۱۴۹۹۶۰۸
۱۷
۱۷
پ

بهترین قرص برای درمان وزوز گوش کدام است؟

عواملی همچون افزایش سن، فشار خون بالا و مصرف برخی داروها در بروز وزوز گوش موثر هستند و برای درمان آن می‌توان از روش‌های دارویی استفاده نمود. ما در این متن می‌خواهیم به بررسی وزوز گوش و معرفی بهترین قرص برای وزوز گوش بپردازیم.

وزوز گوش از آن مشکلاتی است که با وجود ساده به نظر رسیدن آن می‌تواند بسیار آزار دهنده باشد و فرد را به لحاظ جسمی و روحی تحت تاثیر قرار دهد. این مشکل بنا به علل مختلفی ایجاد می‌شود و راه‌های درمانی مختلفی هم برای آن وجود دارد. عواملی همچون افزایش سن، فشار خون بالا و مصرف برخی داروها در بروز این وزوز گوش موثر هستند و برای درمان آن می‌توان از روش‌های دارویی استفاده نمود. ما در این متن می‌خواهیم به بررسی وزوز گوش و معرفی بهترین قرص برای وزوز گوش بپردازیم.

وزوز گوش-1

وزوز گوش چیست؟

وزوز گوش مشکلی است که در طی آن فرد در یک یا هر دو گوش خود صداهای نامتعارفی همچون وزوز، سوت ممتد یا مقطع، صدای زنگ، صدای کلیک کردن، خش خش و یا دیگر صداهایی از این دست را می‌شنود. وجود این صداها برای مدت طولانی می‌تواند زندگی فرد را کاملا تحت تاثیر قرار دهد و برای او آزار دهنده و حتی عصبی کننده باشد. نکته قابل توجه در مورد وزوز گوش آن است که این مشکل، خود یک بیماری به شمار نمی‌رود و معمولا نشانه‌ای از یک بیماری یا اختلال مزمن است، که برای درمان آن لازم است که آن بیماری درمان شود. مواردی همچون شروع از دست دادن شنوایی، وجود فشار خون و حتی بیماری‌های قلبی و عروقی، ضربه به سر و غیره از دلایل ایجاد وزوز گوش به شمار می‌رود.

علت وزوز گوش چیست؟

همانطور که گفته شد وزوز گوش بنا به علل مختلفی ایجاد می‌شود. موارد زیر از علت‌های اصلی و مهم در ایجاد این مشکل یعنی وزوز گوش است:

عوامل عصبی

گاهی اوقات علت به وجود آمدن وزوز گوش یک مشکل جسمی نیست و مسائل عصبی و روحی و روانی موجب بروز آن می‌شود. قرار گرفتن در معرض یک استرس و اضطراب شدید، حادثه‌ای که فرد را به لحاظ روحی تحت تاثیر قرار داده، یک شوک عصبی و مواردی از این دست ممکن است خود را به شکل وزوز گوش نشان دهد. در این موارد علاوه بر درمان دارویی می توان از یک روانشناس یا مشاور برای حل مشکل روحی پیش آمده استفاده کرد.

ضعیف شدن عصب گوش

هنگامی که اعصاب دهلیزی حلزونی که زوج هشتم از اعصاب مغزی است دچار اختلال و التهاب شود، مشکل وزوز گوش ایجاد می‌شود. این اعصاب دهلیزی حلزونی از دو عصب دیگر تشکیل می‌شود که دارای نام‌های عصب شنوایی یا حلزونی و عصب دهلیزی است. آسیب به هر کدام از این عصب‌ها می تواند در بروز وزوز گوش موثر باشد. از طرفی افزایش سن و کهنسالی موجب ضعیف شدن عصب گوش می‌شود که تحلیل رفتن حلزون گوش و ساختارهای مرتبط با آن از عوامل ایجاد وزوز گوش به شمار می‌رود.

فشارخون بالا

هنگامی که در شریان گیجگاهی، شریان گوش خلفی، وریدهای گیجگاهی سطحی، ورید ژوگولار خارجی و دیگر عروق گوش فشار خون بالا رخ دهد، مشکل وزوز گوش ایجاد می‌شود. فشار خون بالا در عروق گوش که ناشی از فشار سیستولیک بالا در بدن است، نیز می‌تواند بر اعصاب گوش تاثیر گذاشته و موجب وزوز گوش شود. در این موارد با درمان مشکل فشار خون وزوز نیز تا حد زیادی از بین می‌رود.

مصرف آسپرین

همانگونه که پیش‌تر هم گفته شد مصرف برخی داروها از جمله آسپرین می‌تواند در بروز وزوز گوش موثر باشد. آسپرین داروی رقیق کننده خون است و ممکن است موجب آسیب به ساختار گوش داخلی شده و در ایجاد وزوز گوش موثر باشد. دیگر داروها از جمله ایبوپروفن و بعضی از آنتی بیوتیک‌ها نیز ممکن است در ایجاد این مشکل نقش داشته باشند.

آلرژی

از دیگر دلایل ایجاد وزوز گوش به انواع آلرژی‌ها اشاره می شود. مثلا ممکن است آلرژی بر اثر مصرف غذایی خاص ایجاد شود که ممکن است خود را با ایجاد وزوز نشان دهد. در واقع وجود آنتی هیستامین در خون موجب ایجاد تحریک اعصاب گوش شده و وزوز گوش پدید می‌آید. برای حل این مشکل نیز باید در ابتدا علت بروز آلرژی پیدا شده و درمان گردد تا وزوز گوش نیز برطرف شود.

وزوز گوش-2

بهترین قرص برای وزوز گوش

یکی از روش‌های درمان وزوز گوش مصرف دارو است که در این مورد دو داروی مهم و اصلی با نام‌های آنتی‌هیستامین و بتاهیستین شناخته می‌شوند. در ادامه این دو قرص بیشتر معرفی خواهند شد:

آنتی هیستامین و وزوز گوش

انواع قرص‌های آنتی هیستامین که موجب تولید و تجمع هیستامین‌ها در بدن می‌شوند، می‌توانند در درمان وزوز گوش موثر باشند. همچنین آنتی هیستامین می‌تواند در کاهش التهاب به وجود آمده در ساختار گوش داخلی تاثیر داشته باشد و به کاهش و یا از بین بردن وزوز گوش کمک کند. البته این در شرایطی است که علت بروز وزوز گوش مشکل آلرژی و التهاب در این ناحیه باشد. آنتی هیستامین‌هایی از جمله کلرفنیرامین، دیفن‌هیدرامین، پرومتازین، ترفنادین، کلماستین، فکسوفنادین و ستریزین به درمان وزوز گوش کمک می‌کنند.

بتاهیستین برای وزوز گوش

اگر فردی دچار اختلال در خون رسانی به گوش داخلی و میانی باشد، از داروی بتاهیستین برای برطرف کردن وزوز گوش او استفاده می‌شود. به طور کلی بتاهیستین در درمان وزوز، سرگیجه ناشی از اختلال در گوش میانی و سوت زدن گوش به کار برده می‌شود. همچنین هنگامی که وزوز گوش با سرگیجه و کاهش شنوایی همراه باشد، این دارو می‌تواند موثر باشد.

آیا وزوز گوش خطرناک است؟

وزوز گوش به خودی خود خطرناک نیست اما می‌تواند موجب بروز حس ناخوشایند در فرد شود، اما اگر این مشکل با کاهش شنوایی همراه باشد می‌تواند مشکلات جدی‌تری را برای فرد ایجاد کند. در واقع وزوز گوش معمولا ناشی از یک مشکل یا بیماری دیگر است که در قدم اول باید علت آن یعنی بیماری مورد نظر درمان گردد تا وزوز گوش نیز خود به خود کاهش و از بین برود.

وزوز گوش-3

 

محتوای حمایت شده

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج