adexo3
۶۹۸۱۸۵
۵۰۰۴
۵۰۰۴
پ

جلوگیری از تکرار واقعه پلاسکو با ربات آتش‌نشان

&#۰۳۹;ربات آتش نشان&#۰۳۹; از دستاوردهای به نمایش گذاشته شده در سیزدهمین مسابقات بین المللی ربوکاپ ایران ۲۰۱۸ است، رباتی که استفاده از آن از تکرار حوادث مرگباری همچون پلاسکو جلوگیری خواهد کرد.

ایرنا: 'ربات آتش نشان' از دستاوردهای به نمایش گذاشته شده در سیزدهمین مسابقات بین المللی ربوکاپ ایران ۲۰۱۸ است، رباتی که استفاده از آن از تکرار حوادث مرگباری همچون پلاسکو جلوگیری خواهد کرد.

نمایشگاه بین المللی تهران هم اکنون میزبان سیزدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران ۲۰۱۸ است که امروز پنجشنبه در مراسمی با حضور مسئولان بلندپایه دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افتتاح شد.


نمایشگاهی که البته در آن دستاوردهای مختلف دیگری از جمله خودرو خورشیدی'هاوین 2' دانشگاه آزاد اسلامی قزوین که در تابستان 1393 در پایان مسابقات جهانی خودروهای خورشیدی در آمریکا، به عنوان بهترین تیم خارجی مسابقات انتخاب شد، به نمایش گذاشته شده است.

جلوگیری از تکرار واقعه پلاسکو با ربات آتش‌نشان


« این خودرو دارای 220 کیلوگرم وزن، 4.5 متر (15 فوت) طول، 1.8 متر عرض و 1.1 متر ارتفاع است و به یک اتاقک راننده شبیه به کابین خلبان مجهز می باشد. باتری‌های لیتیومی 1160 ولتی این خودرو با کمک پنل‌های سلول‌های خورشیدی به مساحت 6 متر مربع می‌تواند خودرو را به مدت 4 ساعت با سرعت 90 تا 150 کیلومتر بر ساعت به حرکت درآورد.»


در بخش دیگری از سالن برگزاری سیزدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران ۲۰۱۸ خودرو برقی کوادرو به نمایش عموم گذاشته شده است که گفته می شود تنها قطعه وارداتی این خودرو باتری مخصوص آن است و هم اکنون مراحل اخذ استانداردهای آن برای تولید انبوه با حمایت های دانشگاه آزاد اسلامی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نهایی شده است.


اما یکی از دستاوردهای جالب به نمایش گذاشته شده در محل برگزاری سیزدهمین مسابقات بین المللی ربوکاپ ایران 'ربات آتش نشان' است که از سوی یکی از محققان مرکز تحقیقات مکاترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین طراحی و ساخته شده است، رباتی که به گفته رییس دانشگاه آزاد قزوین به راحتی می تواند وارد آتش شده و از تکرار حوادثی همچون حادثه غم بار پلاسکو که مرگ تعدادی از غیورمردان آتش نشان و زیان های بسیاری بدنبال داشت، جلوگیری کند.


دکتر مرتضی موسی خانی افزود: این ربات در واقع با هدف از بین بردن محدودیت ورود آتش نشانان به میان آتش و دمای بسیار بالا که حتی پیشرفته ترین لباس های آتش نشانی نیز از توان تحمل در برابر آن برخوردار نیستند، ساخته شده است.


وی با بیان اینکه طراحی این ربات آتش نشان حدود چهار ماه قبل از حادثه پلاسکو شروع شده بود، افزود: این حادثه ما را برای ادامه کار و جمع آوری اطلاعات فنی و شناسایی و استفاده از مواد موردنیاز که در برابر دما و حرارت بالا مقاومت داشته باشد مصمم کرد.


موسی خانی با اشاره به طراحی و ساخت این ربات آتش نشان از سوی دکتر محمد مشفقی محقق مرکز تحقیقات مکاترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین گفت: این ربات از قابلیت مقاومت در برابر دمای ۱۰۰۰ درجه برخوردار است.


وی در ادامه، کنترل کامل از راه دور وای فای، وب سرور، رادیو کنترل، گذر از سطوح ناهموار و پله ها، گزارش موقعیت به اپراتور، حضور در معرض شعله مستقیم، بدنه دو جداره خنک کاری شونده توسط آب بای پس، ایزوله بودن کامل باکس داخلی در مقابل آب و حرارت، کاور نسوز محافظ برای نازل و مانیتور آب پاش، پوشش ضد آتش بعنوان سپر حرارتی روی بدنه را از مهمترین ویژگی های این ربات آتش نشان برشمرد.


رییس دانشگاه آزاد اسلامی در تشریح این ربات آتش نشان اظهارکرد: این ربات از یک بدنه دو جداره تشکیل شده است که آب در درون آن می چرخد و به صورت بای پس بیرون می ریزد که هم بدنه را خنک می کند و هم قابلیت ورود به فضای آتش را ایجاد می کند.


وی افزود: این دستگاه یک نازل آب پاش دارد و از قابلیت عبور از سطوح ناهموار و پله ها برخوردار است و در صورت ارتباط با اپراتور می توان آنرا کنترل و بصورت اتوماتیک به نقطه صفر تعریف شده بازگرداند.


رییس دانشگاه آزاد قزوین گفت: تمام مواد استفاده شده برای این ربات آتش نشان از فولاد و آلمینیوم و مواد ضد آتش است و دلیل استفاده از فولاد علاوه بر مقاومت در برابر حرارت بالا خاصیت انعطاف پذیری آن است.


وی افزود:همچنین کاور نسوز محافظ برای این ربات طراحی شده است که از جنس پارچه های سیلیکون و الیاف کربن و پتوهای سلیکونی است تا هر گاه قرار است ربات درون آتش برود سطح آن توسط این کاور پوشیده شود و از تجهیزاتی که به اجبار دارای سیم و کابل هستند، محافظت شود.


موسی خانی درخصوص اینکه آیا این ربات کاربرد عملی داشته است یا خیر نیز گفت: البته این ربات تست شده است و ویدئوهای مربوط به آن بزودی منتشر خواهد شد.


وی درخصوص قیمت تمام شده این ربات آتش نشان نیز با بیان این که بخشی از هزینه این ربات شامل هزینه طراحی و تست مواد بوده است تصریح کرد: در کل برای طراحی و ساخت این ربات آتش نشان 80 میلیون تومان صرف شده است.


موسی خانی در ادامه با اشاره به ساخت ربات آتش نشان با این ویژگی ها برای نخستین بار در دنیا از سوی پژوهشگر کشورمان اظهار امیدواری کرد که با ساخت این ربات آتش نشان و استفاده از آن در مکان های آلوده، سمی، قابل اشتعال و پرحادثه تلفات انسانی کاهش یابد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج