یک صندلی و ۷ مدعی؛ رئیس بعدی فدراسیون فوتبال کیست؟
با نظر وزارت ورزش و توافقی که با جیانی اینفانتینو، رئیس فیفا انجام شده است، درنهایت تصمیم گرفته شد انتخابات فدراسیون فوتبال بعد از استعفای تاج به جای هجدهم اردیبهشت ١٣٩٩ زودتر از موعد مقرر و در روزهای پایانی سالجاری برگزارشود. اخیرا هم هیأت رئیسه فدراسیون زمان انتخابات را بیستوپنجم اسفند ١٣٩٨ تعیین کرده است و پروسه ثبتنام از نامزدها نیز از تاریخ سیام دی ١٣٩٨ تا هفتم بهمن ١٣٩٨ به مدت هفت روز خواهد بود.
روزنامه شهروند: با نظر وزارت ورزش و توافقی که با جیانی اینفانتینو، رئیس فیفا انجام شده است، درنهایت تصمیم گرفته شد انتخابات فدراسیون فوتبال بعد از استعفای تاج به جای هجدهم اردیبهشت ١٣٩٩ زودتر از موعد مقرر و در روزهای پایانی سالجاری برگزارشود. اخیرا هم هیأت رئیسه فدراسیون زمان انتخابات را بیستوپنجم اسفند ١٣٩٨ تعیین کرده است و پروسه ثبتنام از نامزدها نیز از تاریخ سیام دی ١٣٩٨ تا هفتم بهمن ١٣٩٨ به مدت هفت روز خواهد بود.
به این ترتیب تمام افرادی که قصد دارند برای ریاست فدراسیون فوتبال ثبتنام کنند، فقط در این بازه زمانی هفت روزه وقت دارند مدارک خود را به دبیرخانه مجمع انتخاباتی ارایه بدهند. اما حالا سوال مهمی که جامعه فوتبال ایران به دنبال رسیدن به جواب آن بوده و گمانهزنی درباره آن هم شروع شده، این است «چه کسی جانشین مهدی تاج خواهد شد؟» با اینکه هنوز زمان ثبتنام از نامزدها شروع نشده است، اما از روزی که مهدی تاج به صورت رسمی از ریاست فدراسیون به خاطر سکته قلبی و شرایط سخت جسمانی استعفاداد، شایعات زیادی درباره حضور چهرههای مختلف در انتخابات فدراسیون بر سر زبانها افتاده است.
در این مطلب گزینههای احتمالی را که گفته شده است احتمال دارد برای ثبتنام به دبیرخانه مجمع مراجعه کنند، بررسی کردهایم. البته روی این مسأله هم باید تأکید کنیم که تمام این مواردی که به آن اشاره میشود، با بررسی تحولات و شایعات و شنیدههای غیررسمی است و ممکن است نامهای دیگری هم برای حضور در انتخابات ثبتنام کنند.
قبل از بررسی گزینههای احتمالی البته باید یک نکته را در نظر داشته باشید، اینکه هر کسی که میخواهد نامزد ریاست فدراسیون فوتبال باشد، باید ١٠ فرم معرفینامه از اعضای مجمع بگیرد. با توجه به اینکه مجمع فدراسیون معمولا بین ٧٠ تا ٧٥ نفر است، در بهترین حالت رقابت برای ریاست بین هفت نامزد خواهد بود. برخی از مدیران هم اصلا ممکن است وارد پروسه انتخابات شوند، اما نتوانند ١٠ فرم تاییدیه لازم و مهم را از اعضای مجمع بگیرند و همین ابتدای کار از گردونه رقابت خارج شوند.
کریمی؛ گزینه وزارت ورزش است؟
حسن کریمی، مدیرعامل و رئیس هیأتمدیره شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور یکی از مدیرانی است که شایعاتی درباره احتمال حضور او در انتخابات فدراسیون فوتبال بر سر زبانها افتاده است. برخیها کریمی را نامزد مورد حمایت وزارت ورزش و جوانان قلمداد میکنند.
با این حال، تجربه انتخابات فدراسیون در سالهای گذشته هم به خوبی نشان داده است مدیرانی که گفته شود تحت حمایت وزارت ورزش هستند، با استقبال اعضای مجمع عمومی روبهرو نمیشوند و شانس کمی برای موفقیت در انتخابات دارند، به همین ترتیب اگر شایعات درباره نامزدی رئیس شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی در انتخابات ریاست فدراسیون به حقیقت تبدیل شود، این اتفاق تنها در شرایطی رخ خواهد داد که سبد رأی او تضمین شده باشد و مطمئن شود که با اقبال مجمع روبهرو خواهد شد.
آجورلو؛ به دنبال جبران ٤ سال قبل
مصطفی آجورلو یکی از مدیران نظامی فوتبال ایران در سالهای اخیر بوده که در اردیبهشتماه ١٣٩٥ رقابت را در انتخابات فدراسیون فوتبال به مهدی تاج باخت. او که از پیروزی خود در انتخابات مطمئن بود، تنها ١٥ رأی از مجموع ٧٣ رأی مجمع را بهدستآورد و در پایان انتخابات در مصاحبهای تند یاسر هاشمیرفسنجانی و وزارت اطلاعات را متهم به حمایت از مهدی تاج و دخالت در فدراسیون کرد.
او در این چهارسال هم فقط برای مقطعی مدیرعامل باشگاه تراکتور بود و حالا گفته میشود یکی از گزینههای احتمالی برای انتخابات ریاست فوتبال خواهد بود. او تاکنون هیچ اظهارنظری درباره برنامههای انتخاباتی خود نداشته است، ولی همانطور که گفته شد شایعات حکایت از این مسأله دارد که نگاهی ویژه به انتخابات خواهد داشت.
نبی؛ بازگشت آقای دبیرکل؟
مهدی محمدنبی سالها بهعـــنــــــــوان دبیـــرکل در فدراسیون فوتبال کار کرده است و پس از جدایی از این مجموعه برای مدتی در اتحــــادیـــه بــاشگــــاههای فوتبال فعال بود و سپس به عضویت هیأتمدیره پرسپولیس درآمد. در دوسال گذشته بارها و بارها شایعه مدیرعاملی او در این باشگاه در رسانهها و شبکههای اجتماعی مطرح شد و خودش هم علاقه بسیار زیادی به رسیدن به این صندلی داشت، اما درنهایت با وجود داشتن حامیان قدرتمند به این سمت نرسیده است.
البته بعد از برکناری ساکت از دبیرکلی فدراسیون در آذرماه ١٣٩٧ به علت بازنشستگی شایعه شد که نبی برای دبیرکلی به مهدی تاج پیشنهاد شده که رئیس سابق فدراسیون زیر بار این انتخاب نرفت. حالا نبی به صورت نامحسوس به نظر میرسد که تحولات مربوط به انتخابات فدراسیون را زیر نظر خواهد گرفت. او یا برای ریاست فدراسیون ثبتنام خواهد کرد یا با یک یا دو گزینه ائتلافی قدرتمند تشکیلمیدهد تا در صورت پیروزی آنها بهعنوان دبیرکلی فدراسیون برسد. گفتنی است نبی روی حمایت وزارت ورزش، اتحادیه باشگاهها و علی کفاشیان برای این انتخابات حساب ویژهای باز میکند و قطعا یکی از چهرههای خبرساز و تأثیرگذار در هفتههای آینده منتهی به انتخابات خواهد بود.
دادکان؛ به یاد روزهای خوب
محمد دادکان. همه آنهایی که فوتبالی هستند، قبول دارند که اگر او برای انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال ثبتنام کند، بدون هیچ تـــردیــدی رئیــس بـــعدی فوتبال ایران خواهد بود. استـــاد گــــروه فیـزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بـــدنـــی و عــــلـــوم ورزشـــی دانشگاه شهید بهشتی یکی از بهترین روسای تاریخ فدراسیون فوتبال بوده است و در دوره مدیریتی او شاهد تحولات مثبتی در فوتبال بودیم. البته چند موضوع بسیار مهم درباره حضور او وجود دارد. نخستین مسأله این است که خودش تمایلی برای ورود به این عرصه نشان نداده و از طرفی دیگر برای رئیسشدن قوانین سفتوسختی دارد که بعید است وزارت ورزش و دولت با او همراهی داشته باشند.
تأکید دادکان روی استقلال فدراسیون عملا باعث ایجاد اختلافات اساسی با مدیران ورزش میشود. همه به یاد دارند در دورهای که او رئیس فوتبال ایران بود، اختلافاتش با محمدعلی آبادی، رئیس وقت سازمان تربیتبدنی به تعلیق فوتبال ایران منجر شد. در دورههای اخیر هم بارها از او خواسته شد به فوتبال برگردد، اما روی این مسأله تأکید کرد تا زمانی که این فوتبال سیاسی و دولت در آن تصمیمگیر باشد، حاضر نیست دوباره نفر اول این فوتبال باشد.
این مدیر در تمام سالهای اخیر هم علیه وزرای ورزش و مسئولان موضعگیریهایی تند داشته و خصوصیات مدیریتی منحصربهفرد خود را دارد. با این حال، مورد احترام جامعه فوتبال و ورزش است و مردم هم از او حمایت خواهند کرد. بحث بعدی درباره او بازنشستگی است که باید دید عضویت او در هیأت علمی و مدرک تحصیلی دکتری میتواند باعث شود برای او مجوز حضور در انتخابات فوتبال را بگیرند یا خیر. البته این اتفاق در شرایطی رخ خواهد داد که خود دادکان بخواهد وارد گود شود.
عزیز محمدی؛ سردار فوتبال میآید؟
سردار عزیزمحمدی در دور اول ریاست کفاشیان
در فدراسیون فوتبال نایب رئیس دوم او و رئیس سازمان لیگ بود و الان چند سالی میشود که در اتحادیه باشگاههای فوتبال ایران مستقر است. او مدیری بازنشسته است، اما گفته میشود به علت ایثارگری شرایط حضور در انتخابات را خواهد داشت. عزیز محمدی در هر دو دور گذشته انتخابات فدراسیون هم یکی از نامزدهای ریاست بود که هیچ وقت نتوانست حمایت حداکثری مجمع را به دست بیاورد و در دور قبلی تنها ٦ رأی به او داده شد! حالا باید دید او این بار هم تصمیم میگیرد در انتخابات برای سومین بار پیاپی ثبتنام کند یا به سمت حمایت از مدیران دیگر برای قرار گرفتن در چارت مدیریتی خواهد رفت.
او با کاظم اولیایی، سردار آجورلو، علی فتحاللهزاده، مهدی محمدنبی، حتی علی کفاشیان و چند مدیر دیگر ارتباط بسیار نزدیکی دارد و احتمال دارد از تیم آنها شاهد ثبتنام یک یا دو نامزد در ریاست فدراسیون باشیم. براساس برخی دیگر از شایعات این احتمال هم وجود دارد که علی فتحاللهزاده با حمایت عزیزمحمدی در انتخابات ریاست فدراسیون ثبتنام کند. البته هنوز تصمیم قطعی برای این ائتلاف گرفته نشده است.
رئیس کنونی هم احتمالا هست
اعضای کنونی هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال هم بدون هیچ تردیدی نقشی تأثیرگذار در انتخابات پیشروی فوتبال خواهند داشت و شواهد و قرائن نشان میدهد که قطعا یک یا دو گزینه در انتخابات خواهند داشت. حیدر بهاروند، نایبرئیس دوم که بعد از استعفای تاج سرپرست فدراسیون شد، یکی از گزینههای احتمالی برای ثبتنام در انتخابات خواهد بود. البته او به علت بازنشستگی با موانع بزرگی برای رئیسشدن روبهرو خواهد شد. گفته میشود بهاروند و اطرافیانش منتظر تصمیم هیأت دولت درباره تصویب اساسنامه فدراسیون فوتبال که سال ١٣٩٠ تدوین شد، هستند. اگر هیأت دولت تصویب کند انتخابات طبق این اساسنامه برگزارشود، قانون اشارهای به بازنشستگی نکرده و تنها محدودیت سنی زیر ٦٥سال را برای حضور در انتخابات دارد که بهاروند به این طریق میتواند برای ریاست ثبتنام کند. البته اگر وزارت ورزش، نهادهای نظارتی و نمایندگان مجلس جلوی این اتفاق را نگیرند. سرپرست کنونی فدراسیون تا به امروز هیچ اظهارنظری درباره حضورش در انتخابات در رسانهها انجام نداده است.
دوباره انتخابات و دوباره عزیزی خادم
به نظر میرسد شهاب عزیزی خادم یکی از چهرههای تأثیرگذار انتخابات فوتبال باشد. این مدیر ٤٦سال دارد و قطعا جوانترین چهره انتخابات خواهد بود. او در دور گذشته هم نامزد ریاست بود و برای ثبتنام بیش از ٤٠ نفر از اعضای مجمع فرم معرفی نامزد ریاست را به نام او ثبت کرده بودند. کمیته برگزاری انتخابات به سوابق مدیریتی او ایراد گرفت و تأکید کرد که ١٠سال سابقه مدیریت ندارد و به همین ترتیب صلاحیت او برای انتخابات احرازنشد. جالب اینجاست که تمام اعضای هیأت رئیسه که از مجمع رأی اعتماد گرفتند، گزینههای مورد حمایت او بودند. این مدیر هم درنهایت با مهدی تاج ائتلاف و مقدمات پیروزی او در انتخابات را فراهم کرد. منتهی تاج بعد از پیروزی به وعده خود برای دادن پست دبیرکلی یا نایب رئیسی دوم به عزیزی خادم عمل نکرد و این دو نفر در مقابل هم قرار گرفتند.
حالا به نظر میرسد مشکل سابقه مدیریتی عزیزی خادم در سالهای اخیر با مدیرعاملی او در شرکتها حل شده و اگر باز هم موانع بزرگی در مسیر او قرار داده نشود و جلوی حضورش در انتخابات را به دلایل مختلف نگیرند، او هم یکی از گزینههای اصلی ریاست خواهد بود که شانس زیادی برای پیروزی در انتخابات دارد. البته تجربه اتفاقات چهارسال قبل باعث میشود این بار عزیزی خادم که حمایت بسیاری از اعضای مجمع و هیأت رئیسه را هم دارد، یک یا دو گزینه دیگر را هم وارد انتخابات کند تا اگر به هر دلیلی مانع حضور او در رقابت ریاست شدند، گزینه مورد حمایتش به ریاست فدراسیون برسد.
آنهایی که اتفاقات مدیریتی فدراسیون فوتبال را دنبال میکنند، روی این مسأله تأکید دارند که رئیس بعدی یا شخص عزیزی خادم خواهد بود یا گزینه مورد حمایت او. به این ترتیب به احتمال بسیار زیاد در تیم مدیریتی چهارسال آینده فوتبال کشور یکی از نامهای تأثیرگذار شهابالدین عزیزی خادم خواهد بود. او چهارسال عضو هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال بود و در هیأتمدیره باشگاه استقلال و پیکان هم سابقه کار دارد. در سالهای اخیر هم یکی از اعضای هیأتمدیره شرکت پتروشیمی شازند بوده است و ارتباطات گستردهای هم در دولت و مجلس و دستگاههای اجرایی دارد.
نظر کاربران
باعتقاد من دادکان بهترین گزینه ریاست فوتبال هست او میتواند با درایت جایگاه و اقتدارفوتبال ایران را در دنیا به اثبات برساند
دادکان پرسپولیسیه،،ولی ازبس ادم خوبیه ،،تمام استقلالیا قبولش دارن
طغاری بشکندماستی بربزد
دنیاشودبه کام کاسه لیسان