نوربخش: حاضرم به اشکانی کمک کنم
مربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی با بیان این که دوست دارد به کادر فنی تیم ملی اضافه شود، گفت: این پیشنهاد از سوی اشکانی و شورای فنی مطرح شد، اما برخی مصاحبههایم باعث شد با آن مخالفت شود.
ایسنا: ناصر نوربخش درباره ارزیابی خود از سطح کیفی رقابتهای انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی جوانان، اظهار کرد: خوشبختانه رقابتها بسیار خوب برگزار شد و از سطح کیفی بالایی برخوردار بود. در هر وزن ۱۲ - ۱۳ کشتیگیر حضور داشتند که به جرات میتوانم بگویم ۹۰ درصد آنها میتوانند در صورت توجه کافی پشتوانه کشتی فرنگی ایران باشند.
سرمربی سابق تیم ملی جوانان افزود: زمانی که ما در تیم ملی حضور داشتیم، در سه، چهار وزن اصلا کشتیگیری نداشتیم. مثلا در سبک وزن یا در وزنهای بالا فقط دو، سه کشتیگیر ضعیف حضور داشتند که آنها هم قابل اعتماد نبودند. همان موقع من اعلام کردم ما میتوانیم قهرمان جهان و المپیک شویم، اما برخی فکر میکردند که خیال پردازی میکنم، در صورتی که به کشتی فرنگی ایران ایمان داشتم و میدانستم روزی میتوانیم بر بام جهان بایستیم. ما از جان و دل مایه گذاشتیم و از صبح تا شب در همین خانه کشتی کار کردیم و رده جوانان را طوری ساختیم که همانها پشتوانه کشتی فرنگی ایران شدند تا جایی که کشتیگیری مثل حمید سوریان که یک جوان بود به راحتی از حسن رنگرز با سابقه و عنوان دار امتیاز می گرفت. در وزنهای دیگر هم کشتیگیران جوان نه تنها چیزی از بزرگسالان کم نداشتند، بلکه از آنها جلو هم زدند.
دستیار سابق محمد بنا با اشاره به این که علاوه بر کشتیگیران خوب شاهد ظهور نسل جدیدی از مربیان در کشتی فرنگی ایران هستیم، افزود: در حال حاضر بیشتر مربیان کشتی از تحصیلات دانشگاهی برخوردار هستند که این موضوع میتواند به آنها در دستیابی به علم روز کشتی کمک کند. البته تحصیلات دانشگاهی به تنهایی کافی نیست و لازم است که در کنار آن عشق و علاقه به کشتی نیز حضور داشته باشد. یکسری از مربیان کشتی واقعا عاشق هستند و از صبح تا شب در سالنها مشغول تمرین به آینده سازان کشتی ایران با حداقل درآمد هستند که لازم است به آنها توجه جدی شود. من زمانی به گودرزی ، وزیر سابق ورزش و جوانان هم گفتم که لایحه شغل مربیگری را به مجلس شورای اسلامی ببرید تا مربیگری تبدیل به یک شغل و حرفه شود. در کنار آن نیز لازم است تحصیلات آکادمیک مربوط به مربیگری در دانشگاهها ایجاد شود.
نوربخش در ادامه گفتوگو با ایسنا، درباره عملکرد تیم ملی کشتی فرنگی در جام جهانی و کسب عنوان سومی این رقابتها ، گفت: عملکرد تیم ملی در جام جهانی خوب بود. البته کشتیگیران ما چندان هم بی تجربه نبودند، چرا که آنها سالیان سال در کنار قهرمانان حضور داشتند و از ردههای پایه عنوان دار جهانی و آسیایی بودند. بنابراین نمی توانیم بگوییم که آنها تجربه کافی نداشتند.
مربی سابق تیم ملی با تاکید بر این که باید سه تیم ملی در رده بزرگسالان داشته باشیم، خاطر نشان کرد: در گذشته نفرات شاخص تیم ملی به مسابقات مهم همچون المپیک و جهانی اعزام میشدند و نفرات دیگر که جوانتر بودند به رقابتهای قهرمانی آسیا و تورنمنتها می رفتند. هر چند که در وزن ۵۹ کیلوگرم حضور چهره شاخصی همچون حمید سوریان باعث میشد دیگر کشتیگیران این وزن انگیزه لازم را نداشته باشند، اما در وزن ۹۸ کیلوگرم که قاسم رضایی حضور داشت ما کشتیگیری مثل مهدی علیاری را پرورش دادیم که توانسته سه مرتبه قاسم رضایی را شکست دهد. اگر قرار است کشتی فرنگی ایران در دنیا آقایی کند، باید سه تیم ملی با سه کادرفنی مختلف داشته باشیم که این سه تیم با هم رقابت تنگاتنگی داشته باشند و بهترینها به مسابقات مهم اعزام شوند. از سوی دیگر با این شیوه مشخص میشود کدام مربی میتواند قهرمانان بیشتری را تحویل کشتی فرنگی ایران دهد.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به سابقه زیادش در کشتی فرنگی ایران پیشنهادی به او برای حضور در کادرفنی تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان ایران شده یا خیر؟ گفت: متاسفانه هیچ پیشنهادی به من نشد. اشکانی شاگرد من بود و اتفاقا تنها مدالی هم که گرفت زمانی بود که ما مربی اش بودیم. من خیلی دوست داشتم که به تیم ملی کمک کنم. البته شنیدم کادرفنی و شورای فنی پیشنهاد حضور من در کادرفنی تیم ملی را به فدراسیون دادهاند، اما برخی مصاحبههای من در چارچوب سیاستهای فدراسیون نبود که این موضوع باعث شد با حضورم در تیم ملی مخالفت شود. البته یکی، دو بار هم خواستم با رسول خادم درباره مشکلات فیمابین و سوء تفاهمهای به وجود آمده صحبت کنم، اما این امکان میسر نشد. الان هم دوست دارم شرایطی مهیا شود تا به تیم ملی کمک کنم. البته در حال حاضر در سالن انقلاب شهریار هر روز تمرین دارم و با عشق و علاقه به نوجوانان و جوانان آموزش کشتی میدهم.
سرمربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی جوانان در پایان گفت: امیدوارم کشتی فرنگی را به این شایستگی و پتانسیل برسد که باز هم در بام جهان قرار گیرد. البته لازم است مسئولان توجه بیشتری به کشتی فرنگی داشته باشند و تفاوتی برای آن قائل نشوند.
ارسال نظر