۱۰۱۶۶۸۵
۳ نظر
۵۰۲۱
۳ نظر
۵۰۲۱
پ

افزایش نرخ سود، نقدینگی را به بانک‌ها نمی‌برد

درپی افزایش نرخ سود سپرده‌های بانکی، دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی گفت: در مصوبه جدید شورای پول و اعتبار، فقط زمان سپرده‌ها به سه و شش ماه و دو سال تغییر کرده است. آنجاکه نرخ سود سپرده‌ها افزایش قابل توجهی پیدا نکرده نمی‌توان انتظار داشت که این امر موجب هدایت نقدینگی‌های سرگردان به بانک‌ها شود و تا زمانی که مشکل تورم حل نشود، افزایش سود سپرده‌های بانکی نمی‌تواند در هدایت نقدینگی‌های سرگردان به بانک‌ها تاثیرگذار باشد.

خبرگزاری ایسنا: درپی افزایش نرخ سود سپرده‌های بانکی، دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی گفت: در مصوبه جدید شورای پول و اعتبار، فقط زمان سپرده‌ها به سه و شش ماه و دو سال تغییر کرده است. آنجاکه نرخ سود سپرده‌ها افزایش قابل توجهی پیدا نکرده نمی‌توان انتظار داشت که این امر موجب هدایت نقدینگی‌های سرگردان به بانک‌ها شود و تا زمانی که مشکل تورم حل نشود، افزایش سود سپرده‌های بانکی نمی‌تواند در هدایت نقدینگی‌های سرگردان به بانک‌ها تاثیرگذار باشد.

با تصویب شورای پول و اعتبار نرخ سود سپرده‌های بانکی افزایش یافته و طبق آن که نرخ سود سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت عادی، سرمایه‌گذاری کوتاه مدت ویژه سه‌ماهه و سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت ویژه شش‌ماهه به ترتیب ۱۰، ۱۲، ۱۴ درصد تعیین شده است. همچنین، نرخ سود سپرده سرمایه‌گذاری با سررسید یک‌ سال و سپرده سرمایه‌گذاری با سررسید دو سال به ترتیب ۱۶ و ۱۸ درصد است.

که در این باره محمدرضا جمشیدی - دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی - در گفت‌وگو با ایسنا، توضیح داد: آنچه مصوبه جدید درباره نرخ‌ سپرده‌های بانکی نشان می‌دهد همان مصوبه قبلی شورای پول و اعتبار است که حداکثر نرخ سود سپرده‌ها ۱۸ درصد بود اما اکنون سپرده‌ها را به مدت‌ زمان‌های کوتاه‌تری چون سه و شش ماهه تقسیم کرده‌اند.

وی با بیان اینکه هدف این تصویب افزایش نرخ سود برای جمع‌آوری نقدینگی سرگردان در بازارهاست، گفت: با توجه به نرخ تورمی که اکنون در اقتصاد کشور موجود است، این افزایش نرخ سود سپرده‌های بانکی در کنترل یا کاهش نقدینگی بی‌تاثیر نیست اما نمی‌توان تاثیر چشم‌گیری در این زمینه پیش‌بینی کرد، زیرا این مصوبه تغییری با گذشته نکرده و همان ۱۸ درصد سود است اما سود سپرده دوساله هم درنظر گرفته‌اند که در گذشته بانک‌ها نمی‌توانستند بیش از یکسال سپرده صادر کنند.

در ادامه جمشیدی با بیان اینکه با وجود تورم نمی‌توان پیش‌بینی از افزایش جذب نقدینگی توسط بانک‌ها کرد، اظهار کرد: نرخ تورم موجب می‌شود میزان زیادی نقدینگی سرگردان در بازارها داشته باشیم و تا زمانی که مشکل تورم حل نشود، افزایش سود سپرده‌های بانکی نمی‌تواند در هدایت نقدینگی‌های سرگردان به بانک‌ها تاثیرگذار باشد.

به گفته وی، بیشتر از این میزان هم نمی‌توان نرخ سود سپرده‌ها را افزایش داد، زیرا بر میزان سپرده‌های بانکی تاثیر منفی می‌گذارد. در این مصوبه نرخ سود سپرده با سررسید دو ساله ۱۸ درصد تعیین شده، درحالیکه نرخ تسهیلات هم ۱۸ درصد است که در این شرایط، سود سپرده را ماه به ماه می‌پردازیم و سود تسهیلات را بانک‌ها شش ماه تا یکسال بعد دریافت می‌کنیم و این سود برای بانک‌ها زیان‌آور است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • م ..ا

    بانک هائی که تخم مرغ فروش...مرغ فروش... و مسکن فروش...و خودرو فروش هستند.
    بعضا سود 100% در روز را دارند.
    اینهمه ناله برای چی.
    اول بگوئید در چه چیزی شریک نیستید.
    دوم بگوئید در چه چیزی دلال نیستید.
    شریک دزد و رفیق قافله همین بانک های دولتی و خصوصی هستند.
    ارباب بانک مرکزی.

  • بدون نام

    اکرقرار نقدونگی راجمع کنه باید روز شما ۲۶٪ باشه الان روز شمار صفر ماه شمار ۱۰٪ معلوم نمیدونه

  • ژاسمن

    برای جمع شدن نقدینگی و کنترل تورم و بالا رفتن ارزش پول ملی هیچ راهی نمونده مگر روز شمار ۳۰ درصد

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج