قیمت سمعک اتیکون
گوش یک عضو حساس است و در صورت هر گونه آسیبی ممکن است در شنوایی فرد و نحوه ارتباط او با محیط اطرافش تاثیر منفی بگذارد. سمعکهای ابزارهای کوچکی هستند که میتواند مشکل افراد کم شنوا و ناشنوا را مرتفع کند. در این مقاله به سمعک اتیکون از برندهای شاخص این وسیله کاربردی پرداخته شده است.
ترکیب علم پزشکی و مهندسی پزشکی یک ترکیب قوی است که طی چندین دهه توانسته است با نوآوری و خلاقیت مشکلات بسیاری را در افراد زیادی حل کند. یکی از این نوآوریها ساخت سمعک برای افراد ناشنوا و کمشنوا است. در این مطلب سعی شده است چگونگی کارکرد سمعک و انواع آن توضیح داده شود. چنانچه در جست و جوی یک سمعک خوب و کاربردی هستید پیشنهاد میشود این مطلب را در ادامه مطالعه کنید.
سمعک چیست؟
سمعک دستگاهی است برای تقویت صدا که به افرادی که توانی شنیداری کمی دارند کمک کند تا صدای محیط و اطرافشان را بشنوند. به همین دلیل این دستگاه کوچک که داخل حفره گوش قرار میگیرد از سه قسمت میکروفون، پردازنده و دریافت کننده ساخته شده است که عملکرد آن با اجزایی مانند کنترل کننده صدا، کلید برنامه و هوک تکمیل میشود. سمعک یک وسیله پزشکی است که با همکاری پزشکان متخصصان و مهندسان پزشکی ساخته و تولید میشود.
سمعک چطور به شنوایی کمک میکند؟
کارکرد سمعک به این صورت است که صدا را به کمک میکروفون دریافت کرده و به سیگنال الکتریکی تبدیل میکند و پس از تقویت آن را به رسیور سمعک که وظیفه انتقال صدا به داخل گوش را دارد منتقل میکند. این وسیله کوچک الکترونیک طی چندین دهه که از اختراع و ساخت آن میگذرد در هر دهه با توجه به پیشرفت تکنولوژی به روز رسانی شده و هر بار مناسب نیاز و سبک زندگی انسان امروزی تجهیز شده است.
یک سمعک کاربردی چه ویژگیهایی دارد؟
به طور کلی سمعک یک وسیله کاربردی و مفید در دنیای پزشکی است. این وسیله کوچک افراد بسیاری را در سراسر جهان به دنیای اطرافشان ارتباط داده است. از جمله کاربردهای این وسیله کوچک راهگشا این موارد است:
- پشت گوش پنهان شده و قابل مشاهده نیست و برای افرادی که نمیخواهند مشکل شنواییشان در دید عموم باشد مناسب است.
- سمعکها معمولاً دارای میکروفون جهت دار هستند و میتوانند هر صدایی را در هر جهتی جذب کنند.
- سمعکهای تولید شده امروزی دارای کنترلی هستند که به کاربر کمک میکند تا در صورت بلند بودن صدای محیط یا آهسته بودن بیش از حد آن را در سطح شنوایی خود تنظیم کنند.
- سمعکهای امروزی از امکانات وایرلس، بلوتوث و هماهنگ شدن با تجهیزات الکترونیکی و دیجیتال بهره میبرند.
- سمعکهای امروزی با زندگی روزمره انسان امروز هماهنگ هستند.
انواع سمعک
سمعکها نیز مانند سایر دستگاههای دیجیتال دنیای پزشکی و زندگی روزمره امروزی طوری ساخته میشوند که مناسب کاربرهای مختلف با شرایط گوناگون باشند. از این رو سمعکها نیز در انواع مختلف با ویژگیهای کاربردی ساخته شدهاند. انواع سمعکها به این شرح هستند:
سمعکهای آنالوگ
ابتدایی ترین نوع سمعکها که در واقع اولین گروهی هستند که برای کمک به کمشنوایان و ناشنوایان روانه بازار شدند، سمعکهای آنالوگ هستند. در این سمعکها هیچ گونه تفکیکی بین اصوات وجود ندارد و تمام صداها از تمام منابع صوتی به یک اندازه دریافت میشوند. این سمعکها اکنون دیگر منسوخ شدهاند.
سمعک دیجیتال
این سمعک نوع پیشرفته سمعکهای دیجیتال است که از فناوری جدید و بهتری بهره میبرد و در تقویت صدا نیز موفقتر عمل میکند. سمعک دیجیتال قابلیت اتصال به وسایل التکرونیک مانند تلویزیون و ... را دارد و میتواند فرکانسای صوتی اضافه را حذف کند.
سمعک هوشمند
محبوب و پرطرفدار با کاهش فشار روی مغز، سمعک هوشمند که به فرد کمشنوا این امکان را میدهد تا انرژی خود را برای شنیدن مکالمات مصرف نکند. این سمعکها قابلیت اتصال به دستگاههای هوشمند دیگر از طریق بلوتوث را دارند. به همین دلیل میتوان به کمک این سمعکها بدون در دست گرفتن تلفن همراه به تماسها و پیامهای خود پاسخ داد. جالب است بدانید نوع پیشرفته این سمعکها حتی قابلیت اتصال به خانههای هوشمند را نیز دارند و میتوانند به شکل قابل توجهی سطح کیفیت زندگی فرد را افزایش دهند.
سمعک استخوانی
این سمعکها پشت گوش قرار میگیرند و با تبدیل صدا به ارتعاشات خاص عصبهای شنوایی گوش را تحریک میکنند و از این رو صدا را به فرد منتقل میکنند. به دلیل این ویژگی این سمعکها برای گروه خاصی از افراد مناسب است و تجویز استفاده از آن به تشخیص متخصص گوش و حلق و بینی وابسته است. از این رو این سمعکها خیلی در بین کاربران رایج نیستند.
سمعک نامرئی
این سمعکها به شکلی طراحی و تولید شدهاند که قابل مشاهده نباشند و برای افرادی که کمشنوایی خفیف تا متوسط دارند مناسب است. از آنجایی که شرایط همه افراد مناسب استفاده از این نوع سمعک نیست باید حتماً با مشاوره و تجویز پزشک خریداری شود.
راهنمای قرار دادن سمعک در گوش
سمعکها با توجه به کارایی و طراحی و ساختشان متفاوت هستند. بنابراین نوع قرار دادن آنها در گوش نیز متفاوت است. به طور کلی باید سمعک را طوری در گوش قرار داد که بخش اصلی آن که گیرنده و میکروفون سمعک در آن است درون حفره گوش قرار گیرد. پس از فیکس شدن این بخش در حفره گوش نگهدارنده آن را دور لاله گوش قرار داده و از ثابت و محکم شدن آن مطمئن شوید.
استفاده از سمعک مناسب چه افرادی است؟
این وسیله پزشکی برای افرادی مناسب است که طبق تشخیص پزشک از ناتوانی در شنوایی به طور خفیف تا شدید رنج میبرند. افرادی که اصطلاحاً به سنگینی گوش مبتلا هستند و یا به دلیل ابتلا به بیماری شنوایی خود را از دست دادهاند. این افراد به کمک پزشک سمعکی مناسب شرایطشان است را تهیه کرده و با قرار دادن آن در گوش میتوانند صداهای اطراف و محیط را بشنوند. سمعک ابداً برای کسانی که به طور طبیعی توانایی شنیدن صداهای محیط و اطراف دارند مناسب نیست.
بهترین سمعکهای موجود از چه برندی هستند؟
برندهای مختلفی در سراسر جهان در حال تولید و عرضه سمعک به بازار پزشکی هستند. اما بهترین آنها متعلق به شرکتهایی است که تاریخچه قوی در ساخت سمعک دارند. برندهایی مانند:
- زیمنس
- فوناک
- استارکی
- ویدکس
- ریساند
- اتیکن
سمعک ایتکون
شاخصترین برند سازنده سمعک، اتیکون است که متعلق به هولدینگ دمانت دانمارک است. این سمعک از سال ۱۹۰۴ وارد بازار تجهیزات پزشکی شد و دلیل اصلی ساخت آن مربوط به مشکل شنوایی همسر هانس دمانت موسس هولدینگ دمانت است. این برند سابقه طولانی در طراحی، ساخت و عرضه سمعکهای نوآورانه در بازار دارد.
از نقاط قوت سمعکهای این برند میتوان به پوشش ضد آب و نانو، خدمات و گارانتی، فناروی ارتباطی پیشرفته، اتصال مستقیم به موبایل، عرصه محصولات در دو دسته اقتصادی و پرمیوم، صدای شفاف و کیفیت بالای صوتی اشاره کرد.
سمعکهای اتیکن دانمارک در بازار کشورمان در مدلهای مختلفی عرضه میشوند و شروع قیمتهای آن از ۱۲ میلیون تومان است.
ارسال نظر