زائران حاضر به تامین هزینه ۲۵۰میلیونی حج نیستند
هر چند سازمان حج و زیارت تا چند هفته پیش، به حاجیان دلنگران و منتظر اعلام کرده بود که زائران با پرداخت ۱۵۰میلیون تومان بهصورت علیالحساب، نزدیک به ۷۰درصد هزینه نهایی حج را تسویه کردهاند اما یکباره با قیمت نهایی ۲۵۰تا ۲۶۰ میلیونی مواجه شدهاند.
روزنامه همشهری: خرداد ۱۴۰۳و همزمان با اعزام نخستین کاروان زائران حج تمتع، بسیاری این حج را گرانترین سفر حج در تاریخ ایران نامگذاری کردهاند و نمیدانستند که چند ماه بعد، وقتی نوبت به ثبت نام حاجیان ۱۴۰۴میرسد، این حاجیان باید هزینههای بیشتر از قبل برای این سفر زیارتی پرداخت کنند.
هر چند سازمان حج و زیارت تا چند هفته پیش، به حاجیان دلنگران و منتظر اعلام کرده بود که زائران با پرداخت ۱۵۰میلیون تومان بهصورت علیالحساب، نزدیک به ۷۰درصد هزینه نهایی حج را تسویه کردهاند اما یکباره با قیمت نهایی ۲۵۰تا ۲۶۰ میلیونی مواجه شدهاند.
گلایه ودیعهگذاران ۱۷سال پیش
برای درک گلایه از هزینههای حج و دل نگرانی حاجیان بهتر است نیم نگاهی به اتفاقات شکلگرفته پیرامون هزینه حج، در ماههای منتهی به حج ۱۴۰۳داشته باشیم. چندماه قبل از شروع اعزام زائران حج تمتع ۱۴۰۳، آنهایی که در سال ۱۳۸۶ یک میلیون تومان بهعنوان هزینه ودیعهگذاری حج تقدیم سازمان حج و زیارت کرده بودند، متوجه شدند که این هزینه ودیعهگذاری در تمام این ۱۷سال با تغییر چندانی مواجه نشده است؛ با یک حساب سرانگشتی رقم این ودیعهگذاری به ۵میلیون تومان هم نمیرسد.
حج باز هم گران شد
« متقاضیان واجد شرایط ثبت نام حج تمتع باید ۱۵۰میلیون تومان بهصورت علیالحساب بپردازند و این رقم حدود ۶۰تا ۷۰درصد هزینه نهایی حج است؛ پیشبینی میشود که قیمت تمامشده حج برای زائران حدود ۲۱۰تا ۲۵۰میلیون تومان باشد.» این جملات غلامرضا رضایی، معاون امور حج و زیارت سازمان حج و زیارت، آب پاکی را بر دستان چشم انتظاران ریخت تا این علاقهمندان به زیارت خانه خدا بدانند، به دلایل مختلف سفر حج نسبت به سفر قبلی باز هم گرانتر خواهد شد.
نیم نگاهی به هزینه سفر عمره نشان میدهد که هزینه این سفر زیارتی از ۳۸میلیون سال ۱۴۰۱بعد از ۲سال وقفه بهدلیل کرونا به ۱۶۲تا ۱۸۸میلیون تومان در سال ۱۴۰۳رسید. اکنون نیز رقم ۲۵۰میلیون تومانی برای حج تمتع نشان میدهد که در بازه زمانی ۴ساله، هزینههای حج تمتع ۵/۶برابر بیشتر شده است.
دلیل افزایش قیمتها از نظر سازمان حج
موضوع افزایش قیمتها که این روزها مورد انتقاد زائران قرار گرفته است، ریشه در عوامل مختلفی دارد؛ موضوعی که علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت چندی پیش در توضیح مشخصشدن قیمت حج سال آینده به آن اشاره کرده بود.
بهگفته بیات«بعد از مشخصشدن نرخ ارز حج تمتع از سوی دولت و همچنین هزینههای هواپیمایی و سایر برنامهریزیها، هزینه قطعی حج تمتع اعلام خواهد شد.»
نظر کاربران
حج رو از حالت دولتی بودن خارج کنید و بگذارید مردم خودشان برای رفتن اقدام کنند . بعد میبینید که کاروانهای قسطی برای رفتن به حج بوجود میآید با نصف قیمت الان دولتی .
آقا به زیارت خانه خدا رفتن که واسطه لازم نداره چقدر خوبه در موسم حج دولت محترم عربستان شرایطی رو فراهم کنن که هر کسی خودش مشرف بشه و حتما هزینه اش هم کمتر خواهد شد و اینطور تعداد بیشتری به فیض زیارت نائل خواهند شد.
واقعا چه پیشنهادی چرا به فکر کسی نرسیده
کسب کار نون وآب داری شده واسه دولت
بهتر
حج ک بازیچه نیست تفرج نیست یک وظیفه وتکلیف شرعیه اتفاقآ وقتی دولت گرانش کنه این تکلیف شرعی ب لحاظ عدم استطاعت مالی ازگردن خیلیا ساقط میشه پس چه بهترازاین کارخیر فراوونه
آفرین احسنت بسیار پیشنهاد عالیه آفرین به این فکرت
چه توجیه خنده داری