز کرد. حسن صباح به عنوان یک متفکر، نویسنده و همچنین جنگجو شهرت فراوانی داشت. به او لقب «پیر کوهستان» داده بودند، لقبی که به تمام رهبران حشاشین بعد از صباح اطلاق می شد. او توانست اسماعیلیه را از تسلط خلفای فاطمیان در مصر آزاد کند و با رهبری خودش، اسماعیلیان را در سوریه و ایران متمرکز کند تا بتوانند آزادانه به فعالیت های خود بپردازند.

همان طور که گفتیم مراکز قدرت اسماعیلی ها تعداد زیادی قلعه تحت کنترل آنها بودند که بزرگ ترین قلعه آنها «قلعه الموت» بود. موقعیت کوهستانی این قلعه به هیچ عنوان امری اتفاقی نبود و به دلیل موقعیت استراتژیکش، برتری زیادی نسبت به دشمنان داشتند. به مدت بیش از ۱۰۰ سال، آنها توانستند در مقابل حملات سلجوقی ها و صلیبی ها از خود مقاومت نشان دهند اما در نهایت در مقابل ارتش مغول ها شکست خوردند.

بسیاری از پیروان «پیر کوهستان» از افرادی بودند که در کوه ها و روستاهای اطراف قلعه زندگی می کردند و بیشتر آنها هم در سنین جوانی بودند. در شهرها هم آنها افراد صنعتگر، تاجر و کارگران را به فرقه خود دعوت می کردند، اما در جذب طبقات بالای جامعه چندان موفق نبودند.

ارتش سایه ها

همیشه هاله ای از رمز و راز در اطراف حشاشین به عنوان گروهی مخوف وجود داشته است. مردم معتقد بودند که آنها بسیار افراطی و البته وفادار هستند و از طریق حیله و مواد مخدر نیرو جذب می کنند. (البته استفاده از مواد مخدر توسط این گروه اثبات شده نیست.) مسافرانی مانند «مارکوپولو» به مخوف بودن و راه و رسم عجیب این گروه اشاره کرده اند. البته باید گفت که مارکوپولو در سال ۱۲۵۴ میلادی متولد شده بود و بیشتر مطالب مارکوپولو درباره حسن صباح است اما در زمان تولد مارکوپولو بیش از ۱۰۰ سال از مرگ صباح گذشته است.
اسرار «حشاشین ها»؛ مرگبارترین گروه مخفی جهان

این سفرنامه نویس ونیزی داستان محلی را تعریف می کند که به دست صباح ساخته شده است و آن چنان جذاب بوده که جوانان تحت تاثیر مواد مخدر به هیچ عنوان نمی خواستند آنجا را ترک کنند. جوانان برای این که بار دیگر به چنین محلی برگردند از تمام فرمان های صباح حتی تا حد فدا کردن جان خود اطاعت می کردند.

معلوم نیست که حتی قسمت کوچکی از این داستان حقیقت داشته باشد اما چیزی که مهم است، نحوه نگرش مردم نسبت به این گروه است. گروهی کاملا مخفی و مرموز به همراه آیین و رسوم مخصوص به خود. افراد این گروه به اطاعت بی قید و شرط از فرمان های حسن صباح شهرت داشتند. شهرت این میزان از وفاداری در سراسر خاورمیانه و حتی فراتر از آن پیچیده بود و این وفاداری بی قید و شرط به یکی از نگرانی های حاکمان سراسر منطقه تبدیل شده بود.

البته شهرت اصلی حشاشین به دلیل قتل های گسترده این گروه بود که ترس زیادی در دل مسلمانان و مسیحیان انداخت. به دلیل نحوه قتل توسط آنها، گروه های زیادی از آنها نفرت داشتند. این نفرت بیشتر به نحوه رفتار این گروه بود که به قولی «به هیچ قانونی اعتقاد نداشتند».

مردم در آن زمان در دنیایی زندگی می کردند که دلاوری های نظامی و سلحشوری از اجزای مهم جنگ و دیپلماسی بود اما در امپراتوری ها، با دیده تحقیر به حشاشین نگاه می کردند، چون به جای قتل «شرافتمندانه» از طریق نیرنگ و به طور مخفیانه هدفت های خود را می کشتند. کشیش آلمانی، «بروکاردوس» (Brocardus) حشاشین را گروهی خطرناک توصیف می کند و می گوید: «آنها تشنه خون انسان هستند. هر کسی را در ازای پرداخت مبلغی به قتل می رسانند و برای هیچ چیزی از جمله زندگی و رستگاری ارزشی قائل نیستند.»

فرقه مرموز

دلیل اصلی ترورها و قتل های حشاشین هنوز مورد بحث و جدل است. البته اعتقاد به لزوم قتل و ترور حاکمان ستمگر با توجه به باورهای آنها، انگیزه به ظاهر بسیار موجهی برای آنها بود. قتل حاکمان برای مردم و کشور کاری بود که پیش از حشاشیون هم سابقه زیادی داشت. مانند قتل «ژولیوس سزار» برای نجات روم. قربانیان اسماعیلی ها عمدتا شاهزادگان، مقامات رسمی، وزیران و چهره های دینی و صلیبی ها بودند.
اسرار «حشاشین ها»؛ مرگبارترین گروه مخفی جهان

حشاشین به دلیل نحوه به قتل رساندن هدف های خود، به شهرت زیادی رسیده بودند. از قرار معلوم آنها تنها از خنجر برای کشتن استفاده می کردند و ابزار معمول آن سال ها یعنی شمشیر و زهر را به کار نمی بردند.روش ترور آنها باعث شد که بدون داشتن ارتشی پر تعداد بتوانند صدها سال مناطق تحت تسلط خود را حفظ کنند.

حشاشین به راحتی و بدون هیچ گونه شک و تردیدی اهداف خود را در حضور شاهدان به قتل می رساندند، به همین دلیل با دیگر مزدوران قاتل در آن زمان تفاوت بسیاری داشتند. «صلاح الدین ایوبی» که تلاش های زیادی برای متحد کردن مسلمانان انجام داد، بعد از سوءقصدهای زیاد به جانش، شب ها در یک برج چوبی می خوابید که تحت تدابیر شدید امنیتی بود.

«کنراد مونتفرات» (Conrad of Montferrt)، پادشاه بیت المقدس، نخستین رهبر مسیحی بود که در سال 1192 میلادی (570) توسط حشاشین ترور شد. قتل او در شهر صور در لبنان، نشان دهنده میزان قدرت این گروه مخوف بود. این اولین بار بود که در آن منطقه یک پادشاه در روز روشن و در حضور محافظانش به قتل می رسید. یکی از قاتلان دستگیر و دیگری کشته شد. این فرد در زیر شکنجه اعلام کرد که از طرف «ریچارد شیردل» (Richard the Lionlheart) برای ترور کنراد اعزام شده است و با توجه به اختلافات این دو نفر به نظر منطقی می آمد اما حسن صباح در نامه ای به شاهزاده اروپایی، ریچارد شیردل را از اتهام قتل مبرا دانست و مسئولیت ترور را بر عهده گرفت. او در ادامه نوشت که در این ترور، هدف تنها پادشاه بود و افراد او به هیچ عنوان اجازه آسیب رساندن به مردم بی گناه را نداشته اند.

با حذف شخصیت های برجسته مسلمان و مسیحی، حشاشین توانستند بدون داشتن برتری نظامی، موقعیت خود را حفظ کنند. این جمله از یک شاعر اسماعیلی نشان می دهد که حشاشین چقدر اعتماد به نفس داشته اند. او می نویسد: «ای برادران! چون زمان پیروزی فرا رسد و اقبال از دو جهان به یاری ما شتابد، آن گاه یک جنگاور پیاده کافی است که پادشاهی را با ۱۰۰ هزار سوار به وحشت افکند.»

روش های ترور

برای رسیدن به اهداف و قتل آنها، حشاشین استاد تغییر چهره بودند و به راحتی خودشان را مانند مردم محلی تغییر می دادند. البته استفاده از ماسک و کلاه با وجود این که جذاب است، چندان واقعیت ندارد؛ چون افراد با چنین پوششی به خصوص در روز روشن توجهات زیادی را به خود جلب می کنند. به جای این، صحنه سازی و استفاده از عناصر محیطی نظیر همان که در ترور سال ۱۱۰۶ میلادی (۴۸۴ شمسی) ثبت شده (ترور صلاح الدین ایوبی که البته ناموفق ماند)، نقش حیاتی در ترورهای این گروه داشته است. مثلا شش نفر از آنها به بهانه ضبط اسب و صالح های یک شوالیه آلمانی توانستند به حضور یک چهره مذهبی جنجالی در قاهره برسند، بدون آن که کسی به آنها مشکوک شود.
اسرار «حشاشین ها»؛ مرگبارترین گروه مخفی جهان

عملیات روانی و همچنین خشونت فیزیکی هم از جمله ابزارهای آنها بود. «احمد سنجر»، پادشاه سلجوقی، کسی بود که جنگ های فراوانی را علیه قلعه های اسماعیلی ها به راه انداخت و به درخواست صلح از طرف آنها هم جواب منفی داد. طبق روایات تاریخی، یک روز صبح که احمد سنجر از خواب بلند می شود، یادداشتی را می بیند که با خنجر در کنار تختخوابش فرو رفته و در آن درخواست صلح ذکر شده بود. سپس پیامی از طرف حشاشین برای او فرستاده می شود که در آن نوشته شده بود: «اگر من می خواستم این خنجر به جای تختت می توانست در قلبت قرار گیرد.» سلطان سنجر که از این اتفاق به شدت وحشت کرده بود دستور صلح را صادر کرد و برای دهه ها میان اسماعیلی ها و سلجوقی ها صلح پایداری برقرار شد.

ترسی ه از اسماعیلی ها در سرزمین های مقدس وجود داشت، باعث شد که حقایق درباره این گروه به شدت تحریف شوند. همچنین به دلیل نابودی تمام منابع کتبی حشاشین بعد از تصرف قلعه الموت توسط مغول ها، منابع ما درباره این گروه، تنها نوشته های دشمنان آنهاست. به احتمال زیاد حشاشین تنها یک حکومت سیاسی در سرزمین های مقدس بودند و آن گونه که در تاریخ ثبت شده است، گروهی به این شدت خطرناک و افراطی نبوده اند.

نابودی حشاشین

تا سال ۱۲۲۷ میلادی (۶۰۵) حشاشین به یک قدرت سیاسی مهم در منطقه تبدیل شده بودند. افول حشاشین از زمانی آغاز شد که آنها به ناچار در دو جبهه مختلف سرگرم مبارزه با دشمنان خود بودند. مهم ترین دشمن آنها مغول ها بودند. این سوارکاران در سال ۱۲۵۶ میلادی (۶۳۴) از آسیای میانه مانند صاعقه ای به خاورمیانه هجوم آوردند و هر چیزی که بر سر راه شان قرار داشت، از بین بردند. در این زمان حشاشین اختلافات خود با دیگر حکومت های مسلمان را کنار گذاشتند تا با اتحاد یکدیگر با مغول ها مبارزه کنند؛ اتحادی که هیچ سودی برای آنها نداشت.
اسرار «حشاشین ها»؛ مرگبارترین گروه مخفی جهان

شاید حشاشین با تلاش برای قتل یکی از فرماندهان مغول به نام «منگوقاآن»، در شعله ور کردن نفرت مغول ها نسبت به خودشان نقش داشته باشند. بعد از این تلاش ناموفق، «هلاکوخان» به همراه ارتش خود توانست در همان سال قلعه الموت را تسخیر کند. دومین دشمن اصلی آنها، سلطان مصر، معروف به «بیبرس» (Bayber) بود. او تلاش می کرد سرزمین شام را از تسلط اروپایی ها و مغول ها خارج کند. اسماعیلی ها هم به عنوان یک دولت مستقل در میان این سرزمین ها زندگی می کردند و از چشم او خطر بزرگی بودند. حشاشین که در بین دشمنان قدرتمند خود گرفتار شده بودند، یک به یک قلعه های خود را در سوریه از دست دادند.

بعد از این اتفاقات، حشاشین دیگر به عنوان یک دولت مستقل از بین رفتند اما تعداد اندکی از آنها بعد از شکست به عملیات پراکنده خود ادامه دادند. از معروف ترین این عملیات ها می توان به ترور «ادوارد اول» (Edvard I) طی جنگ های صلیبی اشاره کرد که البته موفقیت آمیز نبود. تا اواخر قرن ۱۳ میلادی (قرن هفتم) دیگر اثری از حشاشین به عنوان یک گروه منسجم پیدا نمی شد. اسماعیلی ها بعد از سال ها تلاش بی وقفه نتوانستند حکومت خودشان را حفظ کنند ولی موجب به وجود آمدن افسانه هایی شدند که تا سال ها بعد ادامه پیدا کرده است.

لیست ترور حشاشین

دستان بلند حشاشین به همه جا می رسید. شاهان و سلاطین اگر موجب ناراحتی پیر کوهستان می شدند، می بایست اقدامات زیادی را برای محافظت از خود انجام می دادند.

خواجه نظام الملک

این وزیر قدرتمند حکومت سلجوقی، طبق روایات به دست آمده در بروجرد در نزدیکی نهاوند به دست کسی که لباس صوفیان را پوشیده بود با ضرب کار بر سینه و رگش زخمی و یک روز پس از آن درگذشت.

کنراد مونتفرات (Conrad of Montferrat)

او بلندپایه ترین کسی بود که توسط حشاشین ترور شد. قاتلان که خودشان را شبیه راهبان مسیحی در آورده بودند توانستند پادشاه بیت المقدس را از پای دربیاورند.

صلاح الدین ایوبی

صلاح الدین ایوبی به عنوان یک فرمانده سنی مذهب، دشمن ریچارد شیردل و حشاشین بود. قاتلان با پوشش سربازان، دو بار به قتل صلاح الدین اقدام کردند. یک بار در حلب و سال بعد در شهر اعزاز که موفق نبودند.

ادوارد اول

در جنگ های صلیبی ادوارد اول، حشاشین به عنوان یک گروه، ناپدید شده بودند اما همچنان به صورت فردی دست به کارهای مخفی می زدند. زمانی که ضارب وارد اتاق خواب ادوارد می شود، او با دستانی خالی او را می کشد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • رها

    خیلی خوب بود
    ممنون

  • بدون نام

    جالب بود

  • بدون نام

    خیلی جالب بود من تا حالا اینجور تحلیلی در مورد حسن صباح وگروهش نخونده بودم

  • سعید

    خیلی جالب بود . بازی معروف کامپیوتری از این الهام گرفتن

    پاسخ ها

    • علی

      در بازی اساسین کرید انحرافات زیادی در مورد حشاشین بوجود آمده

    • افشین

      جذابیت این گروه حتی به دنیای فانتزی هم رسوخ کرده. در کتاب‌های کامیک دی سی لیگ قاتلین یا انجمن سایه‌ها که به سرپرستی رأس الغول و دخترش تالیا الغول اداره میشه، از این گروه تاریخی برگرفته شده. مرگبارترین مزدوران از جمله دِث‌استروک، لیدی شیوا، بِین از اعضای این تیم هستن. این گروه معتقد به کنترل جهان و از بین بردن فساد از روی کره زمین به قیمت نابودی میلیون ها انسان هستن اما نقشه‌های اونها بارها توسط قهرمانان بتمن و گرین اَرو عملی نشده.

  • ایرانی

    از این گروهک ها را انگلیسی ها زیاد به وجود آوردن

    پاسخ ها

    • حسین

      چه ربطی به انگلیس داره حشاشین از ایران قدیم بوده اونموقع انگلیس مثل 400 سال پیش نبود که بخواد تو خاورمیانه دخالت کنه بعد شما هم تو تمام نظراتی که از شما دیدم همش از فتنه حرف زدی !

  • بهمنیار

    اینها نام های زیادی داشتند یکی از کارهای اصلی و سودآور اسماعیلیان فاطمی در مصر و فرقه ایرانی آنان در ایران به رهبری حسن صباح که بعدا حسن صباح از آنان جدا شد و خودش قوانین جدید وضع کرد اینان در ایران و شامات و مصر تجارت و خرید و فروش دارو می کردند و درآمد زیادی هم داشتند برای همین هم یکی از نام های اینها حشاشین لقب گرفت در بعضی از شهرهای بزرگ آن زمان از هند تا شام به دارو فروش حشاشی یا حشیشی می گفتند و کلمه حشاشین همان دارو فروشان بزرگ معنی می داده است

  • محمد

    کتاب خداوند الموت رو بخونید غرق میشید توش

    پاسخ ها

    • علی

      خداوند الموت یک رمان است وهیچ سندیت تاریخی ندارد

  • شاهین

    این فرقه حیلی باحاله شاید چیزی مثل داعش یا القائده حالا باشه...اما اینم در نظر بگیرید که این گروهک کارهای بزرگی هم انجام داده که تاریخ رو دگرگون یا از مسیر اصلیش منحرف کرده

    پاسخ ها

    • مهدی

      گروه حشاشبن همان گروهی بودند که نصیر الدین طوسی و رشید الدین همدانی را به قتل رساندند ولی به طور کلی آدم های خوبی بودند

  • سعید

    همیشه پایه های مذهبی و اعتقادی ستون محکمی برا انسان بوده تا به کمک اون ها به بقیه غالب بشه.خصوصیت خاص حشاین هم هست بوده که با ایمان کامل و وفاداری بی چون چرا اراده ای داشته باشن که ترس بر دل همه دشمنانش بندازه

  • مهیار

    بعد از بازی اساسین بلک فلگ فهمیدم که اساسین مال ایرانه و خیلی دنبال یه مطلب کامل درباره اشون گشتم و فکر میکنم همه مردم ایران باید تاریخچه اساسین رو بدونن من که به اساسین واقعا افتخار میکنم و این یه نظر شخصیه و شاید کسان دیگری نظرات متفاوتی داشته باشن که کاملا قابل احترامه ولی بازم میگم که به اساسین به خصوص سردار احمدلر افتخار می کنم.

  • مصطفی

    یعنی حشیش چکار میکنه با ادم

  • رضام

    افتخار کردن به این گروه مثل افتخار کردن به گروه داعشه
    هرچند کتب معتبری ک وجود داشته نابود شده و توصیف درست و حقیقی از این گروه وجود نداره

    پاسخ ها

    • علی

      دوست عزیزاین هاچون وطن پرست بودن به این هااین نام هاداده شد لطفا شماهم یکم تحقیق کنیدطوطی وارتکرارنکنید

  • رضا

    به مظر من حشاشین با هیچ فرقه ای نباید شبیه کرد شما این بچه هایه نامشروع داعش را با حشاشین روبرو میکنید ببینید شاید کشتن بده ولی بعضی موقع ها تنها سلاح رهایی کشتارع کاریش نمیشع کرد وقتی ضلم بر مردم بودع اوناهم به مردومشون خدمت کردن داعش کجاش به مردم کمک کرد اصلا حشاشین مردمو ترور کرد !!!"!"

    پاسخ ها

    • مهدی

      موافقم

  • سعید

    بدلیل هم عصر بودن حسن صباح با ریچارد شیردل به نظرمیرسه رابین هودی که اروپاییان از اون یاد میکنن که بین مردم فقیر بوده برگرفته از همین گروه حشاشین وحسن صباح باشه

  • nawAc

    تاریخشون دوباره زنده میشه

    پاسخ ها

    • هادی

      کمی صبر کنید کم مونده اونها بر میگردند و سرنوشت دنیا رو عوض میکنند

  • میلاد

    کتاب حشاشین رو بخونید ، رمانی جنایی خیلی جالبیه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      از کجا گیر بیارم

    • بدون نام

      از کجا میتونم پیدا کنم

  • محمد

    به نظرمن آدمای بزرگی بودن که با ظالمای اون موقه در افتادن گروهی سری بودن که به مردم وجامعه خدمت میکردن مثل همین نیروهای گمنام امام زمان(عج) که در همه جبهه ها با دشمنان اسلام وجامعه میجنگن

  • محمد

    به نظرمن آدمای بزرگی بودن که با ظالمای اون موقه در افتادن گروهی سری بودن که به مردم وجامعه خدمت میکردن مثل همین نیروهای گمنام امام زمان(عج) که در همه جبهه ها با دشمنان اسلام وجامعه میجنگن

  • اساسین

    داداش دروغ نگو توی ویکی و داشنامه ازاد نوشته ادوارد اول در اسر بیماری مردش
    خواجه نظام ملک هم میگه ترور مشکوک اصلا حرفی راجب حشاشین نیوورده از کجا اوردی تحقیق کردی یا اون زمان بودی؟

  • مانیار

    حشاشین به دست حسن صباح که از مصر بازگشته بود و شیعه هفت امامی که به اسماعیل نزاریه معروفه و همین الانشم امام دارن رواج پیدا کرد گروه مخوفی که به قتل با خنجر و نامه معروف بود و نمیشه با گروهک های امروزی مثل داعش مقایسه شه چون اهدافشون والا تربوده و ظالمان زمانو به قتل میرسوندند نه زن ها و کودکان بی گناه و با نداشتن ارتش خاصی بیش از صد سال حکمرانی کردن و استاد تغییر چهره بودند اسم آنها ترس در دل دشمنان حتی اروپایی ها مینداخت تا اونجایی که تو فرهنگشون واژه اساسین به آدمکش معنی میشه در آخر اینو اضافه میکنم که با حمله مغول کمرنگ شدند. بزرگترین حمله خونخوارانه و کثیف تا به امروز به ایران حمله مغولهاست فرهنگ ایرانو نابود کردن شاید امروز وضع ما جور دیگری بود اگه اون حمله صورت نمیگرفت .

  • سارا

    پس چرامن جواب چالشو پیدانمیکنممم

  • ناسر رهیمی

    حشاشیان، میهنپرست ترین گروه سازمان یافته ملت ایران

  • حسین

    یکی از قلعه هاش نزدیک ماس چند بار اونجا رفتم این قلعه جوری طراحی شده که حتی با وجود یه سرباز امکان نداره فتح بشه

  • علی

    آن ها طوری زنگی میکردند که هیچ وقت از مرگ نمی ترسیدند روزی که قلعه الموت توسط دشمن محاصره شد فرمانده دشمن به حسن صباح گفت من تمام کسانی که در قلعه هست را خواهم کشت و حسن صباح گفت افراد من از نمی ترسد و به سه نفر گفت خودشان را بکشند یکی خود را با خنجر کشت و یکی خود را از پرتگاه قلعه انداخت و آخری هم خود را به دریاچه کنار قلعه انداخت و خود را خفه کرد. مرگ یک پایان نیست.

  • ابوالفضل منصوری الموتی

    سلام من یک الموتی هستم از روستای گازرخان قلعه الموت. در آنجا کتاب هایی هست که طرز ساخت داروهایی رو میده که تا به حال ساخته نشده و این داروها اکثراً از گیاه گزنه هست و ابزارهای جنگی فرقه. اسماعیلی هنوز یافت میشه

  • بدون نام

    افتخار داره؟ چیش افتخار داره

    پاسخ ها

    • مهدی

      اینکه تاریخ داریم و میهن پرست بودیم

  • بدون نام

    حالا این گروه خوب بودن یانه

  • بدون نام

    در مورد سپاه جاویدان که هنوز در ایران وجود دارند هم مطالعه کنید.

  • حسن

    من تمامی نسخه های بازی اساسینز را بازی کردم ولی در هیچ کدوم حسن صباح نبود به جز نسخه اول

  • محراب

    آیا هنوز هم حشاشین باقی مانده اند یا به کل از بین رفتند

  • S.karpian

    همیشه این قابل ستایشه که کسانی هستند که جون دیگران برای آنها مهمه.... گاهی وقتا زنده ماندن چندین نفر به کشتن یک نفر وصله .... این مهمه که چه کسانی باقی بمونند.... این را یادمان نره که اگر اساسین آدما های بدی بودند هرگز نقش اول یک بازی نمیشدند

  • ،،،،

    اینا فقط صلح و عدالت میخواستن تو دنیا باشه داعش کجا

  • ...

    داعش ب هرکی میرسه میکشه اینا فقط تمپلار ها و کسایی ک ازادی رو میگرفتن

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج