فرصت طلایی برای ایران: محرومیت روسیه از المپیک
با رای آژانس جهانی ضد دوپینگ، ورزش روسیه از حضور در رقابتهای المپیک ۲۰۲۰ و جام جهانی ۲۰۲۲ محروم شد تا یکی از اتفاقات بزرگ تاریخ ورزش جهان به وقوع بپیوندد.
خبرگزاری ایسنا: با رای آژانس جهانی ضد دوپینگ، ورزش روسیه از حضور در رقابتهای المپیک ۲۰۲۰ و جام جهانی ۲۰۲۲ محروم شد تا یکی از اتفاقات بزرگ تاریخ ورزش جهان به وقوع بپیوندد.
سرانجام پس از سالها کلنجار بر سر دوپینگ سیستماتیک در ورزش روسیه که حتی به محرومیت ۱۱۱ ورزشکار این کشور در المپیک ۲۰۱۶ ریو نیز منجر شد، اینبار آژانس جهانی ضد دوپینگ(وادا)، ورزش روسیه را بدلیل مباحث مربوط به دوپینگ و دستکاری در نمونهها، از حضور در المپیک ۲۰۲۰ توکیو و جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ در قطر محروم کرد.
روسیه به عنوان یکی از قدرتهای برتر ورزش جهان همواره یکی از مدعیان جدی در ادوار المپیک بوده است. به عنوان مثال علیرغم محرومیت ۱۱۱ ورزشکار این کشور از حضور در المپیک ۲۰۱۶ ریو اما این کشور با کسب ۵۶ مدال موفق شد در رده چهارم المپیک قرار گیرد.
یکی از رشتههای اصلی روسیه در ادوار المپیک و رقابتهای جهانی دو رشته کشتی آزاد و فرنگی بوده تا جاییکه بیشترین مدالها از آن کشتیگیران روس در ادوار رقابتهای المپیک شده است. روسها در المپیک ۲۰۱۶ ریو و در جاییکه کشتی ایران تنها یک مدال طلا گرفت، موفق به کسب ۴ مدال طلا شدند. در رقابتهای جهانی ۲۰۱۹ قزاقستان نیز سهم آزادکاران روس در ۱۰ وزن ۵ مدال طلا، یک نقره و ۳ برنز و در کشتی فرنگی نیز ۲ طلا و ۳ نقره بود تا در هر دو رشته بر سکوی نخست جهان قرار گیرند.
طی سالهای اخیر کشتی روسیه فاصله خود با کشتی ایران را بر خلاف سالهای نه چندان دور زیاد کرده و غیبت این کشور در بازیهای المپیک، فرصت ارزشمندی برای آزاد و فرنگیکاران ایران در توکیو است تا در غیبت مدعی اول کشتی جهان، بدنبال کسب مدالهای خوشرنگ برای کاروان ورزش ایران باشند.
زائور اوگویف در ۵۷، گاژی مراد رشیداف در ۶۵، زائوربک سیداکوف در ۷۴ و عبدالرشید سعداللهیف در ۹۷ کیلوگرم ۴ آزادکار روس هستند که در ۶ وزن المپیکی رقابتهای جهانی قزاقستان موفق به کسب مدال طلا شدند. در کشتی فرنگی نیز در ۶ وزن المپیکی، سهم روسها یک طلا و دو نقره بود.
ارسال نظر