۱۴۸۴۶۸۷
۱۰۹۴
۱۰۹۴
پ

مقبره پزشک مخصوص فرعون‌ با عمر ۴هزار ساله کشف شد

دانشمندان مقبره‌ای به قدمت ۴۱۰۰ سال متعلق به پزشکی که خودش شخصا فرعون را درمان می‌کرد، در محوطه سقاره در مصر کشف کردند.

گجت نیوز: باستان‌ شناسانی که در محوطه سقاره کاوش می‌کنند، مقبره‌ای به قدمت ۴۱۰۰ سال را کشف کرده‌اند که محل دفن پزشک مخصوص فرعون بوده است.

این مقبره باستانی به پزشکی به نام «تتینبفو» تعلق دارد که تیم کاوشگران سوئیسی فرانسوی کاشف آن در یک پست وبلاگی ترجمه‌ شده گزارش را منتشر کرده‌اند. با اینکه اشیای مقبره به غارت رفته بودند، باستان ‌شناسان توانستند نقاشی‌های دیواری و کتیبه‌های هیروگلیفی موجود در محل را کشف و بررسی کنند. این نوشته‌ها موقعیت پزشک مخصوص فرعون را توصیف می‌کنند و مجموعه‌ای از اشیا را نشان می‌دهند که احتمالا او در درمان‌های پزشکی خود استفاده می‌کرد.

پزشک مخصوص فرعون در مقبره تزئین شده

به او عنوان «جادوگر الهه سرکت [که به صورت‌های سرکت و سلکت نیز نوشته می‌شود]» هم داده بودند. سرکت الهه‌ای مرتبط با عقرب‌ها بود و مردم مصر باستان تصور می‌کردند از انسان‌ها در برابر نیش آن‌ها محافظت می‌کند. این عنوان نشان می‌دهد که پزشک مخصوص فرعون «متخصص نیش‌های سمی» بوده است. فیلیپ کالمبر، رهبر تیم باستان شناسان سوئیسی فرانسوی و مصرشناس دانشگاه ژنو این یافته را اعلام کرد.

کتیبه‌ها همچنین بیان می‌کنند که این پزشک عنوان «مدیر گیاهان دارویی» را داشته است. عنوانی که دیرینه شناسان تنها در یک کشف دیگر از مصر باستان مشاهده کرده بودند. علاوه بر این عناوین، کتیبه‌ها نشان می‌دهند که این پزشک مخصوص فرعون صاحب عنوان «رئیس دندانپزشکان» بوده؛ عنوانی دیگر که به ‌ندرت دیده می‌شود.

2

راجر فورشا، استاد افتخاری در مرکز KNH برای مصرشناسی زیست‌ پزشکی در دانشگاه منچستر که در این پژوهش دخیل نبوده هم گفت:

شواهد مربوط به ‘دندانپزشکان’ مصر باستان بسیار کمیاب است.

این عناوین نشان می‌دهند که Tetinebefou در صدر حرفه خود قرار داشته. کالمبر توضیح داد:

او بدون شک پزشک اصلی دربار سلطنتی بود و بنابراین خود فرعون را نیز درمان می‌کرد.

مقبره تتینبفو را با نقاشی‌های دیواری رنگارنگ تزئین کرده بودند. همچنین کاوشگران انواع ظروف از جمله کوزه‌ها و چیزی شبیه به یک گلدان را هم در آن کشف کردند. نقاشی‌ها تصاویر انتزاعی رنگارنگ و اشکال هندسی را نمایش می‌دادند.

تیم باستان شناسان در پست وبلاگ خود نوشتند:

دیوارها را کاملا با نقاشی‌های رنگارنگ و چشمگیر تزئین کرده‌اند! با دیدن آن‌ها به راحتی می‌توانید فراموش کنید که ۴۰۰۰ ساله هستند!

مشخص نیست که دقیقا کدام فرعون‌ها تتینبفو را به خدمت گرفتند. احتمال دارد این فرعون‌ها شامل پپی دوم (که در حدود ۲۲۴۶ تا ۲۱۵۲ پیش از میلاد سلطنت می‌کرد) یا چند فرعون دیگر که کمی بعدتر حکومت کردند، باشند.

مقبره پزشک مخصوص فرعون را غارت کرده بود

3

در حالی که مصر در دوران سلطنت پپی دوم متحد بود و هنوز هرم‌ها را می‌ساخت، پس از حکومت او کشور به تدریج تجزیه شد. به طوری که نُمَرَخ‌ها (استانداران) قدرت بیشتری پیدا کردند. این امر به دوره‌ای منتهی شد که مصرشناسان آن را «عصر میان‌دوره اول» می‌نامند. میان دوره اول از حدود ۲۱۵۰ تا ۲۰۳۰ پیش از میلاد طول کشید.

باستان شناسان هیچ بقایای انسانی را نتوانستند در مقبره پیدا کنند. به جز نقاشی‌ها و کتیبه‌های روی دیوارها، قبلا مقبره را تقریبا به طور کامل غارت کرده بودند.

دیرینه شناسان قصد دارند با دقت بیشتری درباره مقبره تحقیق کنند و تحلیل‌های بیشتری را در این باره ارائه دهند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

می‌خواید یکبار برای همیشه از «بی‌پولی» خلاص شید؟ این وبینار رایگان برای شماست 👇

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج