بازی تیم ملی در مشهد؛ آیا علمالهدی رضایت میدهد؟
هفته گذشته مهدی تاج رییس فدراسیون فوتبال اعلام کرد آخرین دیدار تیم ملی ایران در انتخابی جام جهانی مقابل کرهشمالی در مشهد برگزار میشود.
روزنامه اعتماد: هفته گذشته مهدی تاج رییس فدراسیون فوتبال اعلام کرد آخرین دیدار تیم ملی ایران در انتخابی جام جهانی مقابل کرهشمالی در مشهد برگزار میشود. این خبر بلافاصله خاطرات بازی ایران-لبنان در سال ۱۴۰۱ را برای اهالی فوتبال زنده کرد.
هفته گذشته مهدی تاج گفت: «امروز خودم با آقای قلعهنویی صحبت داشتم و قرار بر این شد که انشاءالله بازی آخرمان با کره شمالی را در مشهد برگزار کنیم. با استاندار خراسان رضوی هم صحبت کردیم و انشاءالله این بازی در مشهد مقدس برگزار خواهد شد.»
مهدی تاج چیزی در مورد اینکه آیا این مسابقه با حضور هواداران زن برگزار میشود یا خیر نگفت، اما این سوال مطرح شد که تکلیف حضور زنان در ورزشگاه امام رضا چه خواهد بود. این سوال ارتباط مستقیمی با وقایع دیدار ایران-لبنان در مشهد در فروردین ۱۴۰۱ داشت. در آن سال و در مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ و در حالی که صعود ایران به جام جهانی قطعی بود تیم ملی ایران در مشهد میزبان لبنان بود. ایده انتقال بازی به مشهد توسط یکی از اعضای حالا کنار رفته هیات رییسه فدراسیون فوتبال مطرح و با موافقت میرشاد ماجدی سرپرست وقت فدراسیون مواجه شد. در روز بازی و در حالی که گفته میشد زنان میتوانند وارد ورزشگاه شوند و حتی بلیتفروشی به آنها صورت گرفته بود، ماموران حاضر در ورزشگاه امام رضا مانع از حضور زنان شدند و وقتی اوضاع ملتهب شد با اسپری فلفل از ورود زنان ممانعت به عمل آوردند که حواشی بیشماری را به وجود آورد. بعدها مشخص شد فدراسیون بدون گرفتن موافقت شورای تامین استان خراسان رضوی و نظر مثبت نماینده ولی فقیه در این شهر بحث حضور زنان در این بازی را مطرح کرده بود که به چنان نتایجی ختم شد.
روز پنجشنبه خبرگزاری ایسنا نوشت: «با پیگیریهای فدراسیون فوتبال، از سوی نهادهای ذیصلاح شهر مشهد، مجوزهای لازم برای حضور زنان در ورزشگاه برای تماشای بازی تیم ملی فوتبال ایران صادر شده است.»
با این حال خود فدراسیون فوتبال اظهارنظری در این زمینه نکرد تا گمانهزنیها در مورد صحت این خبر بالا برود. برخی رسانهها نوشتند فدراسیون با انتشار این خبر به دست یکی از خبرگزاریها قصد دارد واکنش مقامات استان خراسان رضوی و شخص احمد علمالهدی امام جمعه این شهر را بسنجد. در واقع هنوز اتفاق خاصی در زمینه حضور یا عدم حضور زنان در استادیوم امام رضا برای تماشای بازی ایران مقابل کره شمالی رخ نداده است.
بحث حضور زنان در این بازی از آن جهت اهمیت دارد که فدراسیون فوتبال موظف است در بازیهای بینالمللی شرایط حضور زنان در ورزشگاه را فراهم آورد. در ماههای گذشته با وجود اینکه در برخی استادیومها شاهد حضور زنان در ورزشگاهها بودیم، اما همچنان برخی استانها با وضع قوانین محلی مانع ورود زنان به ورزشگاهها شدهاند. گاهی هم شورای تامین استانها به صلاحدید خود حضور یا عدم حضور زنان در برخی مسابقات را تایید یا لغو کرده است. منتها از آنجایی که خراسان رضوی صاحب تیم لیگ برتری نیست معلوم نشده که بحث حضور زنان در ورزشگاههای این شهر به چه شکل است. با این حال از آنجایی که امام جمعه مشهد همیشه یکی از مخالفان حضور زنان در ورزشگاه بوده یا با تعیین شرایط خاصی که بسیار سخت به نظر میرسد آن را مجاز دانسته قابل حدس است که اگر مشهد تیم لیگ برتری داشت این شهر همانند اصفهان یا اهواز در بحث ورود زنان به ورزشگاه دچار مشکل میشد.
حتی سال گذشته که دو تیم استقلال و پرسپولیس قصد داشتند به خاطر آماده نبودن ورزشگاه آزادی استادیوم امام رضای مشهد را به عنوان میزبان لیگ نخبگان معرفی کنند اعلام شد به دلیل مشکل ورود زنان به ورزشگاه منصرف شدند.
این ویژگی شهر مشهد است که همه از آن اطلاع دارند. در این شهر همانطور که بارها اشاره شده قوانین محلی به قوانین کشوری ارجحیت دارد و همهچیز به نظر نماینده ولی فقیه و شورای تامین استان بستگی دارد. به عنوان مثال در بحث برگزاری کنسرت شاهد بودهایم که هنرمندان با وجود داشتن مجوز از نهادهای ذیربط در استان خراسان رضوی با ممنوعیت فعالیت مواجه شدهاند.
روز گذشتهایافسی به صورت رسمی اعلام کرد که مشهد میزبان دیدار ایران مقابل کره شمالی است. این یعنی ایده مقامات فدراسیون برای انتقال یک بازی ملی به مشهد که احتمالا اهدافی به جز توسعه فوتبال دارد عملیاتی شده است. در مرتبه قبل که آن افتضاح رقم خورد کسی حداقل به صورت رسمی مجازات نشد تا آن پرونده بعد از گذشت زمان طولانی همچنان مفتوح مانده باشد. سوال افکار عمومی در مقطع فعلی این است که آیا قرار است وقایع بازی ایران- لبنان تکرار شود یا شرایط به گونه دیگری رقم خواهد خورد؟ آیا مهدی تاج قرار است نمایشی از حضور زنان در ورزشگاه به راه بیندازد یعنی همان روش گزینشی؟ آیا فدراسیون فوتبال میخواهد مقامات فیفا وایافسی را متقاعد کند که در این یک بازی بیخیال حضور زنان در ورزشگاه شوند؟ آیا مقامات استان خراسان رضوی که در نمونههای مشابه گذشته نشان دادند اهل کوتاه آمدن نیستند اینبار کوتاه خواهند آمد؟ و مهمترین سوال: حالا که دوباره بحث برگزاری یک دیدار ملی در مشهد مطرح شده آیا بالاخره قرار نیست پرونده بازی ایران- لبنان برای مردم روشن شود؟
نظر کاربران
باید انجام بشه تا عادی بشه