پزشکیان مامور به مذاکره با آمریکا از سوی مردم
انتخاب حسن روحانی و مسعود پزشکیان در برابر سعید جلیلی یعنی مردم موافق مذاکره با آمریکا و رسیدن به توافقی مثل برجام هستند. پیام این رای واضحتر از هر رفراندوم و هیاهویی در مجلس است.
مصطفی داننده در عصر ایران نوشت: امروز کشور بار دیگر به دو بخش طرفدار مذاکره با آمریکا و مخالف آن تقسیم شده است. جبهه پایداری، برخی ائمه جمعه مانند سید احمد خاتمی و علمالهدی، و بخشی از اصولگرایان در جبهه مخالفان قرار دارند؛ در حالی که دولت، جریان اصلاحات، و تعدادی از اصولگرایان در دسته موافقان مذاکره هستند.
اما پرسش مهم این است: مردم کجای این ماجرا ایستادهاند؟ آیا آنها طرفدار مذاکره هستند یا مخالف آن؟
برای پاسخ به این پرسش، با توجه به نبود نظرسنجیهای علمی معتبر، ناچاریم به یک نوع رفراندوم غیرمستقیم یعنی انتخابات سالهای 1392 و 1403 استناد کنیم.
در سال 92، حسن روحانی و سعید جلیلی بهعنوان دو قطب اصلی انتخابات در مقابل یکدیگر قرار گرفتند. گرچه چهرههایی مانند قالیباف، ولایتی، محسن رضایی و غرضی نیز حضور داشتند، رقابت اصلی میان دو تفکر بود: حسن روحانی بهعنوان «شیخ دیپلمات» و سعید جلیلی بهعنوان «موعظهگر در مذاکره».
نتیجه انتخابات چه شد؟ حسن روحانی با 18 میلیون رأی پیروز شد، در حالی که سعید جلیلی تنها 4 میلیون رأی کسب کرد.
این نتایج بهوضوح نشان داد که مردم در آن دوره، طرفدار مذاکره با آمریکا بودند. این تصمیم منجر به مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا درباره مسئله هستهای و دستیابی به یک توافق شد.
اروپاییها بدون اجازه آمریکا گامی برنمیدارند، و روسیه و چین هم نمیتوانند ضربههای تحریم را جبران کنند. بنابراین، مذاکره مستقیم با عامل اصلی تحریم منطقی به نظر میرسید. در دوران مذاکره و پس از توافق، اقتصاد ایران ثبات را تجربه کرد؛ مردمی که امروز برای جلوگیری از گرانی خرید میکنند، در آن زمان صبر میکردند تا قیمتها ارزانتر شود.
اما با خروج ترامپ از برجام، اقتصاد ایران دچار شوک شد. این اتفاق نشان داد که چه در شرایط ثبات و چه در بحران، آمریکا نقش اصلی را ایفا میکند و تصمیم به مذاکره با این کشور، تصمیم درستی بود.
پس از روحانی، در یک انتخابات غیررقابتی، سید ابراهیم رئیسی به ریاستجمهوری رسید. او در ابتدا مخالف مذاکره با آمریکا بود، اما در نهایت دریافت که تنها راه خروج از شرایط بحرانی، بازگشت به برجام است. با این حال، طرحهایی همچون «زمستان سخت» از سوی برخی نزدیکان دولت، فرصت توافق مجدد را از ایران گرفت و اقتصاد کشور همچنان گرفتار تورم و گرانی باقی ماند.
شرایط در دولت رئیسی حتی از دولت دوم روحانی نیز دشوارتر شد. پس از درگذشت رئیسی و برگزاری انتخابات 1403، دوگانه مذاکره و عدم مذاکره دوباره مطرح شد. اینبار مسعود پزشکیان بهعنوان حامی مذاکره، در برابر سعید جلیلی قرار گرفت.
مردم، به شدت ناراضی از وضعیت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، به پای صندوقهای رأی رفتند و پزشکیان را بهعنوان رئیسجمهور برگزیدند.
مردم بار دیگر نشان دادند که حامی مذاکره با آمریکا هستند. با این حال، مشخص نیست چرا برخی جریانهای سیاسی مانند جبهه پایداری، خود را نماینده اکثریت مردم میدانند و میگویند نباید با آمریکا مذاکره کنیم.
مردم بهتر از این جریانها میدانند که بدون مذاکره و توافق، بهبود شرایط زندگی ممکن نیست. آنها نظر خود را بهروشنی اعلام کردهاند، و اکنون وظیفه پزشکیان و ظریف است که بدون توجه به هیاهوی نمایندگان مجلس، بهویژه برخی اقلیت پرهیاهو و 4 درصدی، این مأموریت را پیش ببرند. مردم به آنها اختیار دادهاند تا راهی برای برونرفت از این شرایط دشوار پیدا کنند.
نظر کاربران
مردم نه تنها خواستار مذاکره ورفع بدبختی وگرسنگی هستند بلکه مجازات کسانی که باعث عقب ماندگی هزار ساله شدین هم هستن
من به،شخصه موافق مذاکره سالم هستم ،این را هم میدانم باد بکاریم ،طوفان درو میکنیم ،۴۵ سال باد کاشتیم نتیجه اش این شد ، آنهایی که با تعامل وگفتگو وتوافق مشکل دارد ،چرا چون اغلب نونشان در تحریم وتنش وجنگ است
فقط مذاکره
دلواپسان منافع نامشروع و کاسبان تحریم مخالف با مذاکره با آمریکا هستن..
اصل مردم هستن و همه راضی به مذاکره هستن . و اون کسانی که در مقامات کشور قرار دارید . شما حاکم بر مردم نیستید خدمتگذار مردم هستید . و مردم شما رو انتخاب کردن که به نفع مردم کار کنید نه اینکه حرف حرف خودتون باشه ۸۰ ملیون نفر از مردم راضی به مذاکره هستن عده زیادی از مقامات راضی به مذاکره هستن . نباید بخاطر عده کمی که مخالف هستن. ایران نابود بشه . یادتون باشه حاکم بر همه چیز خداوند هست نه بنده خدا ... بنده خدا خدمت گذار هست برای راحتی خلایق نه فقط برای راحتی خودش و یادتون نره همه راضی به مذاکره هستن
رابطه با آمریکا کشور را نجات میدهد
این وضعیت تورم و گرونی اگر در مذاکره با آمریکا رفع و رجوع میشود و وضع زندگی ورفاه مردم درست میشود حتما اینکار باید صورت بگیرد و مردم دکتر پزشکیان رای داده اند که اولویت کاریش سروسامان دادن وضع موجود باشد ولاغیر
مردم چه کاره هستن؟؟؟؟
لطفا از طرف من مامور نشه
مومن از ی سوراخ ۲ بار گزیده نمیشه
هم پرسی بزارن هرچی رای مردم شد انجام بدن
دقیقا کاملا درسته
17ساله زندگی مردم وجوونا رو نابود کردین تنها کسایی هم که از تحریم نفع بردن همین مخالفان توافقن
خدا خیرت بده ظریف مگه تو یه کاری واسه مردم بکنی
احسنت
من طرفدار مذاکره با آمریکا هستم
واقعا فکر میکنید که اصلا به فکر مردم هستند مردم هیچ جایگاهی در انتخاب کردن ندارند
هر چى روزنامه كيهان واقاى شريعتمدارى بگه بايد ملت گوش كنن
فقط مذاکره
اونا که مخالفن نونشون و ماندگار بودنشان در دشمنی با آمریکا و مذاکره است این را دیگه یه بچه پنج ساله هم متوجه هست
ظریف نماینده مردم است
اون کاسبها نمیدونندسکه چنده بدهکار مهریه ازکجا بیاره به وکاسبان مهریه بده
اون کاسبها نمیدونندسکه چنده بدهکار مهریه ازکجا بیاره به وکاسبان مهریه بده
دقیقاً تحلیل درستیه
از طرف من نظر نده ظریف نماینده من نیست ظریف نماینده مردم نیست
فقط مردم حق دارند
منم ظریف را قبول ندارم
فقط پزشکیان،فقط ظریف،به امید ایرانی بهتر
درودوسلام بر دکتر ظریف که دنبال رفع مشگلات ملت ایران هرچند که بهش تهمت وافترا ببندند او دست از ایران وحمایت از سرزمین مادریش نمیکشه
۹۹درصد موافق صلح ومذاکره هستند شاید یک درصد موافق جنگ ونزاع ودشمنی هستند که از درد مردم خبر ندارند شکماشون سیر وگنده است واز فقر ونداری شرمندگی بی خبرند
باید از مردم نظر سنجی بکنن
۹۰درصد مردم موافق مذاکره
۱۰ درصد مخالف .و کاسب تحریم هستن
سرت بکوب به دیوار
ما موافق مذاکره مسنثیم با امریکا هستیم و رفع تحریم وسلام
آفرین حرف حساب وبه جا
ظریف آدم باسوادیه
سلام ما باید با مردم آمریکا دوست باشیم نه با بیمارهای روانی آمریکا کشور است همانند کشور های دیگه مالک اشتر زمان است مسعود عزیز