رپرهای مشهور با انتشار این آثار، بازار موسیقی را بهروز کردند
موسیقی جهان گستردهای دارد. جهانی سرشار از ژانرهای متفاوت و مخاطبان بیشمار.
برترینها: موسیقی جهان گستردهای دارد. جهانی سرشار از ژانرهای متفاوت و مخاطبان بیشمار. اما یکی از سبکهایی که حالا دستکم برای دو دهه در جامعه ایرانی جریان دارد، سبک رپ است و حالا میتوان اذعان کرد که به جایی رسیده که محدودیتها را کنار زده و در روزمرهی خیلی از فرزندان ایران جایگاه خود را دارد. اینها را گفتیم تا به سراغ پنج ترک تازه از رپ فارسی برویم. با ما همراه باشید.
بهزاد لیتو - ددی
محتوای ترک تازه بهزاد لیتو چندان با عرف جامعه هماهنگ نیست و به موضوع "شوگر ددی" میپردازد. اما خب شاید فرضیات ما درباره این ترک نادرست باشد و شاید لیتو اصلا چیز دیگری میگوید. به هر حال ما با اثری ریتمیک و موهوم طرفیم. ترجیعبند کار هم انگار از آب درنیامده. به هر حال برخی اوقات، موزیسینها برای حفظ خود در مارکت دست به هر کاری میزنند!
گادپوری - من هستم
خواننده این ترک پوریا بشیری ملقب به گادپوریست. پسری که تصمیم گرفته در فضایی دپ و غمگین مرثیهخوانی کند. کار تازهی او با نصیحت آغاز میشود. از فراز و نشیبهای زندگی صحبت کرده و شنوندهاش را به ماندن با رفقا توصیه میکند. از گذشته حرف میزند و قلابی به یک داستان عاشقانه هم میاندازد. تجسم یک عاشقانه نافرجام به زبان ساده که احتمالا خوراک استوریهای دیسلاوِ نوجوانان را به خوبی فراهم کند. کلیت اثر گادپوری چیزی برای عرضه به مخاطب حرفهای رپ ندارد. شاید این قسم روایتگریها در آثار سورنا قابل قبولتر باشد و کسی که به این فضا سرک میکشد بهتر است از گذشتگان بیشتر الهام بگیرد.
هیپهاپولوژیست - مریضِ هم
او هم راه رفیقش، گادپوری را رفته. در ادامه سوگند میخواند و از نیست شدن عاشقانهها و وابستگی به الکل صحبت میکند! به طور کلی گفتمان رپ فارسی به خصوص پس از ظهور رپرهای نسل چهارم به سویههای عاشقانه گرایش بیشتری دارد. مطرح کردن یک فضای عاطفی که در گذشته بوده و حالا مدام و مدام غم و غصه روزگار از راه میرسد. شرح یک دلتنگی بیپایان با صدای رعد و برق که خود نمادی از باران است. به هر حال در این مارکت موسیقی آشفته شاید سوژههای بهتری هم برای پرداخت پیدا شود!
هیچکس - من چیزی که میخوام
شناختهشدهترین رپری که طی روزهای اخیر اثر تازهای منتشر کرده همین آقای سروش لشکریست. او حالاسابقهای بیست و چندساله در رپ فارسی دارد. لندننشین شده و به جرگه اپوزیسیون هم پیوسته. ادبیات اعتراضی و رادیکال در آثارش آشکارا جریان دارد و البته که حرف و حدیث هم در مورد مسیر سیاسیاش کم نیست! همین کار آخر هم، کم سویه سیاسی ندارد. مشخص نیست سروش لشکری به دنبال چیست؟ به نظر میرسد هیچکس هنوز با خودش کنار نیامده. او حتی برای خواستههایش (که البته مغایر با خیلی از ارزشهاست) قدم بیشتری برنمیدارد و این خیالپردازیها هم راه به جایی نخواهد برد!
سینا ساعی - این دفعه
سینا ساعی حالا هنرپیشه شده و در تئاتر فعالیت میکند. تهراننشینِ این روزهای رپ فارسی، نسخه ملایم از رپرهاییست که مخاطب خاص خودش را دارد و از یک چارچوب خاص هیچوقت بیرون نمیزند. عضو سابق گروه تیکتاک حالا مستقلتر از همیشه فعالیت میکند. این ترک هم مثل خیلی ترکهای این لیست، عاشقانهست. ترک "این دفعه" از یک انقلاب در وجود فردی که ظاهرا درگیر عشق شده حرف میزند. از ابراز علاقه و تکانههایی که ناگهان بر وجود فرد علاقهمند مینشیند. این ترک البته از گفتمان دیسلاو دوری کرده و در میان دیگر آثاری که مرور کردیم حتی کمی ناپرهیزی هم کرده. ترکی که درونمایهاش به "امیدواری" و رسیدن "روزهای خوب" نزدیکتر است.
نظر کاربران
دلمون برای جناب نعمتی تنگ شده