پرطرفدارترین آلبوم های پاپ، سنتی و... سال ۹۳
خیلی ها محسن چاوشی را پرطرفدارترین خواننده پاپ داخل ایران می دانند. ۱۰ سال از شروع فعالیت او در فضای غیررسمی می گذرد و هر روز که گذشته، به محبوبیت این خواننده عجیب اضافه شده است.
مجله چلچراغ - محمد صفاجویی: معمولا برای حرمت ماه های محرم و صفر، بازار موسیقی در این ماه ها با رکود مواجه است. اجراها تعطیل هستند و آلبوم های کمتری نیز به بازار عرضه می شوند. در حیطه پاپ، همچنان بازار به خوانندگان دیروز زیرزمین تعلق دارد، در حوزه موسیقی سنتی سالار عقیلی جای علیرضا افتخاری را به عنوان یک خواننده سنتی پرکار گرفته و در سایر سبک ها* شاهد چند «نخستین آلبوم رسمی» از گروه های پیش تر شناخته شده هستیم.
توضیح: متاسفانه آمار رسمی فروش موسیقی در کشور ما مانند خیلی از دیگر آمارها موجودیت واقعی ندارد. از این رو میزان استقبال مخاطبان بر طبق سایت های پرطرفدار حوزه موسیقی و مطالب جسته و گریخته درباره آمار فروش ماه های گذشته در جراید استخراج شده است.
مسئله مهم دیگر آمار وحشتناک کپی و پخش غیرقانونی قطعات موسیقی در کشور ماست که با وجود اینکه سایت رسمی مانند «بیپ تیونز» به فروش آهنگ ها با کمترین قیمت ممکن (در حد 100 تومان، 200 تومان) می پردازد اما انگار اکثریت به این «دزدی» عادت کرده اند و کک شان هم بابت این سرقت و پایمال کردن حقوق هنرمندان نمی گزد.
* «سایر سبک ها» نام یکی از سبک های منحصربه فرد در کشور ماست! اگر روزی قسمت تان شدو برای پر کردن فرم آلبومی که می خواهید ارائه دهید به وزارت ارشاد رفتید، با این سبک مواجه خواهید شد؛ سنتی، پاپ، سایر سبک ها!
آلبوم های پاپ
93
- خواننده: بنیامین بهادری
- ترانه سرا: فرید احمدی
- آهنگ ساز: بنیامین بهادری
- تنظیم کننده: نیما وارسته
وحید بهادری جزو اولین خواننده های پاپ زیرزمینی بود که روی زمین آمد! این خواننده ۳۱ ساله اهل تنکابن، نخستین آلبومش را سال ۸۵ با عنوان «۸۵»، دومین آلبومش را سال ۸۸ با عنوان«۸۸» و آخرین آلبوم را چند روز مانده به نوروز ۹۳ با عنوان «۹۳» به بازار عرضه کرد.
بنیامین در این آلبوم به سراغ تیم نخستین آلبومش رفت و تمام قطعات را با فرید احمدی و نیما وارسته کار کرد. اتفاقات تلخی قبل و بعد از آلبوم او به وقوع پیوست. اولی فوت همسر بنیامین بهادری در آذر ماه سال گذشته و دومی فوت نیما وارسته تنظیم کننده آهنگ های او در اردیبهشت امسال بود.
بنیامین از خواننده های بسیار پرطرفدار روی استیج است. در اکثر شهرهای قابل اجرا روی صحنه رفته و سال ۱۳۸۹ در لس آنجلس که طبیعتا مهد موسیقی پاپ لس آنجلسی است، در حضور ۶۰۰۰ نفر به اجرا پرداخته است.
توضیحات: او از کسانی است که موسیقی و لحن خواندنش قرابت بسیاری به نواهای مداحی دارد. اولین کارهایی که از او در فضای مجازی پخش شد نیز به مقوله عاشورا اختصاص داشت.
۲۸
- خواننده: زانیار خسروی
- ترانه سرا: زانیار خسروی، امیرعلی بهادری، فرهاد جهانی
- آهنگ ساز: زانیار خسروی، سیروان خسروی، شهاب رمضان، امیرعلی بهادری، فرهاد جهانی
- تنظیم کننده: زانیار خسروی، امیرمیلاد نیکزاد، سیروان خسروی
این نخستین آلبوم زانیا رخسروی است که از شش سال پیش قطعاتی را به صورت غیررسمی عرضه کرده بود. اولین قطعات او در فضای موسیقی رپ کار شده بود اما آلبومش فضای متفاوتی دارد.
زانیار 29 ساله تا قبل از انتشار این آلبوم که در روزهای منتهی به نوروز 93 منتشر شد، بیشترین فعالیتش را در حوزه ترانه سرایی داشته است. او در اجراهایی که پس از انتشار آلبوم رسمی 28 داشته، همواره با سالن های پر از جمعیت روبرو بوده که بار دیگر نشاندهنده اقبال عمومی نسبت به خواننده هایی است که ابتدا به صورت غیررسمی چهره شده اند.
توضیحات: موسیقی زانیار خسروی به موسیقی های پاپ پرطرفدار روز - که اکثرا موسیقی به شادمهری دارد - بی شباهت است. جنس موسیقی او قاعدتا برگفته از موسیقی غربی هست اما منظور از غرب در اینجا استانبول نیست!
پاروی بی قایق
- خواننده: محسن چاوشی
- ترانه سرا: حسین صفا، روزبه بمانی، حسین غیاثی
- آهنگ ساز: محسن چاوشی
- تنظیم کننده: محسن چاوشی، امیر جمالفرد، امید حجت، کوشان حداد
این هفتمین آلبوم رسمی خواننده 35 ساله خرمشهری است. خیلی ها او را پرطرفدارترین خواننده پاپ داخل ایران می دانند. 10 سال از شروع فعالیت او در فضای غیررسمی می گذرد و هر روز که گذشته، به محبوبیت این خواننده عجیب اضافه شده است.
او در فیلم سنتوری خواند و صحبت هایی پیرامون اینکه قرار بوده در فیلم «چ» حاتمی کیا نیز بخواند مطرح شده بود. «پاروی بی قایق» مهرماه امسال منتشر شده و کاورش کار بزرگمهر حسین پور است. محسن چاوشی نام آلبوم بعدی اش را «چنگیز» عنوان کرده است.
توضیحات: جالب توجه ترین نکته درباره او روی صحنه نرفتنش است. گفته می شود او فقط یک بار به کنسرت موزیسین دیگری رفته و غیر از این، تجربه حضور در سالن های اجرا را کلا ندارد.
ماه هفتم
- خواننده: مازیار فلاحی
- ترانه سرا: یاحا کاشانی، زهره زمانی، مازیار فلاحی، مهدی کرباسیان
- آهنگ ساز: مازیار فلاحی
- تنظیم کننده: شهاب اکبری، نوید اسکندر، مازیار فلاحی، میلاد ترابی، کوشان حداد
صدای او برای اولین بار روی فیلم «مجنون لیلی» به کارگردانی قاسم جعفری شنیده شد. پس از آن در تیتراژ فیلم هات و سریال های دیگری نیز خوانندگی کرده و می شود گفت در این حوزه به همراه احسان خواجه امیری محبوب ترین است. نخستین آلبوم این خواننده 40 ساله فروردین 90 و آخرین آلبوم او مهر ماه امسال به بازار عرضه شده است.
توضیحات: در بین این همه خواننده پاپ که موسیقی به اصطلاح غمگین ارائه می دهند، گفته می شود مازیار فلاحی سلطان غم است؛ حالا خودتان حسابش را بکنید! ماجرا تا جایی پیش رفته که او چند بار روی استیج، حین خوانندگی خودش نیز اشک ریخته است.
مدار بی قراری
- خواننده: بابک جهانبخش
- ترانه سرا: محسن شیرالی، بابک جهانبخش
- آهنگ ساز: بابک جهانبخش، امیر میلاد نیکزاد، انوشیروان نتقوی
- تنظیم کننده: امیرمیلاد نیکزاد، امیرحسین اویسی، رضا تاجبخش، نیمان، انوشیروان تقوی، مسعود همایونی، امیرحسین کاشانیان، معین راهبر
نخستین آلبوم بابک جهانبخش 31 ساله با عنوان «چی شده» سال 84 به بازار آمد. دومین آلبومش با فاصله ای سه ساله و در سال 87 عرضه شد اما از سال 89 به صورت مرتب، هر سال یک آلبوم منتشر کرده که آخری اش همین «مدار بی قراری» است که شهریور امسال عرضه شد. او یکی از پنج خواننده برتر کنسرت های پاپ ایران است. کنسرت هایش پیوسته سلد اوت می شود و چند اجرای خارج از کشور نیز برگزار کرده است.
توضیحات: بابک جهانبخش هم مانند اکثر پاپ استارهای روز موسیقی، صدای زیر دارد و لحن خواندنش همان حالت ملتمسانه و ناله وار را که امروز مورد توجه اکثریت مخاطبان موسیقی پاپ است، به خوبی بیان می کند.
آلبوم های سنتی
فصل عاشقی
- خواننده: سالار عقیلی
- شاعر: اسحاق انور، رضا دربندی، حافظ
- آهنگ ساز: رضا دربندی، اسحاق انور
- تنظیم کننده: پویا سرایی، غلامرضا صادقی
سالار عقیلی در سال جاری تا امروز سه آلبوم منتشر کرده و از این حیث رکورددار است. در واقع فصل عاشقی ششمین آلبوم او از سال گذشته تا شهریور امسال است.
زمانی علیرضا افتخاری با اختلاف فراوان پرکارترین خواننده موسیقی (تقریبا) سنتی بود.
فصل عاشقی از نوازندگان سرشناسی همچون ارسلان کامکار، علی جعفری پویان، پدرام فریوسفی، علیرضا خورشیدفر و کریم قربانی بهره برلده است.
این آلبوم باوجود اینکه فقط سه ماه از انتشارش می گذرد، در بازار نه چندان پررونق موسیقی سنتی استقبال خوبی داشته است.
باده تویی
- خواننده: محمد معتمدی، پوریا اخواص، راحله برزگری و صبا حسینی
- شاعر: مولانا، محمدحسین شهریار، نیما یوشیج و سلمان ساوجی
- آهنگ ساز: حسین علیزاده
- تنظیم کننده: حسین علیزاده
«باده تویی» مجموعه ضبط شده قطعاتی است که مهر ماه سال گذشته در کنسرت گروه هم آوایان به سرپرستی حسین علیزاده در سالن همایش های برج میلاد روی صحنه رفت. به تازگی آلبوم «آوای مهر» حسین علیزاده که مربوط به سال 1370 است نیز توسط انتشارات ماهور بازنشر شد.
علاوه بر این قرار است این شوالیه موسیقی سنتی، پس از 10 سال در آلبومی با عنوان «تربت» به بداهه نوازی تار بپردازد که پژمان حدادی او را با تنبک همراهی خواهد کرد.
«باده تویی» که جزوپخش نوروزی 93 بود، با استقبال مواجه شد تا هم توفیق دیگری برای علیزاده باشد، هم برای محمد معتمدی که روز به روز بر میزان مخاطبانش افزوده می شود.
زمزمه ها
- خواننده: سالار عقیلی
- شاعر: محمدرضا شفعی کدکنی
- آهنگ ساز و تنظیم کننده: حمید متبسم
«زمزمه ها» که اردیبهشت امسال منتشر شد، یکی از سه آلبومی است که امسال با خوانندگی سالار عقیلی به بازار آمد. این آلبوم سال 1390 در کلن آلمان و تهران اجرا و ضبط شده است.
«زمزمه ها» پنج قطعه با عناوین«به رنگ خواب»، «از آینه خورشید»، «با چشمه ساران»، «در شبی خزانی» و «تا دریایی نو» دارد که همگی از «زمزمه ها»ی شفیعی کدکنی بزرگ برگزیده شده اند.
این آلبوم موسیقی سنتی هم یکی از موفق ها در بازار موسیقی سنتی و میان طرفداران این سبک موسیقی در سال 1393 بوده است.
آرایش غلیظ
- خواننده: همایون شجریان
- شاعر: مولانا
- آهنگ ساز: سهراب پورناظری
- تنظیم کننده: غلامرضا صادقی
این آلبوم که شهریور ماه امسال انتشار یافت، به موسیقی فیلم «آرایش غلیظ» ساخته حمید نعمت الله اختصاص دارد که امسال روی پرده سینماها رفت. در این آلبوم دو قطعه با صدای همایون شجریان و باقی قطعات بی کلام است.
در قطعه «با من صنما» که یک قطعه اصطلاحا ریتمیک است و در ارکستر اسیونش از درامز و گیتار الکتریک استفاده شده، همایونش جریان خوانندگی کرده است که بازخوردهای بسیار متفاوتی نیز داشته است. برخی این خواننده 39 ساله را جسور و عامل تحرک در موسیقی سنتی دانسته و گروه مقابل، او را ادامه دهنده راه محسن نامجو دانسته اند و این کار را در شأن همایون ندیدند.
رفتم و بار سفر بستم
- خواننده: علیرضا قربانی
- شاعر: اسماعیل نواب صفا، پرویز وکیلی، بیژن ترقی، رهی معیری
- آهنگ ساز: علی تجویدی
- تنظیم کننده: کامبیز روشن روان
این آلبوم که حاوی شش قطه است، تیر ماه امسال به بازار آمد. «رفتم و ...» اجرای دوباره تصانیفی از استاد فقید موسیقی ایرانی، علی تجویدی است. اکثر ساخته های تجویدی با صدای اناث خوانده شده اما در این آلبوم با ارکستراسیون کامبیز روشن روان در جای صدای قربانی تنظیم دوباره شده است.
شاید بتوان این آلبوم را مجموعه ای تصحیح شده به لحاظ شرایط ضبط از کارهای علی تجویدی دانست که هیچ گاه از کیفیت ضبط های رادیویی قدیم رضایت نداشت.
در این آلبوم یکی از تصنیف های بسیار محبوب ایرانی با نام «دیدی که رسوا شد دلم» نیز با صدای قربانی اجرا شده است. پر واضح است که چنین آلبوم تصنیف محوری که به بازخوانی آثار محبوب گذشته اختصاص دارد، با استقبال بیشتری نسبت به خیلی از آلبوم های موسیقی سنتی مواجه شد.
سایر سبک ها
اشارات نظر
- خواننده: میلاد درخشانی
- شاعر: فروغ فرخزاد، محمدرضا شفیعی کدکنی، مهدی اخوان ثالث، هوشنگ ابتهاج، فصیح الزمان رضوانی، علیرضا داوری، کیان پورتراب
- آهنگ ساز: میلاد درخشانی
- تنظیم کننده: میلاد درخشانی، رضا تاجبخش، کیان پورتراب
این چهارمین آلبوم میلاد درخشانی است که در چند شماره قبل با خود او نیز درباره اش گفتگو داشتیم. برای نخستین بار خود او که علاقمند به موسیقی بدون کلام است، قطعاتی با کلام و با خوانندگی خودش ارائه کرده است که شهریور امسال به بازار آمد. «اشارات نظر» به صورت کلی در ژانر موسیقی تلفیقی قرار می گیرد.
در تیم نوازندگان و تنظیم کنندگان این کار چهره هایی همچون رضا تاجبخش، کیان پورتراب و یاشار خسروی دیده می شوند که اکثرا در ارکسترهای پاپ و راک به فعالیت مشغول هستند و از طرف دیگر پدرام درخشانی، کورش بابایی و شروین مهاجر هم به نوازندگی پرداخته اند که سازشانه متعلق به موسیقی سنتی است.
«اشارات نظر» جزو آلبوم های تلفیقی بود که با وجود ارائه غیرسوپرمارکتی تاکنون فروش خوبی داشته است.
رفته از دست
از گروه کامنت با خوانندگی ترانه سرایی، آهنگسازی و تنظیم از کیان پورتراب و با نوازندگی نیما رمضان، اشکان آبرون، آرین کشیشی، بردیا امیری و کیان پورتراب.
این نخستین آلبوم رسمی گروه کامنت پس از نزدیک به هشت سال فعالیت غیررسمی است. البته گروه کامنت در چند اجرای رسمی روی صحنه رفته و هر بار هم با استقبال هوادارانشان روبرو شده اما پس از دو آلبوم غیررسمی، برای اولین بار تصمیم به انتشار یک آلبوم رسمی گرفتند که اردیبهشت امسال به بازار آمد.
این آلبوم که مانند قطعات قبلی این گروه عموما در فضای پاپ راک، آلترناتیو راک و سافت راک کار شده، با استقبال هوادارانش روبرو شد.
اتاق گوشواره
از گروه دنگ شو با آهنگسازی و تنظیم طاها پارسا و رضا شایا روی اشعاری از مولانا، سعدی، عارف قزوینی، فریدون مشیری و سیمین بهبهانی و با خوانندنگی علی زند وکیلی و سعید آتانی که میهمان گروه دنگ شو بودند.
گروه دنگ شو نیز نخستین آلبوم رسمی اش را تجربه می کند. در توضیح انتخاب اسم اتاق گوشواره برای این آلبوم معتلق به ژانر تلفیقی آمده است: «در معماری ایرانی، در دو طرف اتاق شاه نشین، دو اتاق کوچکتر قرار دارد که به آنها اتاق گوشواره می گویند. زمانی که تعداد میهمان ها زیاد باشد، درهای اتاق گوشواره را باز می کنند تا میهمانی بزرگتر شود. در عمارت عالی قاپو و بسیاری از بناهای دیگر، نوازندگان در اتاق گوشواره می نواختند.»
دنگ شو پیش از این قطعاتی با صدای خوانندگانی متفاوت همچون امید نعمتی یا سپنتا مجتهدزاده را در فضای مجازی داشت و چند اجرای رسمی نیز در ایران و خارج از ایران روی صحنه برده است.
نظر کاربران
پاپ ،اول چاوشی.یعنی حرف نداره
پاسخ ها
خداییش.تک.
دیوار دور خانه ی من چینیست ......
اولا بنیامین وزانیار سال ۹۲آلبومشونو دادان،
ثانیا ما وحید بهادری نداریم که توو قسمت آلبوم بنیامین نوشتید
ثالثا فضای آلبوم زانیار مثل همچی هستجز شادمهری.
یکم از کارشناسای حرفه ای تر توو بخش موسیقیتون استفاده کنید.ممنون
فقط بنیامین
اول واخر همه خواننده ها استاد افتخاری
چرا از پادشاه فصلها چیزی نوشته نشده البوم زیباترین صدای اواز وموسیقی سنتی
همش تو این فکری افتخاریو بکوبی؟!!!!
استاد افتخاری کجا و امثال عقیلی و قربانی کجا؟!!
بی نظیرترین صدای تاریخ استاد افتخاریست
انقدر بنده خدارو کوبیدید که هر 3 سال دیگه یه البومم زوری میده..
پرطرفدارترین خواننده و تاثیرگذارترین صدا بی شک متعلق به استاد افتخاریست
استاد افتخاري حرف اول و آخرو مي زنه .
سالار عقيلي داره سالي 4 تا آلبوم آبگوشتي و آبكي ميده هيچكي صداش در نمياد
واقعا جالبه
به اين ميگن مافياي كثيف موسيقي
تنها صدای ماندگار افتخاری این صداها را به ضرب تبلیغات وتخریب به خورد مردم میدهند اما صدای افتخاری بر جان ودل مینشیند و همتا نداشته ونخواهد داشت
شجریانها وعقیلی وقربانی شاید در سطح هم وقابل قیاس باهم باشند اما استاد افتخاری یه سرو گردن بالاتر از همه وبا هیچ صدایی در مقیاس نمیگنجد استوار باد این صدای جادویی وبی بدیل
از بس به نواهای دلانگیز استاد دل افتخاری نازنین گوش جان سپردم دیگه هیچ صدایی به دلم نمینشیند
تنها صداست که میماند اما فقط صدای دلنواز استاد دل افتخاری نازنین
عقیلی ممکنه بشه شجریان ولی اولین البوم افتخاری در اوج جوانی مشخص کرد که او یک پدیده هست
به نظر من بهترین البوم امسال البوم جان جوانی بود مخصوصا اهنگهای جان جوانی بغض و اخرین بار و حبس که فوق العاده بودند هم ابی فوق العاده بود هم علیر ضا افکاری و هم افشین مقدم و داوود رحمت اللهی
سلام.میخواستم بدونم چرا آلبوم علی اصحابی و احسان خواجه امیری در این لیست وجود نداره؟
پس امپراوووووور کجاست؟
مرتضی پاشایی
بنیامین اسم اصلیش وحیدولی اولین آلبومش که هشتادوپنجه مجازبوده وزیرزمینی نخونده
خیلی جالبه اسمی از افتخاری نیست چون همه باید تعطیل بشن اگر اون بخونه
فقط و فقط احسان خان خواجه امیری
آلبومش هم بهترین سال 93 شد تبریک
چرا مهدی اجمدوند نیست؟آلبوم ازاین ساعت بهترین آلبوم بود
فقط و فقط البوم های علی تکتا همه ی البوماش قشنگه
باعرض پوزش کیوباکی قیاسمیکنیدعقیلی بشه استادشجریان؟یا استادافتخاری ک شاگروشجریان بوده وتصلامقایسه اشتباهه شما کاست بیداد شجریانروگوشکردید؟؟؟
سلام آلبوم مازیارفلاحی بهترین آلبومه!!!!! هیچ کس به پایش نرسیده
فقط اندی