۱۴۸۳۳۱۷
۳۱۲
۳۱۲
پ

رپورتاژ آگهی

آیا اندومتریوز روده خطرناک است؟

ر اساس تحقیقات، تقریباً یک سوم از زنان مبتلا به اندومتریوز، در بافت روده خود نیز اندومتریوز را تجربه می‌کنند و این آمار قابل توجهی است برای اینکه این بیماری را جدی بگیرید. بنابراین ادامه مقاله را بخوانید.

این سوالی است که بسیاری از افراد پس از تشخیص این بیماری می‌پرسند! آیا اندومتریوز روده خطرناک است یا خیر. در پاسخ به این سوال همان ابتدا باید اشاره کنیم که این بیماری جدی بوده و در صورت عدم درمان، می‌تواند عوارضی مانند ناباروری یا حتی بیماری‌هایی نظیر سرطان به همراه داشته باشد. اندومتریوز گاهی به بخش‌های دیگری مانند روده کوچک و آپاندیس نیز گسترش می‌یابد. بنابراین لازم است خطرات و عوارض آن را جدی بگیرید. بر اساس تحقیقات، تقریباً یک سوم از زنان مبتلا به اندومتریوز، در بافت روده خود نیز اندومتریوز را تجربه می‌کنند و این آمار قابل توجهی است برای اینکه این بیماری را جدی بگیرید. بنابراین ادامه مقاله را بخوانید.

اندومتریوز روده چیست؟

اندومتریوز روده به رشد غیرطبیعی بافت اندومتر در داخل یا روی سطح روده گفته می‌شود. این بیماری که معمولاً بخش‌های تحتانی روده و بالای رکتوم را تحت تأثیر قرار می‌دهد، می‌تواند علائمی ایجاد کند که موجب تغییر کیفیت زندگی افراد می‌شود. اندومتریوز روده‌ بر اساس محل و عمق نفوذ بافت به دو نوع سطحی و عمیق تقسیم می‌شود. نوع عمیق آن زمانی رخ می‌دهد که بافت اندومتر به دیواره روده نفوذ کند. برای تشخیص سریع بیماری و جلوگیری از عوارض و مشکلات بیشتر، در ابتدا لازم است علائم آن را بشناسید.

علت و علائم اندومتریوز روده

علت دقیق اندومتریوز روده مشخص نیست، اما نظریه اصلی به "قاعدگی برگشتی" اشاره دارد، جایی که خون قاعدگی به جای خروج از بدن، به سمت لگن باز می‌گردد. عوامل دیگری نیز ممکن است نقش داشته باشند، از جمله تغییرات سلولی باقی‌مانده از جنین، انتقال سلول‌های آندومتر از طریق خون یا سیستم لنفاوی، عوامل ژنتیکی، جراحی‌های مربوط به رحم که سلول‌های آندومتر را به روده منتقل می‌کنند، و اختلالات سیستم ایمنی که مانع از شناسایی و حذف بافت اندومتر می‌شوند. نشانه هایی که موجب می شود شما برای تشخیص این بیماری به متخصص مراجعه کنید، شامل موارد زیر می‌شود:

  • قاعدگی دردناک
  • درد هنگام رابطه جنسی
  • درد هنگام تخلیه روده و مثانه
  • اسهال
  • یبوست
  • نفخ شکم
  • خونریزی از رکتوم
  • خستگی
  • حالت تهوع
  • درد قبل و در طول دوره قاعدگی
  • خونریزی شدید در طول دوره قاعدگی یا بین دوره‌ها

علائم این بیماری ممکن است با مشکلات دیگر نظیر سندرم روده تحریک پذیر یا سرطان روده بزرگ اشتباه گرفته شود. بنابراین از مصرف دارو و درمان‌های خودسرانه پرهیز کنید. چراکه ممکن است نیاز به درمان کردن سرطان روده بزرگ داشته باشید!

شما میتوانید برای مشاوره، با مطب دکتر امیرحسین امامی میبدی تماس بگیرید. (۰۹۱۲۴۰۳۴۸۰۰)

عوارض و خطرات اندومتریوز روده

تا اینجا با این بیماری و همچنین علت و علائم آن آشنا شدید. از اینجا به بعد قصد داریم شما را با خطرات و عوارض این بیماری بیشتر آشنا کنیم.

خطرات عدم تشخیص و درمان به موقع

عدم تشخیص و درمان به‌موقع اندومتریوز روده می‌تواند عواقب جدی به همراه داشته باشد. این بیماری در برخی موارد منجر به ناباروری می شود و این از مهم‌ترین اثرات این بیماری است؛ زیرا اندومتریوز می‌تواند لوله‌های فالوپ را مسدود کند و مانع از رسیدن تخمک به اسپرم و فرآیند باروری شود. اگرچه زنان مبتلا به درجات خفیف یا متوسط بیماری همچنان شانس بارداری دارند، اما در موارد پیشرفته، این احتمال کاهش می‌یابد و حتی ممکن است شرایط برای بارداری دشوارتر شود. پزشکان در برخی موارد توصیه می‌کنند که تصمیم به بارداری به تعویق نیفتد، زیرا پیشرفت بیماری می‌تواند بارداری را پیچیده‌تر کند.

خطرات آندومتریوز در بروز سرطان تخمدان

یکی دیگر از خطرات آندومتریوز روده، افزایش ریسک ابتلا به سرطان‌های مرتبط با دستگاه تناسلی، مانند تخمدان و رحم است. اندومتریوز روده می‌تواند خطر ابتلا به سرطان تخمدان را افزایش دهد، به‌ویژه زمانی که بیماری به‌موقع تشخیص داده نشده و درمان نشود. در مراحل اولیه اندومتریوز، احتمال بروز سرطان تخمدان پایین است، اما با پیشرفت بیماری و رشد مداوم بافت‌های غیرطبیعی اندومتر، این خطر بیشتر می‌شود و در طول زمان می‌تواند زمینه‌ساز تحولات سرطانی شود. به همین دلیل، درمان به‌موقع و پیگیری‌های منظم پزشکی برای کاهش این خطر ضروری است.

روش های کنترل خطرات اندومتریوز روده

برای درمان این بیماری، پزشکان با توجه به شدت علائم، پزشک درمان مناسب را انتخاب می‌کند. درمان ممکن است شامل مصرف داروهای هورمونی یا ضد درد باشد و در موارد شدیدتر، جراحی برای حذف بافت‌های آسیب‌دیده انجام شود. انتخاب روش درمانی به شدت بیماری، وضعیت باروری بیمار، و میزان درگیری روده بستگی دارد. برخی از این روش‌های درمانی عبارتند از:

  • هورمون درمانی: داروهای هورمونی، مانند قرص‌های ضد بارداری، با کاهش فعالیت هورمونی دوره قاعدگی، رشد بافت اندومتر را متوقف می‌کنند و از تشکیل بافت جدید جلوگیری می‌کنند.
  • داروهای ضد درد: داروهای مسکن مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن برای کاهش درد و التهاب ناشی از اندومتریوز در مراحل خفیف بیماری تجویز می‌شوند.
  • جراحی اندومتریوز روده: اگر دارودرمانی مؤثر نباشد، جراحی برای برداشتن بافت‌های آسیب‌دیده انجام می‌شود. روش‌های جراحی مختلفی وجود دارد که بسته به شرایط بیمار انتخاب می‌شود. ممکن است متخصص از لاپاراسکوپی روده در این زمینه کمک بگیرد.

سخن آخر

اندومتریوز روده یکی از بیماری‌هایی است که اگرچه در مراحل اولیه ممکن است کم‌خطر به نظر برسد، اما در صورت عدم درمان می‌تواند به مشکلات جدی مانند ناباروری و حتی افزایش ریسک سرطان منجر شود. تشخیص زودهنگام و درمان مناسب، کلید پیشگیری از عوارض این بیماری است. به همین دلیل، در صورت مشاهده علائم مشکوک، مراجعه به پزشک متخصص و پیگیری‌های منظم بسیار ضروری است.

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج