۱۴۶۵۵۵۲
۲۱۰۴
۲۱۰۴
پ

اتباع، سند این کالای ایرانی را به نام خود زدند!

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت گفت: بیشتر قاچاق زعفران به افغانستان انجام و سپس به سایر کشورها از جمله هند با برند افغان صادر می شود.

ایرنا: سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت گفت: بیشتر قاچاق زعفران به افغانستان انجام و سپس به سایر کشورها از جمله هند با برند افغان صادر می شود.

photo_2024-10-27_08-14-01

«سید روح اله لطیفی» در کانال خود در یکی از شبکه های اجتماعی افزود: زعفران در کنار خشکبار از کالاهای مزیت دار ایران است که با وجود سهم بالای ایران در تولید این محصول در جهان نقش آفرینی آن در بازارهای جهانی شایسته نیست و باید با نگاه ملی، در کنار هم برای تولید، فراوری، بسته بندی، بازاریابی و فروش آن برنامه داشته باشیم و دولت نقش تسهیلگری، مشوق و همراه را در این خصوص ایفا کند.

سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت معدن تجارت ایران اظهار داشت: صادرات زعفران در ۶ ماهه نخست امسال ۵۷ هزار و ۱۰۱ کیلو گرم (۵۷.۱ تن) به ارزش ۴۹ میلیون و ۴۶۵ هزار و ۹۶۰ دلار بوده که نسبت به ۶ ماهه نخست سال گذشته در وزن ۴۱.۵ درصد و در ارزش ۵۲.۲ درصد کاهش داشته است.

وی تصریح کرد: حدود ۴۵ درصد از زعفران صادر شده در این مدت در قالب بسته بندی بین یک تا ۳۰ گرم انجام شد و حدود ۵۵ درصد هم بالای ۳۰ گرم و در قالب فله ای بوده است که این میزان نسبت به مدت مشابه که ۷۱.۳ درصد به شکل فله ای و ۲۸.۷ درصد در قالب بسته بندی بوده، رشد خوبی در صادرات با هویت ایرانی داشته است.

لطیفی گفت: با وجود حفظ سطح زیر کشت زعفران و تداوم تولید شاهد کاهش صادرات زعفران بودیم که شاید بتوان گفت میزان قاچاق این محصول، به اندازه همان مقدار کاهشی است که در آمار صادرات رسمی زعفران از گمرکات کشور به بازار جهانی نشان می دهد.

وی در خصوص چرایی قاچاق اظهار داشت: قاچاق با قانون گریزی زمانی اتفاق می‌افتد که این اقدام قبیح برای عامل آن صرفه داشته باشد و مجازات آن بازدارنده نبوده و یا از طریق قانونی موانع بیشتری داشته باشد.

سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت معدن تجارت ایران در خصوص چرایی قاچاق زعفران به افغانستان، افزود: نخست این که استان های تولیدکننده اصلی این محصول همجوار با افغانستان بوده و خروج زعفران از کشور از طریق شهروندان ایرانی و افغانستانی که گاهی اوقات نسبت قومی و فامیلی دارند راحت تر انجام می شود.

وی اضافه‌کرد: موضوع دوم به مساله رفع تعهد ارزی بر می گردد. تمایل به عدم بازگشت ارز، سبب شده تا بخشی از فعالان این حوزه به سمت صادرات غیر رسمی کشیده شوند.

لطیفی ادامه‌داد:‌ موضوع سوم به همجواری افغانستان با کشور هند بر می گردد که مصرف کننده ۵۰ تا ۶۰ تن زعفران در سال است. همکاری این دو کشور در بحث تعرفه گمرکی سبب شده تا زعفران ایرانی اگر از کانال افغانستان به هند صادر شود برای این کشور با تعرفه صفر درصدی همراه است در حالی که این عدد برای تجار با مبدا ایران به کشور هند ۳۸ درصد است.

وی تصریح کرد: هم تجار با نگاه ملی به این موضوع توجه کنند و هم مسئولان حوزه دیپلماسی اقتصادی با رایزنی با مسئولان هند زمینه تعاملات بهتری بین دو کشور ایجاد کنند تا مانع تجارت غیررسمی طلای سرخ که یکی از ارزآورترین محصولات کشاورزی است، شوند.

لطیفی یادآور شد: تسهیل تجارت و رفع چالش های تعهد ارزی هم می تواند به کاهش تجارت غیررسمی زعفران کمک کند.

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

می‌خواید یکبار برای همیشه از «بی‌پولی» خلاص شید؟ این وبینار رایگان برای شماست 👇

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج