نارضایتی یک استاد دانشگاه از حقوق ۳۳میلیونی!
یک عضو هیات علمی دانشگاه با انتقاد از مصوبه مجلس درباره تعیین سقف حقوق و سقف افزایش حقوق برای اعضای هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی گفته که وقتی برای دریافتی یک عضو هیات علمی سقف ۳۳ میلیون تومان را تعیین میکنند، انگیزهای برای تولید علم و فناوری و انجام کار باقی نمیماند!
روزنامه اطلاعات: یک عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با انتقاد از مصوبه مجلس درباره تعیین سقف حقوق و سقف افزایش حقوق برای اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی گفت: اختلاف دریافتی اعضای هیات علمی در ایران نسبت به دیگر کشورها منجر به مهاجرت گسترده این نخبگان به کشورهای دیگر شده است.
دکتر بهزاد مهکی، استاد تمام رشته آمار زیستی در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در نگاه اول ممکن است در نظر گرفتن سقف حقوق برای اعضای هیات علمی عادلانه به نظر برسد؛ با این تعبیر که نباید حقوق دریافتی افراد از حدی تجاوز کند. اما این اقدام باعث کاهش انگیزه خدمت در اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی می شود.
وی افزود: بر اساس مصوبه اخیر مجلس افزایش حقوق برای رقم های کمتر از ۱۰ میلیون تومان ۲۵ درصد و برای مبالغ بالاتر از آن دو و نیم میلیون تومان در نظر گرفته شده است. مبنای این مصوبه صرفا حکم کارگزینی است و اگر بحث نجومیبگیرها مطرح باشد باید گفت مبالغ نجومی پرداختی به این افراد، خارج از حکم کارگزینی و در قالب پاداش و مزایای غیرمستمر است و تنها صنفی که همه درآمد آن با جزئیات در حکم کارگزینی قابل مشاهده بوده و دریافتی آنها دقیقاً مطابق با حکم کارگزینی است، اعضای هیات علمی دانشگاه ها هستند.
مهکی تصریح کرد: اعضای هیات علمی که حقوق بالایی دارند کسانی هستند که سال ها حقوق پایین تری را دریافت می کردند و تا رسیدن به دریافتی امروزشان سالهای زیادی از عمر خود را سپری کردهاند و حال که باید پایه حقوقی آنها بالا برود با چنین مصوبهای آنها را تنبیه می کنیم. این افراد به نسبت دیگر شاغلان کشور در سن بالاتری عضو هیات علمی شده اند چون سابقه تحصیلی و پژوهشی بیشتری دارند. در واقع باید گفت اعضای هیات علمی با عقب ماندگی مالی زندگیشان را شروع میکنند.
وی با بیان این که درآمد اعضای هیات علمی در ایران نسبت به دیگر کشورها بسیار پایین تر است، گفت: این باعث شده ماندگاری نخبگان در کشور کم شود. هر کدام که امکان مهاجرت دارند از کشور میروند به طوری که طبق آمار اعلامی از سوی رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، تنها در سال گذشته ۹۰۰ استاد دانشگاه مهاجرت کردند.
مهکی در تشریح مشکلات مصوبه مجلس درباره دریافتی اعضای هیات علمی گفت: وقتی برای دریافتی یک عضو هیات علمی سقف ۳۳ میلیون تومان را تعیین میکنند مشکلی که ایجاد میشود این است که از دانشیاران پایه متوسط به بالا تا استاد تمام با بالاترین پایه حقوقی که ممکن است ۴۰ میلیون تومان باشد، میزان افزایش حقوق و سقف دریافتیشان یکسان میشود. بنابراین انگیزهای برای تولید علم و فناوری و انجام کار باقی نمی ماند.
او ادامه داد: بحث دیگر این است که مبنای پرداخت حقوق در مناطق جغرافیایی مختلف، مثل تهران و یک منطقه محروم، با هم متفاوت است. با این مصوبه مجلس، دریافتی بخش زیادی از اعضای هیات علمی سراسر کشور یکسان می شود و انگیزهای برای خدمت در شهرستان و مناطق محروم باقی نمی ماند. همچنین با این یکسان سازی، دریافتی بسیاری از مدیران، از سقف حقوق تجاوز کرده، حقوق مدیر و غیرمدیر یکسان شد و عملا پرداخت فوقالعاده مدیریت، ممکن نخواهد بود. به همین دلیل انگیزه پذیرش مسئولیت، به طور جدی کاهش پیدا خواهد کرد.
وی تاکید کرد: در مجموع این مصوبه سبب به هم ریختن نظام مبتنی بر پرداخت پایه، مرتبه، منطقه جغرافیایی محل خدمت و پذیرش مسئولیت، خواهد شد و موجب بروز مشکلات جدی در نظام دانشگاهی خواهد شد.
مهکی با اشاره به ناکام ماندن تلاش اعضای هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی برای مذاکره با نمایندگان مجلس گفت: تلاش زیادی کردیم تا صدای ما را به مجلس برسانیم که متاسفانه میسر نشد. در حال حاضر، به دلیل تبلیغات کذب و آدرس غلط نشان داد، فضای جامعه و رسانه علیه اعضای هیات علمی است در صورتی حتی در قیاس دریافتی اعضای هیات علمی با دیگر حقوقبگیران هم باید گفت بسیاری از کارمندان که زودتر از اعضای هیات علمی شاغل شدهاند در حال حاضر در مجموع و با لحاظ دریافتی خارج از حکم کارگزینی، حقوق بالاتری نسبت به استادان دانشگاهی دریافت میکنند.
وی افزود: با وزیر بهداشت مکاتبه کرده و از ایشان خواستیم که دغدغههای ما را به مقام معظم رهبری اطلاع دهند و دادخواهی همکاران هیات علمی را به گوش ایشان برسانند. ایشان قبلا هم درباره دریافتی و وضعیت معیشت معلمان و اساتید نظرات حمایتی ارزشمندی داشتند و بسیار امیدواریم که به موضوع تعیین سقف حقوق و سقف افزایش حقوق اعضای هیات علمی هم ورود پیدا کنند.
مهکی با اشاره به محدودیتهای قانونی برای فعالیت انتفاعی اعضای هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی در بخش خصوصی گفت: اکثریت قریب به اتفاق اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی به جز کادر بالینی، اجازه فعالیت انتفاعی در بخش خصوصی و خارج از موسسه را ندارند و تنها دریافتی این اشخاص همان حقوقی است که از دانشگاه می گیرند.
او همچنین به موضوع همسان سازی دریافتی اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی با هیات علمی وزارت علوم اشاره کرد و گفت: با وجود طرح برخی اظهارات نادرست، پر از اغراق و خسارتبار در مورد اعضای هیات علمی وزارت بهداشت در روند پیگیری همسانسازی، از نظر ما هیچ شکی نیست که دریافتی اعضای هیات علمی به ویژه همکاران شریف وزارت علوم، پاسخگوی زندگی در شهرهای بزرگ نیست و باید ترمیم شود. اما همسانسازی حقوق بدون همسانسازی وظایف و محدودیتها، عادلانه نیست.
مهکی ادامه داد: لازم است در پروسه همسانسازی، نکات بسیار مهمی مانند تفاوت شرح وظایف دانشگاهها و اعضای هیات علمی دو وزارتخانه، ممنوعیت فعالیت انتفاعی تخصصی در بخش خصوصی، تفاوت بسیار زیاد در تعداد واحد موظفی، تکالیف پژوهشی سالانه، آییننامههایی مانند حقالتدریس و راهنمایی پایاننامهها، تعداد ساعات حضور در هفته، شیوه حضور و تعداد روزهای تعطیل در سال و همچنین تنوع واحدهای دانشگاهی در مجموعه وزارت علوم (وجود واحدهای دانشگاهی مثل پیام نور، آموزشکدههای فنی و حرفهای و پردیس های فرهنگیان با شرح وظایف و اهداف متفاوت) را لحاظ کرد و به دستورالعملی عادلانه رسید.
نظر کاربران
کاری ندارم حرفش درسته یا نه؟ کاری هم ندارم که واقعا باسواده یانه.. ولی وقتی میبینه دربان شرکت نفت یا تامین اجتماعی یا دادگستری زیر15میلیون نیست این اعتماد به نفس یا شاید جسارت طرح این مسئله را پیدا میکنه
پاسخ ها
با این شرایط پس حق داره