پاداشهای نجومی هیات مدیره بانکها لو رفت
حواشی حقوق و پاداش کارکنان بانکها در ایران، مساله تازهای نیست. در روزهای گذشته، انتشار آمار تسهیلات پرداختی به کارکنان بانکها از سوی بانک مرکزی، واکنشهای زیادی به همراه داشته است.
جماران: حواشی حقوق و پاداش کارکنان بانکها در ایران، مساله تازهای نیست. در روزهای گذشته، انتشار آمار تسهیلات پرداختی به کارکنان بانکها از سوی بانک مرکزی، واکنشهای زیادی به همراه داشته است. با این حال، نگاهی به صورتهای مالی و مصوبات مجامع عمومی بانکهای خصوصی و دولتی نشان میدهد، آنچه با عنوان حقوق و پاداش برای اعضای هیات مدیره برخی بانکها مصوب میشود، با روند وامهای کلانی که به کارمندان و کارکنان بانکها پرداخت میشود، کاملا همراستایی دارد.
حداکثر پاداش سالیانه هیات مدیره بانکها ۵۳ میلیون است
به گزارش جماران، طبق قانون تجارت، ۳ تا ۶ درصد از سود خالص سال مالی میتواند به عنوان پاداش هیات مدیره در شرکتهای سهامی عام و خاص در نظر گرفته شود و بر اساس مصوبه مجلس نیز، حداکثر پاداش سالانه هیات مدیره شرکتهای دولتی نباید از ۱۰ برابر حداقل حقوق شورای عالی کار که برای سال ۱۴۰۲ کارگران پنج میلیون و ۳۰۸ هزار ۲۸۲ تومان اعلام شده بود، بیشتر باشد، رقمی که مبلغ ۵۳ میلیون و ۸۰ هزار و ۸۲۰ تومان میشود.
تصویب پاداشهای میلیاردی! بعضی بانکها هم آمارشان را شفاف نکردند
با این حال، گزارشهای مصوبات مجامع عمومی بانکها در سال ۱۴۰۲ نشان میدهد برخی از مجامع عمومی سالیانه بانکها، برای اعضای هیات مدیره خود، پاداشهای میلیاردی مصوب کرده اند! البته تعدادی از بانکها نیز ترجیح دادند درباره میزان حقوق و پاداش اعضای هیات مدیره خود شفاف سازی نکنند! و بنابراین، ارقام آنها را در گزارشهای خود از مصوبات نشست مجامع عمومی شان، درج نکرده اند.
برای نمونه؛ «بانک کارآفرین» در سال ۱۴۰۲ به ازای حضور در حداقل یک جلسه و حداکثر چهار جلسه در ماه، به اعضای هیات مدیره خود ۶ میلیون حقوق ماهانه و یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون پاداش سالانه پرداخت کرده است. این در حالی است که اعضای پنج نفره هیات مدیره این بانک، که دو عضو با مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد نیز دارد در پایان سال ۱۴۰۱، یک میلیارد پاداش گرفته بودند.
** هیات مدیره بانک کارآفرین:
- حق حضور ماهانه (از یک تا ۴ جلسه): ۶ میلیون تومان
- پاداش سالیانه ۱۴۰۲: ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان
- پاداش هیات مدیره در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۱ میلیارد تومان بوده است.
حق حضور اعضای هیات مدیره بانک سامان، برای سال ۱۴۰۲ رقمی معادل ۱۴ میلیون تومان برای یک جلسه و ۱۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان پاداش سالیانه بوده است. این در حالی است که مجمع عمومی این بانک، سال ۱۴۰۱، مبلغ ۵ میلیارد و ۳۴۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان پاداش برای هیات مدیره در نظر گرفته بود. بر این اساس، در طول یک سال، حقوق اعضای این هیات مدیره، ۲۹ درصد و پاداش آنها نیز بیش از ۵۲ درصد افزایش داشته است.
** هیات مدیره بانک سامان:
- حق جلسه ماهانه (یک جلسه): ۱۴ میلیون تومان
- پاداش سالیانه ۱۴۰۲: ۱۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان
- پاداش هیات مدیره در سال ۱۴۰۱: مبلغ ۵ میلیارد و ۳۴۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بوده است.
«بانک خاورمیانه»، سال گذشته، به ازای حداقل یک جلسه در ماه و حداکثر دو جلسه در ماه، مبلغ ۱۰ میلیون تومان حقوق ماهانه و ۱۱ میلیارد تومان پاداش در نظر گرفته است. این بانک ۷ عضو هیات مدیره دارد که شش عضو کارشناسی ارشد مدیریت و یک عضو دکترای مدیریت دارد. با احتساب ۷ میلیارد پاداشی که سال ۱۴۰۱، اعضای هیات مدیره این بانک دریافت کرده اند، میزان پاداش سال ۱۴۰۲ آنها، افزایش ۲۷ درصدی داشته است.
** هیات مدیره بانک خاورمیانه:
- حق جلسه ماهانه (حداکثر ۲ جلسه): ۱۰ میلیون تومان
- پاداش سالیانه ۱۴۰۲: ۱۱ میلیارد تومان
- پاداش هیات مدیره در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۷ میلیارد تومان بوده است.
پاداش ۹۰۰ میلیونی بانکهای تجارت، ملت و صادرات
در سال ۱۴۰۲، در جریان برگزاری مجمع عمومی، به اعضای هیات مدیره بانکهای تجارت، ملت و صادرات ۵ میلیون حقوق و ۹۰۰ میلیون تومان پاداش تعلق گرفته است. میزان پاداش اعضای هیات مدیره بانک تجارت در فاصله سالهای ۱۴۰۱، تا ۱۴۰۲، مبلغ ۴ میلیارد تومان افزایش داشته است. بانک صادرات نیز سال ۱۴۰۱، بالغ بر ۵۰۰ میلیون تومان پاداش به اعضای هیات مدیره خود داده بود. همچنین بانک ملت سال ۱۴۰۱، مبلغ ۶۷۰ میلیون تومان پاداش برای هیات مدیره نوشت.
سال گذشته، بانک اقتصاد نوین نیز ۵ میلیون حقوق و ۸۰۰ میلیون پاداش به اعضای هیات مدیره خود داده است. بر اساس گزارشها، اعضای هیات مدیره این بانک، سال ۱۴۰۱، مبلغ ۵ میلیون و ۵۰۰ میلیون تومان پاداش دریافت کرده بودند؛ بنابراین میزان افزایش پاداش این اعضا بیش از ۳۱ درصد بوده است.
مجمع عمومی بانک آینده نیز، بدون ذکر میزان حقوق و پاداشی که به اعضای هیات مدیره خود داده است، عنوان کرده که تعیین حقوق و مزایای هیات مدیره، طبق قوانین و مقررات، به خود آنها تفویض گردیده است! این در حالی است که بر اساس گزارش صورت مالی این بانک، زیان انباشته آن بیش از سرمایه آن است و به رقم ۳۱۸ هزار میلیارد تومان رسیده بود.
همچنین در جریان برگزاری مجمع عمومی بانک پارسیان، این بانک نیز که سال ۱۴۰۲ حدود ۴ هزار میلیارد و ۴۷۶ میلیارد تومان زیان ساخته، ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به ازای شرکت در دو جلسه در ماه، به اعضای هیات مدیره خود، حقوق پرداخت کرده است.
بانک رفاه کارگران؛ ۶۰۰ میلیون تومان پاداش
حق حضور اعضای هیات مدیره بانک رفاه کارگران در سال ۱۴۰۲، مبلغ ۶ میلیون تومان ماهانه بوده است. این میزان نسبت به سال گذشته، ۷۰ درصد رشد ثبت کرده، علاوه بر آن، اعضای هیات مدیره این بانک سال ۱۴۰۲، مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان پاداش دریافت کرده اند. این میزان پاداش، نسبت به سال گذشته، ۱۰۰ میلیون تومان بوده که بیش از ۳۳ درصد افزایش داشته است.
بانک سرمایه نیز به عنوان بانکی که سال گذشته، ۶۱ هزار میلیارد و ۴۵۲ میلیارد و ۶۶۰ میلیون تومان زیان دهی داشته، برای هیات مدیره خود به ازای شرکت در دو جلسه ماهانه، ۱۰ میلیون تومان حقوق درنظر گرفته که نسبت به سال ۱۴۰۱، بالغ بر ۴۰ درصد افزایش داشته است.
بانک سینا؛ ۵۵۰ میلیون تومان پاداش
بانک سینا، حقوق ماهانه اعضای هیات مدیره خود را ۷ میلیون و پاداش سالانه شان را ۵۵۰ میلیون تومان تخصیص داده است.
هر عضو، ۳ میلیارد و ۵۶۲ میلیون و ۱۵ هزار تومان پاداش گرفت
برآورد میزان دقیق حقوق و پاداش همه ۲۹ بانک و موسسه اعتباری امکان پذیر نیست؛ چرا که بسیاری از بانکهای دولتی گزارش حقوق و پاداشهای تخصیص یافته را منتشر نمیکنند. با این حال، با نگاهی به گزارشهای همین تعداد از بانکها، میتوان گفت ۹ بانک کشور، از مجموع ۲۹ بانک و موسسه اعتباری در کشور، سال گذشته، مجموعا ۱۵۶ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان به ۴۴ نفر عضو هیات مدیره خود پاداش داده اند. بر این اساس، سال ۱۴۰۲، در ۹ بانک کشور، اعضای هیات مدیره، به طور میانگین ۳ میلیارد و ۵۶۲ میلیون و ۱۵ هزار تومان پاداش دریافت کرده اند.
سال ۱۴۰۲، یازده بانک، مجموعا ۵ میلیارد و ۲۲ میلیون تومان حقوق به هیات مدیره دادند
همچنین بررسی گزارشهای یازده بانکی که میزان حقوق هیات مدیره خود را در سال ۱۴۰۲ اعلام کرده اند نشان میدهد این بانکها در یک سال، ۵ میلیارد و ۲۲ میلیون تومان حقوق برای حق حضور در حداکثر دو جلسه در ماه، اختصاص داده اند.
با اینکه نسبت تغییرات سود سهام مصوب سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال قبل از آن، منفی بوده و سود کمتری به سهامداران خود داده اند، اما اعضای هیات مدیره این بانکها، حقوق و مزایای خود را بیش از میزان مصوب افزایش حقوق و پاداش رسمی در کشور، افزایش داده اند.
میانگین وام سالانه کارمندان ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان بود
در چنین شرایطی، وقتی بانک مرکزی، خبر تسهیلات ۹۱ هزار میلیارد و ۵۹۸ میلیارد تومانی بانکها به کارمندانشان را اعلام کرد، در عین حال یادآور شد روند پرداخت وامهای کلان به کارمندان و کارکنان بانکها، در حال کنترل است، با این حال، انتشار ارقام وامهایی که بانکها و موسسات مالی در سال ۱۴۰۲ به کارکنان و هیات مدیره شان داده اند، حیرت و تاسف افکار عمومی را به همراه داشت و روشن کرد هر کدام از کارمندان بانکها و موسسات اعتباری، سال گذشته، رقمی بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان وام دریافت کرده اند. ارائه این تسهیلات کلان، حتی درخصوص بانکهایی که اکنون زیان ده هستند و درواقع ورشکست به حساب میآیند نیز صدق میکرد، با این حال آیین نامه بانک مرکزی نیز میگوید بانکها میتوانند سالی یک بار به کارمندان خود وام دهند.
در سالهای اخیر، دریافت تسهیلات از بانکها، سال به سال سختتر شده است. در حالی کارمندان بانکی، سال گذشته حدود ۹۱ هزار میلیارد و ۵۹۸ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردند که مجموع وام خرید مسکن، شامل وام خرید مسکن نوساز و قدیمی در سال گذشته، ۸۷ هزار و ۲۹۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بوده است.
مرکز پژوهشهای مجلس در آخرین گزارش خود ضمن بررسی عملکرد بانکها در پرداخت انواع تسهیلات هدفمند، یادآور شده است که عملکرد بانکها درخصوص پرداخت تسهیلات خرید، اجاره و جعاله مسکن برای تولد فرزند سوم کارکرد نداشته و قابل دفاع نیست و دلیل تاخیر در پرداخت تسهیلات ارزانقیمت به عروس و دامادها و همچنین پدر و مادرهای دارای فرزند تازه متولد شده را برخوردهای سلیقهای و بدون پشتوانه قانونی بانکها اعلام کرده بود.
نظر کاربران
اونوقت وام ودیعه مسکن رو 23 درصد میبندن!
خوبه حالا وام عشقی وام و پاداش میلیاردی کارکنان بانک تو دولت قبلی بوده
اسب زین کرده که میگفتن این بود
وام ها خودی 4 درصد. وام کوچک به مردم با هزار دگ فگ 18 تا 23 در صد
اونوقت نوبت کارگر بدبخت و کارمند و فروشنده که میرسه میگن با حقوق ۹تا ۱۰تومن تا اخر ماه باید کنار بیاید
اختلاف طبقاتی بیداد میکند
کارمندای بانک هرچقدر بگیرن نوش جونشون،گوشت بشه به تنشون.
مقصر خود مردم هستند چرا پولشون را میزارن بانک تا بانکها اینجوری پولشون رو بخورن
پاسخ ها
میشه بفرمایید اونوقت پول هایشان را کجا بذارند
متاسفانه عامل این تورم و بی نظمی در اقتصاد ، قیمت دلار، سکه و .. همین بانکها هستند که بنگاه تجاری راه انداخته اند
حالا خیلی خوب به اقتصاد ایران برای آرامش مردم تلاش می کنندمی خواهندپاداش بگیرند 😠
فقط به خودشون و کارمنداشون می رسند
یکوام۲۴ درصد سود ؟
حلال نیست وباید یک روز پس دهید دردو دنیا 👍
بانک زیان داده که داده به هیات مدیره چه ربطی داره میاد دو ساعت تو جلسه ماهیانه هشت ساعت 50 میلیون اگه هم وقت نداشت رفیقش که اون دفعه نبوده کارتش رو میزنه
دولتی که حقوق کارکنانش بالع بر۴۵درصد بودجه کشورباشد بانکهایی که۴۰۰میلیون تومان سالانه به کارکنانش وام بدهد باید حانه اش راباافاغنه نصف کند ووووو چیزی برای مردم نمی ماند ماشالله همه چیزمان به همه جیزمان می آید
همه می دونن چرا برخورد نمی کنید
باید بیایید نیم ساعت پشت باجه بشینید فقط نیم ساعت با این مردم ... سر و کله بزنید اون وقت متوجه میشید که به کارمند بانک ماهی صد میلیارد هم بدهند باز هم کم است . تازه این آمار بزای هیئت مدیره بانک هاست ولی آخرش به اسم کارمند بدبخت تموم میشه .
وای به روزی که گدا معتبر شود . آدم حالش بهم میخوره ، وقتی می بینه چه ...... هایی در راس امور هستند .
همه اش از بی تد بیری بانک مرکزی وریس ان اقای فرزین است که صندلی ریاسترا محکم گرفته وحاضر نیست به هیچ قیمتی رهایش کند امان از دست این مسول خود خواه وبیسواد
وقتی با پول خود مردم صفته بازی می کنند و یه وام که به مردم بدبخت میدن ۳۴ درصد سود می گیرند باید مفتخور هم بکنند.
سلام، این مطلب را که می گویم امیدوار هستم که رسانه ها پیگیری کنند تا به نتیجه برسد:
در دورانی که دولت الکترونیک و حتی فراتر از آن هوش مصنوعی وجود دارد وجود این همه بانک در کشور چه معنایی دارد ؟! آیا بهتر نیست که بسیاری از این بانک ها حذف شوند؟
پاسخ ها
باید شعب کم شود البته برای بانک رفاه که اکثر بازنشسته و سالمند هستن استفاده از مواردی که گفتید فعلا امکان پذیر نیست.
بخدا قسم مگه کارمند بانک چقدر حقوق می گیره هیأت مدیره اونها که همه شون هم منتصب به دولت هستند پاداش های هنگفت و نجومی میگیرن بابا چرا فقط چسبیدین به بانکها،اینقدر افکار عمومی را منحرف نکنید دزدی و اختلاس فقط توی بانک هاست؟ اصلأ سازمانها و ارگانهای دیگه هیچ دزدی و اختلاسی وجود ندارد. همه سالمند همه پاک پاک اند. گمرک و پالایشگاه و شرکت گاز و اداره بندر و اسکله و اداره آب و برق و شهرداری و اداره مالیات و اداره ثبت کسی بهشون سر نزده البته سایر ادارات دیگه.
متاسفانه هر روز یک رانت و فساد سیستماتیک جدید!!!!
فساد فراگیر شده
وقتی کارکنان دستگاههای نظارتی از سوی بانکها تطمیع بشن و اونا هم وامهای کم بهره میلیاردی بگیرن اونوقت در مقابل چنین بی عدالتی شاهد سکوت اونها هستیم. و همچنین اضافه کنید زمین و مسکن اقدام ملی در بهترین نقطه شهر
هر دم از این باغ بری میرسد
تازه تر از تازه تری می رسد.
بعد نمایندگان مجلس ، خزانه بانک مرکزی ، وزرای دولت همگی چهارچشمی مراقب هستند نکنه یه وقت کارمندان دولت یه سرسوزن بیشتر بگیرن و فقط زورشان به کارمندان دولت رسیده که در بدبختی و فلاکت زندگی میکنند....
کارکنان بیچاره بانک خصوصا دولتی ها .مصداق ضربالمثل بیرونش مردم کشته داخلش خودمونه .ظلمی که به کارکنان بانک با تحمیل کار فراوان و استرس مالی فراوان کم از بردگی نیست .غلط کردم کارمند بانک شدم
تو رو خدا جلوی اینها رو بگیرید و به مردم معرفی کنید
تا مردم صداقت شما ها رو قبول کنند
هردم ازاین باغ بری می رسد تازه تر از تازه تری می رسد. خدایا به تو پناه می برم نجاتمان بده.
اولين بار نیست
به بانکیها خیلی حال میدن مثلاً هفته پیش روز بانکداری بوده بهشون نفری پنج میلیون هدیه دادن مگه چه خبره همه دارن کار میکنن همه کارها هم سختن اما بانکیها انگار خونشون قرمزتره
خود بانک مرکزی کارمنداش دارن راه میرن بهشون وام میدن اونو فاش نکردن
با این پاداش و وامهایی که ادعا میکنید به بانکیها پرداخت شده حتی نمیتوان یک واحد اپارتمان 80 متری در اطراف دریاچه چیتگر خریداری کرد ....واحدهایی که با مصالح و زمین ارزان برای کارمندان سازمانهای خاص ساخته شده ....فقط اسم کارمندان زحمتکش بانک سر زبانها افتاده.....
رییس بانک مدیر کل بانک یک کارمنده چرا براش حق ایجاد میکنید مگر جز یک امضا ء کاری دیگه میکنند بخدا حرامه