قالیشویی بانو _استیکی
۱۳۳۷۲۶۷
۴۰۹۳
۴۰۹۳
پ

انقلاب بزرگ در درمان لاعلاج‌ترین بیماری جهان

دانشمندان با فناوری نانو سلول‌هایی را پرورش داده‌اند که می‌توانند در چشم افرادی کاشته شوند که بر اثر پیری بینایی خود را از دست داده‌اند.

دیجیاتو: دانشمندان با فناوری نانو سلول‌هایی را پرورش داده‌اند که می‌توانند در چشم افرادی کاشته شوند که بر اثر پیری بینایی خود را از دست داده‌اند.

دانشمندان توانسته‌اند با فناوری نانوی سه‌بعدی سلول‌های شبکیه چشم انسان را پرورش دهند. این دستاورد حالا می‌تواند راهکار تازه‌ای برای درمان یکی از عوامل رایج نابینایی باشد که معمولاً بر اثر افزایش سن به‌وجود می‌آید.

انقلاب بزرگ در درمان لاعلاج‌ترین بیماری جهان

محققان دانشگاه انگلیا راسکین بریتانیا با کمک فناوری نانو یک «چهارچوب» سه‌بعدی برای پرورش سلول‌های شبکیه چشم انسان را کشف کرده‌اند. آن‌ها با موفقیت توانسته‌اند سلول‌های اپیتلیوم رنگدانه شبکیه (RPE) را پرورش دهند و تا 150 روز آن‌ها را سالم نگه دارند. این سلول‌ها در بیرون بخش عصبی شبکیه قرار می‌گیرند و زمانی که آسیب می‌بینند، می‌توانند بینایی را دچار مشکل کنند.

هنگامی که استروئیدی موسوم به «فلوئوسینولون استونید» به چهارچوپ سلول‌ها اضافه می‌شود، مقاومت سلول‌ها افزایش می‌یابد و بستر رشد سلول‌های چشم به‌وجود می‌آید. این یافته‌ها از آن جهت اهمیت دارند که می‌تواند در آینده در توسعه بافت‌های چشمی برای کاشت در چشم بیماران استفاده شوند.

این اولین‌باری است که از فناوری «چرخش الکتریکی» برای ساخت یک چهارچوب به‌منظور رشد سلول‌های RPE استفاده شده است. پژوهشگران امیدوارند که این سلول‌ها بتوانند برای درمان بیماری «تباهی لکه زرد» استفاده شوند. این بیماری یکی از رایج‌ترین عوامل بروز مشکلات بینایی در دنیا محسوب می‌شود.

درمان نابینایی گروه بزرگی از بیماران ممکن می‌شود؟

درواقع بیماری تباهی لکه زرد با افزایش سن (AMD) بزرگ‌ترین عامل نابینایی در کشورهای توسعه‌یافته است و انتظار می‌رود که با افزایش سن جوامع، افراد بیشتری با آن درگیر شوند. این بیماری می‌تواند با تغییر غشای Bruch که حافظ سلول‌های RPE است و تخریب کوریوکاپیلاریس به‌وجود بیاید.

AMD دو نوع خشک و تر دارد. در نوع خشک، سلول‌های RPE در بخش لکه زرد از بین می‌روند و به‌مرورزمان فرد را نابینا می‌کنند. این نوع رایج‌ترین شکل این بیماری است و عمدتاً در افراد سالمند دیده می‌شود. در نوع تر که کمتر رواج دارد، رشد رگ‌های خونی غیرعادی در لکه زرد باعث نشت مایع و خون می‌شود و به شبکیه و سلول‌های RPE آسیب می‌رساند. درنتیجه بینایی سریع‌تر از دست می‌رود.

نتایج این پژوهش در مجله Materials & Design منتشر شده است. دانشمندان فعلاً درحال آماده‌شدن برای آزمایش این درمان روی انسان‌ها هستند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتی ۹/۸ ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج