اسراف ۳ هزار تُن برنج در بشقاب ایرانیها
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با تأکید بر لزوم فرهنگسازی در خصوص مصرف غذا در کشور بیان کرد: در ایران روزانه ۸ تن برنج را از بشقاب خود دور میریزیم که در سال به ۳ هزار تن میرسد که برای آن ۱۸ میلیون متر مکعب آب مصرف شده است.
همشهری آنلاین: رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با تأکید بر لزوم فرهنگسازی در خصوص مصرف غذا در کشور بیان کرد: در ایران روزانه ۸ تن برنج را از بشقاب خود دور میریزیم که در سال به ۳ هزار تن میرسد که برای آن ۱۸ میلیون متر مکعب آب مصرف شده است.
صبح چهارشنبه ۲۷ فروردین ماه و به مناسبت روز ملی گندم و نان با حضور رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، معاون اقتصادی استاندار خراسان رضوی، مدیرکل جهاد کشاورزی استان و جمعی دیگر از مسئولین استانی از طرح چرخه تأمین نان کامل در استان خراسان رضوی رونمایی شد.
غلامرضا گلمحمدی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، در این مراسم به اهمیت نان در فرهنگ ایرانی و نقش کلیدی این محصول در تأمین امنیت غذایی کشور اشاره کرد و گفت: نان در میان تمام جهانیان اهمیت بسیاری دارد و وزارت جهاد کشاورزی متولی مسئله گندم و ایجاد امنیت غذایی برای کشور است.
گلمحمدی با اشاره به تاریخچه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خاطرنشان کرد: این سازمان به عنوان نهاد متولی علمی در زمینه کشاورزی شناخته میشود و ۵ پژوهشکده آن قبل از تأسیس دانشگاه تهران فعالیت خود را آغاز کردهاند.
وی همچنین به ابلاغ سند دانش بنیان امنیت غذایی توسط شهید ابراهیم رئیسی در سال گذشته اشاره کرد و افزود: این سند چهار رکن اصلی دارد که شامل فرآوری، دسترسی، سلامت و مصرف و ثبات پایداری است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: بیش از ۸۰ درصد اجزای این سند در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اجرا میشود و تمرکز اصلی آن بر روی سلامت و مصرف گندم و نان است.
وی همچنین به چالشهای موجود، از جمله بحران آب در کشور، اشاره کرد و گفت: سند دانش بنیان امنیت غذایی با در نظر گرفتن همه مشکلات از جمله ابر بحران آب تدوین شده است.گلمحمدی با اشاره به تولید ۱۵۷ رقم گندم در کشور، اظهار داشت: حدود ۵۴ رقم از این ارقام دیم معرفی شدهاند که نشاندهنده آیندهنگری در حوزه کاهش آب و پیشبینیها برای تأمین امنیت غذایی است.
وی همچنین به معرفی ۱۰ محصول گندم مقاوم به تنشهای مختلف در سال گذشته اشاره کرد و افزود: امروز مصرف آفتکش را یک سوم کاهش دادهایم و به دنبال استفاده از گندمهای مقاوم هستیم.
وی همچنین از طرحهای جدید این سازمان در زمینه استفاده از سبوس گندم خبر داد و گفت: با فناوریهای نوین، چرخه تولید نان کامل را داریم. هدف ما کاهش جداسازی سبوس گندم از ۱۵ درصد به ۷ درصد است که این کار صرفهجویی زیادی در مصرف گندم خواهد داشت.
گلمحمدی تأکید کرد: این اقدامات باعث افزایش پروتئین و فیبر در نان و کاهش کربوهیدراتها خواهد شد.معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین به موضوع کاهش ضایعات کشاورزی اشاره کرد و گفت: ما درصدد هستیم تا ضایعات کشاورزی که حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد است را کاهش دهیم و بتوانیم این ضایعات را مورد استفاده قرار دهیم.
وی با بیان اینکه برای هر دانه برنجی که در بشقاب میماند یک لیوان آب مصرف شده است، افزود: ما تنها در روز ۸ تن برنج را از بشقاب خود دور میریزیم که در سال به ۳ هزار تن میرسد و معادل ۱۸ میلیون متر مکعب آب مصرف شده است. بنابراین باید در این خصوص فرهنگسازی کنیم.
نظر کاربران
خدا ازت نگذره دروغگو برای گران کردن اراجیف می بافی
خدا بیامرزه دائیمو میگفت حتی موقع آبکش برنج نزارین یه دونه ی برنج هدر بره.برنج نان وهرچیز خوردنی ذات خداست که نباید اصراف بشه.هنوز که هنوز هیچ غذایی رو دور نمیریزم.به گربه به پرنده ته غذارو میدم
ملت با فرهنگ
دایی ات رو خدا بیامرزد چون حرف اش حرف حساب و پیغبری بود
بعضیهاکلا"حریصن ومطمن که نمیتونن بخورن ولی بشقابشونوپرمیکنن .دوتاقاشق
میخورن بقشون کنارمیزارن.
خیلی ازاینجورافرادمتنفرم.
دروغ نیست واقعیت است.ما ایرانیها اسراف کاریم
چه بهانه هایی،اینطورفکرمی کنیدکه بشقاب مردم پر ازبرنج است که حیف ومیل می شود،سخت دراشتباه هستید،عرزه نداریدقیمت بازاربرنج راکنترل وکمبودبرنج راجبران کنید چرابهانه الکی درمی آورید،دربسته حرف نزنید،واضح بگوییدافزایش قیمت برنج در راه است!!حیف نون
خداوند مسرفین را دوست ندارد
ما برنج نمی بینم که بخوریم حتما منظور شما اختلاسگران بوده
👏👏👏
👏👏👏
خدا بخیر کنه بازم بوی گرانی مجدد برنج داره میاد واین تنها دلیله اخه ناانصاف این اعداد و ارقام رو از کجاتون در میارین خداوکیلی خدا ازتون نگذره فقط بلدین برش بدین مداد غذایی ملت رو
همش دروغه. حتی تو رستورانها. کارگران غذای اصافه مصرف ومیبرن برای حیوانات
🌹
به قرآن قسم زمان قدیم هر سال یک بار برنج میخورند مردم چون این همه برنج ندارند که الان مردم آنقدر اصراف میکنند