۱۴۷۳۶۰۵
۴۰۱
۴۰۱
پ

ایده غیرممکن دانشمندان سرانجام ممکن شد

بنظر شما رشد گیاهان بدون نیاز به نور خورشید امکان‌پذیر است؟ اخیرا دانشمندان راهی برای عملی کردن این ایده پیدا کرده‌اند.

گجت‌نیوز: آیا گیاهان می‌توانند بدون نور خورشید رشد کنند؟ این سوال که شاید روزی شبیه به داستان‌های علمی-تخیلی به نظر می‌رسید، حالا به یکی از چالش‌هایی تبدیل شده که محققان با استفاده از روشی نوآورانه به نام «الکتروکشاورزی» در حال بررسی آن هستند. این فناوری نوین می‌تواند تعریف ما از کشاورزی را تغییر دهد و به راه‌حلی برای مقابله با بحران‌های غذایی و چالش‌های زیست‌محیطی جهان تبدیل شود.

گامی بزرگ به سوی آینده‌ای پایدار با الکتروکشاورزی

در الکتروکشاورزی، همان‌طور که از نامش پیداست، گیاهان بدون نیاز به فرآیند سنتی فتوسنتز با استفاده از الکتریسته رشد می‌کنند. این روش بر پایه فرآیندی به نام الکترولیز انجام می‌‌شود که طی آن دی‌اکسیدکربن به ماده‌ای به نام استات (نوعی نمک) تبدیل می‌شود. استات به‌عنوان منبع کربن، جایگزین نور خورشید برای تغذیه گیاهان می‌شود و به آن‌ها امکان رشد می‌دهد.

حتی دانشمندان گیاهانی طراحی کرده‌اند که می‌توانند در تاریکی مطلق و تنها با تغذیه از استات رشد کنند. این دستاورد نه تنها مرزهای علمی را گسترش داده، بلکه کاربردهای حیرت‌انگیزی مثل امکان کشاورزی در فضا و تولید مواد غذایی در محیط‌های چالش‌برانگیز و کم‌نور را به همراه دارد. این فناوری آینده‌ای روش برای مقابله با بحران‌های جهانی پیش رو ترسیم می‌کند.

photo_3_2024-11-27_14-13-20

از مزرعه به شهر؛ انقلاب غذایی در راه است

برخی از دانشمندان معتقدند که با استفاده از این روش می‌توان تا ۹۰ درصد از زمین‌های کشاورزی را آزاد کرد و از آن‌ها برای احیای طبیعت و جنگل‌کاری استفاده کرد. تصور کنید مزارع عمودی و سرپوشیده، نزدیک به شهرها ساخته شوند و محصولات کشاورزی در آنجا تولید شود. در این صورت، می‌توانیم زمین‌های وسیعی را به طبیعت بازگردانیم.

شهرها می‌توانند از فضاهای بلااستفاده مانند پشت بام‌ها و ساختمان‌های قدیمی برای ایجاد مزارع عمودی استفاده کنند. این مزارع می‌توانند بدون نیاز به نور خورشید و در هر شرایط آب و هوایی، مواد غذایی تولید کنند.

برای مثال، بیابان‌ها می‌توانند به مناطقی سرسبز و محلی برای رشد گیاهان تبدیل شوند و مناطق شهری قادر خواهند بود محصولات تازه‌ای را بدون نیاز به نور خورشید، سموم دفع آفات یا آب زیاد پرورش دهند. با کارآمدتر کردن منابع در کشاورزی، این روش می‌تواند اثرات زیست‌محیطی کشاورزی از جمله جنگل‌زدایی و کمبود آب را به‌طور چشمگیری کاهش دهد.

چالش‌های الکتروکشاورزی

اگرچه الکتروکشاورزی پتانسیل بالایی دارد، اما هنوز چالش‌های زیادی پیش روی آن است. به عبارتی الکتروکشاورزی هنوز در مرحله آزمایشی قرار دارد و دانشمندان در تلاشند تا فرآیند رشد گیاهان بدون نیاز به نور را هرچه زودتر عملی کنند.

photo_1_2024-11-27_14-13-20

برای اینکه بتوانیم از روش‌های قدیمی کشاورزی دست بکشیم و به روش‌های نوین روی بیاوریم، به سرمایه زیادی نیاز داریم. ممکن است این یکی از چالش‌برانگیزترین مراحل باشد، مخصوصا تا زمانی که افراد یک جامعه با کمبود مواد غذایی مواجه نشوند، مشکلی در روش‌های فعلی کشاورزی احساس نمی‌کنند.

این فناوری آینده‌ای روشن را نوید می‌دهد. الکتروکشاورزی می‌تواند مشکلات جهانی مثل قحطی را حل کند و نیازهای غذایی رو به رشد جمعیت جهان را برطرف سازد. با این روش، می‌توانیم بدون آسیب رساندن به محیط زیست، غذای کافی تولید کنیم.

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج