لغو یک قانون ۷۰ ساله در عربستان
سیستم کفالت به عنوان سازوکاری میان کارگر خارجی و کارفرما در عربستان سعودی سرانجام پس از ۷۰ سال برچیده شد.
فارس: لغو سیستم «کفالت» به عنوان ساز و کاری میان کارگر خارجی و کارفرما که انتقادات بسیاری را برانگیخته بود، از امروز (یکشنبه) در عربستان سعودی به اجرا گذاشته شد.
به نوشته وبگاه شبکه العربیه، وزارت منابع انسانی و توسعه اجتماعی در نوامبر سال گذشته میلادی طرح «بهبود شرایط عقد قراردادها» را به عنوان جایگزینی برای سیستم کفالت ارائه کرد. هدف از این طرح بهبود شرایط کسب و کار و توانمندسازی و توسعه منابع انسانی ذکر شده است.
طبق طرح جدید، از این پس کارگر خارجی میتواند بدون اجازه کارفرما و پس از پایان دوره قراردادش، شغل دیگری را انتخاب کند. حتی تحت شرایطی میتواند در میانه کار فسخ قرارداد کند. همچنین کارگر خارجی از این پس حق خروج از کشور بدون اجازه کارفرما را دارد و به هر شکلی که خودش خواست میتواند خروج از کشور را به اطلاع کارفرما برساند.
سیستم کفالت در عربستان سعودی در ۷۰ سال گذشته رابطه میان کارگر خارجی و کارفرما را سازماندهی کرده است. طبق این سیستم کارگر خارجی در بدو ورود میبایست کفیل و سرپرستی برای خود انتخاب میکرد و پاسپورتش را به او میسپرد و بدون اجازه کارفرما اجازه خروج از کشور حتی پس از پایان دوره قرارداد را نیز نداشت و از این رو گاهی تا سالها نمیتوانست به کشورش بازگردد.
این سیستم در کشورهای دیگر حوزه خلیج فارس نیز با شرایط خاص خود وجود دارد و انتقادات بسیاری از نهادهای حقوق بشری را برانگیخته است.
طبق اعلام اداره آمار عربستان سعودی در پایان سال ۲۰۱۹ تعداد ۸.۴۴ میلیون کارگر خارجی در این کشور مشغول به کار بودند.
ارسال نظر