رپورتاژ آگهی
ابزار و وسایل مورد نیاز برای شستشوی فرش در خانه
برای اینکه فرش را با کیفیتی در حد قالیشوییها تمیز کنیم، باید از ابزارهای مناسب برای شستشوی فرش استفاده کنیم. تهیه ابزار و وسایل مورد نیاز برای شستشوی فرش در خانه میتواند با هزینه مناسبی، تا مدتها به شما در تمیز کردن فرش کمک کند.
مانند هر محصولی که با نخ و پنبه بافته میشود، فرش هم مستعد جذب بسیاری از آلودگیهاست. حتما شما هم شنیدهاید که فرش منبع بزرگی از انواع ویروسها، باکتریها و میکروبهای گوناگون است که میتوانند برای محیط زندگی ما خطرناک هم باشند. این مشکل تنها با تمیزکاری و شستشوی مرتب فرش برطرف میشود؛ کاری که شاید بسیاری از ما نسبت به آن بیتوجه باشیم.
ابزار و وسایل مورد نیاز برای شستشوی فرش در خانه، وسیله کار ما برای تمیز کردن فرش به صورت اساسی است. از آنجا که شستشوی فرش را باید به صورت مستمر انجام داد، بهتر است فرش را به قالیشویی بسپارید. چنانچه نمی خواهید پس ناچاریم خودمان آستینها را بالا بزنیم و نسبت به شستن فرش اقدام کنیم. اگر شما هم قصد دارید این کار را خودتان انجام دهید، در ادامه با ما همراه باشید.
چه زمانی فرش نیاز به شستشو دارد؟
اینکه فرش را در چه زمانهایی و با چه فاصلهای باید بشوییم، مستقیما بستگی به نحوه استفاده از فرش دارد. به عنوان مثال برای خانه یک زوج جوان که نه بچه دارند و نه میزبان حیوان خانگی هستند، فاصله بین دفعات شستشوی فرش بیشتر از یک خانواده با بچه یا حیوانات خانگی خواهد بود. به طور معمول، توصیه میشود هر 5 روز تا 1 هفته، یک بار فرشهای خود را جاروکشی کنید و هر 6 ماه تا یک سال، فرش را به صورت اساسی شستشو دهید. در ضمن اگر در بین دفعات شستشو لکهای روی فرش ایجاد شد، باید به سرعت آن را از بین ببرید تا قبل از خشک شدن لکه و ایجاد بوی بد در فرش، مشکل را حل کرده باشید.
همانطور که گفتیم، فرش را باید هر شش ماه تا یک سال به صورت اساسی شستشو دهیم. برای این کار، میتوانید به سادگی شماره قالیشویی مدنظر خود را بگیرید و فرش را به مراکز تخصصی شستشوی فرش بسپارید اما در این صورت باید هزینه آن را هم در نظر بگیرید. برای آن که از این هزینه جلوگیری کنید و کار را به صورت اقتصادی انجام دهید، اگر محیط مناسب برای شستشوی فرش را در اختیار دارید، توصیه ما این است که با آنچه در ادامه خواهیم گفت، کار شستشوی فرش را خودتان در منزل انجام دهید. در ادامه به ابزار و وسایل مورد نیاز برای شستشوی فرش در خانه اشاره خواهیم کرد تا پیش از شروع کار، ابزار مورد نیاز را تهیه نمایید.
ابزار و وسایل مورد نیاز برای شستشوی فرش در خانه
برای اینکه فرش را با کیفیتی در حد قالیشوییها تمیز کنیم، باید از ابزارهای مناسب برای شستشوی فرش استفاده کنیم. تهیه ابزار و وسایل مورد نیاز برای شستشوی فرش در خانه میتواند با هزینه مناسبی، تا مدتها به شما در تمیز کردن فرش کمک کند. برخی از مهمترین این ابزارها عبارتاند از:
شامپو فرش
هر بخشی از زندگی شما برای تمیز شدن به تمیزکننده خاص خود نیاز دارد. به عنوان مثال ظرفها با مایع مخصوص ظرفشویی، موهای سر با شامپو و دستها با مایع دستشویی شسته میشوند. طبیعتا نمیتوانید انتظار داشته باشید فرش برای خود یک شوینده مخصوص نداشته باشد. شامپو فرش، تمیزکننده مخصوص فرش است. فرمولاسیون شامپو فرش به گونهای است که هم آنقدر قابلیت پاککنندگی آن بالا باشد که تمام آلودگیهای فرش را از بین ببرد و هم به اندازهای قدرت آن کنترل شده باشد که به بافت فرش و رنگهای آن آسیب وارد نکند.
جاروبرقی
شامپو فرش تاثیر زیادی در از بین بردن آلودگیها دارد اما قبل از آغاز فرآیند شستن فرش در خانه، باید گرد و غبار آن را به کمک جاروبرقی جمع کنید. این وسیله همچنین برای تمیز کردن گرد و غبار از فرش به صورت مستمر (هر هفته یک بار) هم کاربرد دارد.
اسفنج و برس نرم
برس و اسفنج از جمله مهمترین ابزار و وسایل مورد نیاز برای شستشوی فرش در خانه هستند. به کمک اسفنج، به شامپو فرش کمک خواهید کرد تا به بهترین شکل کف کند و با آلودگیها درگیر شود. برس نیز به شما کمک میکند کف حاصل از شامپو فرش را به نقاط عمقی فرش برسانید تا علاوه بر سطح فرش، لایههای زیرین آن نیز به صورت کامل پاکسازی شوند.
بخارشوی
با وجود اینکه بخارشوی از ملزومات شستن فرش در خانه به حساب نمیآید اما استفاده از آن در ضدعفونی کردن و از بین بردن باکتریهای روی فرش بسیار موثر خواهد بود. از بخارشوی در کنار جاروبرقی برای هر چه بهتر تمیز شدن فرش هم میتوانید استفاده کنید.
مراحل شستن فرش در خانه
اکنون که با ابزار و وسایل مورد نیاز برای شستشوی فرش در خانه آشنا شدیم، بد نیست به صورت خلاصه روش موثر شستشوی فرش در منزل را نیز بررسی کنیم. برای اینکه فرش را به صورت اساسی بشوییم، باید مطابق مراحل زیر پیش برویم:
- در ابتدا فرش را روی یک سطح با شیب مناسب برای هدایت آب ناشی از شستشوی فرش پهن کنید.
- روی فرش را به صورت کامل با جاروبرقی تمیز کنید تا تمام گرد و غبار آن جمعآوری شود. توجه کنید که هر چه پرزهای فرش شما بلندتر باشد باید قدرت جاروبرقی را هم بالاتر ببرید تا ذرات ریزگرد از اعماق فرش نیز بیرون بیایند.
- ماده شوینده خود را آماده کنید. اگر از شامپو فرش استفاده میکنید، باید مطابق دستورالعمل درج شده روی شامپو، آن را با آب رقیق کنید و اگر شامپو فرش ندارید، از مایع ظرفشویی و جوش شیرین یا مخلوط سرکه و آب استفاده کنید.
- اکنون باید شوینده خود را به صورت دقیق روی فرش بمالید. این کار را با اسفنج تمیز نرم یا هر نوع برسی ریزی که در اختیار دارید انجام دهید. با استفاده از حرکات دایروی و با اعمال فشار مناسب روی اسفنج، شوینده را به لایههای زیرین فرش نیز برسانید.
- اگر لکه خاصی روی فرش دارید که با شستشوی کلی تمیز نمیشود، در این مرحله به وسیله مواد لکهبر یا ترکیبات گندزدا آن را از بین ببرید
- کف حاصل از شوینده را پس از گذشت چند دقیقه به وسیله آب کاملا تمیز کنید. توصیه میکنیم این کار را با حجم زیادی از آب انجام ندهید زیرا در این صورت باید زمان بیشتری را به خشک شدن فرش اختصاص دهید.
- پس از شستن کفها، نوبت به خشک کردن فرش میرسد. این کار را میتوانید با پنکه، دستگاههای خشککن فرش یا جریان هوای آزاد و نور خورشید انجام دهید. دقت داشته باشید که اگر فرش را به درستی خشک نکنید، بوی نم روی آن باقی میماند و آزارتان خواهد داد.
نهایتا، فراموش نکنید که اگر انجام این مراحل به هر دلیلی برای شما امکانپذیر نیست، همیشه میتوانید آن را به یک قالیشویی آنلاین بسپارید. قالیشوییهای زیادی هستند که فرش را با دقت و رعایت اصول شستشوی منسوجات تمیز میکنند و بدون هیچ نوع آسیبی آن را به شما تحویل میدهند.
جمعبندی
شستن فرش در خانه، یکی از کارهایی است که شاید در گذشته بسیاری از ما انجام دادهایم اما با اصول آن آشنایی نداریم و به همین دلیل، نمیتوانیم امروز آن را انجام دهیم. مانند هر کاری، تمیز کردن فرش هم نیاز به وسایل خاص خود دارد. در این مقاله به بررسی تمام ابزار و وسایل مورد نیاز برای شستشوی فرش در خانه پرداختیم و اصول شستشوی فرش در منزل را هم مرور کردیم.
ارسال نظر