۱۴۷۷۰۹۴
۳۴ نظر
۲۴۰۳
۳۴ نظر
۲۴۰۳
پ

یک اتفاق شوکه کننده که طی ۵۰ سال در ایران رخ داد

«سال ۱۳۵۱ متوسط سن جامعه ما ۲۲ سال و امروز ۳۲ سال است، این یعنی جمعیت ایران طی این مدت، ۱۰ سال پیر شده است. وقتی می‌بینیم کلید حل این معضل به دست مردم وخانواده هاست، باید با مردم، جامعه، بانوان و آقایان ارتباط خود را وثیق کنیم که این کار هنر خود را می‌طلبد.»

ایرنا:دبیر ستاد ملی جمعیت با بیان اینکه کشور نسبت به ۵۰ سال قبل ۱۰ سال پیرتر شده است، گفت: برای حل معضل جمعیت همه افراد و دستگاه‌ها باید احساس مسئولیت کنند. 

ایران

مرضیه وحید دستجردی که به تازگی با حکم رئیس جمهور به عنوان دبیر ستاد ملی جمعیت منصوب شده است، روز سه شنبه در نشست با وزیر بهداشت که در ستاد ملی جمعیت برگزار شد، گفت: مسئله جمعیت یک مسئله بین بخشی است و ستاد ملی جمعیت، وزارت بهداشت یا هر دستگاهی به تنهایی نمی‌تواند در این خصوص کاری انجام دهد. 

وی افزود: باید همه همکاری کنند تا این مسئله بزرگ که امروز به یک معضل بزرگ برای کشور تبدیل شده، حل و فصل شود و بتوانیم در جاده پیشرفت و توسعه در این زمینه گام برداریم. 

دبیر ستاد ملی جمعیت با بیان اینکه امیدواریم ستاد ملی جمعیت همکاری همه افراد و دستگاه‌ها را همراه خود داشته باشد تا بتوانیم به این ماموریت بزرگ جامه عمل بپوشانیم، اظهار کرد: قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده راه را برای ما مشخص کرده و گام‌های خوبی هم تاکنون برداشته شده است، اما این گام‌ها نمی‌تواند ما را به اهداف برساند و راه طولانی و پرفراز و نشیبی پیش رو داریم. 

دستجردی ادامه داد: باید چالش‌ها و موانع را شناسایی کرده، از دستگاه‌ها کمک بگیریم، سیاست‌گذاری مناسب و برنامه ریزی‌های کاملا حساب شده و زمان دار داشته باشیم تا به اهداف برسیم. 

وی با بیان اینکه فرصت جبران، کوتاه است و به زودی از دست می‌رود و باید طوری عمل کنیم که سر موعد خود به اهداف برنامه‌ها برسیم، گفت: زمانی نرخ باروری کلی در سال ۱۳۵۱ در ایران حدود ۶.۸ بود که در سال ۹۸ به ۱.۶۵ رسید. نرخ رشد جمعیت در سال ۱۳۷۰ بالغ بر ۳.۶ بوده و امروز ۰.۷ درصد است، اگر با همین دست فرمان پیش رویم، در سال ۱۴۳۰ به رشد منفی می‌رسیم، یعنی ۲۵ سال آینده مسن‌ترین کشور منطقه خواهیم بود. 

دبیر ستاد ملی جمعیت با بیان اینکه به عنوان متخصص زنان و زایمان، وقتی می‌بینم برخی افراد از فرزندآوری گریزانند و این تفکر حتی در برخی زنان هم وجود دارد، متاسف می‌شوم و احساس خطر می‌کنم، خاطرنشان کرد: ۶ ماه ابتدایی امسال، ۶ درصد نسبت به ۶ ماه ابتدایی سال گذشته کاهش موالید داشته ایم. این معضلات دغدغه‌های همه سیاستگذاران و در راس آن‌ها مقام معظم رهبری است. 

دستجردی افزود: رهبر معظم انقلاب در اولین جلسه دولت چهاردهم، شخص وزیر بهداشت را مورد خطاب قرار دادند و فرمودند درباره مسئله جمعیت تدبیر و این موصوع را دنبال کنند. بنابراین، همه ما در قبال مسئله جمعیت که اکنون معضل اجتماعی است و در آینده می‌تواند معضل سیاسی و امنیتی شود، باید احساس مسئولیت و وظیفه کنیم. 

وی اضافه کرد: بخشی از کار ما تکالیف قانونی است و دستگاه‌ها باید مسئولیت خود را در این زمینه انجام دهند و ستاد نیز مسئولیت دارد که دستگاه‌ها را پای کار بیاورد. یک مسئولیت هم در قبال مردم داریم و و باید با مردم عزیزمان بهترین ارتباط را برقرار کنیم. 

دبیر ستاد ملی جمعیت یادآور شد: سال ۱۳۵۱ متوسط سن جامعه ما ۲۲ سال و امروز ۳۲ سال است، این یعنی جمعیت ایران طی این مدت، ۱۰ سال پیر شده است. وقتی می‌بینیم کلید حل این معضل به دست مردم وخانواده هاست، باید با مردم، جامعه، بانوان و آقایان ارتباط خود را وثیق کنیم که این کار هنر خود را می‌طلبد. 

دستجردی با دعوت از همه صاحبنظران و حتی مردم عادی برای ارائه ایده به ستاد ملی جمعیت، گفت: از همه می‌خواهیم به ما ایده دهند و کمک و راهنمایی کنند تا بتوانیم به جامعه بگوییم شاید زیباترین حادثه یک خانواده، فرزند دار شدن است و اتفاقی از این شیرین‌تر برای آن‌ها وجود ندارد. 

وی افزود: از همه جمعیت شناسان، جامعه‌شناسان و روانشناسان می‌خواهیم به کمک ما بیایند. جمعیت باید دلی افزایش یابد نه دستوری، و این متخصصان باید در این زمینه به ما کمک کنند. 

دستجردی در پایان، از زحمات اعضای ستاد ملی جمعیت، اعتماد رئیس‌جمهور و حضور وزیر بهداشت در این جلسه، تشکر و با تاکید بر اهمیت مسائل جمعیتی، خاطرنشان کرد: اگرچه بر اساس قانون، ۶۰ درصد مسئولیت‌ها بر عهده وزارت بهداشت است، اما مسائل اقتصادی و معیشتی نیز بسیار مهم بوده و در حیطه وظایف سایر دستگاه‌ها قرار دارد. 

وی گفت: خوشبختانه دکتر ظفرقندی با جدیّت پای کار هستند و حمایت‌های همه‌جانبه‌ای از موضوع جمعیت دارند. ایشان تمام دستگاه‌های تحت امر خود را برای تحقق اهداف جمعیتی بسیج کرده‌اند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 11/5 ميليون

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ناشناس

    تنها راه پایان دادن به سیاست دشمنی با جهان است تا با رونق اقتصاد همه مشکلات از جمله این مورد حل شوند

  • بنده خدا

    با کدام کار و امید جوانان ازدواج کنن من خودم دو تا پسر مجرد دارم هم خدمت رفتن هم درس خوندن

  • f

    جوانان ایران که با این تورم افسار گریخته تمایلی به ازدواج ندارند وامیدی هم به زندگی آینده ندارند پس چندسال بعد پیری جمعیت چیز عجیبی نیست

  • آریایی

    دلتون خوشه از جمعیت حرف میزنین جمعیت فعلی دارن ازگشنگی میمیرن روزی هزاربارآرزوی مرگ میکنن

  • اسماعیل

    پنجاه ساله ام. سه تا دارم پشیمانم

  • ناشناس

    واقعا خجالت بکشید برای مردم چی گذاشتید که از جوانی جمعیت صحبت می کنید

  • بدون نام

    طبق یافته های علمی استفاده از ظروف و کیسه های پلاستیک از دلایل اصلی نازایی در ایران است .یک دلیل دیگر هم داروهای ناباروری است که خانمها برای دوره موقت استفاده می کنند غافل از آنکه باعث نازایی طولانی مدت و حتی ایجاد نازایی میشه

  • بی نام

    آره .... جمعیت گدا و گشنه تولید کنیم 😏

  • پویا

    راه حلش واضحه . از بین بردن تورم و گرانی

  • آریانا

    خداکنه جمعیت کمتر شه

  • ناشناس

    وقتی یک آجر این مملکت مال جوانان نیست کاری نیست پولی نیست ازدیاد جمعیت چی؟!؟!؟!؟!؟!

  • گل یخ

    ما نزدیک ۷سال هست ازدواج کردیم وقتی خودمون امیدی به زندگی نداریم برای چی یکی دیگه رو بیاریم بدبخت شه

  • بهرام

    اقتصاد و معیشت مردم را درست کنید تا جمعیت زیاد بشه. وقتی هزینه های بارداری و زایمان سر به فلک کشیده و کمرشکن است چگونه زوج ها بچه دار شوند؟

  • ناشناس

    10میلیون جمعیت در رفاه آسایش خیلی بهتر از 90میلیون گرسنه و فقیر می باشد ضمنا سیاست های غلط سیستم باعث این بدبختی و وضعیت شده و اگر می خواهند مملکت درست شود یا دست به اصلاحات گسترده مانند عربستان بزنند یا واگذار کنند

  • رها

    وقتی توان پرداخت اجاره بها را نداری مجبوری در متراژ کمتر سکونت کنی بنابراین تعداد نفرات هم کمتر میشود

  • خنگول

    از این اتفاق های شوکه کننده در این ۵۰ سال ، زیاد داشتیم و خواهیم داشت.

  • حام

    الهی که زودتر بمیریم از ایران خراب شده نجات پیدا کنیم.زندگی نکردیم.خدا لعنتتون کنه

  • فرشاد

    دوتا بچه دارم ۳سال هنوز نتونستم یک کیلو گوشت قرمز براشون بخرم
    چی میخوای درست کنید

  • عشقپولیس

    خدا لعنتتون کنه مردم به زور شکم خودشونه پر میکنن براچی یه دیگه رو بدنیا بیارن تا با بدبختی بزرگ بشه روزی هزار بار بگه برا چی مرا درست کردیت

  • بی نام

    فدای سرت افغانی وارد کردیم با قدرت باروری فوق العاده

  • سالار

    جوانان به علت نداشتن شغل واینده از گرفتن زن میترسند چون نمیتوانند زندگی را با این شرایط بچرخانند

  • هیچ

    آلمان فرانسه ایتالیا انگلیس ژاپن سوید سویس اروپا خیلی از کشورها این مشکل را دارند ولی تو سرشان نمی زنند

  • جواد

    چیزی که در ایران وجود ندارد احساس مسئولیت است کله گنده ها و مسئولین دو لوپی میخورن بلانسبت میگن گور بابای مردم

  • موسیو

    منم همینطور.

  • هموطن

    وقتی مردم نه حوصله دارن نه درآمد انگیزه ای نمی مونه برای ازدیاد جمعیت وقتی درآمدها خوب بشه همه چی خودبخود درست میشه باشعار دادن هیچ اتفاقی نمی یوفته

  • اسفندیار

    خانم دکتر ازشمابعیده اینطوری حرف زدن،کلیدحل این مساله دست مردم نیست بلکه دست مسئولان می‌باشد بعضی از کشورهای عربی با پول کشورما یکی۱۲تا بچه تولیدکنندگان اونوقت توکشورخودمان یاروبعلت فقر قادربه ازدواج نیست،،جوانان امیدی به آینده ندارن چه برسه به ازدواج وفرزندآوری،،شما بسترها آماده کنید تولیدمثل باما، من سراغ دارم ۱۱ماه عقدکرده هنوز وام ازدواجش تعین شعبه نشده منتظره که وام بگیره ازدواج کنه اونوقت حضرتعالی میگید کلیدی معما دست مردمه،نه خانم کلید دست مسئولان

  • بازنشسته

    اقای دستجردی خود شما که مسعول هستی خدا وکیلی چندتا بچه داری

  • اشک

    اینا اگه به مردم توجه داشتند اینهمه جوان که در آستانه پیرمردی هستند به این وضعیت نبودند

  • موسیو

    از زمانه خیلی عقبی!

  • اسفندیار

    بروعمو،برو خدا روزیت جایی دیگه حواله کنه،کیسه‌های پلاستیکی عامل نازیی نیستن، تورم وگرانی عامل. مسئولان بی کفایت عامل هستن،مدیران بی سواد‌عامل هستن بیکاری جوانها عامل هستن،بی مسکنی وسرپناه جوانها عامل هستن، اختلاس بعضی از مسئولان عامل هستن،تبعیض وبی عدالتی عامل هستن، دخالت بیجا درامور کشورهای دیگه وندیدن مشکلات خودمان عامل نازایی درکشورهای نه ظروف پلاستیکی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج