۱۴۴۶۳۶۰
۳۳ نظر
۶۷۰۵۴
۳۳ نظر
۶۷۰۵۴
پ

پایان قصه‌های رهی؛ پسری که خودِ خودِ ایران بود

این حق هم برای خیلی‌ها محفوظ است که این سریال را به دلیل سوگیری‌های سیاسی‌اش دوست نداشته باشند و به هر حال تکلیف کمال تبریزی روشن است و او کاملا عامدانه موضع سیاسی دارد.

برترین‌ها: سریال پرحاشیه «سرزمین مادری» به کارگردانی کمال تبریزی، دوشنبه‌شب به پایان رسید و سرانجام پرونده این مجموعه پس از سال‌ها بسته شد. مجموعه تاریخی «سرزمین مادری» از دهه 20 تا 50، رخدادهای سیاسی و تاریخی مختلف را روایت کرد و تولید پرزحمتی داشت.

سایتتتتتت

ساخت این مجموعه که طی سه فصل جلوی دوربین رفت، از سال 87 تا 95 زمان برد و وقفه در تولید آن نیز باعث شد تصویربرداری پروژه تبریزی از آن چه باید، طولانی‌تر شود. «سرزمین مادری» به دلیل سو‌ء‌تفاهم‌ها 10 سال دیر به آنتن رسید، اما وقتی پخش شد یادآور روزهای خوب تلویزیون بود و واسطه بازگشت ستاره‌ها به تلویزیون شد. به بهانه پایان این مجموعه، مروری داشتیم بر حواشی و متن این سریال. مثلا شما فکر کنید در یک سریال صداوسیما، تصویر نیکی کریمی، شهاب حسینی، بابک حمیدیان و بیتا فرهی و... را در کنار هم ببینید، انگار سرزمین مادری ترکیبی از قدرترین بازیگران نسل‌های مختلف را در کنار هم داشت و خب این خیلی کمیاب بود، بماند که البته شکل پخش این سریال از صداوسیما به نوعی کم‌لطفی و اجحاف در حق این سریال بود، البته این حق هم برای خیلی‌ها محفوظ است که این سریال را به دلیل سوگیری‌های سیاسی‌اش دوست نداشته باشند و به هر حال تکلیف کمال تبریزی روشن است و او کاملا عامدانه موضع سیاسی دارد و تاریخ را آن‌طور که باید، بدون سوگیری روایت نمی‌کند اما با تمام این اوصاف سرزمین مادری بدون درنظرگرفتن تفکرپشت آن کار قابل اعتنایی بوده و است.

رنج تاریخی رهی

صفحه اینستاگرامی تی‌وی‌بان در این باره نوشت: می‌توان به برخی داده‌های تاریخی «سرزمین مادری» ایراد وارد کرد؛ همان‌طور که در طول پخش سریال، روایت کمال تبریزی مورد نقد قرار گرفت. با این حال نمی‌توان منکر جذابیت‎های سریال و اشارات مفهومی آن شد.

داستان پر فراز و نشیب رهی به پایان رسید؛ اما کسی نمی‌داند آیا این آدم، بالاخره روی آرامش دیده یا نه. دوربین کمال تبریزی، جایی خاموش شد که نخل‌های افراشته خوزستان و آسمان آبی را قاب گرفته بود. یکی نماد مقاومت است و دیگری نشانه امید. آن هم وسط نبرد رهی و رزمندگان با دشمنِ بعثی. 

قسمت آخر «سرزمین مادری» حرف‌ها داشت. رهی دنبال مادرش بود و به قول خود می‌خواست هویتش را بازیابد. همچنان نیز در آتش جدایی از فرزند می‌سوخت. در همین حین، کودکی معنای «ایران» را پرسید و جواب شنید: سرزمین نجیب زادگانِ شجاع. 

شاه‌بیت گفته‌های واپسین رهی، وقتی بود که تاکید کرد آدم‌ها چه مذهبی، چه روشنفکر و چه عامی، نه سیاه هستند و نه سفید. او گفت از هر کدام نکته‌ای آموخته و این‌گونه سریال، یادآوری کرد که ایران با عقاید متکثر، پویا و دلربا است. «سرزمین مادری» در قسمت‌های آخر باز هم هشدار داشت و نشان داد اصحاب قدرت و ثروت چگونه خوار و ذلیل شدند و آن جبروت، مانع مرگ و دربدری خفت‌بارشان نشد. گوش شنوایی هست؟!

شیییشی

در یک برداشت نمادین، می‌توان رهی را خود ایران دانست؛ سرزمینی که از دوست و دشمن جفا می‌بیند و قد خم نمی‌کند. اصلا ما خود نیز بخشی از تجربیات‌مان را در آیینه سریال و شخصیت رهی دیدیم: حسرت، غم، شادی، امید، تلاش و باز هم امید! «سرزمین مادری» با همه ضعف‌ها و قوت‌ها اثری موفق بود که خودش نیز مثل رهی جفا دید؛ سانسور شد و ده سال اجازه پخش نداشت. حالا ما مانده‌ایم و تخیل برای سرنوشت رهی. بر سر آن جوان برومند و آرمان‌خواه و معتقد به تکثر آرا و عقیده، چه آمده؟ پیرمرد، این روزها در چه حال است؟ راه طی شده را چطور می‌بیند؟

چرا توقیف شد؟ دوباره کِی این همه بازیگر روی آنتن می‌بینیم؟

خراسان هم درباره سرزمین مادری نوشته: این سریال به دلیل مسائل قومیتی و اعتراض بختیاری‌ها، توقیف شده بود. در نهایت پادرمیانی‌ها، عذرخواهی و توضیح سازندگان درباره هدف و مضمون سریال، اعمال ممیزی‌ها، تغییر نام سریال و فامیل «بختیاری» به «بهادری»، هیچ کدام در حل سوء‌تفاهم‌ها و رفع توقیف سریال تاثیری نداشت، در نتیجه «سرزمین مادری» 10 سال به آنتن راه پیدا نکرد. خراسان در ادامه به همان مساله‌ای که در بالا اشاره کردیم، پرداخته، ترکیب بازیگران عجیب و غریب این سریال: یکی دیگر از امتیازهای مهم «سرزمین مادری» انتخاب خوب بازیگران و بازی آن‌ها بود. بازیگر همه شخصیت‌های اصلی، مکمل و مهم سریال متناسب با ویژگی‌های کاراکترشان انتخاب شده بود، بنابراین در نقش شخصیت‌های سریال حضور درخشان و باورپذیری داشتند. علی شادمان، زنده‌یاد بیتا فرهی، هنگامه قاضیانی، امیر آقایی، نیکی کریمی، میترا حجار، پژمان بازغی و حسین محجوب موفق‌ترین بازیگران فصل اول و دوم بودند و در فصل سوم نیز آرش مجیدی به عنوان جایگزین شهاب حسینی به درستی تصویری را که از این کاراکتر داشتی، نشان داد. گلچهره سجادیه نیز در نقش زنی بی‌رحم و مصیبت‌کشیده، شخصیتی غیرقابل پیش‌بینی را ارائه داد و مخاطب نیز او را به عنوان کاراکتر مرموز و مخوف قصه باور داشت. لیلا زارع، آشا محرابی، پریوش نظریه و مرحوم سعید راد نیز جزو بازیگران خوب «سرزمین مادری 3» هستند و به عنوان بازیگر جدید نقش‌های سابق سریال، به خوبی از پس این چالش برآمدند.

1885865_695

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 11/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ناشناس

    با سلام

    بعد از سالها یک سریال با محتوا پخش شد.

  • ناشناس

    برترین‌ها، در موفقیت این سریال با همه احجافی که در موردش روا شد با صحبت‌هات موافقم اما، همچنان با غرض ورزی سیاسی باز هم درباره مسائل سیاسی درون سریال سخن گفتی و ایراد گرفتی! و اینگونه حرف خودت را در مورد ایرانِ متکثر، زیر سؤال بردی.

  • حسین صابری مشهد

    اتفاقا هیچی نبود.. یک کار سفارشی و ضعیف...
    فقط به خاطر حواشی و بازیگران خودش معروف شد و گرنه نه از نظر داستان و نه هنر , هیچی نبود

    پاسخ ها

    • ناشناس

      دمت گرم
      از همون اولم اگر اینقدر الکی از سریال تعریف نمیکردن ، معروف نمی‌شد ، واقعاً ضعیف بود مخصوصا از نظر روایت داستانی هیچی نداشت

  • ناشناس

    سریال خوبی بود اما فصل سوم‌بازی کوروش سلیمانی در نقش سید خشمت خوب بود حتی بهتر از فروتن واتفاقا به کوروش سلیمانی بیشتر می آمد.

  • محمدرضا

    سریال خیلی زیبا وپرمحتوابودکه تاریخ ایران رونشون داد
    وای کاش همون سال ۹۲ جلوی پخشش رونمیگرفتن وکامل پخش میشد
    شایداتفاقهای اخیررخ نمیوفتاد.ولی قسمت آخرش میتونس بهترتموم بشه.

  • ناشناس

    فصل یک عالی
    فصل دو متوسط
    فصل سه ضعیف

  • ناشناس

    من شخصا فصل سوم بخاطر اینکه شهاب حسینی حضور نداشت .نگاه نکردم .

  • سردار

    یکی از سریال های زیبا و تاثیر گذار ولی پایانش رو می تونستن بهتر تموم کنن خیلی آخرش الکی شد

  • ناشناس

    فصل اولش که من دیدم عالی بود بچه ها که هم زیبا بودند هم زیبا بازی کرده بودند از ی جایی ساعت مشخصی شبکه سوم پخش نمی کرد یا ساعتی که پخش می‌شد فوتبال بود نتونستم بقیه ش رو دنبال کنم ولی واقعا هم بچه ها هم بزرگ تر ها عالی بازی کردند

  • ایرانی

    به نظرمن اتفاقا بهترین سریالی بودکه تاریخ رابدون جانب داری درست به تصویرکشیده بود وبعدسالها یک سریال تاریخی درست وحسابی دیدیم ولذت بردیم دست آقای تبریزی وکادرشون دردنکنه

    پاسخ ها

    • ناشناس

      واقعا همین طوره هصلا حانبداری نکرده تازه یه جاهایی مثلا عبدالرضارا درست یا غلط خیلی هم مظلوم وفاشق ایران نشون داد یا مثلا شخصیت شاپرک با اینکه درباری وبی حجاب بود اصلا زن بدی نبود وخیلی به فکر خانواده فقر اوس حسین بود وخیلیم‌باوجدانبود یا حتی رهی تو نمایشگاه نقاشیش عکسی که از مبارزان انقلابی کشیده بود حتی نقاشی اردکانی راهم که از حزب چب بود گذاشته بودیم حتی بازم درست یا غلط آوند یک جاعبدالرضا خوب نشون داد اونجا که رهی میگفت میخواست اردکانی وخانواده ادس را فرای بده.

  • حدیث

    چقدر قشنگ نوشتید پسری که خود خود ایران بود⁦:⁠-⁠)⁩

    پاسخ ها

    • شهروند

      بله واقعا ایرانی که در طول عمرش روی خوش ندید

  • مطهری

    من سه بخش را دیدم ،بااینکه اهل سریال دیدن نیستم ،ولی سریال سرزمین مادری بسیار برایم جذاب بود ،اقای تبریزیان خیلی جالب وخوب کار کرده بودند،هنرپیشه ها خیلی خوب بازی کردن باهاشون زندگی کردم ،تفاوتها جالب بود خانه اردکانی متوسط ،خانه بهادری مجلل ،وخانه اوستا کاشیکار فقیرانه ،مادر بزرگ رهی ومحبتهایش خیلی خوب بود ،باتشکر از همه عوامل من استفاده کردم

    پاسخ ها

    • شهروند

      بله واقعا خوب بود

  • افشین

    آخرش خوب تمام نشد بنده خدا رهی بچش چی شد ای کاش دوره دفاع مقدسش هم ادامه دار بود

    پاسخ ها

    • ناشناس

      قرار بود فصل چهار هم که میره به دوران جنگ ساخته بشه برای همینم پایان سریال باز بود ولی از یگ جایی به بعد نویسنده به خاطر فشار هایی که روش بود گفت دیگه نمی تونم وادامه ن ا .

  • محمد حسین خان محمدی

    سالها بود روزهای فبل و بعد انقلاب به فراموشی سپرده شده بود با روی آنتن آمدن این سریال خیلی خاطرات زنده شد و در کل فارغ از جبهه‌ گیری‌های گارگردان خیلی حال کردم ایکاش باز هم این کارها تکرار شود . دم همه دست اندرکاران گرم

  • افشار

    سریال خوبی بود من دوسش داشتم

    پاسخ ها

    • ناشناس

      باسلام وعرض ادب
      من وقت نکردم این سریال رادر تلوزیون ببینم
      ولی دانلود کردیم وبا دخترم داریم میبینم
      خیلی سریال زیبا وجذابی است وتمام اتفاقات تاریخی را روایت می کنه
      از اقای کمال تیریزی ممنون متشکرم

  • ناشناس

    کاش ادامه اش را هم بسازه خیییلی قشنگ بود

  • ناشناس

    سریال زیبایی بود وسعی کرده بود همه طیفی و پوشش بده . ای کاش کمتر اخبارگو بود

  • رضا

    سریالی بسیار جذاب که بخش مهمی از تاریخ این سرزمین پر محنت را در قالب داستان زندگی رهی به مخاطب عرضه کرد بنظر من به هیچ قومی اهانت نشده بود و اینکه چرا بختیاری های عزیز به خاطر این تشابه اسمی ناراحت شدن نمیدانم چون هویت واقعی و شخصیت اصیل و قابل احترام رهی هم به واقع یک بختیاری بود که با همه مسائلی که برخی افراد این خانواده داشتند اما برخی‌شان هم بزرگ منش بودند.در هر حال به آقای کمال تبریزی خدا قوت میگویم و برای خلق این اثر فاخر بسیار از ایشان ممنون و متشکرم .

  • رضا

    اگر فیلمنامه نویس نام کتابی را که بر اساس آن فیلمنامه را تنظیم کرده بگوید کسانی که علاقمند به دانستن سرانجام سرنوشت رهی سرزمین مادری هستند با تهیه و مطالعه آن به خواسته خود می رسند.

  • ناشناس

    سلام‌این‌سریال‌هم‌مثل‌بقیه‌ی‌سریالهای‌ایرانی
    اخرش‌معلوم‌نشدچیشداین‌همه‌وقت‌گذاشتیم
    نیم‌ساعت‌قبل‌سریال‌اگهی‌بازرگانی‌مزخرف‌دیدیم

  • یک ایرانی

    متاسفم.آخر این چطور پخش یک سریال بود!!!هر ۳ فصل در بدترین زمان و بدون اطلاع رسانی درست پخش شدند.
    باید منتظر باشم تا شبکه های دیگر مثل آی فیلم قصد پخش درست و بموقع این سریال را بگیرند،تا حداقل بشود،درک درستی از موضوع و کیفیت فیلم داشته باشیم.هر طور توانستند یک سریال را تخریب کردند

  • سلام

    اصلا این فیلم چه چیزی را میخواست نشان بدهد وچه نتیجه ای ما گرفتیم این همه مخارج چندین سال توقیف دوتا هنرمند خوب توی سریال فوت شدند ولی ما نفهمیدیم اصلا رهی کی بود وچه میخواست بگه کجای تاریخ کشورهاست این رهی کدامیک از افراد انقلابی مملکت ما بود آیا کمونیست خوب بود یا گروه‌های دیگه نفهمیدیم لااقل با بازی نتونستید نتیجه را بیان کنید با گفتار میگفتید نتیجه چه بود .

  • ناشناس

    پایان سریال فقط آهنگ ایران سالار عقیلی را که مال سریال معمای شاه بود را کم داشت.

  • شهلا

    بسیار سریال زیبا و جذاب و فاخری بود و در هر سه فصل علی شادمان و شهاب حسینی و آرش مجیدی بخوبی نقش رهی را ایفا کردند.مخصوصا بازی آرش مجیدی رو خیلی دوست داشتم و کلا شخصیت رهی با تم مذهبی و مردانگیش جالب و دوست داشتنی بود.دست همه دست اندر کاران و بازیگران علی الخصوص آقای کمال تبریزی درد نکنه و امیدوارم ساخت چنین سریالهایی ادامه پیدا کنه

  • ناشناس

    سریال خوبی بود ولی اخرش الکی تموم شد و ایراداتی داشت
    مثلا اینکه در ادامه سرنوشت رهی چه میشود
    چه اتفاقاتی براش میوفته
    ایا ب عشقش میرسه
    ایا میفهمه که پدرو مادرش چه اتفاقی براشون افتاده واقعا
    و خیلی چیزا ک باید بخاطر همین فصل 4ساخته میشد ک متاسفانه دیگه تو همون فصل 3کلا تمومش کردن
    ولی خب سریال قشنگی بود ولی میتونستن اخرشو خیلی بهتر تموم کنن

  • Meysam

    به نظر من سریال از اول تا آخر بی مفهوم و ضعیف بود می تونست خیلی بهتر باشه فصل اولش نسبتا خوب بود ولی بقیه بی مفهوم .

    آخرش هم که نیم ساعت بود یا سریال نسازید یا می سازید کامل کنید یعنی چی از اول تا آخر فقط رهی زندان بود چه تو خونه درباری چه در زندان آخرش هم نفهمیدیم بچه رهی پدرش رو می شناسه یا نه !

    رهی چی شد جانباز یا شهید ؟ دارایی هاش چی شدن بالاخره 😂

  • نگار

    شهاب حسینی بی نطیر و خدای بازی‌های متفاوت و اسطوره

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج