طرز تهیه دلمه برگ مو، غذای پرطرفدار ترکی
دلمه برگ مو، یکی از لذیذترین غذاهاست که اگرچه به ظاهر ساده و مختصر به نظر میرسد، ولی مرحله آمادهسازی سخت و وقتگیری دارد.
برترینها: دلمه برگ مو، یکی از لذیذترین غذاهاست که اگرچه به ظاهر ساده و مختصر به نظر میرسد، ولی مرحله آمادهسازی سخت و وقتگیری دارد.
مواد لازه برای تهیه دلمه برگ مو
دلمه یک غذا واقعا خوشمزه و عالی می باشد که تقریبا در پیک نیک ها از این غذا استفاده میشد که کمتر کسی وجود دارد که به این غذا علاقه نداشته باشد.
حالا ما در ادامه همراه شما هستیم تا این غذای فوق العاده خوشمزه را همراه با هم درست کنیم و از خوردن نهایت لذت را ببریم.
- برگ مو:به مقدار لازم
- گوشت چرخ کرده:۳۰۰ گرم
- برنج:یک پیمانه
- سبزی دلمه( گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون) به یک نسبت با گشنیز کمی بیشتر:۳۰۰ گرم
- پیاز متوسط:دو عدد
- لپه:یک پیمانه
- نمک:به مقدار کم
مواد لازم برای چاشنی دلمه
- آب:یک پیمانه
- سرکه:نصف پیمانه
- شکر:یک قاشق غذا خوری
- نمک:به مقدار کم
- دلمه برگ مو
طرز تهیه دلمه برگ مو
لپه و برنج را جداگانه خیس کنید.
و بعد نیم پز کنید.
تابه ای را روی حرا رت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. بعد پیاز را به همراه کمی زرد چوبه به روغن اضافه کنید و تفت دهید.
وقتی رنگ پیاز طلایی شد ، گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
برنج و لپه نیم پز شده را به گوشت درحال تفت خوردن اضافه کنید و هم بزنید.در آخر سبزی را اضافه کنید و تفت دهید. بعد از کمی پاشیدن نمک روی مواد ، آنها را از روی حرارت بردارید.
و مواد را داخل برگها به صورت بقچه ای بپیچید.اگر برگهایی که استفاده میکنید تازه هستند باید دو سه دقیقه ای در آب جوش بجوشند تا نرم شوند و نشکنند.
سپس دلمه ها را به صورت فشرده و از پشت داخل قابلمه بچینید و چاشنی را روی آن بریزید.
در قابلمه را ببندید تا دلمه ها با حرارت کم و با بخار چاشنی بپزند.
طعم چاشنی دلمه:
برای چاشنی دلمه از سرکه یا آبلیمو ، آب ، نمک و شکر استفاده کنید و به اندازه دلخواه از آنها استفاده کنید.
دقت کنید سرکه را هنگام دم گذاشتن دلمه ها اضافه نکنید .
فوت و فن پیچیدن دلمه ها
برای پیچیدن دلمه ها روشهای مختلفی وجود داره که مرسوم ترینشون بقچه ای هست و رولی.
اگر برگهایی که استفاده میکنین تازه هست باید دو سه دقیقه ای در آب جوش بجوشه تا نرم بشه و موقع پیچیدن نشکنه.
برگها رو که آماده کردین، پهن کنین و مواد رو داخلش بریزین و بپیچیدش.
نکات:
اگر سرکه را در هنگام دم گذاشتن اضافه کنیم باعث سفت شدن برگ ها می شود.
می توانید به جای سرکه از آبلیموی تازه نیز استفاده کنید.
نکات تکمیلی در مورد دلمه برگ مو
- دلمه برگ مو جزو دلمه و کوفته میباشد.
- زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱ ساعت و و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت میباشد.
- دلمه برگ مو را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید.
- توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.
نظر کاربران
غذای سنتی ایرانی هست
پاسخ ها
کجاش غذای ترکیه
دولما یا همون دولمه تو ترکی یعنی پر شونده
کی گفته این غذا (دلمه برگ مو) ترکی هستش. خداییش چرا همه غذاهای ایران و کشورهای همجوار دارن به اسم خودشون میزنند!!!!
پاسخ ها
موافقم
تو کردستان هم این غذا بسیار محبوبه
غذای ترکی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ عجب
پاسخ ها
ما به جای سرکه یا آبلیمو. از آبغوره استفاده میکنیم. بدون شکر ما ترش. دوست داریم
در کشور سوریه هم دلمه درست میکنند برای اونها هم طعم شیرین داره خیلی چرب هست روش. روغن زیتون میریزند من خوشم نیامد